Francie – Norsko 1:0 (kon.) | Irsko – Česko 2:1 (kon.)
konec
Francie
1:0 (0:0)
Norsko
Neděle 21.07.2019, 19:00 • Banants Stadium, Jerevan • Mistrovství Evropy U19 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Francií a Norskem.
     
    Francie

    Reprezentace Francie si jako jediná ve své skupině zajistila postup do vyřazovacích bojů, navíc k tomu stačily pouze dva zápasy, ve kterých se tomuto mužstvu podařilo získat šest bodů. Francouzi se na úvod tohoto turnaje utkali s naší reprezentací, přičemž tento zápas měl jasného favorita. Soupeř se poprvé prosadil po čtyřiceti minutách hry, poté přidal další dvě branky po změně stran. O dost napínavější duel slibovalo utkání proti Irsku, jediná branka zápasu přišla až sedm minut před koncem. Francie tak do dnešního zápasu ani jednou neinkasovala, navíc má jistotu postupu z první pozice.
     
    Norsko

    Na opačné straně stojí Norsko, které stále o svůj postup do play-off musí bojovat. Norové se v současné době nacházejí na druhé pozici, což by v konečném důsledku znamenalo postup. Norsko také na tomto turnaji zatím neprohrálo, nicméně ani jednou se mu nepodařilo zvítězit. Hned první zápas přinesl nerozhodný výsledek 1:1 proti Irsku, když soupeř srovnal necelých deset minut před koncem zápasu. Další remíza přišla v souboji proti reprezentaci Česka, tentokráte se diváci nedočkali žádné branky. Norsko může postoupit i v případě, že druhý skupinový zápas skončí remízou.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Dietsch – Biancone, Marcelin, Solet, Bard – Philiponeau – Caqueret, Ngoumou, Gomes (C), Begraoui – Isidor.
    Náhradníci: Bajič – Badiashile, Ponceau, Flips, Abi, Kalulu, Ndicka Matam, Picouleau, Ndilu.

    Norsko: Klaesson – Sandberg, Rösler, Slördahl – Stenevik, Kitolano, Hove, Solbakken, Tagseth – J. Larsen, Botheim.
    Náhradníci: Christiansen – Holmgren Pedersen, Jarl, Tillung Fredriksen, Ugland, Jean Holm, Hagen, Maslö Dunsby, Johnsen.

    Rozhodčí: Glova (Slovensko) – Georgiou (Maďarsko), Portelli (Malta).
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od úvodního výkopu jsou u míče fotbalisté Francie a hned s ním míří do první útočné akce zápasu.
     
    1
    Avšak Norové je dokázali o balon připravit a zkusili to taktéž směrem dopředu. Jenže obránce Francie akci obranným zákrokem zastavil a opět otáčí hru.
     
    2
    Melvin Bard převzal vysoký centr od Oumara Soleta, ale po levé straně se záhy do pokutového území s míčem nedostal. Následuje pouze odkop od norské branky, který provede Kristoffer Klaesson.
     
    3
    Po nepřesné střele Halldora Stenevika sebral míč u vlastního brankáře Oumar Solet a rychle se s balonem snaží projít za polovinu hřiště. Do akce tak jde zase Francie.
     
    4
    Zatím úvodní minuty utkání provázejí spíše nepřesnosti, než střely na branku.
     
    5
    Norové se opět neprodrali do útočné akce, proto Giulian Biancone v pohodě získal míč a už ho dostává z vlastního pokutového území směrem před norské zařízení.
     
    6
    Francouzi nestihli odehrát míč a ten skončil za postranní čarou. Autové vhazování tak zahrají Norové a pokusí se zůstat na francouzské polovině.
     
    7
    Jenže se tak nestalo, k balonu se zase dostali hráči Francie a okamžitě směřují před Klaessona. Ten musí být na pozoru, protože sám ví, že útoky Francouzů jsou mnohdy hodně nebezpečné. To ale zatím neplatí o tomto posledním duelu ve skupině.
     
