Ural – Rostov 2:2 (kon.) | Samara – Lok. Moskva 1:2 (kon.) | Spartak – Dynamo 0:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
1:1 (0:0)
FK Krasnodar
Sobota 03.08.2019, 20:30 • Gazprom Arena, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:34:46)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:22.
     
    Je dobojováno! Obhájci titulu měli šlágr čtvrtého kola pod herní kontrolou. V předfinální fázi se ale trápili a v osmdesáté minutě museli překousnout šok v podobě nešikovného vlastence Douglase Santose. Krasnodar se v závěru ale nezatáhl do hlubokého bloku a hned několikrát nechal v obraně větší mezery. Jedné z nich na začátku nastavení využil Arťom Dzjuba a stanovil konečnou podobu skóre 1:1. Dělba bodů na čelních místech Premier Ligy nic nezměnila, Zenit zůstává s dvougólovým náskokem na čele, zatímco třetí Krasnodar je bodík za druhým Rostovem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ivanović fauloval ve velké vzdálenosti od Luňova. Ramírez si přesto troufl na přímou střelu, nicméně ta neměla tolik rychlosti, aby ji domácí gólman pustil do sítě.
     
    90+4
    Malcom táhl další domácí přečíslení, které chtěl vyřešit diagonální přihrávkou na Azmúna. Jeden z obránců však předvedl naprosto klíčové zachycení balónu.
     
    90+3
    Hosté si ještě stěžovali, že byl Vilhena na půlící čáře faulován. Videorozhodčí nic takového ale neviděli a vyrovnávající branka tak platí.
    90+1. Arťom DZJUBA - 1:1
     
    90+1
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Na začátku nastaveného času je srovnáno na 1:1! Krasnodaru se stala osudná ztráta Vilnehy, po které Zenit upaloval do přečíslení čtyři na tři. Na konci celé akce byl ARŤOM DZJUBA, který se po nahrávce Azmúna zjevil sám před gólmanem a toho pokořil chladnokrevným obloučkem.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno pět minut!
     
    89
    Ari si za svými zády držel Ozdojeva, kterého trefil rukou do obličeje. Přestože měl Brazilec míč, vysloužil si žlutou kartu.
     
    88
    Obrana Krasnodaru pracuje takřka bezchybně. Obrovskou zásluhu na tom má i brankář Safonov, který teď lapil další z celé řady neúspěšných centrů.
     
    87
    Malcom ukázal své rychlé nohy, které se úplně nezalíbily faulujícímu Olssonovi. Zenit má standardní situaci z pravé strany.
     
    86
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Daler Kuzjajev.
     
    85
    Hra se na chvíli začala přelévat ze strany na stranu. Krasnodar se proto rozhodl situaci uklidnit a na útočné polovině pošetřil alespoň pár drahocenných vteřinek.
     
    84
    Před Malcomem se otevřela pravá strana. Ještě před pokutovým územím se rozhodl posunout míč na Dzjubu, jenže ten byl hraničním zákrokem sražen k zemi. Penalta se nepíská!
     
    83
    Krasnodar standardní situaci nadvakrát ubránil. Safonov zachytil další špatný centr a bleskově vhodil míč svým kolegům, kteří svůj protiútok nakonec zbrzdili.
     
    82
    Magomed Ozdojev dostal míč do běhu, nicméně Stockij jeho vysoký centr z pravého křídla přesměroval na rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 90+1. Dzjuba (Azmún) – 80. Santos (vla.)

    Karty:   3. Suťormin (PET), 28. Barrios (PET) – 36. Vilhena (KRS), 53. Cabella (KRS), 61. Ramírez (KRS), 89. Ari (KRS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:22.
    FK Zenit Petrohrad: Luňov – Žirkov (86. Kuzjajev), Ivanović (C), Rakyckyj, Santos – Driussi (68. Jerochin), Barrios, Ozdojev, Suťormin (72. Malcom) – Azmún, Dzjuba.
    Náhradníci: M. Keržakov, Vasjutin – Djorděvić, Jerochin, Kuzjajev, Mammana, M. Mevlja, Le Musajev, Noboa, Rigoni, Smolnikov, Malcom.

    FK Krasnodar: Safonov – Petrov (78. Stockij), Martynovič (C), Spajić, Ramírez – K. Olsson, Kambolov, Vilhena – Cabella (57. Sulejmanov), Ari, Namli (60. Ignatěv).
    Náhradníci: Kricjuk, S. Ješčenko – Berg, Fjóluson, Gricajenko, Ignatěv, Skopincev, Stockij, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Jeskov – Nazarov, Šalamberidze
    thejrc.org