Frýdek-M. – Kokšetau 3:2 (2:1 po s.n.) | Chomutov – Jekatěrinburg 0:4 (kon.) | Litvínov – Kladno 5:4 (po pr.)
Kadaň – Ústí n/L 4:8 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 30.07.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u dalšího domácího střetnutí Chomutova. (20:00:04)
     
    V úvodním utkání si Piráti s Jekatěrinburgem neporadili. Ovšem za svůj výkon se nemusí stydět. Kvalitní ruský celek je hodně prověřil a splnil roli favorita zápasu. Avtomobilist sice nechal odpočívat většinu hvězd, přesto předvedl kvalitní výkon. Diváci se jistě těšili na Jakuba Kováře, který duel sledoval jen z tribuny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Petr Stloukal zastavil soupeře u mantinelu a přihrál na střed, kde se nacházel Martin Rýgl. Jeho pokus přizvedl soupeř do ochranné sítě.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Ščemerov – 2 min., sekání).
     
    59:10
    Od modré čáry nahazoval kotouč Martin Rýgl, do jeho pokusu vložil hůl Stanislav Vrhel. Po teči putovala černá guma do ochranné sítě.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Maxim Berezin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:26
    Nikita Trjamkin se vydal za branku, kde Avtomobilist dál kombinoval. Kotouč pak putoval na modrou čáru, ale Berezinův pokus viděl Dominik Pavlát.
     
    57:40
    Jekatěrinburg držel kotouč, ale přihrávka před branku byla zastavena. Chomutov šel do protiakce, ovšem ani on nezakončil.
     
    55:51
    První branka Chomutova je už na spadnutí! Od levého mantinelu se Petr Stloukal dostal k bekhendu, který brankář vyrazil. Stejný hráč ještě dorážel z hranice brankoviště, ale branku netrefil.
     
    55:32
    V závěru zápasu se ve hře objevuje hodně nepřesností. Chomutovští posunuli puk do rohu a jdou střídat.
     
    53:57
    Piráti Chomutov vyhodili puk na další zakázané uvolnění, hra se stěhuje před domácího brankáře.
     
    53:21
    Zakončení od modré čáry vyslal Martin Rýgl, který trefil jen prvního soupeře. Následně Stanislav Vrhel prohrál souboj u mantinelu a Jekatěrinburg se osvobodil.
     
    52:46
    Do útočného pásma se hnal Kryštof Hrala, který si nevšiml spoluhráče v útočné třetině. Pro ofsajd se hra vrátila do středního pásma.
     
    52:31
    Jakub Chrpa přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Tomáš Pařízek. Chomutovský obránce dlouho se střelou otálel, ale tak mu ji obránci srazili do ochranné sítě.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Fjodor Beljakov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    51:07
    Ač byl Pilipenko tísněn, tak se stejně nacpal před branku, odkud zakončoval. Dominik Pavlát si povyjel a kotouč vyrazil k mantinelu.
     
    50:34
    Po vyhraném vhazování vystřelil z osy hrací plochy obránce Nikita Trjamkin. Jeho zakončení zamířilo vedle pravé tyče.
     
    50:15
    Mezi kruhy si nabruslil Jakub Chrpa, který už se chystal zakončit. Ovšem domácí hráč byl tísněn, a tak brankáře k zákroku nedonutil.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Litovčenko (Setdikov, Berezin), 25. Protapovič (Pilipenko, Garejev), 34. Setdikov (Litovčenko), 40. Protapovič


    Piráti Chomutov: Pavlát (R. Běhula) – Rýgl, Pařízek, Seemann, Žovinec, Havel, Štochl, T. Běhula, Zeman – Stloukal, Pitule Rudovský – Tomica (C), Vrhel, Llewellyn – Chrpa (A), Suchý, M. Svoboda – J. Svoboda, Hrala, Kofroň.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Gross (41. Galkin) – Berezin, Ščemerov, Sevosťjanov, Beljakov, Korčemkin, Trjamkin (C) – Bělousov, Popov, Setdikov, Chripunov, Litovčenko (A), Obidin, Garejev (A), Pilipenko, Protapovič.

    Rozhodčí: Grech, Kostourek – Belko, Pěkný

    Diváci: 1822
    thejrc.org