Finsko – Kanada 0:6 (kon.) | Rusko – USA 6:2 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (4:3 po s.n.)
Slovensko – Švédsko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
0:6 (0:3, 0:1, 0:2)
Kanada
Pondělí 05.08.2019, 15:30 • Zimní stadion města Břeclavi, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    42:23 Cole PERFETTI - 0:6
     
    42:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé! Neuplynula ani minuta od poslední kanadské branky a Joel Blomqvist si zase vyndavá puk z branky. COLE PERFETTI se uvolnil na levé straně kluziště a slušnou střelou švihem k tyči překonal finského gólmana. Asistence: Hendrix Lapierre, Justin Sourdif.
    41:51 Seth JARVIS - 0:5
     
    41:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Demolice Finska pokračuje! SETH JARVIS se dostal na pravé straně kluziště k puku a parádní trefou švihem vymetl pravou šibenici skandinávské branky! Bez asistence.
    22:06 Ridly GREIG - 0:4
     
    22:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka finské obrany! RIDLY GREIG si nejdříve jemným nahozením narazil o finského gólmana puk, aby se následně prorval před brankoviště a parádním technickou střelu vymetl levou šibenici finské branky! Bez asistence.
    19:23 Seth JARVIS - 0:3
     
    19:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem první třetiny Finové dostávají další branku. Quinton Byfield našel na levé straně úplně volného SETHA JARVISE, který parádní střelou švihem pod víko prostřelil finského gólmana a vsítil tak třetí kanadskou branku.
    07:28 Will CUYLLE - 0:2
     
    07:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé. Ridly Greig poslal po lajně pas na WILLIHO CUYLLEHO, který z nenápadné akce vytvořil gól. Potřeboval k tomu jen malý prostor ke střele, který zužitkoval parádní trefou opět k bližší tyči, kde našel mezírku mezi vyrážečkou finského gólmana a tyčkou. Asistence: Ridly Greig.
    05:52 Cole PERFETTI - 0:1
     
    05:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Parádní akce Kanady v přesilové hře, Hendrix Lapierre našel na pravé straně kluziště volného COLEHO PERFETTIHO, který parádní ránou švihem našel mezírku mezi tyčkou a finským gólmanem! Vyloučený Fin už se vrací na hrací plochu, kanadská přesilovka tak končí po pouhé půl minutě. Asistence: Hendrix Lapierre, Jamie Drysdale.

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 6. Perfetti (Lapierre, Drysdale), 8. Cuylle (Greig), 20. Jarvis (Byfield), 23. Greig, 42. Jarvis, 43. Perfetti (Lapierre, Sourdif)


    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Puutio (A), Viro, Niemelä, Nyman (A), Rafkin, Määttä, Luoto, Koskela – Suni, Hirvonen (C), Karnaranta – Lambert, Aatu Räty, Järventie – Liukas, Mäenpää, Seppälä – Korkalainen, Määttä, Niemi.
    Kanada: Lennox (Garand) – Guhle (A), Drysdale (C), Hunt, Cormier, Sebrango, Poirier, O'Rourke – Neighbours (A), Byfield, Jarvis – Perfetti, Lapierre, Sourdif – Cuylle, Greig, Foudy – McClennon, Bourque, Wiesblatt – Rochette.

    Rozhodčí: René Hradil, Adam Kika – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 425
    thejrc.org