Olomouc – Zlín 1:0 (kon.) | Opava – Příbram 1:0 (kon.) | Slovácko – Č. Budějovice 0:2 (kon.)
Sparta – Jablonec 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (0:0)
FK Jablonec
Sobota 20.07.2019, 19:30 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký sobotní večer z pražské Letné, kde se v utkání druhého kola nového ročníku FORTUNA:LIGY střetnou pohároví zástupci české kopané, Sparta přivítá Jablonec.
     
    AC SPARTA PRAHA

    Sparťané dnes mají co napravovat, neboť před týdnem při vstupu do soutěže zklamali velmi dobrou čtrnáctitisícovou návštěvu prohrou se Slováckem, první domácí v historii se soupeřem z Uherského Hradiště, při výsledku 0:2 navíc nevstřelili ani branku.

    V loňské sezóně Sparta obsadila třetí místo ve FORTUNA:LIZE, což bylo maximem už během zimní přestávky, neboť Pražanům totálně nevyšla druhá polovina podzimu. V domácím poháru Sparta sice postoupila do semifinále, tam ale vůbec nestačila na Slavii a podlehla ji 0:3.

    Zmíněná pohárová prohra na Slavii v kombinaci s neúspěchy z ligových kolbišť stála místo trenéra Zdeňka Ščasného, kterého nahradil v úvodu letní přestávky Václav Jílek, jenž už na Letné působil v roli asistenta.

    Jílek si do klubu přivedl šestici nových posil. Obranu posílili Vindheim s Lischkou, do středové formace přišli Ladislav Krejčí z Brna a Michal Trávník, posilami do útoku pak jsou Libor Kozák a čerstvě také Martin Graiciar.

    Norský obránce Andreas Vindheim se ale brzy po startu přípravy zařadil na dlouhý seznam marodů a zatím není známo, kdy by si mohl připsat premiérové soutěžní starty za Spartu. Celou podzimní část velmi pravděpodobně vynechají dlouhodobě zranění Bořek Dočkal, Matěj Pulkrab a Václavové Drchal s Kadlecem. Menší zdravotní patálie pak trápí také Radakoviće, Frýdka a Costu. Do utkání se Slováckem kvůli nemoci nezasáhl ani Martin Hašek.

    Během léta Sparta sehrála jen čtyři přípravné zápasy. V jediném na českém území zvítězila 3:1 na hřišti třetiligového Benešova, v Rakousku pak prohrála 0:1 s rumunským šampiónem z Kluže, 1:1 remizovala s Dynamem Moskva a 0:1 podlehla také rakouskému vicemistrovi LASK Linec.
    Christian Frýdek podepsal novou smlouvu, hrát ale bude jinde
     
    FK JABLONEC

    Jablonec rozehrál nový ročník ligové soutěže výborně, když v zahajovacím zápase celé sezóny porazil Bohemians 1905 2:0 díky trefám Jana Matouška. Ten je jedním z několika hráčů pražských "S" hostujících právě v Jablonci. Ze Slavie kromě něj figurují na soupisce Severočechů také Jan Sýkora s Jakubem Jugasem, ze Sparty pak Dominik Plechatý. Ten po dohodě klubů nebude dnes Jablonci k dispozici.

    Zatímco Sparta ještě ani vůbec nezná svého prvního pohárového soupeře, tak Jablonec čeká už během nacházejícího týdne obtížná cesta do daleké Arménie, kde se střetnou s Pjunikem Jerevan ve druhém předkole Evropské ligy.

    Také Jablonci nevyšlo přípravné období úplně ideálně, když na úvod sice porážel české druholigové týmy (Jihlava 3:0, Hradec Králové 1:0, Pardubice 4:1), proti zahraničním ale vždy byl poražen. Rumunskému Botosani Jablonec podlehl 0:2, Bielefeldu z druhé bundesligy dokonce 0:4 a v generálce Jablonec prohrál s Rapidem Vídeň 1:2.

