Ararat-Armenia – Saburtalo 1:2 (kon.) | Riga FC – Helsinki 1:1 (kon.) | Sutjeska – Linfield 1:2 (kon.)
konec
Riga FC
1:1 (0:1)
HJK Helsinki
Úterý 06.08.2019, 18:00Evropská liga (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:53:27)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.
     
    Je konec! Domácí Riga nezvládla domácí duel proti Helsinkám a uhrála jen remízu 1:1. Helsinky se totiž dostaly do vedení hned v úvodu, kdy se trefil Vajrynen! Domácí celek poté zlepšil svou hru a hlavně přesnost přihrávek. Ve 27. minutě mohl vyrovnat Prenga, ale jeho hlavička orazítkovala břevno. Po změně stran už byl domácí celek mnohem aktivnější a nakonec se dočkal branky. V 82. minutě vyrovnal po rohovém kopu Kamil Bilinski! Do odvety odjíždí v lepší pozici hosté.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hostující brankář Rudakov si bez problémů došel pro nepřesnou přihrávku za obranu HJK a nasbíral pro svůj celek cenné vteřinky k dobru.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Vajrynen, přichází Zeneli.
     
    89
    Vajrynen se dostal k míči na hranici pokutového území, nicméně jeho technický pokus skončil nad břevnem. Domácí gólman situaci kontroloval.
     
    88
    Alho si pomohl zpětnou přihrávkou na Obilora. Stoper hostujícího mužstva poté nakopl míč na levé křídlo, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    87
    Právě Valerianos je v posledních minutách hodně aktivní. Jeho další centr vyústil v rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    86
    Valerianos dostal prostor na levé straně a bez váhání odcentroval do pokutového území. Jeho nadýchaný centr skončil v rukavicích Rudakova.
     
    85
    Naopak do útoku se vydali také hosté. Centrovaný míč udělal spoustu neplechy na hranici velkého vápna, ale domácí obrana nakonec odvrátila hrozbu.
     
    84
    Riga se po vyrovnání nadále tlačí do útoku. Zadáci Helsinek však stojí v pevném bloku a nenechávají domácím hráčům příliš prostoru ke kombinaci.
    82. Kamil BILINSKI - 1:1
     
    82
    Riga FC právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Riga se nakonec dočkala po rohovém kopu! Exekuce rohového kopu se ujal Brisola, který vymyslel parádní centr a KAMIL BILINSKI díky důrazu dopravil míč do sítě!
     
    81
    Brisola si navedl míč na hranici pokutového území, pokusil se o zpětnou přihrávku, ale trefil jen vracejícího se obránce. Bude z toho rohový kop.
     
    80
    Právě Valerianos nyní potáhl míč na levou stranu hřiště, ale opět se uchýlil k vysokému nákopu na hranici velkého vápna. Od Rigy je to hráno na náhodu.
     
    79
    Valerianos si dal pozor na dotírajícího soupeře, chytrou zasekávačkou se dokázal uvolnil, ale jeho přenesení na pravou stranu bylo nepřesné.
     
    78
    Vajrynen si v hlavičkovém souboji pomohl loktem a poslal domácího obránce k zemi. Sudí měl jeho prohřešek přímo před očima a přerušil hru.
     
    77
    Střídání v týmu Riga FC: ze hřiště odchází Sarič, přichází Šarpar.
     
    76
    Vajrynen dohnal dlouhou přihrávku za obranu Rigy, jenže obránce v černém dresu jej rychle doběhl a ukopl mu míč do zámezí.
     
    75
    Střídání v týmu Riga FC: ze hřiště odchází Prenga, přichází Višňakovs.
     
    74
    Brisola si navedl míč na hranici pokutového území, kde si přehodil míč na levačku, jenže jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    73
    Ozolš vyrazil ven z branky a počkal si na nepřesnou rozehrávku hostujícího celku. Obrana Rigy zatím funguje mnohem lépe než ofenziva.
     
    72
    Alho si skvěle pokryl prostor v pokutovém území a bez problémů zakročil proti centru z levé strany. Riga je směrem dopředu bezzubá.
     
    71
    Finský celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej důrazným zákrokem odhlavičkoval Valerianos.
     
    70
    Následnou akci Helsinek zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si totiž nepohlídal Vajrynen.
     
    69
    Parra dostal skvělou přihrávku do pokutového území, jenže místo zakončení ještě přihrával pod sebe a obral HJK o obrovskou šanci.
     
