Orlando City – Columbus 1:0 (kon.) | Montreal – Toronto 0:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:0 (kon.)
Chicago Fire – Cincinnati 1:2 (kon.) | Real Salt Lake – Philadelphia 4:0 (kon.) | Vancouver – Kansas City 0:3 (kon.)
Portland – Colorado Rapids 2:2 (kon.) | Seattle – Atlanta United 2:1 (kon.)
konec
Portland Timbers
2:2 (1:1)
Colorado Rapids
Neděle 14.07.2019, 05:10 • Providence Park (Portland, Oregon) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Colorado vybojovalo cenný bod, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do nedělního dne. (07:10:12)
     
    Těžko říct, který tým bere bod více! Portland byl favoritem zápasu, ovšem situaci si zkomplikoval červenou kartou. Přesto se domácí dostali do vedení, když se z pokutového kopu trefil Valeri. Ovšem Coloradu se podařilo vyrovnat, když parádní pokus vyslal střídající Nicholson.

    Pokud se podíváme na tabulku Západní konference zjistíme, že Colorado opustilo poslední místo tabulky a posunulo se o skóre před Vancouver. I Portland si komplikuje postup do vyřazovacích bojů, jelikož na sedmý Dallas už ztrácí pět bodů, ovšem má na něj tři zápasy k dobru.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hraje se poslední minuta nastaveného času. O centr se chtěl pokusil hostujíc Shinyashiki, jemuž balon sjel a zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    90+4
    Hostující mužstvo rozehrávalo další standardní situaci, ovšem pro centr si z branky doběhl Clark. Colorado má sice o jednoho hráče navíc, ale zatím toho moc nevyužívá.
     
    90+2
    Na levé straně přes obránce odcentroval Mezquida, ale míč zamířil jen k soupeři. Coloradu chybí v posledních minutách lepší kvalita předfinální fáze.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě dalších šest minut.
     
    90
    Dalším napomenutým hráčem je Jeremy Ebobisse (Portland Timbers), který se při snaze získat míč dopustil faulu. Domácí hráč ve skluzu zasáhl šlapákem soupeře.
     
    89
    Za šestnáctkou si dlouho rovnal míč Shinyashiki, který chtěl zakončit. Jenže skvěle k němu přistoupil Chara, jenž celou situaci překazil.
     
    88
    I v deseti se domácí celek usadil na polovině soupeře. Portland se pokusil o dva centry z levé strany, ovšem oba byly zastaveny.
     
    87
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Lewis, přichází Serna.
     
    86
    V případě bodového zisku by Colorado opustilo poslední příčku Západní konference.
     
    85
    Colorado rozehrávalo další standardní situaci, jenže centr si v šestnáctce Portland pohlídal. Hra se na malou chvíli otáčí na polovinu Rapids.
     
    83
    U rohového praporku se snažil získat míč Nicholson, jenž se ale dopustil faulu. Hostující hráč se okamžitě vydal k pomeznímu sudímu, aby si s ním celou situaci ještě prošel.
     
    82
    Do koncovky zápasu má lepší výchozí pozici Colorado, ovšem kvalita je na straně domácího celku. Portland se znovu hnal do brejku, jenže Fernandez si nepohlídal ofsajdovou past.
     
    81
    Do pokutového území vnikl Fernandez, který cpal zakončení ke vzdálenější tyč. Ovšem Howard si na balon sáhl a vytěsnil jej mimo prostor tří tyčí.
     
    78
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Valeri, přichází Paredes.
     
    77
    Renzo Zambrano (Portland Timbers) se lokem opřel do pronikajícího soupeře a je tak dalším napomenutým hráčem dnešního zápasu.
    76. Sam NICHOLSON - 2:2

    Michal Luxa

    Branky: 27. Smith (vla.), 63. Valeri (pen.) – 28. Lewis, 76. Nicholson (Wilson)

    Karty:   22. Valeri (POTS), 77. Zambrano (POTS), 90. Ebobisse (POTS) – 23. Smith (COL), 59. Rubio (COL)   56. Cascante (POTS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:8.
    Portland Timbers: Clark – Moreira, Cascante, Dielna, Farfan (10. Valentin) – Zambrano, Chara – Asprilla (60. Fernandez), Valeri (C) (78. Paredes), Blanco – Ebobisse.
    Náhradníci: McIntosh – Conechny, Fernandez, Loria, Paredes, Polo, Valentin.

    Colorado Rapids: Howard (C) – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Wilson, Lewis (87. Serna) – Bassett (64. Mezquida), Rubio, Shinyashiki – Kamara (67. Nicholson).
    Náhradníci: Orwin – Anderson, Blomberg, Mezquida, Nicholson, Serna, Sjoberg.

    Rozhodčí: Stott – Da Silva, Elliott
    thejrc.org