    Během léta se jablonecký kádr velice proměnil. Do Sparty a Slavie zamířili Trávník, Holeš a Hovorka, dále odešli i Sobol, Ikaunieks, Jankovič a Janetzký. Oficiálně již opustil Jablonec také David Lischka, jehož plánovaný přestup do Sparty v zimě ztroskotal na zdravotní prohlídce, Lischka pak vynechal celé jaro, nakonec se ale přeci jen vytouženého přestupu dočkal.

    Místo nich se trenéru Radovi hlásili již zmiňovaní hosté ze Sparty a Slavie, dále Jan Krob, Libor Holík, Ukrajinec Andrej Curikov a čerstvě také černohorský reprezentant Zoran Petrović.
    Jablonec získal před zápasem na Letné novou posilu z ciziny
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Radaković, Štetina, Matěj Hanousek – M. Hašek, L. Krejčí – Hložek, Kanga, Plavšić – Kozák (C).
    Náhradníci: Heča – Trávník, Moberg Karlsson, Tetteh, Graiciar, Semih Kaya, Zahustel.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Břečka, Váňa, Sýkora – Hübschman (C), Považanec – Kratochvíl, Matoušek, Jovović – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Krob, R. Acosta, Chramosta, Pleštil, Fábry.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Vlasjuk.
    Fotbalisté pražské Sparty bezprostředně po příjezdu na Letnou
     
    Na Letné dnes uvidíme dvě velké premiéry. Debut v rudém dresu Sparty zažije Ladislav Krejčí, v sestavě Jablonce si pak ve třiceti letech připíše první životní zápas v nejvyšší soutěži stoper Jiří Váňa.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Letná se dnes zaplňuje pomaleji než před týdnem, nedá se tak očekávat ta čtrnáctitisícová návštěva. Kromě zklamání fanoušků je pro pražské příznivce často i lepší nedělní termín oproti sobotnímu. Přesto kulisa nebude vůbec špatná.
     
    Rozhodčí Zelinka už přivedl fotbalisty obou týmů na trávník, utkání bude během několika desítek sekund zahájeno.
     
    Oba týmy se představí v tradičních barevných kombinacích, Sparta tedy v rudém, Jablonec oblékl zelené dresy.
    Reparát Sparty začíná! Dobude pražskou Letnou i Jablonec?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Úvodního výkopu se ujal Jablonec.
     
    1
    Sparta podruhé v řadě začíná útočit směrem na branku k Letenské pláni, což v Generali Areně nebývá zvykem. Připomínám, že minulé utkání se Slováckem Sparta v této konstelaci vůbec nezvládla.
     
    1
    Jablonec se v úvodu zápasu usadil na útočné polovině, snažení hostů v závěru úvodní minuty zakončil Holíkův centr až za sparťanskou branku.
     
    2
    Sýkorův přetažený centr vracel Matoušek před branku, Lukáš Štetina si ale poradil odhlavičkováním míče k Florinu Nitovi.
     
    3
    Po Jovovićově zásahu ve vlastním pokutovém území bude Sparta zahrávat první rohový kop zápasu.
     
    3
    Po přetaženém rohu Haška se hlavou střelecky prosadil Adam Hložek, to už ale zaduněla píšťalka Miroslava Zelinky signalizující sparťanský faul na brankáře Vlastimila Hrubého.
    3. Úvodní gól Adama Hložka neplatil kvůli faulu na Hrubého
     
    5
    Po Krejčího zaváhání při rozehrávce se volného míče ujal Miloš Kratochvíl a ten hledal přízemní kolmicí rozběhnutého Doležala, svoji přihrávku ale neprocedil přes sparťanské stopery.
     
    5
    Sparta podnikla rychlejší přechod do útoku, v jehož závěru Hanouskův centr našel osamoceného Adama Hložka, ten ale mířil přímo do brankáře Hrubého.
    5. Adam Hložek hlavičkoval přímo do náruče brankáře Hrubého
     
    6
    Z další sparťanské ztráty míče na vlastní polovině, kdy se tentokrát provinil Radaković, mohl těžit Vladimir Jovović. Černohorský křídelník ale po výpadu do pokutového území nepřesně přihrával.
     
    7
    Ladislav Krejčí rozehrál na levé křídlo k Srdjanu Plavšićovi, ten přesně přihrál do pokutového území Martinu Haškovi, zimní posila z Bohemians ale mířila ránou z první vysoko nad branku.
     
