Vissel Kobe – Barcelona 0:2 (kon.) | PSG – Inter 1:1 (5:6 po pen.) | Dortmund – Udinese 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:1 (4:0)
Udinese Calcio
Sobota 27.07.2019, 17:15 • CASHPOINT Arena (Altach) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nová sezona v nejlepších evropských soutěží už klepe na dveře. V přípravném duelu se představí Borussia Dortmund, která vyzve italské Udinese.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu nedokázali nadějně rozehranou sezonu Bundesligy dotáhnout až k titulu. V závěru byl úspěšnější mnichovský Bayern, který tak obhájil triumf z předcházejícího roku.

    Trenér Lucien Favre může i do příští sezony počítat s Paco Alcácerem, jehož hostování z Barcelony se změnilo v přestup. Staronovou posilou je zkušený stoper Math Hummels, který přichází zpět z Bayernu. Dortmund v přestupovém období rozhodně nezahálel, v černo-žluté kombinace se totiž představí i trojice Nico Schulz, Thorgan Hazard a Julian Brandt.

    V přípravě zatím Borussia září. Na úvod deseti góly sestřelila Schweinberg. Následně si poradila 3:1 i se Seattlem. V souboj těžkých vah poté překonal Dortmund i poslední vítěze Ligy mistrů z Liverpoolu.
     
    Udinese Calcio

    Udinese neodehrálo povedený ročník Serie A. Jen díky vynikajícímu závěru, kdy v posledních třech kolech získalo plný počet bodů poskočilo na konečné dvanácté místo jen s pětibodovým náskokem na sestupové pozice.

    V přestupovém období Udinese spíše sčítalo ztráty. Do Neapole zamířila gólmanská dvojice Alex Meret a Orestis Karnezis. Naopak nově budou hájit barvy Udinese Rodrigo Becao, Cristo nebo Sebastien De Maio.

    V přípravě se zatím italskému celku vůbec nedaří. Na úvod senzačně padlo 1:2 s Ravennou, která hraje až třetí soutěž v Itálii. Ani proti Al-Hilal se Udinese k bodům nepropracovalo. V první půli se sice trefil Becao, po změně stran i Ter Avest, ale Udinese inkasovalo hned třikrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimi, Toprak, Balerdi, Guerreiro – Weigl, Delaney – Sancho, Brandt, Hazard – Götze (C)

    Udinese Calcio: Musso – Balić, Barák, Becao, De Maio, Fofana, Jajalo, Larsen, Lasagna (C), Pussetto, Samir.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hráči německého celku. Delaney si nahrál ve středu pole s Brandtem, následně se ale Dortmund zatáhl až k Bürkimu.
     
    3
    Až od Topraka vznikala další útočná snaha Borussie. Weigl ale ve středu pole zaváhal se zpracováním a toho využil k zisku dobře postavený Larsen.
     
    4
    Německý tým v úvodu zápasu kontroluje balon. Sancho si přišel pro míč více do hloubky pole, následně chtěl najít Hazarda, ale ten byl obsazen dvojicí soupeřů.
     
    5
    Postupná kombinace Dortmundu skončila u De Maia, který se stačil vrátit s nabíhajícího Sanchem. Mladý Angličan se nedokázal uvolnit.
     
    6
    Také Delaney zkoušel vysunout Götzeho. Kapitán Dortmundu číhal na šanci za obranou soupeře, ale k míči se již ve vyložené šanci nedostal.
     
    7
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund se záhy po startu zápasu dostává do vedení. Po velkém zaváhání obran Udinese se míč v pokutovém území odrazil k THORGANU HAZARDOVI, který z blízkosti dokázal Mussa snadno propálit.
    7. Thorgan HAZARD - 1:0
     
    9
    Také Udinese se snažilo zahrozit. Na pravé straně se uvolnil k centru Kevin Lasagna, jeho pas však skončil jen za brankou domácího celku.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe německému celku. Dortmund i po vstřelené brance kontroluje balon ve střední části trávníku.
     
    11
    Po náběhu Sancha se Dortmund tlačil do pokutového území. Sebastian De Maio ale zachytil pohyb soupeře a čistým způsobem ho připravil o míč.
     
    12
    Udinese se stále nemůže dostat k míči. Götze spolupracoval se Sanchem, poté se zapojil do hry i Hazard, ale průnikovou přihrávku na Brandta již nedal přesně.
     
    13
    Sancho byl opět v pohybu na pravém kraji. Tentokrát dokázal prostrčit míč do šestnáctky, ale Brandt nedokázal v silovém souboji přetlačit Becaa.
     
    14
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Hazard, přichází Reyna.
     
