Česko – Francie 7:0 (kon.)
konec
Česko
7:0 (5:0, 2:0)
Francie
Neděle 04.08.2019, 15:20 • Roana, Itálie • ME v inline hokeji U16 • Finále
Partner:
     
    Hned po oslavách české šestnáctky vjedou na hrací plochu také čeští reprezentanti do osmnácti let, kteří si to o zlato rozdají se Slovinskem. (16:24:12)
     
    Česká šestnáctka slaví obhajobu titulu mistrů Evropy! Zcela jasně ovládla finále proti Francii, které nedovolila ani jednou skórovat a sama se prosadila celkem sedmkrát. Hattrickem z první poloviny zápasu Česku k výhře pomohl kapitán Lukáš Plos, Češi v druhé polovině dobrým týmovým výkonem hlídali svůj pohodlný náskok a v samotném závěru ho ještě o dvě branky navýšili.
     
    Konec zápasu.
     
    39:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    České gólové představení ještě nekončí, Ramert posunul puk na levé straně na ROBINA GERYCHA a ten vystřelil přesně do bližšího horního rohu brány. Asistence: Jan Ramert.
     
    38:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ještě prosazují v samotném závěru. Celý zápas zkoušeli nástřely na bránu z dlouhé vzdálenosti a nyní se jim to povedlo přetavit v branku, dobře tečoval ADAM ABAZAJ. Asistence: Lukáš Plos.
     
    37:36
    Labreaux vytvořil velice zajímavou šanci, nakonec chtěl před bránou ještě nahrávat, jeho úmysl vystihl Málek a hokejkou zastavil nebezpečnou nahrávku před bránu.
     
    36:31
    Gauzeho střelu z levého kruhu na zadní tyč vykopl Málek betonem mimo.
     
    36:03
    Přihrávka z pravé strany prošla až před bránu na zcela volného Mariho, toho ve velké šanci vychytal dobře zatím bezchybný Tomáš Málek.
     
    35:30
    Češi vybojovali puk za vlastní bránou, kde ho chvíli drželi natlačený na mantinelu a následně ještě pošetřili čas vyhozením po pravém mantinelu.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Ramert – 2 min, hrubost).
     
    33:53
    Plos si řekl Helikarovi o dlouhý nástřel vzduchem na teč a nebyl daleko od své čtvrté branky, tečoval puk těsně před brankářem, ten ale dobře zaklekl.
     
    33:04
    Zapletal si najel s puke z pravé strany na střed a vyslal velice nebezpečnou střelu, ta po zákroku brankáře skončila těsně vedle levé tyče.
     
    32:32
    Češi čekají s pukem za vlastní bránou a v klidu postupně prostřídávají.
     
    31:30
    Ramert nahrál na levé straně za sebe do druhé vlny Gerychovi, jeho nebezpečnou střelu zápěstím vyrazil francouzský gólman hrudí před sebe a následně se mu podařilo zkrotit puk lapačkou.
     
    30:39
    Plos našel dlouhou nahrávkou před bránou číhajícího Koudelku, ten však zakončoval jen do připraveného gólmana Benoumhaniho.
     
    29:33
    Plos nahrál zpoza brány do předbrankového prostoru na Koudelku, ten z první přestřelil.
     
    29:02
    Plos nabral rychlost s pukem u levého mantinelu, přejel s ním téměř celé hřiště, ale neměl ideální pozici pro zakončení, tak raději nahrál podél mantinelu na obránce.
     
    28:03
    Druhá polovina zápasu už je z české strany značně opatrnější, nechtějí pouštět Francouze zbytečně do rychlých brejků a hrají na jistotu.
     
    26:32
    Svozilův nástřel ze středu hřiště se snažil před bránou tečovat Ramert, jenže ten byl tak tísněný protihráčem, že se k puku ideálně nedostal.

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 5. Plos (Macas), 11. Hanák (Šimek), 14. Gerych (Ramert), 16. Plos (Koudelka), 20. Plos, 39. Abazaj (Plos), 40. Gerych (Ramert)


    Česko: Málek (Chlouda) – Helikar (A), Plos (C), Abazaj, Zapletal, Kuchař, Šimek, Macas, Koudelka, Ramert (A), Gerych, Hanák, Svozil.
    Francie: Benoumhani (Allie) – Mari, Gauze, Schneider, Martin (A), Jeanmart, Colmagro, Barret, Ohresser, Labreux (C), Roy, De Mali.
    ocianews.com