    9
    Sáček uspěl v osobním souboji s Jovovićem, pak po průniku po útočné polovině ale pokazil svoji snahu velmi špatnou přihrávkou.
     
    10
    Na opačné straně se pokusil individuálně prosadit Vladimir Jovović, toho ale do zakončení nepustil pozorně bránící Martin Hašek.
     
    10
    Plavšiće srazil Holík při zpracování míče, Sparta bude rozehrávat ze středu hřiště.
     
    11
    Radakovićův nákop po útočné polovině byl příliš dlouhý, Adam Hložek neměl šanci dostihnout míč na hrací ploše.
     
    11
    První tutovka Sparty! Srdjan Plavšić pronikl po levém křídle, jeho nadýchaný centr pak podskočil Tomáš Břečka a Libor Kozák se na brankovišti ocitl naprosto osamocen, hlavičku o zem ale nasměroval mimo branku! Trestuhodné zaváhání zkušeného forvarda.
     
    13
    Guélor Kanga se zapojil do defenzivy u rohu vlastního pokutového území, čelem k vlastní brance jej jablonečtí fotbalisté dvakrát dostali pod tlak, pokaždé si ale gabonský záložník poradil přesnou rozehrávkou s obránci Hanouskem a Štetinou.
     
    14
    Jan Matoušek se poprvé rozběhl do rychlého brejku, jimiž tady Spartu loni na podzim tolik trápil v dresu Příbrami, proti němu si ale tentokrát výborně vedl Lukáš Štetina a nepustil hbitého útočníka k brankáři Nitovi.
     
    15
    Matoušek se také ukázal v defenzivě, když se rychle vrátil až na post pravého obránce, kde zastoupil cestu rozběhnutému Matěji Hanouskovi.
     
    16
    Tomáš Hübschman ve středovém kruhu podkopl Martina Haška, svému soupeři se za nedovolený zákrok omlouvá.
     
    17
    Libor Kozák vybojoval standardní situaci už na útočné polovině a pak si sám naskočil na povedený centr Guélora Kangy, tentokrát už Kozák mířil na jabloneckou branku, ovšem pouze vybídl Hrubého k jednoduchému zákroku.
    17. Libor Kozák se nyní dostal k hlavičce po standardní situaci
     
    18
    Hanouskův přízemní centr srazil debutant Jiří Váňa za jabloneckou branku, Sparta bude zahrávat druhý rohový kop.
     
    19
    Velmi nepovedený centr Haška od praporku Jakub Považanec snadno odkopl mimo zónu nebezpečí.
     
    21
    Štetinu v roli posledního se pokusil napadat Doležal, slovenský stoper si ale pod tlakem dokázal poradit prostřednictvím zpětné přihrávky Florinu Nitovi, tomu nepřekážell skákavý míč a posunul jej Michalu Sáčkovi.
     
    22
    Průnik Matěje Hanouska po levé straně hřiště končí třetím rohem Sparty, Hanouska znovu velmi dobře bránil Jan Matoušek.
     
    23
    Sparťané tentokrát rozehráli roh přízemním pasem do pokutového území, Krejčí šikovně mezi nohami pouštěl míč za sebe, tam ale nebyl vůbec nikdo v rudém.
     
    25
    Kangův centr byl příliš dlouhý pro jeho spoluhráče, Vlastimil Hrubý pak míč vyboxoval k postranní čáře.
     
    25
    Lukáš Štetina se netradičně zjevil na levém křídle, odkud adresoval přihrávku před branku, kde Tomáš Břečka poněkud nejistě odvracel míč nad vlastní branku.
     
    26
    Už jen zázrakem svítí na ukazateli stavu stále dvě nuly!

    Na výborný Kangův centr od rohového praporku si naskočil Adam Hložek, jehož prudká hlavička končí na břevně, odkud se míč odrazil těsně před brankovou čáru a Libor Kozák snad z jednoho metru hlavou přestřelil takřka prázdnou jabloneckou branku!
    26. Adam Hložek hlavičkoval do břevna a Libor Kozák nad!
     