    16
    Dortmund i nadále drží balon pod kontrolou. S Brandtem si narazil Götze, poté zkoušel vysunout Sancha střídající Reyna, ale obrana Udinese byla tentokrát skvěle postavena.
     
    17
    Dortmund rozehrával rohový kop. Sanchův centr sice našel Brandta, který skončil na zemi, ale hlavní rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    18
    Už už to vypadalo na rychlý přechod Udinese do útoku. Fofanu ale ve středu pole taktickým faulem zastavil Ömer Toprak.
     
    19
    Antonín Barák se dostal v pokutovém území k míči. Dokonce se obtočil kolem Topraka, ale už nevystřelil přesně.
     
    20
    Pokutový kop pro Dortmund! Sancho byl na hranici vápna faulován Baličem.
    20. Penaltový zákrok
     
    21
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Balon si připravil na značku pokutového kopu kapitán MARIO GÖTZE. Zkušený tvůrce hry napálil míč nekompromisně pod břevno a nedal Mussovi větší šanci na zákrok.
    21. Mario GÖTZE - 2:0
     
    23
    Udinese se stále nemůže dostat do tempa. Jajalo kombinoval s Fofanou, poté chtěl hrát i Barák, ale míč už k českému reprezentantovi nedoputoval.
     
    24
    Německý velkoklub pokračuje v držení balonu. Götze si narazil s Brandtem, ten mu míč rychle vrátil, ale další přihrávku už kapitán Dortmundu na Reynu nenasměroval.
     
    25
    Po pohledné kombinace se opřel do balonu ze střední vzdálenosti Julian Weigl. Jeho pokus však zamířil jen vysoko nad břevno branky italského týmu.
     
    26
    Také Udinese se po dlouhé době objevilo s míčem na útočném území. Pussetto však ztratil míč v nebezpečném prostoru a do protiútoku spěchal Brandt. Toho ale skvěle vychytal Musso.
     
    27
    Před Delaneyho putovala další akce černožlutých. Dánský záložník rozběhl Sancha, který se ale v rychlostním souboji nedostal před De Maia.
     
    28
    Dortmund stále drží míč pod kontrolou. Souhra Weigla s Brandtem vyústila v průnikovou přihrávku, ale Reyna byl čistě odstaven od míče.
     
    29
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund přidává již třetí zásah! Na pravé straně zapracoval Jadon Sancho, ten našel v pokutovém území téměř nehlídaného JULIANA WEIGLA, který z úhlu překonal křížnou střelou Juana Mussu.
    29. Julian WEIGL - 3:0
     
    31
    Po více než půlhodině hry vede německý vicemistr už o tři zásahy. Juan Musso musel řešit další nepříjemný centr, ale tentokrát míč udržel v rukavicích.
     
    32
    Reyna byl podražen ještě na útočné polovině. Dortmund sice rychle rozehrával, ale míč putoval pouze ke stoperské dvojici.
     
    33
    Italský tým se stále nemůže na delší dobu udržet na polovině soupeře. Jajalo si tentokrát dokázal pomoci přihrávkou na Fofanu, následně se ale Udinese uchýlilo ke zdlouhavé rozehrávce.
     
    34
    Delaney po zisku míče uklidnil hru přihrávkou k Toprakovi. Následně proskočil míč na hranici vápna k nohám Brandta, ale ten ze stoje napálil jen soupeře před sebou.
     
    35
    Kombinace Dortmundu nemá konce. Götze si narazil s Reynou, poté byl ve hře i Sancho, který nakonec ukončil akci mizerným pokusem.
     
    36
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Barák, přichází Ter Avest.
     
    37
    Dortmund se musel po čase také stáhnout do obrany. Z pravé strany centroval do vápna Seko Fofana, ale to už byla defenziva německého celku zfomována.
     
    38
    Nebezpečná situace před Bürkim. Nejprve pálil do obránce před sebou Pussetto, následně se odhodlal ke střele i Larsen, ale ten poslal míč jen nad branku.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Dortmund i nadále kontroluje proběh přípravného duelu s Udinese. Italové se nemohou na delší dobu udržet u míče.
     
    41
    Mato Jajalo skluzem poslal k zemi Sancha. Dortmund bleskově rozehrál do vápna, ale střídající Gio Reyna pálil bez přípravy mimo branku.
     
    42
    I pod tlakem ve vlastním vápně hráli hráči Dortmundu konstruktivně. Po náběhu na pravé straně se dostal do vápna Jadon Sancho, ale z úhlu už se neprosadil.
     
    43
    Po přihrávce Juliana Brandta se otočil s míčem v pokutovém území Gio Reyna. Ani tentokrát ale nezamířil přesně mezi tři tyče.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k míči Kevin Lasagna. Kapitán Udinese však vycestoval s hracím předmětem až za postranní lajnu.
     