    8
    Už už se ke střele dostával Jean Marcelin, ale než stačil poslat míč na branku Norska na hranici velkého vápna, přišel o něj.
     
    9
    Nicméně si ho Francouzi vrátili zpět a do vápna se prodral Claudio Gomez, avšak těsně před Klaessonem přesně nezakončil.
     
    9
    Francouzi se udrželi u norské branky a po další střele donutili soupeře, aby míč poslal za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro Francii.
     
    10
    Z této standardní situace ale nezapršelo a Klaesson mohl být v klidu.
     
    10
    Nyní už ale ne. Nathan Ngoumou napřáhl pravačkou na levé straně velkého vápna a jeho celkem svižnou střelu pohotově kryje norský brankář do rukavic! Zatím nejvážnější šance v tomto duelu.
    10. Ngoumova šance.
     
    11
    Poté se norský celek opět dostal na polovinu Francie, kde však hráči nic nevymysleli. Ztrácejí míč a musejí se rychle vracet zase dozadu, neboť Francouzi jdou útočit.
     
    12
    Po centru z pravé strany zakončoval hlavou v pokutovém území Maxence Caqueret, ale jeho pokus šel jen vedle pravé tyče Klaessonovy brány.
     
    13
    Šance na straně Francie přibývají, v té další se ocitl Yanis Begraoul, jenž přízemní střelou poslal balon taktéž vedle brány Klaessona.
     
    14
    Norové jen zakopávali dvakrát míč a stejně o něj zase přišli. Francouzi, kteří jsou v posledních chvílích hodně aktivní, tak mohou opět do ohrožení soupeřovy branky.
     
    15
    Maxence Caqueret našel u velkého vápna průnikovou přihrávkou Claudia Gomese, ten se ale nestačil s míčem otočit a nedostal se k žádné střele. Tentokráte si tak mohli Norové oddychnout.
     
    16
    Další velmi dobrá akce Francie. Wilson Isidor zatočil svou střelu, kterou pohotovým zákrokem zastavil Klaesson a dostal míč na rohový kop.
    16. Isidorova střela končí na Klaessonovi.
     
    17
    Favorit zápasu, Francie je v posledních deseti minutách hodně aktivní a snaží se o otevření skóre. Zatím však Norové střelám soupeře velmi dobře čelí.
     
    18
    Zase jsou na polovině Norů Francouzi a kombinují. Norská obrana tak má zase plné ruce práce.
     
    19
    Maxence Caqueret se pokusil najít přihrávkou spoluhráče, ale to mu nevyšlo. Obránce Norů vše dobře viděl a míč tak dostal pod kontrolu.
     
    20
    Melvin Bard nacentroval míč z levé strany směrem do pokutového území, avšak jeho úmysl znovu vystihli norští obránci, kteří akci galského kohouta zastavili.
     
    21
    Na druhé straně předvedl dobrý zákrok Melvin Bard, jenž nepustil do střely před Dietschem Erika Botheima.
     
    23
    Sudí nyní nařídil občerstvovací pauzu, v Jerevanu panuje i večer velké teplo.
     
    24
    A už se zase bude pokračovat ve hře. U míče jsou hráči Francie a jsou s ním na polovině Norů. Ohrozí znovu branku Kristoffera Klaessona?
     
    25
    Z pravé strany centroval míč před francouzskou branku Halldor Stenevik, jeho přihrávku však poslal na rohový kop jeden z obránců francouzského celku.
     
    26
    Do střely zblízka se pak opřel Jörgen Larsen, jeho přízemní střela ale skončila na kopačce obránce Barda. Následuje odkop od francouzské branky.
     
    27
    Už se zase Francouzi nastěhovali na polovinu norského týmu a snaží se tak o další střelu, která by mohla znamenat velkou šanci nebo dokonce branku.
     