    27
    Libor Kozák se v pokutovém území silou uvolnil na levé straně, jeho prudkou přihrávku z úhlu Hrubý před branku vyráží mimo dosah sparťanských fotbalistů.
    27. Ihned po obrovské šanci Sparty mohl udeřit Jablonec
     
    29
    Po delší době zaútočil také Jablonec, hosté se ale neprobojovali do pokutového území a následně jsou zatlačeni sparťany až k vlastnímu brankáři Hrubému.
    29. Kozák se protáhl okolo Váni a zastavil ho až brankář Hrubý!
     
    29
    Srdjan Plavšić pronikl po levém křídle, Holík mu pak ukopl míč na další sparťanský roh.
     
    30
    Sparta zahrávala dva rohy v rychlém sledu. Po tom druhém si na přetažený centr Kangy naskočil Uroš Radaković, ten svoji hlavičku neprocedil hradbou těl před jabloneckou brankou.
     
    31
    Svůj první roh už do statistik zapsal také Jablonec. Hosté jej rozehráli po zemi, oklikou se pak míč dostal do pokutového území k Matouškovi a ten vybojoval rohový kop s pořadovým číslem dva.
     
    32
    Druhý roh Jablonce našel jen hlavy hráčů v rudém, Libor Kozák byl navíc faulován a rozehrávky volného kopu se ujme Florin Nita.
     
    34
    Další sparťanský centr Uroš Radaković jen prodloužil za jabloneckou branku.
     
    35
    Hložek se na ose hřiště pokusil zakombinovat s Kangou, tomu ale míč odskočil od kopačky k hostujícím zadákům.
     
    35
    Radaković upadl ve středu hřiště, čehož mohl využít Jovović k rychlému brejku tří jabloneckých hráčů proti jedinému sparťanovi, po individuálním výpadu k pokutovému území ale nepřesně přihrával a zazdil tak velmi slibně vyhlížející akci.
    35. Radakovićův pád způsobil přečíslení Jablonce hned 3 na 1
     
    36
    Následný jablonecký roh se neujal a Sparta už zase hraje na soupeřově polovině.
     
    37
    Hanousek se rozběhl po levé straně hřiště, pak mu ale nevyšla zasekávačka a míč neudržel.
     
    38
    Srdjan Plavšić u postranní čáry fauloval Libora Holíka, hosté budou rozehrávat míč z klidu.
     
    39
    Plavšić na levé straně pokutového území předčil bránícího Libora Holíka a adresoval přízemní přihrávku před branku, kde před Kozákem dokázal Břečka srazit míč k brankáři Hrubému.
    39. Břečka na poslední chvíli zasáhl před aktivním Kozákem
     
    40
    Po jednom ze soubojů ve středu hřiště musel být ošetřen Vladimir Jovović, černohorský fotbalista už je ale na nohou a brzy se vrátí zpět do boje.
     
    42
    Jovović si před pokutovým územím vyměnil míč s Martinem Doležalem a pak střílel z hranice "šestnáctky" vysoko nad sparťanskou branku.
     
    43
    Standardní situace pro Spartu, Guélor Kanga si nejdříve nakrátko narazil s Michalem Sáčkem a posunul si balón do smysluplnější pozice pro kvalitní centr, Vlastimil Hrubý ale stáhl míč ze vzduchu do své moci.
     
    44
    V době, kdy se ve vlastním pokutovém území svíjel Jiří Váňa, se Sparta pokusila zahrozit, Kangův centr ale postrádal potřebnou kvalitu.
     
    45+1
    V úvodu jediné nastavené minuty se Jan Matoušek prosadil na pravém křídle přes Srdjana Plavšiće, prudká přihrávka před branku pak dorazila jen k Florinu Nitovi, jenž pevně ukryl míč do svých rukavic.
     
    45+1
    Další velmi nepřesná střela Vladimira Jovoviće završila první poločas, po němž zůstává skóre bezbrankové.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sparta po prvním poločase hraje s Jabloncem bez branek, když domácí byli výrazně aktivnějším týmem, ale zatím nedokázali pokořit brankáře Hrubého.