    68
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Mensah, přichází Forsell.
     
    67
    Brisola se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče, nicméně jeho pokus zablokoval hned první soupeř ve žlutém.
     
    66
    Sarič se hodně zlobí na své spoluhráče. Domácí záložník požaduje po svých spoluhráčích větší aktivitu a lepší pohyb po travnaté ploše.
     
    65
    Lotyšský klub zahrával přímý kop z výhodné pozice. Centrovaný míč přiletěl na hranici šestnáctky, ale nikdo v černém dresu se neprobil do zakončení.
     
    64
    Prenga roztáhl hru Rigy do křídla. Na jeho pobídku si naběhl Panić, jenže ten se pro změnu nedokázal zbavit dotírajícího Dahlstroma.
     
    63
    Valerianos poslal dlouhou přihrávku na levé křídlo, nicméně hostující zadák Alho si splnil své povinnosti a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    62
    Střídání v týmu Riga FC: ze hřiště odchází Debelko, přichází Bilinski.
     
    61
    Po dlouhé době se dopředu vydali také hosté. Mensah si na pravé straně povodil jednoho z obránců, nicméně jeho centr zablokoval další zadák.
     
    60
    Je za námi hodina hry a lotyšská Riga stále marně obléhá pokutové území Helsinek. Rudakov si došel pro další nepovedený centr z levé strany.
     
    59
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Toivomaki.
     
    59
    Fjodorovs poslal přihrávku na hranici pokutového území, nicméně Brisola měl velké problémy se zpracováním a Obilor míč rychle odkopl do bezpečí.
     
    58
    Rudakov přečetl další centrovaný míč před branku Helsinek a znovu schoval míč do rukavic. Domácí jsou v kombinaci hodně nepřesní.
     
    57
    Sarič vystihl nepřesnou rozehrávku hostujícího mužstva, okamžitě otočil hru na opačnou stranu, ale jeho pobídka na pravé křídlo byla nepřesná.
     
    56
    Roger se probil k centru z levé strany, jenže v souboji s hostujícím stoperem hlavičkoval vysoko nad břevno. Rozehrávat bude brankář Helsinek.
     
    55
    Riski se při návratu na vlastní polovinu dopustil faulu a vyfasoval žlutou kartu.
     
    53
    Rafinha spěchal vpřed po levé straně, nicméně důrazný Valerianos se mu postavil do cesty a ukopl mu míč do zámezí. Vhazovat bude HJK.
     
    52
    Zadáci HJK kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Nikdo v černém dresu domácí Rigy se nemá k presinku.
     
    51
    Valerianos prošel po pravé straně do blízkosti pokutového území finského celku, jenže jeho centr nabral opačnou faleš a dosvištěl do zámezí.
     
    50
    Parra fauloval na levé straně a za ostrý skluz dostává žlutou kartu.
     
    49
    Brisola poslal přihrávku na hranici pokutového území, nicméně nikdo v černém dresu jeho nákop nepochopil. Míč končí na kopačkách hostů.
     
    48
    Alho poslal dlouhý aut až na polovinu soupeře. Hostující celek v úvodu druhého poločasu kontroluje stav utkání a nepůjčuje domácím balón.
     
    47
    Dahlstrom byl faulován na polovině hrací plochy. Hostující záložník nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za levý kotník.
     
    46
    Helsinki obstaraly výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže nákop na levé křídlo byl moc dlouhý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující celek! Helsinky se totiž dostaly do vedení hned v úvodu, kdy se trefil Vajrynen! Domácí celek poté zlepšil svou hru a hlavně přesnost přihrávek. Ve 27. minutě mohl vyrovnat Prenga, ale jeho hlavička orazítkovala břevno. Do kabin se jde za stavu 0:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Mensah si při další akci Helsinek při zpracování pomohl rukou. Domácí Riga tak může rozjet poslední akci prvního poločasu.
     
    44
    Helsinky se v závěru prvního poločasu usadily na polovině domácího celku. Kairinen však nepřesnou přihrávkou zahnal Mensaha do úzkých.
     
    43
    Rodrigues se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil levou nohou. Jeho rána prolétla kolem přední tyče.
     