    28
    Nestalo se tak, naopak do rychlé akce se vrhli Norové, ale opět bez většího úspěchu a šance. Na opačné straně pak Francouzi dostali míč za brankovou čáru, ale sami věděli, že to bylo z ofsajdu. Postranní sudí se nemýlil a měl včas zdvižený praporek.
     
    30
    Jeden z Norů se prosmýkl skrze obranu Francie do pokutového území a poté upadl. Domníval se však, že šlo o kontakt soupeře a směrem k sudímu se zlobil. Ten však naznačuje, že vše bylo v pořádku.
     
    31
    Oba celky jsou s míčem na polovině hřiště a snaží se ho získat na svou stranu. To se povedlo Norům a obrana Francie se tak vrací bleskově před svého brankáře.
     
    32
    Autové vhazování rozehrála Francie a poté zůstala u balonu na polovině Norska.
     
    34
    Lobem se snažil vyslat přihrávku směrem dopředu Nathan Ngoumou, ale Erik Sandberg si vyskočil a míč odvrátil do bezpečí.
     
    35
    Další autové vhazování pro Norsko. Dokáže se dostat do ohrožení branky Francie?
     
    36
    Ne, míč získali Francouzi a hned se s ním natlačili zase až před Kristoffera Klaessona. Ale jejich střela byla tentokráte nepřesná. Brankář Norska tak mohl být v klidu.
     
    36
    Gomes to zkusil po zemi, jeho projektil však pohodlně chytá Kristoffer Klaesson. A bude mít tak další odkop od svého zařízení.
     
    37
    Stejně tak i na druhé straně Guillaume Dietsch, jenž dostal míč pod kontrolu po hodně nepřesné střele norského útočníka Jörgena Larsena.
     
    38
    Wilson Isidor se dostal do nezaviněné srážky s brankářem Norů a hned se mu šel sportovně omluvit. Klaesson je ale v pořádku a bude pokračovat odkopem od branky.
     
    39
    Největší šance přišla také na straně Norska. Jörgen Larsen se dostal přes obranu Francie do pokutového území a ač byl nadále tísněn, vyslal střelu na Dietsche, jenž dokázal zakročit.
    39. Larsenův pokus vykryl francouzský brankář Dietsch.
     
    40
    Na opačném konci hřiště vybojovali rohový kop Francouzi, kteří ale branku Klaessona neohrozili.
     
    41
    Znovu Norové mají míč a jdou s ním před branku Francie. Po poslední šanci vycítili možnost, že by to mohlo jít znovu.
     
    42
    Ale nic z toho nebylo, do rychlého protiútoku šli Francouzi, kteří pak zahrávali i další autové vhazování.
     
    43
    Oumar Solet si prohodil míč z levačky na pravačku, jeho následná rána ale zaletěla jen vedle pravé tyče Klaessona. Ten tak bude jen odkopávat.
     
    44
    Další průnik hráčů Francie musela hasit norská obrana, která následně pak dostala balon pod kontrolu a otočila hru na druhou stranu hřiště.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc. Norové zahrávají rohový kop.
     
    45+1
    Po něm se zrodila šance pro Nory, Dietschovi vypadl míč z rukavic, ale nakonec dokázali Francouzi nebezpečnou akci ubránit.
    45+1. Dietsch v závěru poločasu zabránil velké šanci Norů.
     
    45+2
    Francouzi to ještě zkusili další střelou, která ale neměla gólové parametry. První poločas se tak už jen dohrává a pomalu končí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm měli několik šancí Francouzi, ale nedokázali je využít. S přibývajícím časem se do šancí dostali také Norové, ale nebyli taktéž úspěšní. Po první části hry je tak stále stav bezbrankový. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:05.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Oumar Solet, přichází Benoît Badiashile.
     
    46
    Norové se pokusili hned na úvod druhé půle o další akci, která však končí jen na pozorné francouzské obraně.
     
    47
    Wilson Isidor se dostal na levou stranu velkého vápna, odkud poté střílel už téměř z úhlu, ale míč poslal jen do boční sítě.
     