    Největší příležitosti zahodil Libor Kozák, jenž nejdříve hlavičkoval zblízka mimo branku, pak z ještě větší blízkosti dorážel Hložkovu hlavičku odraženou od břevna, znovu ale pro něj byla branka malá.

    Jablonec zahrozil snad jedině při brejku tří proti jednomu, který ale pokazil Vladimir Jovović.
    Sparta je lepší než Jablonec, střelce ale zatím hledá marně
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách a zatím také v herním pojetí, Sparta drží po celou první minutu míč na svých kopačkách.
     
    47
    Jablonec už přesunul hru na útočnou polovinu, snažení Severočechů ale zakončil Kratochvíl šlapákem na Ladislava Krejčího.
     
    49
    Při dlouhém Radakovićově nákopu byl v těsném ofsajdu přistižen Libor Kozák.
     
    50
    Jablonec vybojoval čtvrtý roh, hosté jej rozehráli nakrátko, pak se ale odraženého míče zmocnil Florin Nita.
     
    51
    Vladimir Jovović je zatím střelecky výrazně nejaktivnější jablonecký fotbalista, ovšem i svoji další ránou zpoza pokutového území netrefil sparťanskou branku, Tentokrát ale mířil nejlépe a jen těsně přestřelil vzdálenější horní roh.
    51. Jovovičův obstřel znovu minul bránu domácí Sparty
     
    52
    Adam Hložek byl na pravé straně zatlačen až k postranní čáře, následný centr tak mířil jen do míst, kde kraloval brankář Hrubý.
     
    53
    Srdjan Plavšić na levé straně působí velmi aktivně, tentokrát svým centrem našel hlavu Adama Hložka, mladý supertalent ale v záklonu mířil vysoko nad branku.
     
    55
    Plavšić svoji další individuální akci tentokrát zakončil sám střeleckým pokusem, v tísni ale mířil výrazně vedle branky.
     
    56
    Ligovými boji nezkušený Jiří Váňa nepochopitelně přihrával před vlastní branku, kde se do zakončení dostal Libor Kozák a ten v další obrovské šanci míjí prostor ohraničený třemi tyčemi!
    56. Váňa vyrobil divizní hrubku, Kozák ale šanci znovu spálil!
     
    58
    Vladimir Jovović potáhl míč po pravé straně hřiště až do pokutového území, pak ale nepřesně hledal přízemním pasem své spoluhráče před brankou.
     
    60
    Hložkův sražený centr se snášel k břevnu jablonecké branky, kde Vlastimil Hrubý pojistil situaci posunutím míče na rohový kop.
     
    61
    Další dva sparťanské rohy se neujaly, Jablonec pak při pokusu o rychlý brejk brzy zase přišel o míč.
     
    62
    Sparťanský nápor pokračuje, Haškovu střelu ze střední vzdálenosti vyrazil brankář Hrubý do bezpečí.
    62. Hašek si vyměnil míč s Kozákem a pořádně protáhl Hrubého
     
    62
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak Sparty vyústil v první erupci radosti na Letné! Na perfektní centr Srdjana Plavšiće k bližší tyči si naskočil ADAM HLOŽEK a zády k brance hlavou nasměroval míč ke vzdálenější tyči jablonecké branky! Teď už byl Vlastimil Hrubý bezmocný.
    62. Adam HLOŽEK - 1:0
     
    63
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Benjamin Tetteh.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Dominik Pleštil.
     
    65
    Proti Kangovi si rukama pomáhal Tomáš Hübschman, rozhodčí Zelinka píská proti Jablonci.
     
    66
    Krejčí přízemním pasem po útočné polovině našel na levém křídle Benjamina Tetteha, ten neprošel kolem Jiřího Váni. Sparta bude zahrávat jubilejní desátý rohový kop.
     
    66
    Kangův neobvyklý skákavý centr doputoval před jabloneckou branku, kde se hosté strastiplně dokázali ubránit.
     
    67
    Benjamina Tetteha srazil k zemi Tomáš Břečka, Sparta bude zahrávat další standardní situaci.
     
    68
    Volného kopu se tentokrát ujal Martin Hašek, jeho přetažený centr hosté odvracejí do bezpečí.
     
    69
    Adama Hložka v osobním souboji katapultoval k zemi Tomáš Břečka, rozhodčí Zelinka znovu píská proti Jablonci.
     
    69
    Centru se v tomto případě už opět ujal Guélor Kanga, sparťanský středopolař ale našel jen připraveného Vlastimila Hrubého.
     