    42
    Vajrynen se znovu probil do zakončení zpoza pokutového území. Jeho rána levačkou před brankářem ještěm skočila, ale míč zapadl mimo tři tyče.
     
    41
    Rafinha táhl akci Helsinek po křídle. Jeho pobídka na rozběhnutého Riskiho skončila v zámezí. Hra je plná nepřesností na obou stranách.
     
    40
    Valerianos nakopl míč na polovinu Helsinek, jenže nikdo v černém dresu jeho pobídku nepochopil. Pro míč si bez problémů došli hostující zadáci.
     
    39
    Riga se opět usadila v blízkosti pokutového území soupeře, nicméně nikdo v černém dresu si zatím netroufl na zakončení.
     
    38
    Rodrigues se po pravém křídle dostal na hranici velkého vápna, jenže jeho centr směřoval jen do míst, kde číhali zadáci ve žlutých dresech.
     
    37
    Vajrynen se dostal k přihrávce na hranici pokutového území, jenže vinou špatného zpracování nechal soupeři náskok a domácí stoper míč odkopl.
     
    36
    Rodrigues prošel po pravém křídle do pokutového území, zpětnou pobídkou hledal Brisolu, ale tomu v zakončení zamezil vracející se Parra.
     
    35
    Rudakov vystartoval ven z branky a došel si pro míč na malé vápno. Domácí se nyní nemohou dostat do zakončení.
     
    34
    Debelko se dostal k míči v pokutovém území, rychle si jej přehodil na pravačku, ale střelou přímým nártem trefil jen obránce před sebou.
     
    33
    Zadáci domácího celku nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z fotbalistů Helsinek kombinaci Rigy neatakuje.
     
    32
    Hosté zahrávali přímý kop na polovině Rigy. Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, který bez větších problémů odhlavičkoval Prenga.
     
    31
    Riga se snaží probít do blízkosti pokutového území finského mužstva, jenže obrana fotbalistů ve žlutém se pohybuje v pevném bloku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání. O něco více ze hry má zatím hostující celek.
     
    29
    Riski dostal průnikovou přihrávku na levou stranu a ve skluzu odcentroval na malé vápno. Domácí brankář jeho centr na poslední chvíli zastavil.
     
    28
    Další zakončení lotyšského celku! Zpoza velkého vápna se do odraženého míče opřel Panic, ale jeho technický pokus proletěl nad břevnem.
     
    27
    Riga měla k dispozici další rohový kop. Centrovaný míč z kopačky Brisoly přiletěl na hlavu Prengy, který parádním zakončením orazítkoval břevno!
     
    26
    Rafinha rozjel akci hostujícího celku po levé straně, jenže jeho přihrávka na Dahlstroma byla příliš pomalá a skončila u obránce v černém.
     
    25
    Centr od rohového praporku se nebezpečně stáčel přímo do branky, ale gólman Rudakov jej dokázal na poslední chvíli přizvednout do bezpečí.
     
    24
    Rafinha si skvěle splnil své defenzivní povinnosti a včasným skluzem připravil Rodriguese o odcentrování. Riga bude zahrávat rohový kop.
     
    23
    Brisola operoval s míčem v blízkosti pokutového území, ale dlouho otálel se zakončením a důrazný záložník Karinen mu špičkou kopačky vypíchl míč.
     
    22
    Helsinki nepřekvapily soupeře ani z rohového kopu. Hosté se pokusili o rozehrávku secvičeného signálu, ale Brisola jejich úmysl přečetl.
     
    21
    Mensah poslal zajímavý centr z pravé strany hrací plochy. Domácí obránce Stuglis však dobře zasáhl a prodloužil centr na rohový kop.
     
    19
    Parra si chodí pro balóny hodně blízko ke stoperům. Domácí fotbalisté však rozehrávku Helsinek skvěle napadají a dostávají soupeře pod tlak.
     
    18
    Obilor pro změnu rozehrál na pravou stranu hřiště. Alho si však netroufl na ofenzivní průnik a raději vrátil prvnímu jmenovanému balón.
     
    17
    Obilor dlouho otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny. Nakonec se mu nabídl Parra, kterému nepomohli další fotbalisté ve žlutých dresech.
     
    16
    Mensah se zapojil do hlavičkového souboje na pravé straně hrací plochy. Aktivní křídelník prodloužil míč za sebe, ale tam byli jen domácí obránci.
     
