Kazaň – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
1:0 (0:0)
FK Achmat Groznyj
Pondělí 29.07.2019, 19:00 • Kazan Arena, Kazaň • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Ruská Premier Liga má na programu dohrávku třetího kola a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy FC Rubin Kazaň a FK Achmat Groznyj.
     
    FC Rubin Kazaň

    Domácí Kazaň je po druhém kole na sedmém místě se ziskem čtyř bodů, dokázala jednou vyhrát a jednou odešla ze hřiště s dělbou bodů se svým soupeřem. Fotbalisté Kazaně v prvním utkání nové sezóny remizovali na půdě Lokomotivu Moskva 1:1, další venkovní duel už ale zvládli. Těsně 1:0 vyhráli s moskevským Dynamem. Dnes by na tuto výhru rádi navázali a v prvním domácím duelu v nové sezóně se chtějí svým příznivcům představit vítězně.
     
    FK Achmat Groznyj

    Hosté z Achmatu Groznyj mají na svém kontě o jeden bod méně, než jejich dnešní soupeř, a sice tři za jednu výhru. Jednou pak odešli ze hřiště jako poražený tým. V tabulce je najdeme na čtrnácté pozici. Doma nejprve porazili 1:0 Krasnodar, poté nestačili na půdě Uralu svému soupeři a padli z jejich pohledu 0:3. A dnes se pokusí tento neúspěch napravit na hřišti Kazaně, kde to ale nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly na jaře letošního roku, Kazaň doma vyhrála těsně 1:0. Bude i dnes ve svém teritoriu úspěšná, nebo hosté seberou Rubinu nějaký ten bod či dokonce vyhrají? To se nechme překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Stěpanov – Ig. Konovalov – Davitašvili, Podběrjozkin (C), Mogilevec, Kvaracchelia – J. Markov (46. Kjartansson).
    Náhradníci: Volk, Iv. Konovalov – Agapov, Plijev, Vitalij Denisov, Akbašev, Sedov, Kipiani, Kjartansson, Mikeltadze, Makarov.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Semjonov, Nižić, Švec – Ucijev (C), Bernard Beriša, Gaščenkov, Silva Lima, Charin – Ivanov – Mbengue.
    Náhradníci: Melichov, Gudijev – Musalov, Ch. Kadyrov, Roši, Szymański, Mitrišev, Michalak, Ponce.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Veretěškin.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Před ním ale ještě bude uctěna minutou ticha památka zesnulým dětem, které zemřely při požáru v táboře u Chabarovsku. Hráči nastoupí s černou páskou na rukávech. Stejně tak tomu bylo i u celého probíhajícího třetího kola v ostatních zápasech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté jsou u míče a hned se pokoušejí dostat se do blízkosti hostující branky. Jak dopadne první akce Kazaně?
     
    1
    Hosté zakopli míč do zámezí a domácí u míče zůstanou. Budou zahrávat autové vhazování a mohou tak nadále útočit.
     
    2
    Nic z toho nebylo a do akce se vydali hosté a hned si vypracovali velkou šanci. Hlavou zakončoval u malého vápna Ablaye Mbengue, al brankář Kazaně byl připraven.
     
    3
    Domácí se vrátili na míč a bleskově prošli od své branky až na opačnou stranu hřiště, ale zatím se ke střele na Gorodova nedostali.
     
    4
    Následně se to už povedlo, ale pokus z kopačky Markova zastavil pozorným zákrokem jeden z hostujících obránců.
     
    4
    Dlouhý nákop na nabíhajícího Ablaye Mbengueho nevyšel. Útočník Grozného totiž na balon jednoduše nedosáhl. Slibně se rodící šance hostů tak končí neúspěchem.
     
    6
    Autové vhazování pro hosty, domácí neudrželi balon a ten skončil za postranní čárou. Nicméně poté se k balonu přeci jen dostali domácí a v další akci zahrozili před Gorodovem. Ten poté dostal míč pod kontrolu a odkopl ho od své brány.
     
    7
    Po faulu hostů následuje volný přímý kop pro Rubin Kazaň.
     
    8
    Míč po této standardní situaci doletěl až před branku hostů, kde ho pohotově jistil brankář Gorodov.
     
    9
    Po nepřesné akci Achmatu končí míč také u brankáře domácích Jurije Djupina a i ten bude mít odkop od svého zařízení.
     
    10
    Domácí získali na polovině hřiště míč a okamžitě s ním uháněli před soupeřovu branku. Jenže přes zhuštěnou obranu se zatím do šance nedostali.
     
    11
    Jeden z domácích fauloval hostujícího hráče a sudí mu důrazně domluvil. Volný přímý kop zahrají také hosté z Grozného.
     