    70
    Kanga se průnikovou přihrávkou do pokutového území pokusil uvolnit rozběhnutého Srdjana Plavšiće, ten měl ale k míči daleko a nedokázal jej dostihnout na hrací ploše.
    70. Parádní Kratochvílovy kličky vyřadily ze hry dva sparťany
     
    71
    Jovović se pokusil vniknout do pokutového území narážečkou s Janem Matouškem, u zpětné přihrávky byl ale dříve Michal Sáček a Jovović jej pak nepříjemně nakopl.
     
    71
    Krejčí chyboval při rozehrávce na vlastní polovině, kterou nasměroval přímo k Tomáši Hübschmanovi. Bývalá sparťanská opora se rozběhla s míčem po útočné polovině, pak ale jablonecký kapitán výrazně zbrzdil nadějnou akci nepříliš povedenou přihrávkou a posléze Jablonec o míč zcela přišel.
     
    72
    Miloš Kratochvíl nestíhal bránit Guélora Kangu, domácího záložníka pak srazil k zemi a stává se prvním žlutě napomenutým fotbalistou dnešního utkání.
     
    73
    U postranní čáry už je připraven ke vstupu do hry Rafael Acosta, čeká ale na přerušení hry, kdy bude mít míč v držení Jablonec.
     
    73
    I podruhé se letos na Letné sešla pěticiferná návštěva, dnešní utkání sleduje 10 867 diváků.
     
    74
    Matouškův centr sparťané srazili za vlastní branku, Jablonec bude rozehrávat rohový kop.
     
    74
    Hostující roh mířil do míst, kde byl připravený Tomáš Břečka, ten se ale neprosadil přes důrazně bránící sparťany a ještě se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Rafael Acosta.
    74. Na pražskou Letnou dnes dorazilo přes deset tisíc diváků
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Michal Trávník.

    Nedávná jablonecká opora nahrazuje šestnáctiletého hrdinu dosavadního průběhu zápasu.
    76. Adam Hložek střídá a tribuny Letné vyvolávají jeho jméno
    Michal Trávník dostal možnost skórovat proti bývalému týmu
     
    76
    Žlutou kartu dostává Benjamin Tetteh (AC Sparta Praha).

    Ghanský útočník je potrestán za podkopnutí Tomáše Břečky.
     
    78
    Guélor Kanga s trochou štěstí procedil míč přes jabloneckou defenzivu do volného prostoru, Tetteh ale nečekal takový úspěch Kangovy přihrávky a už byl v protipohybu, pak měl k míči daleko.
     
    79
    Sparťané znovu úspěšně kombinovali u jabloneckého pokutového území, domácí snahu pak zakončil Michal Sáček přízemní střelou k brankáři Hrubému. Ten si připsal jeden z jednodušších zákroků.
    79. Sáčkova rána po hezké sparťanské kombinační pasáži
     
    80
    Sparta zahodila další neuvěřitelnou příležitost! Michal Trávník výbornou kolmicí uvolnil Benjamina Tetteha, toho skvěle vychytal Vlastimil Hrubý, leč vyrazil míč jen k osamocenému Martinu Haškovi, jenž míjí zcela prázdnou jabloneckou branku!
     
    81
    Zdravotně indisponován je Matěj Hanousek, jenž odkulhal ze hřiště a velmi takřka s jistotou nebude schopen zápas dohrát.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Hanousek, přichází Semih Kaya.
     
    83
    Semih Kaya se rovnou postavil k levé postranní čáře a bude hrát krajního beka.
     
    83
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané dnes zahazovali neuvěřitelné gólové příležitosti, přesto se podruhé radují a skutečně to stojí za to!