    15
    Obilor si v tísni pomohl riskantní kličkou na vlastní polovině a zapojil do rozehrávky svého kolegu z obranné dvojice.
     
    14
    Parra nyní nabádá své spoluhráče ve žlutých dresech k většímu klidu. Hosté totiž vyprodukují velké množství nepřesných přihrávek.
     
    13
    Rafinha dostal prudkou přihrávku na levou stranu, otočil se s míčem a snažil se obejít svého strážce. Na polovinu Rigy se ale neprotlačil.
     
    12
    Hostující brankář se musel znovu zapojit do rozehrávky svého celku. Jeho další nákop na pravé křídlo skončil v zámezí.
     
    11
    Vajrynen se po souboji v pokutovém území dožadoval odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí měl incident před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    10
    Helsinki jsou po vstřelení úvodní branky nadále aktivní a tlačí se do útoku. Hodně slyšet je také početná skupina hostujících příznivců.
    8. Tim VAJRYNEN - 0:1
     
    8
    Helsinki právě vstřelily branku!
    Finský celek se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Na dlouhý odkop stopera si za obranu Rigy naběhl TIM VAJRYNEN a bez problémů otevřel skóre!
     
    7
    Mensah poslal průnikovou přihrávku mezi obránce domácího mužstva, ale brankář Rigy včas vystartoval ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    6
    Do rozehrávky finského celku se zapojil Rudakov. Brankář Helsinek zvolil konstruktivní rozehrávku na levou stranu, ale nenašel spoluhráče.
     
    5
    Parra už je zpátky na nohou a podle všeho bude schopen pokračovat ve hře. Nejprve se však kvůli ošetření musí vydat za pomezní čáru.
     
    4
    Parra se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista v něm utržil nějakou ránu a zůstává ležet na trávníku.
     
    3
    Brisola spěchal za průnikovou přihrávkou do pokutového území, nicméně jeho náběh přišel příliš brzo a rozhodčí odmával ofsajd.
     
    2
    Prenga se dostal do pokutového území, jenže jeho pokus z ostrého úhlu nebyl pro brankáře HJK Helsinky problémem.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání. Riga se hned v úvodu vydala do útoku, jenže nákop na levé křídlo byl nepřesný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Riga FC: Ozolš – Petersons, Panić, Valerianos, Debelko – Rodrigues, Sarič, Brisola – Fjodorovs, Stuglis, Prenga
    Náhradníci: Bilinski, Bopesu, Cernomordijs, Ruginš, Šarpar, Uvarenko, Višňakovs

    HJK Helsinki: Rudakov – Alho, Obilor, O´Shaughnessy, Rafinha – Parra, Kairinen – Dahlstrom – Mensah, Vajrynen, Riski
    Náhradníci: Forsell, Tarasov, Toivomaki, Uusitalo, Vaananen, Luiz, Zeneli.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 82. Bilinski – 8. Vajrynen

    Karty:   45+1. Petersons (RIG), 45+1. Rodrigues (RIG) – 50. Parra (HSK), 55. Riski (HSK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:13.
    Riga FC: Ozolš – Petersons, Panić, Valerianos, Debelko (62. Bilinski) – Rodrigues, Sarič (77. Šarpar), Brisola – Fjodorovs, Stuglis, Prenga (75. Višňakovs)
    Náhradníci: Bilinski, Bopesu, Cernomordijs, Ruginš, Šarpar, Uvarenko, Višňakovs

    HJK Helsinki: Rudakov – Alho, Obilor, O´Shaughnessy, Rafinha (59. Toivomaki) – Parra, Kairinen – Dahlstrom – Mensah (68. Forsell), Vajrynen (90. Zeneli), Riski
    Náhradníci: Forsell, Tarasov, Toivomaki, Uusitalo, Vaananen, Luiz, Zeneli
    Čtvrtek 15.08.2019
    Helsinki - Riga FC 2:2

    Branky: 5. Forsell, 69. Debelko (vla.) – 62. Debelko, 80. Debelko

    Karty:   61. Forsell (HSK) – 70. Valerianos (RIG), 86. Debelko (RIG)

    Neproměněná penalta: 5. Rafinha (HSK), brankář Ozols zneškodnil

    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:12.
    thejrc.org