    12
    Ale také oni se do výraznější šance nedostali a balon končí u gólmana Gorodova.
     
    13
    U přední tyče si na letící míč naskakoval Filip Uremović, hlavou ale nakonec přesně nezakončil.
     
    13
    Hned na to se dobrá šance zrodila i na straně hostů, taktéž hlavou zakončoval Ivanov, ale do bezpečí míč odvrátil Filip Uremović.
     
    14
    Jevgenij Markov už zakončoval do hostující branky, míč v ní nakonec skončil, ale gól nemůže být uznán. Sám Markov totiž věděl, že se ocitl v ofsajdové pasti, která postrannímu sudímu neunikla.
     
    15
    Domácí jsou stále u balonu a operují před soupeřovou bránou. Obrana Grozného je však znovu pozorná.
     
    16
    Tak to byla velká šance Rubinu. Zády hlavou zakončoval Pavel Mogilevec, ale fantasticky zakročil Jevgenij Gorodov a zabránil tak zcela jasné brance!
    16. Mogilevec byl ve velké šanci.
     
    17
    Domácí vycítili šanci a opět se natlačili před soupeřovu branku, kde však tentokráte žádnou střelu nevyprodukovali.
     
    18
    Hosté podrželi míč a poté s ním prošli na polovinu Kazaně, jenže také beci Rubinu byli pohotoví a akci zastavili. Následuje tak pouze odkop od branky Jurije Djupina.
     
    19
    Autové vhazování vybojovali hosté a mohou tak zůstat u balonu.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry jsme se stále nedočkali úvodní branky, nejblíže k ní měli domácí, když Mogilevec hlavou nedopravil míč do branky jen díky zákroku Gorodova.
     
    21
    Domácí mají nadále herní převahu, i nyní se dostali do šance, která byla zastavena dalším dobrým obranným zákrokem, jenž vyprodukoval Zoran Nižić.
     
    22
    Vjačeslav Podběrjozkin táhl akci Rubinu po pravé straně, nejprve se mu nepovedlo odcentrovat míč, napodruhé už ale ano. Avšak v pokutovém území svého adresáta nenašel.
     
    23
    Skluzem zachytil míč Podběrjozkin a udržel tak domácí celek na polovině Grozného, jenž tak znovu brání útok domácích fotbalistů.
     
    25
    Semjonov vyslal lob před branku domácích, kde hlavičkoval Bernard Beriša, ale nedokázal prostřelit domácího brankáře.
     
    26
    Zuriko Davitašvili dostal přihrávku na levou stranu a kousek od velkého vápna vyslal nebezpečnou střelu. Míč se stočil k pravé tyči, kde své místo jistil Gorodov.
     
    27
    A znovu Zuriko Davitašvili, ten byl nyní ale v podstatně daleko nebezpečnější šanci. Z hranice velkého vápna vyslal pěknou střelu, po které musel do dalšího zákroku Gorodov!
    27. Davitašvili poslal pozdrav na hostující branku, kde proti němu skvěle zakročil hostující brankář.
     
    28
    Domácí hráči tak jsou pořád lepším týmem a čím dál více hrozí před branku hostů. Fotbalisté Grozného se delší dobu do žádné šance nedostali.
     
    30
    Třicet minut hry za námi a stále je stav bezbrankový. Už to mohlo být dvakrát jinak, ale brankář Grozného zabránil dvěma velkým šancím Kazaně.
     
    31
    Kazaň nedotáhla akci do konce díky tomu, že soupeř dostal míč do zámezí. Kazaň tak bude zahrávat autové vhazování a stále drží balon.
     
    32
    Přízemní střela Dančenka byla zastavena hostujícím hráčem a po hodně dlouhé době se do akce dostávají hráči Grozného. Uvidíme z jejich strany nějakou šanci?
     
    33
    Ne, domácí obrana svého soupeře opět do žádného zakončení nepustila a znovu domácí celek drží míč a míří s ním na polovinu Grozného.
     
    34
    No a nyní už to zavánělo velkou šancí. Bernard Beriša střílel tváří v tvář Djupinovi, ten ale jeho pokus zastavil, když snížil střelecký úhel a poté vyškrábl míč na rohový kop.
     
    35
    Nyní mají míč zase domácí hráči a směřují tak postupně do dalšího útoku.
     
    36
    Avšak hosté jim ho sebrali a do akce se hnal Achmat Groznyj, po střele Andreje Semjonova pak musel zase zasahovat domácí brankář Djupin. A jen díky němu se skóre nemění.
     