    45
    Ignacio Pussetto se snažil proniknout podél levé postranní lajny kolem Hakimiho. Ten se však nedal obhodit a míč přiklepl Bürkimu.
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ještě v prvním poločase dává Dortmund čtvrtou branku! Německému týmu se sice nevydařila rozehrávka z místa faulu, ale poté Becao přiklepl míč hlavou přesně do běhu JULIANU BRANDTOVI, který už ze samostatného úniku překonal Mussa.
    45. Julian BRANDT - 4:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Po polovině zápasu vede Dortmund nad Udinese jistě 4:0.

    Hned v samém úvodu chybovala obrana Udinese a nabídla otevření skóre Thorganu Hazardovi, který z blízkosti překonal Mussu. Následně se prosadil z pokutového kopu i Mario Götze. Po parádní přihrávce Jadona Sancha zvyšoval po půlhodině hry na 3:0 Julian Weigl a těsně před odchodem do šaten přidal čtvrtý zásah po samostatném úniku Julian Brandt.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:17.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Hakimi, přichází Piszczek.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Toprak, přichází Hummels.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Balerdi, přichází Akanji.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Guerreiro, přichází Schulz.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Weigl, přichází Dahoud.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Götze, přichází Reus.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Reyna, přichází Alcácer.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Delaney, přichází Witsel.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sancho, přichází Wolf.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Brandt, přichází Bruun Larsen.
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupil opět aktivněji Dortmund. Alcácer si narazil se Sanchem, který ale neudržel míč v souboji s De Maiem.
     
    49
    Fotbalisté německého celku i nadále drží balon pod kontrolou. Schulz si nabíhal na levé straně, ale míč mu utekl až za postranní lajnu.
     
    51
    Dortmund i po změně stran diktuje hru. Reusova přihrávka však za obranou nenašla nabíhajícího Alcácera.
     
    52
    Mats Hummels musel do skluzu. Na levé straně se totiž uvolnil k centru De Maio, který ale už v šestnáctce nenašel Pussetta.
     
    53
    S Hummelsem spolupracoval Akanji, následně byl u balonu i Nico Schulz. Z obrany putoval míč k Reusovi, ale kapitán Dortmundu neuspěl se zpracováním.
     
    54
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Larsen, přichází Pezzella.
     
    55
    Také Udinese se po změně stran dostalo do kombinace. Fofana si narazil s Jajalem, následně mohl pálit Samir, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    57
    Dahoud se zapojil do kombinace. Na pravé straně si vyměnil míč s Wolfem, ten poté přihrával pod sebe k Reusovi, ale následný pokus se do branky nevešel.
     
    58
    Dortmund i nadále kombinuje na útočné polovině trávníku. Dahoudova souhra s Alcácerem ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    59
    Udinese se sice po změně stran nadechovalo ke zvýšení tempa, ale nyní už znovu kontroluje zápas německý celek. Reus však neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Jajalovi.
     
    60
    Po hodině hry vede Dortmund i nadále o čtyři góly. Po změně stran a obměně celé sestavy se ale německý celek nemůže dostat do pořádného tlaku.
     
    61
    V Altachu se spustil silný déšť. Po faulu Alcácera při napadání skončil na trávníku rozehrávající Hidde Ter Avest.
     
    63
    Kombinace Dortmundu sice pokračuje, ale za hustého deště se ani jednomu z celků nechce útočit. Witsel si několikrát posunul míč na krátkou vzdálenost s Dahoudem.
     
    64
    Jajalo se dokázal vymotat ve středu pole z obležení několika soupeřů. Následně si ale vyšlápl až příliš agresivně na Alcácera a také je pískán faul.
     
    65
    Bruun Larsen se dostal s míčem až do pokutového území, ještě chtěl vylepšit pozici na Reuse, který už ale nemohl pálit přes soupeře před sebou.
     
    66
    Hustý déšť neustává. Po Reusově přistrčení se dostal do brankové šance Wolf, ale jeho ránu dokázal vyrazit mimo tři tyče Musso.
     
    67
    Dortmund ještě pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Po kombinaci nakrátko se však německý tým k centru nedostal.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Balič, přichází Mandragora.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jajalo, přichází Opoku.
     
    69
    Také Udinese se dostalo na útočné území. Akanji si v souboji s nabíhajícím Lasagnou musel pomoci rukou a velmi rychle se pískal faul.
     
    70
    Hummels povedeným skluzem obral o míč Samira. Dortmund se ale po zisku balonu nikam nehnal. Žlutočerní pokračují v poklidném tempu ve středu pole.
     