    48
    Larson dostal přihrávku na pravou stranu a jeho následný střelecký pokus zastavila zase pozorná obrana Francie. Dietsch se tak nemusel strachovat o své zařízení, které ohroženo nebylo.
     
    49
    Další souhru francouzského týmu zastavila také obrana Norů.
     
    50
    Bianconeovu hodně nebezpečnou střelu vyškrábl rukavicí nad břevno Kristoffer Klaesson a poté se řádně zlobil na své spoluhráče, kteří nechali francouzského útočníka takřka volného.
    50. Biancone pálil v dobré pozici, Klaesson zasáhl v pravý čas.
     
    51
    Následoval rohový kop Francie, která ale tentokráte Klaessona nijak zvlášť neohrozila.
     
    53
    Stále jsme se úvodní branky nedočkali. Oba celky tak marně dobývají teritorium obou brankářů.
     
    55
    Další nepřesná akce na straně Francie a do rychlého protiútoku tak míří Norové.
     
    56
    Ti však svou akci příliš překombinovali a k ohrožení Dietschovy brány se vůbec nedostali. Dávají tak šanci zase Francouzům, kteří spěchají před norskou bránu.
     
    57
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Joshua Kitolano, přichází Mikael Ugland.
     
    59
    Volný přímý kop zahrávali Norové z pravé strany. Centr do pokutového území pak hlavou do bezpečí odvrátil jeden z francouzských obránců.
     
    60
    Po šedesáti minutách hry se stále ani jeden celek nedočkal vstřeleného gólu.
     
    61
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak a nyní to už neplatí a skóre otevírají Francouzi. NATHAN NGOUMOU dostal skvělou přihrávku a poté z pravé strany v pokutovém území vyslal střelu, kterou umístil míč za záda norského brankáře k protější tyči – 1:0. Norové tak budou týmem, který bude muset mazat své manko. Asistence: Maxence Caqueret.
    61. Nathan NGOUMOU - 1:0
     
    63
    Norský tým se hned pokusil o srovnání stavu, ale jeho pokus po zemi se neujal a skončil jen v moci obrany soupeře.
     
    65
    Velká šance Norska. Jörgen Larsen zblízka vystřelil na branku Francie, míč však končí jen těsně vedle Dietschovy levé tyče!
    65. Larsenova velmi dobrá šance.
     
    67
    Po nepřesné střele Francie končí míč v zámezí a následuje odkop od branky Kristoffera Klaessona.
     
    68
    Další pauza na občerstvení.
     
    70
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Julien Ponceau.
     
    70
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Yanis Begraoui, přichází Charles Nathan Abi.
     
    71
    Střela norského útočníka Larsena nakonec prosvištěla až k tyči Dietsche. Ten se sice po míči natahoval, ale nemusel. Skončil totiž vedle.
     
    71
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Erik Botheim, přichází Jakob Maslö Dunsby.
     
    71
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Halldor Stenevik, přichází Marcus Holmgren Pedersen.
     
    71
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Markus Solbakken, přichází Elias Hagen.
     
    73
    Hagen se hned zapojil do hry a jeho pokus musela hasit obrana Francie. Ta poslala míč do bezpečí a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    75
    Dobrý míč dostal do pokutového území Wilson Isidor. Avšak nakonec se vystavil ofsajdové pasti a to neuniklo ani postrannímu sudímu. Následuje tak jen míč pro Norsko.
     
    76
    Nathan Ngoumou z pravé strany poslal nadýchaný centr do vápna, avšak nikdo na míč nedosáhl. Jeden z norských obránců ho pak jistil a dostal pod kontrolu.
     
    77
    Isidor tentokráte nebyl v ofsajdové pasti, kousek před malým vápnem chtěl balon uklidit do brány, ale norští hráči byli znovu proti.
     
    79
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Philip Slördahl, přichází Noah Jean Holm.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, Francouzci stále vedou rozdílem jediné branky. Dotáhnou i poslední zápas ve skupině k vítězství?
     
