Kanada – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:3 (kon.) | Česko – Finsko 1:5 (kon.)
Slovensko – USA 3:4 (po pr.)
konec
Česko
1:5 (0:1, 0:4, 1:0)
Finsko
Úterý 06.08.2019, 19:00 • Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Utkání je za námi. O tom, jak dopadne, definitivně rozhodla prostřední třetina, ve které se českému týmu nedařilo. Beranovi svěřenci inkasovali rovnou čtyřikrát a finský náskok již stáhnout nedokázali.

    Nejlepšími hráči utkání jsou vyhlášeni Jan Myšák a Roni Hirvonen. (21:23:25)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Kasper Puutio si sjel do dobré střelecké pozice, načež dostal ideální pas ke střele. Puutio vypálil z první, ovšem český strážce svatyně byl pozorný a prudkou střelu vyráží mimo dosah finských hráčů.
     
    58:34
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Vacík – 2 min., podrážení).
     
    57:27
    Vladimír Kremláček zkoušel rozehrát z obranného pásma až skoro do toho útočného. Namísto toho ale poslal puk na finskou střídačku, kde měli členové realizačního týmu co dělat, aby se kotouči vyhnuli.
     
    56:35
    Rami Määttä hledal prostor ke střele na modré čáře tak dlouho, až jej skutečně našel. Jeden z pohotových českých hráčů ale padl do střely a změnil trajektorii puku, který nakoneck končí výrazně mimo Čajanovu branku.
     
    55:24
    Kasper Puutio nabral parádní rychlost a v útočném pásmu byl u kotouče jako první. Vypadalo to, že bude střílet z první, puk si ale srovnal na hokejce a snažil se zakončit zblízka branky. To se mu nakonec nevyvedlo podle představ, nebot jeho pokus proklouzal jen brankovištěm.
     
    54:23
    Sebastíán Malát zkoušel se spoluhráčem vymyslet parádní kombinaci. Malát posílal přihrávku před odkrytou část klece, kde bohužel jeden z jeho spoluhráčů na kotouč nedosáhl a Blomqvista tedy neohrozil.
     
    52:56
    Finové se drželi dlouho v pásmu. Už i na nich je ale vidět, že nikam nechvátají. Jejich útočné snažení ke střeleckému pokusu nyní nevedlo. Rami Määttä se totiž dostal s kotoučem na holi do ofsajdu.
    51:36 Jan Hampl propadl na útočné modré a byl z toho malér!
     
    51:36
    Kotouč se po souboji dvou protihráčů ocitl v ochranné síti. Jako poslední se dotkl finského hráče, takže se vhazování přesouvá do středního pásma.
     
    50:20
    Na dnešní utkání si našlo cestu 1 911 fanoušků!
     
    49:38
    Pavel Novák držel kotouč na pravém křídle, využil toho, že měl prostor, udělal stahovačku a vypálil. Jeho pokus finský brankář ale také drží ve výstroji.
     
    49:21
    Ondřej Baláž vypálil od modré čáry, pro Blomqvista však žádný problém. Finský gólman se jen sklouzl po ledě a Balážovu střelu bezpečně drží v rukavici.
     
    48:56
    Čeští fanoušci dnes také zaslouží velkou pochvalu. I za nepříznivého stavu svůj tým v Břeclavi vytvrale podporují.
     
    48:33
    Marek Bláha vystřelil od modré čáry velmi dobře! Jeho pokus se možná odrazil i od tyčky, každopádně za brankovou čáru nakonec nezapadl.
     
    47:53
    Po předchozích vyloučeních hrají čeští hokejisté přesilovou hru. Už jsou usazeni v pásmu a kombinují!
    47:53 Jakub Malý se nebál a svedl zápasnický souboj s Määttou

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 43. Myšák (Konečný) – 18. Hirvonen (Suni), 28. Aatu Räty (Nyman), 34. Hirvonen (Suni), 36. Hirvonen (Puutio, Aatu Räty), 37. Niemi (Määttä)


    Česko: Bednář (36. Čajan) – Hrádek, Baláž, Bláha, Hampl, Vacík, Svozil, Kremláček – Chlubna, Myšák, Handl – P. Novák, Gut, Malát – Matěj, Ivan, Macháček – Simon, Konečný, Malý – Binias.
    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Puutio, Nyman, Niemelä, Määttä, Viro, Rafkin, Koskela, Karnaranta – Järventie, Hirvonen, Suni – Seppälä, Aatu Räty, Lambert – Luoto, Mäenpää, Korkalainen – Niemi, Määttä, Liukas.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Rampír, Rožánek

    Diváci: 1 911
    thejrc.org