    71
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Becao, přichází Coulibaly.
     
    72
    Marco Reus si na zcela promáčeném trávníku přivodil zdravotní potíže. Zkušený ofenzivní záložník bude muset nejspíše střídat.
     
    73
    Trávník začíná být velmi promáčený a ani jeden z týmů nemůže pořádně kombinovat. Nyní si musel pomoci faulem ve středu pole Nico Schulz.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Lasagna, přichází Matos.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Pussetto, přichází Nestorovski.
     
    75
    Udinese se ještě snaží lehce zdramatizovat závěr zápasu. Opoku si výborně obhodil Witsela, poté přešel až těsně před vápno, kde byl zastaven Hummelsem.
     
    76
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Udinese parádní brankou snižuje ztrátu! ROLANDO MANDRAGORA se opřel do volného přímého kopu zpoza pokutového území a parádní ránou vymetl roh branky německého celku.
    76. Rolando MANDRAGORA - 4:1
     
    78
    Dortmundu se daří opět držet balon. Bürki rozehrával na pravou stranu, kde byl osamocený Marius Wolf. U postranní čáry si však nedokázal lépe zpracovat míč.
     
    79
    Udinese přece jen zvyšuje obrátky v samém závěru zápasu. Opoku si navedl míč na pravou nohu, ale tvrdou ránou trefil pouze soupeře před sebou.
     
    80
    Zhruba posledních deset minut zbývá do konce druhého poločasu. I po změně stran je výrazně aktivnějším celkem Dortmund, ale zatím jediný gól druhé půle dal Rolando Mandragora.
     
    82
    Déšť v Altachu ještě sílí. Před pokutovým územím se prosadil k míči Fofana, kterého musel zastavit jen za cenu faulu Mats Hummels.
     
    83
    I další volný přímý kop si vzal na starost Mandragora. Jeho přízemní pokus si ale pohlídal osmadvacetiletý gólman Bürki.
    83. Bürki snadno zkrotil přízemní centr
     
    84
    Balon už téměř nejde po promáčeném trávníku posouvat na delší vzdálenost. Witsel si narazil s Alcácerem, následně musel hasit emoce až hlavní rozhodčí.
     
    85
    Za potyčku ve středu pole dostává žlutou kartu Marco Reus.
     
    86
    Žlutou kartu vidí v samém závěru zápasu také Sebastian De Maio.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí už nechtěl hráče v nepříznivých podmínkách dále trápit a tak ukončil zápas ještě výrazně před devadesátou minutou! Dortmund v přípravném duelu překonal Udinese 4:1!

    Hned v samém úvodu chybovala obrana Udinese a nabídla otevření skóre Thorganu Hazardovi, který z blízkosti překonal Mussu. Následně se prosadil z pokutového kopu i Mario Götze. Po parádní přihrávce Jadona Sancha zvyšoval po půlhodině hry na 3:0 Julian Weigl a těsně před odchodem do šaten přidal čtvrtý zásah po samostatném úniku Julian Brandt.

    Po změně stran vyběhl Dortmund na trávník ve zcela změněné sestavě. I tak ale soupeře dokázal přehrávat. Brankově se to ale již neprojevilo. Naopak o snížení se postaral z volného přímého kopu střídající Rolando Mandragora. V hustém dešti už další branka nepadla a tak si Dortmund pohlídal vedení o tři góly. (19:01:34)

    Vít Schück

    Branky: 7. Hazard, 21. Götze (pen.), 29. Weigl, 45. Brandt – 76. Mandragora

    Karty:   85. Reus (DOR) – 86. Maio (UDI)


    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimi (46. Piszczek), Toprak (46. Hummels), Balerdi (46. Akanji), Guerreiro (46. Schulz) – Weigl (46. Dahoud), Delaney (46. Witsel) – Sancho (46. Wolf), Brandt (46. Bruun Larsen), Hazard (14. Reyna, 46. Alcácer) – Götze (C) (46. Reus)
    Náhradníci: Akanji, Dahoud, Witsel, Alcácer, Morey, Hitz, Bruun Larsen, Zagadou, Reus, Raschl, Hummels, Schulz, Schmelzer, Piszczek, Wolf, Reyna

    Udinese Calcio: Musso – Becao (71. Coulibaly), De Maio, Samir – Larsen (54. Pezzella), Barák (36. Ter Avest), Jajalo (68. Opoku), Fofana, Pussetto (74. Nestorovski) – Lasagna (74. Matos), Balič (68. Mandragora)
    Náhradníci: Opoku, Mandragora, Coulibaly, Nuytinck, Pezzella, Ter Avest, Nicolas, Nestorovski, Sierralta, Cristo, Perisan, Matos
    thejrc.org