FK Krasnodar – Porto 0:1 (kon.) | Başakşehir – Olympiakos 0:1 (kon.) | Basilej – Linz 1:2 (kon.)
Kluž – Celtic 1:1 (kon.) | Maribor – Rosenborg 1:3 (kon.)
konec
CFR Kluž
1:1 (1:1)
Celtic Glasgow
Středa 07.08.2019, 20:00 • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Kluž • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že utkání mezi Kluží a Celticem skončilo remízou, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:55:41)
     
    Utkání, které fanouškům Slavie nedalo žádný náznak na odpověď, kdo se stane soupeřem pražského celku. Ovšem můžeme konstatovat, že oba celky se prezentovaly atraktivním fotbalem. Pokud bych měl hodnotit, které mužstvo se mi dnes jevilo lépe, řekl bych že rumunská Kluž. Domácí totiž byli nebezpečnější, ale doplatili na prachbídné zakončení. Také Celtic si ale vypracoval řadu šanci, ale i jemu chyběl větší klid v koncovce. Dvojzápas je teprve ve své polovině a je tak jasné, že o postupujícím se rozhodne ve Skotsku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak to byla unáhlená střela, kterou Kluž vyslala z obrovské dálky. Zakončení navíc letělo daleko od branky, a tak si troufnu říct, že už se dnes nic zásadního nestane.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Nir Bitton (Celtic FC), jenž u postranní čáry zastavil pronikajícího soupeře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
    90. Edouard (CEL)
     
    90
    Centr letěl na zadní tyč, kde se nacházel Edouard, jehož hlavička zamířila vedle branky. Hostující útočník schoval obličej do dlaní, na znamení zmaru. Situace byla o to nebezpečnější, že brankář Arlauskis podklouzl.
     
    90
    U pravé postranní čáry se rozeběhl Christie, jenž chtěl centrovat, ale trefil prvního bránícího hráče. Balon se pak odrazil mimo hrací plochu a bude z toho další roh.
     
    88
    Za přihrávkou do šestnáctky se opět vydal Deac, který si hlavou přiťukl balon do běhu. Jenže výborně se vrátil soupeř, který celou situaci zažehnal, Kluž bude rozehrávat další roh.
     
    87
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Abd Elhamed, přichází Bitton.
    86. Deac (CEL)
     
    86
    Kluž byla blízko vedení, ale míč do branky nepropasírovala. Přihrávku ze strany převzal za šestnáctkou Paun-Alexandru, jehož střela před brankářem ještě skočila. Bain tak vyrazil míč před sebe, kde se nacházel bráněný Deac, jehož nůžky zamířily nad břevno.
     
    84
    Po centru od rohového praporku se k hlavičce probojoval Ajer, který se nacházel těsně za malým vápnem. Jeho zakončení ale proletělo jen vedle zadní tyče, norský obránce se na sebe hodně zlobí.
     
    83
    Celtic pochopil, že musí svou hru změnit a více útočit. Ovšem centr z levé strany byl zastaven, jenže skotský celek bude rozehrávat rohový kop. Kluž e zatím velmi dobře brání.
     
    82
    K rozehrání přímého kopu se postavil Paun-Alexandru a Deac. K obstřelení zdi se odhodlal druhý jmenovaný, jehož pokus proletěl daleko vedle branky.
     
    81
    Několik metrů za šestnáctkou byl faulován Djokovič, který vybojoval přímý kop z nadějné pozice. Uvidíme, co hráči Kluže tentokrát vymyslí.
     
    80
    Znovu se rumunský tým pokusil o centr z levé strany, ale byl nastřelen první bránící hráč. Poté se Kluž dopustila faulu, který rozzlobil trenéra. Ovšem toho rychle uklidňuje čtvrtý rozhodčí.
    78. Paun-Alexandru (KLZ)

    Michal Luxa

    Branky: 28. Rondon (Deac) – 37. Forrest

    Karty:   25. Bordeianu (KLZ), 34. Aurelio (KLZ), 64. Sušič (KLZ) – 30. Bolingo-Mbombo (CEL), 43. Morgan (CEL), 90+2. Bitton (CEL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:15.
    CFR Kluž: Arlauskis – Sušič, Vinicius, Burca, Camora (C) – Deac, Aurelio, Bordeianu, Djokovič – Rondon (75. Tucudean), Omrani (66. Paun-Alexandru).
    Náhradníci: Vatca – Butean, Cestor, Costache, Paun-Alexandru, Sylla, Tucudean.

    Celtic Glasgow: Bain – Ajer, Abd Elhamed (87. Bitton), Šimunovič (74. Jullien), Bolingo-Mbombo – Forrest, Brown (C), McGregor – Christie – Edouard, Morgan (66. Ntcham).
    Náhradníci: Gordon – Bitton, Griffiths, Hayes, Jullien, Ntcham, Šved.

    Rozhodčí: Srdjan Jovanović – Uroš Stojković, Milan Mihajlović (všichni SRB)
    Úterý 13.08.2019
    Celtic - Kluž 3:4

    Branky: 51. Forrest (Johnston), 61. Edouard (Christie), 76. Christie (Edouard) – 27. Deac (Omrani), 74. Omrani (pen.), 80. Omrani (Paun-Alexandru), 90+7. Tucudean (Paun-Alexandru)

    Karty:   41. Abd Elhamed (CEL) – 40. Rondón (KLZ), 63. Deac (KLZ), 88. Arlauskis (KLZ)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 9:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:6.
    ocianews.com