    80
    Další vzruch před norskou brankou. Nathan Ngoumou vypálil a míč letěl ke Klaessonovi, jenž ho vyrazil před sebe, následná dorážka jeho spoluhráče končí mimo tři tyče.
     
    81
    Badiashile se dostal ke střele před norským brankářem, ale ten jeho pokus dokázal pokrýt.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Alexandre Philiponeau, přichází Mathis Picouleau.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Nathan Ngoumou, přichází Alexis Flips.
     
    84
    Nyní pálil pravačkou Mathis Picouleau, jeho skákavá střela skončila s pomocí obrany Norů za zadní čárou. Rohový kop pro Francii.
     
    85
    Jean Marcelin se poté snažil míč hlavou usměrnit do branky, ale ten končí jen vedle. Další odkop od branky Norů, který provede Kristoffer Klaesson.
     
    86
    Francouzi drží míč na svých kopačkách a nadechují se k další útočné akci. Zápas spěje pomalu do svého konce. Norům se nedaří srovnat, soupeř naopak svůj těsný náskok hájí.
     
    87
    Klaesson musel likvidovat v vleže další střelecký pokus Francouzů. Poté odkopl balon daleko od své brány.
     
    88
    Giulian Biancone táhl akci po pravé straně a prakticky mohl jít se spoluhráčem dva na nikoho. Obrana Norů se stihla vrátit a poté jeho centr zastavila.
     
    89
    Holm neudržel balon na kopačce a ten se poté dostal k Francouzům, kteří na polovině norského soupeře zůstanou i pro následující chvíle.
     
    89
    Ale po zisku balonu prchli do rychlé protiakce Norové a mohli ohrozit Dietsche, ten se však nenechal.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Dlouhý odkop od francouzské branky provedl Guilaume Dietsch, ale na polovině hřiště míč sebrali Norové a otočili hru. Avšak opět brankáře Francie neohrozili.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Noah Jean Holm (Norsko), který zajel tvrdě do soupeře, který bude muset být ošetřen. Hráči obou týmů této krátké pauzy využívají k občerstvení.
     
    90+3
    Dietsch po nepřesné střele soupeře zachytil míč a poté ho poslal daleko od své branky.
     
    90+4
    Norové po faulu Badiashileho zahrávali volný přímý kop, míč po střele Mikaela Uglanda končí přímo v rukavicích francouzského brankáře.
     
    90+5
    Ještě přichází útok Francie a poté už asi hlavní sudí tento duel ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Francouzi znovu vítězí, naposledy ve skupině a tu tak vyhrávají bez ztráty kytičky. Do play-off tak postupují z prvního místa. Následovat je budou také Irové, jenž po výhře nad českým týmem končí druzí. Pro Norsko a Česko tak evropský šampionát končí už ve skupině.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:57:15)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 61. Ngoumou

    Karty:   90+2. Jean Holm (NOR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:13.
    Francie: Dietsch – Biancone, Marcelin, Solet (46. Badiashile), Bard – Philiponeau (82. Picouleau) – Caqueret (70. Ponceau), Ngoumou (82. Flips), Gomes (C), Begraoui (70. Abi) – Isidor.
    Náhradníci: Bajič – Badiashile, Ponceau, Flips, Abi, Kalulu, Ndicka Matam, Picouleau, Ndilu.

    Norsko: Klaesson – Sandberg, Rösler, Slördahl (79. Jean Holm) – Stenevik (71. Holmgren Pedersen), Kitolano (57. Ugland), Hove, Solbakken (71. Hagen), Tagseth – J. Larsen, Botheim (71. Maslö Dunsby).
    Náhradníci: Christiansen – Holmgren Pedersen, Jarl, Tillung Fredriksen, Ugland, Jean Holm, Hagen, Maslö Dunsby, Johnsen.

    Rozhodčí: Glova (Slovensko) – Georgiou (Maďarsko), Portelli (Malta)
    thejrc.org