Německo – Česko U19 3:4 (po pr.) | Slovensko – Dánsko 4:2 (kon.)
konec
Slovensko
4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Dánsko
sk Sobota 03.08.2019, 15:30 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Partner:
     
    V tretej tretine dokázal dánsky tím ešte vďaka gólu Hansena znížiť, no následne si už Slováci postrážili svoje vedenie a nedopustili prekvapenie. Celkovo Slovensko predviedlo na tomto prípravnom turnaji výborné výkony, zdolalo Nemecko, Česko, Dánsko a s deviatimi bodmi suverénne Summer Hockey Challenge vyhralo. Róbert Petrovický ako tréner môže byť určite s tohtosezónným prvým prípravným turnajom spokojný a takisto aj fanúšikovia ľadového hokeja na Slovensku. Mladíci sa predviedli v naozaj dobrom svetle.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:33:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Slováci vyhodili puk až ku opustenej dánskej bránke a môžu v pokoji prestriedať.
     
    59:11
    Krížna prihrávka na Greena nebola veľmi presná, Dáni stále čosi vymýšľajú, no veľmi sa im už v útočnom pásme nedarí.
     
    58:45
    Džugan už práve naskočil na ľadovú plochu a sme piati, čo je len a len dobré.
     
    58:09
    Krížnu prihrávku chcel dávať Brinkman, ale tá neprešla na jeho spoluhráča. Slovensko sa opäť oslobodilo.
     
    57:31
    Slovenským mladíkom sa v oslabení zatiaľ darí, bezpečne vyhadzujeme puky preč a ďaleko od Hlavaja. Dáni to už skúšajú aj v šestici.
     
    56:44
    Slovensko čaká v závere hra v oslabení. Róbert Džugan je vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    56:29
    Z pravého kruhu to chcel strelecky vyskúšať Andreas Sorensen, no puk mu akosi nesadol a skĺzol z čepele. Pred ním však dobrú prácu odviedol Mikkel Jensen.
     
    55:35
    Puku sa v obrannom pásme zmocnil Džugan a okamžite ho posúval dopredu. Iniciatívni smerom dopredu musia byť najmä Dáni, ktorí ak ešte chcú pomýšľať na prípadné vyrovnanie, rozhodne musia byť aktívnejší.
     
    54:50
    Do súbojov o puk pred bránkou sa zapojil aj Filip Čenka, no nedokázal už zo vzduchu trafiť letiaci puk. Dáni sa dostali von z pásma a pokúsili sa zaútočiť.
     
    53:24
    K zakončeniu z ľavého kruhu sa prepracoval Andrej Golian, ktorý zaklepal hokejkou o ľad, vypýtal si prihrávku a potom pálil. Grubak sa stihol rýchlo presunúť.
     
    52:27
    Medzi kruhmi sa ocitol s pukom na hokejke Róbert Džugan, ktorému sa aj podarilo z vhodnej pozície zakončiť, no mieril to iba priamo na hruď brankára Grubaka.
     
    51:58
    Do súboja v rohu klziska vbehol Alexanader Hvizdoš, ktorý pomohol svojmu spoluhráčovi. Posunul puk po mantineli a počkal si na pohyb dánskych korčuliarov.
     
    51:06
    Nahodený puk od modrej čiary z hokejky Martina Bučka smeroval priamo na betóny gólmana Grubaka, ktorý vyrazil pred seba a potom urýchlene prikryl.
     
    50:14
    Dominik Šeliga vletel do súboja v útočnom pásme. Za Grubakovou bránkou však bola dvojica dánskych obrancov Fraenell so Sorensenom a tí súboj vyhrali.
     
    49:30
    Puk v tejto chvíli opustil hraciu plochu a čiarový rozhodca už ide žiadať nový od kolegov z časomiery. Vhadzovať sa bude pred Hlavajom.
     
    48:34
    Do útočného pásma sa s pukom dostával Mathias Hansen, ktorý prenikal po osi ihriska. Dostal sa na ľavý kruh, ale odtiaľ už bránku ohroziť nedokázal.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 9. Hvizdoš (Džugan, Golian), 28. M. Minárik (Čajkovič, Okuliar), 30. M. Minárik, 40. M. Minárik (Čajkovič, Vitaloš) – 5. Green (Brondberg, Brinkman), 43. Hansen (Green, Brondberg)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Golian, Vitaloš, Česánek, Bučko, Dlugoš, Martiška, Zekucia, Semaňák – Okuliar, M. Minárik, Čajkovič – Sarvaš, Čenka, Mrázik – Džugan, Hvizdoš Ďurina – Maniaček, J. Minárik, Šeliga
    Dánsko: Grubak (Christensen) – Brondberg, Koch, Schulze, Kamph, Sorensen, Fraenell, Diedrichsen, Kristensen – Brinkman, Green, Biel – Lehmann, Kjaer, Jensen – Cubars, Langhans, Bertelsen – Hansen, Gantzel

    Rozhodčí: Štefik, Kalina – Bogdaň, Smrek
    thejrc.org