    Michal Sáček potáhl míč po útočné polovině, předal jej Guéloru Kangovi a ten z dobrých pětadvaceti metrů fantasticky trefil vzdálenější horní roh jablonecké branky! Gabonský záložník korunoval svůj výborný výkon nádherou trefou!
    83. Guélor KANGA - 2:0
     
    85
    I po druhé brance má Sparta hru zcela pod svoji kontrolou a znovu drží míč na svých kopačkách.
     
    86
    Benjamin Tetteh si zpracoval dlouhý nákop, pak se na hranici pokutového území pokusil zadriblovat s míčem, Kratochvíl mu jej ale ukopl k brankáři Hrubému.
     
    86
    Guélor Kanga dnes rozdal do křídel několik výborných přihrávek, tentokrát si ale na pravé straně neporozuměl s Benjaminem Tettehem, jenž dostal Kangův pas do protipohybu.
     
    87
    Hosté vybojovali standardní situaci v blízkosti pokutového území Sparty, u míče stojí Jan Sýkora.
     
    88
    Sýkora pak nasměroval míč jen do sparťanské zdi a domácí z toho vytěžili rychlý brejk, nadějně vyhlížející kontr ale Plavšić nedokázal využít, když nepřesně hledal nabíhající spoluhráče před brankou.
     
    90
    Standardní situaci získali také sparťané, do odraženého míče se pak opřel Martin Hašek a jeho ránu na cestě k jablonecké brance stačili zastavit bránící Severočeši.
     
    90+1
    Rozhodčí Zelinka oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Semih Kaya si i v roli levého obránce vede zdatně, dokázal si poradit i s ambiciózním výpadem Dominika Pleštila podél postranní čáry.
     
    90+3
    Tomáš Hübschman se netradičně pokusil o střelecké zakončení, jeho rána z dobrých třiceti metrů doskákala vedle sparťanské branky a Florin Nita při následném odkopu od branky může burcovat sparťanský kotel.
    90+3. Tomáš Hübschman zakončil zápas pěknou táhlou střelou
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Sparta po přestávce našla dva střelce a zaslouženě vyhrála
     
    Na Letné je dobojováno! Sparta po zcela dominantním výkonu přesvědčivě porazila Jablonec 2:0, když v úvodní hodině hry sice zahazovala vyložené příležitosti, pak ale dvakrát udeřila a vylepšila si reputaci po selhání se Slováckem.

    Jablonec dnes v Generali Areně nepředvedl takřka nic zajímavého a vzhledem k průběhu zápasu odjíždí poražen ještě milosrdným výsledkem.
     
    Obecenstvo na Letné si může poprvé užít novou verzi hitu Sweet Caroline, která bude znít po domácích výhrách Sparty.

    Byť Libor Kozák dlouho zahazoval i ty nejvyloženější příležitost a po hlavičce Adama Hložka v prvním poločase ještě Jablonec zachránilo břevno, tak nakonec to byla právě hlava Adama Hložka, která rozhodla utkání po kvalitním centru Srdjana Plavšiće.

    Razítko na sparťanskou výhru přidal parádní trefou Guélor Kanga a Sparta dovedla zápas k přesvědčivému vítězství.
     
    Jablonec nedokázal dnešním výkonem navázat na výhru nad Bohemians 1905 z prvního ligového kola a v v týdnu jej čeká daleká cesta do Arménie k úvodnímu pohárovému vystoupení této sezóny. (21:42:42)

    Tomáš Kohlmann


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 62. Hložek (Plavšić), 83. Kanga (Sáček)

    Karty:   76. Tetteh (SPA) – 72. Kratochvíl (JAB)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:5.
    AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Radaković, Štetina, Matěj Hanousek (82. Semih Kaya) – M. Hašek, L. Krejčí – Hložek (76. Trávník), Kanga, Plavšić – Kozák (C) (63. Tetteh).
    Náhradníci: Heča – Trávník, Moberg Karlsson, Tetteh, Graiciar, Semih Kaya, Zahustel.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Břečka, Váňa, Sýkora – Hübschman (C), Považanec (65. Pleštil) – Kratochvíl, Matoušek, Jovović (74. R. Acosta) – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – T. Pilík, Krob, R. Acosta, Chramosta, Pleštil, Fábry.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Vlasjuk

    Diváci: 10 867
    thejrc.org