    38
    Hosté pořádně ožili a vycítili šanci na svého soupeře. Znovu se mu dostali na kobylku, když vyslal další pokus Ablaye Mbengue.
     
    39
    U hranice velkého vápna byl sražen k zemi jeden z hostů a bude tak následovat hodně nebezpečný volný přímý kop. Jak s ním hosté naloží?
     
    40
    Ismael Silva Lima zahrál tuto standardní situaci, ale míč poslal jen do připravené zdi. Hosté tak branku domácích vůbec neohrozili.
     
    41
    První poločas pomalu, ale jistě spěje do svého konce. Stále jsme se gólu nedočkali, oba celky ale měly několik šancí. Brankáři na domácí i hostující straně jsou zatím velmi pozorní.
     
    43
    Zuriko Davitašvili byl v další dobré šanci, kterou ale zastavil brankář hostů. Jeho pokus z levé strany nadvakrát ukryl do svých rukavic.
     
    44
    Beriša na druhé straně nacentroval balon z pravé strany do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů na balon nakonec nedosáhl.
     
    45
    Bernard Beriša opět táhl akci hostů, ale svou přihrávku poslal úplně mimo. Míč tak Groznyj ztrácí a do akce jdou ještě hráči Kazaně.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu je za námi. V něm jsme se sice nedočkali první branky, ale šance k tomu měly oba týmy. Sledujeme celkem pohledné utkání, kterému opravdu chybí nějaká tak přesnější střela, která by skončila v síti. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 20:05.
     
    Střely na branku: 3 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Jevgenij Markov, přichází Vidar Kjartansson.
     
    48
    Domácí se dostali do šance a po ní se míč svezl po hráči hostů, bylo to před pokutovým územím a hlavně sudí naznačil, že šlo o nastřelení ruky.
     
    50
    Nyní se do akce před domácí brankou dostali hosté, ale jejich pokus zaletěl jen vedle branky Djupina.
     
    52
    Kazaň poté rozehrála akci, na jejímž konci byl míč v zámezí. Autové vhazování pro Gorznyj a hosté se tak budou moci dostat na opačnou stranu.
     
    53
    Vidar Kjartansson vyslal z hranice velkého vápna nebezpečnou střelu, ale tu nejprve zneškodnila obrana soupeře a posléze dostal míč pod kontrolu brankář Gorodov.
     
    55
    Akce střídala akci, v té další se ocitl Groznyj, avšak pokus Beriši se zatřepotal jen na boční síti domácí branky.
     
    56
    Zuriko Davitašvili byl podražen soupeřem a sudí nařizuje volný přímý kop pro Kazaň.
     
    57
    Ale nijak zvlášť domácí hráči neohrozili soupeřovu branku, míč se tak dostal jen k obránci Grozného a Gorodov bude mít další odkop od svého zařízení.
     
    58
    Oleg Dančenko posunul míč na volného Chviču Kvaraccheliu, který ale trefil jen holenní chránič obránce hostů. Další akce Kazaně tak zůstala bez gólového efektu.
     
    60
    Nyní zůstal na travnaté ploše ležet hostující Oleg Ivanov, zřejmě po nějakém střetu. Bude potřeba jeho ošetření.
     
    60
    Tak nakonec Ivanov byl hráčem, který fauloval a poté si přivodil menší zranění. Sudí mu za předchozí prohřešek uděluje žlutou kartu.
     
    61
    Vše už je v pořádku a hra pokračuje dále. Míč mají domácí a jsou nastěhováni na polovině svého soupeře.
     
    63
    Do akce se hnal Zuriko Davitašvili, který se už dostával k velkému vápnu, poté ho ale tvrdě zastavil Beriša, jenž tak zcela jistě dostane žlutou kartu.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Bernard Beriša (FK Achmat Groznyj).
     
    64
    Zuriko Davitašvili pak zahrál volný přímý kop, míč však poslal pouze vedle hostující brány. Z této standardní situace se tak úvodní branka zápasu nekonala.
     
    65
    Autové vhazování zahráli domácí hráči, chvíli se zdrželi na území Achmatu, avšak znovu nevyslali žádnou střelu. Brankář hostů tak mohl být v klidu.
     
    67
    Nyní zastavili rodící se akci hostů domácí obránci a velmi rychle otočili hru na opačnou stranu. Kazaň je tak stále aktivní, ale proti jejím střelám stojí zase pozorná obrana.
     
    68
    Vidar Kjartansson se šikovně prosmýkl kolem beka hostů a zakončil pravačkou. Jenže jeho střela skončila jen na pozorném hráči před ním.
     
