Tisková konference televize O2 TV (kon.)
konec
Tisková konference televize O2 TV

Úterý 06.08.2019, 11:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (11:53:43)
     
    Oficiální část tiskové konference je nyní u konce.
     
    Kindernay: Jsme schopni odhadnout sledovanost velmi přesně, protože tato čísla přichází přímo ze settopboxů, zatímco jiné agentury často pouze odhadují. Proto platí, že průměrně sleduje zápas FORTUNA:LIGY zhruba zmiňovaných 125 tisíc diváků. Každý divák je počítán poté, co pořad sleduje alespoň tři minuty.
     
    Kindernay o Spartě a Liberci v hokeji: Oba týmy nakonec podepsaly smlouvu s BPA a staly se součástí extraligy a jejích vysílacích práv. Petr Ton přešel na Spartu, kde mu přejeme hodně úspěchů. Z etických důvodů s ním však nemůžeme spolupracovat a hledáme náhradu.
     
    Lenerová o programové nabídce O2 TV: Nemyslím si, že je příliš mnoho linerárních kanálů, které by vznikaly a které bychom přidaly. Naprosto reflektujeme to, co se v daném žánru odehrává. Ohledně SD a HD pak v rámci různých portfolií chystáme dodání u hodně relevantních kanálů i HD verze. Chceme to však udělat u těch, které zákazníci opravdu využijí.
     
    Lenerová: Jestli se bude obsah prolínat i do jiných televizí jako do DIGI TV, je zatím otázkou. S Premier Sportem je to trochu husarský kousek. Nic dalšího zatím domluveného není. Udělali jsme také spojení SDHD merch tak, aby to pro diváka byla první dostupná kvalita.
     
    Kindernay: S Livesportem je to čistě byznysová záležitost. Majetkově do naší firmy vstupovat nebude.
     
    Svěcený o hledání prostoru: Není to vůbec jednoduché. V Music City je to sice příjemné, ale zároveň poměrně malé a těsné. Byli jsme kdysi i v restauraci Lokomotiva přímo v O2 areně. Jde nám však především o vizuální stránku věci. A pak samozřejmě o tu pocitovou pro nás jakožto přímé aktéry této show.
     
    Kindernay o TIKI-TACE: Chtěli jsme tento pořad posunout ve vizuálu trochu dál. Snažíme se inspirovat i v zahraničí, zejména pak v Německu. Rozhodli jsme se změnit prostředí, opustit divadelní pojetí a jít do moderní talk-show. Mají tam hodně zajímavé prostředí, imitaci sedaček jako na stadionu.
     
    Lenerová o 4K: Probíhají testy, od některých dodavatelů už máme i obsah, se kterým si hrajeme. Je to věc, která extrémně zatěžuje i síť a spoustu věcí kolem. Nezapomeneme na to, ale nic takového masivně nechystáme.
     
    Kindernay o 4K rozlišení: Jeho vývoj sledujeme. Trend nabírá v Evropě na důležitosti. Postupně se na to připravujeme, ale nejsme zatím schopni říct žádný závazný termín, kdy bychom se do toho pustili. Věnujeme se tomu a v budoucnu s tím počítáme.
     
    Nyní přichází prostor na dotazy novinářů.
     
    Tomášková: Naše přenosové vozy vyrobili například zápasy Ligy mistrů, MS v triatlonu, a tak dále.
     
    Tomášková o přenosových vozech: Za krátkou dobu jsme postavili špičkový tým techniků, kteří už dnes patří k nejlepším v republice. Máme k dispozici 2 přenosové vozy a špičkovou techniku pro bezdrátové přenosy. Dále vlastníme 20 kilometrů optických kabelů a jsme schopni vyrábět přenosy i z vrtulníků nebo dronů.
     
    Tomášková o O2 TV Business: Jsme rádi, že i tady se nám byznysově daří. Meziročně jsme navýšili počet zákazníků o 88%. Aktuálně máme 2250 hospod, kde je možné sledovat O2 TV. Věříme, že to opět pomůže k dalšímu nárůstu sledovanosti.
     
    Tomášková o kanálu Premier Sport: Zařazujeme ho zdarma do packu O2 TV HBO a Sport Pack, a do standardních tarifů L a XL. K dispozici ho budou mít i hospody a restaurace. Prakticky všichni zákazníci si tento tarif mohou pořídit po registraci přes o2tv.cz. Zákazníci také mají možnost získat tento tarif na 30 dní zdarma.
     
    Lenerová o Premier League: O2 TV není pouze o našich sportovních kanálech, ale také o dalších jako o Sport 1 nebo Eurosportu. Rozšířili jsme naše vysílání také o kanál Premier Sport, který bude vysílat Premier League. Náš divák tak bude moci sledovat to nejlepší z českého a zahraničního fotbalu. Kanál odstartuje 9. srpna ve 20:55. Bude vysílat v HD i v SD kvalitě a zařadíme ho na pozici 75 hned za skupinu našich exkluzivních kanálů.
     
    Dana Tomášková o O2 TV: Unikátní obsah je důležitý pro náš růst. Důležité je navýšení zákaznické báze o 43 tisíc aktivních zákazníků. Dostali jsme se až na číslo 900 tisíc aktivních zařízení. Jsme za to velmi rádi a budeme se snažit tato čísla nadále navyšovat.
     
    Je tu ale také další vlastní pořad s názvem Česká ulička Michala Hrdličku. Nově tento pořad zařazujeme každý týden na pondělí po pořadu TIKI-TAKA. Pořad ICE-TIME pak mapuje také prostředí České extraligy a bude se vysílat pravidelně ve čtvrtek. Novinkou je pak pořad Oktagon. Aktéry této výzvy nově nebudou muži, ale ženy.
     
    Svěcený: Tento pořad končí už třetí rok svého vysílání. Zpočátku jsme si nebyli jisti, jestli tento formát má šanci uchytit se v takovém prostředí. V tomto pořadu se už vystřídalo 173 různých hostů. Chodí sem i hosté, které byste možná nečekali. Patří mezi ně profesor Pirk, Karel Šíp, Miroslav Donutil. Snažíme se, aby každý díl chodil do arény pokaždé někdo nový. Chceme klást důraz na zábavný důraz, ale také je důležité, aby to nebyla jenom zábava. Fotbalový fanoušek by zde měl najít zajímavá témata uplynulého ligového víkendu, ale rozebíraná s přehledem a nadhledem. Chodí proto i hráči jako Tomáš Rosický, Vladimír Šmicer, ale i sportovci z jiných odvětví jako Michal Krčmář, Andrea Hlaváčková a tak. Zároveň mezi námi vítáme i funkcionáře. Je dobře, že do tohoto prostředí se nebojí chodit i lidé, kteří si o sobě nemyslí, že jsou velkými baviči. Hlavní novinkou bude změna prostředí. Od reprezentační přestávky v září bychom měli vysílat v sídle budovy Aspira v Nových Butovicích. Na ČSFD máme stejné procento jako u show Jana Krause okolo 75%, což je číslo, kterého si moc vážíme.

    Radek Barkman

    bahis siteleri