    70
    Oleg Dančenko potáhl balon na Vjačeslava Podběrjozkina, ten mu ho vrátil zpět, ale prvně jmenovaný pak nepřesnou rozehrávkou připravil domácí celek o balon.
     
    71
    Domácí znovu neúspěšně bušili na vrata hostující obrany, ta byla po jejich dalším pokusu neprostupná.
     
    72
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Ablaye Mbengue, přichází Odise Roši.
     
    73
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. VIDAR KJARTANSSON dostal míč do běhu a poté v pokutovém území obešel vyběhnutého brankáře Gorodova a hned na to z pravé strany poslal míč do zcela odkryté branky – 1:0. Asistence: Pavel Mogilevec.
    73. Vidar KJARTANSSON - 1:0
     
    74
    Žlutou kartu dostává Igor Konovalov (FC Rubin Kazaň).
     
    76
    Volný přímý kop zahrávali hosté a poté se hlavou chtěl prosadit Roši, jeho pokus šel pouze vysoko nad domácí branku.
     
    78
    Hosté si musejí dávat pozor na úniky domácích hráčů. O jeden takový se nyní postaral znovu Vidar Kjartansson, ale nakonec ho ke střele nepustila zase obrana Grozného.
     
    79
    Chviča Kvaracchelia si malého vápna prohodil míč z jedné nohy na druhou a poté pohotově zakončil, avšak proti byl přesný zákrok hostujícího brankáře.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Domácí stále drží těsný náskok. Hosté se snaží o vyrovnání, ale nemají k tomu příliš příležitosti.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Charin (FK Achmat Groznyj).
     
    81
    Po ztrátě míče se hnali zpět do obrany hosté, protože domácí se dostali do rychlého protiútoku. Střela Davitašviliho končí jen vedle tyče hostující brány. Bylo to ale s pomoci brankáře a je z toho ještě rohový kop pro Kazaň.
     
    82
    Míč se snesl do pokutového území, kde hlavičkoval agilní Davitašvili, avšak balon obrana hostů odvrátila do bezpečí.
     
    84
    U míče jsou hosté a ještě se snaží o nějakou střelu, které by mohla vést k vyrovnání. Zatím se však drží jen na polovině hřiště.
     
    85
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Michail Gaščenkov, přichází Konrad Michalak.
     
    86
    Dlouhý lob na nabíhajícího Markova nevyšel. Markov se vystavil ofsajdu a rázem tak končí akce domácího celku.
     
    86
    Gorodov si zapsal na své konto další pozorný zákrok, když nohama zastavil pokus Davitašviliho, který na něho střílel z pravé strany.
     
    87
    Domácí nadále útočili a vypracovali si další šanci, ale střela z pravé strany skončila jen vedle branky hostů. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Oleg Dančenko (FC Rubin Kazaň).
     
    89
    Jurij Djupin z výskoku vyboxoval do bezpeční dalekonosný nákop z kopačky hostujícího Beriši, jenž rozehrál volný kop.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Konrad Michalak vyslal z hranice velkého vápna střelu, která zaletěla jen k brankáři domácích. Ten bez větších problémů ukryl míč do rukavic.
     
    90+2
    Domácí po odkopu od Djupinovy branky šli do další akce, ale ta byla zastavena už na polovině hřiště. Hosté pak hned otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelia, přichází Beka Mikeltadze.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se nakonec prosadili ve druhém poločase a svůj těsný náskok uhájili až do samého konce. Před svými diváky tak slaví zisk tří bodů, hosté naopak z Kazaně odjedou s prázdnou. Sledovali jsme pohledné utkání, ve kterém chybělo snad jen více branek.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:16.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:57:22)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 73. Kjartansson (Mogilevec)

    Karty:   74. Ig. Konovalov (RKZ), 88. Dančenko (RKZ) – 60. Ivanov (GRZ), 63. Bernard Beriša (GRZ), 80. Charin (GRZ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:16.
    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Stěpanov – Ig. Konovalov – Davitašvili, Podběrjozkin (C), Mogilevec, Kvaracchelia (90+3. Mikeltadze) – J. Markov (46. Kjartansson).
    Náhradníci: Volk, Iv. Konovalov – Agapov, Plijev, Vitalij Denisov, Akbašev, Sedov, Kipiani, Kjartansson, Mikeltadze, Makarov.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Semjonov, Nižić, Švec – Ucijev (C), Bernard Beriša, Gaščenkov (85. Michalak), Silva Lima, Charin – Ivanov – Mbengue (72. Roši).
    Náhradníci: Melichov, Gudijev – Musalov, Ch. Kadyrov, Roši, Szymański, Mitrišev, Michalak, Ponce.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Veretěškin
    thejrc.org