Ústí n/L – Hvězda Praha 8:3 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
8:3 (3:0, 2:0, 3:3)
HC Hvězda Praha
Pátek 09.08.2019, 17:20 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek pátečního večera. (19:25:40)
     
    Gólově velmi bohatá třetí třetina nakonec na vítězi nic nezměnila. Oba týmy hrály vyrovnanou partii a vstřelili po třech gólech. Šťastnější ale může být ústecký Slovan, jemuž se na začátku přípravy povedlo zvítězit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Pražané ještě krátce před závěrečnou sirénou upravují skóre! Odraženou střelu Guselnikova převzal PETR KLEPÁČEK, který ji z první poslal do volného prostoru k pravé tyči. Asistence: Alex Guselnikov.
     
    59:08
    Další samostatný nájezd Jana Smoly, se kterým si obrana Hvězdy poradila.
     
    58:37
    V posledních minutách se drží u kotouče domácí, byť musí rozehrávat od vlastní branky.
     
    57:00
    Načež se ale domácí dostali do protiakce. Díky té se usadili v prostoru před brankou Himmela a pokoušejí se jí na devátý pokus dobýt. To jim ovšem obrana Hvězdy nechce dovolit.
     
    55:54
    Znovu to byl Najman, který z hranice pravého kruhu vyslal tvrdou střelu na Kmocha. Gólmana Ústí ale tentokrát zachránilo ochranné plexisklo, které se nachází nad jeho brankou.
     
    54:45
    Na druhé straně se přes několikanásobnou přesilu dostal ke střele Matouš Najman. Už ji ovšem nedokázal přesně namířit na branku, navíc po zásahu jednoho z domácích hráčů letěl puk vysoko nad branku ústeckého týmu.
     
    53:59
    Domácí se pokouší o výjezd od vlastní branky. Ten jim sice nějakou chvíli trval, nakonec však byli úspěšní a navíc se dostali i do zakončení. Tentokrát ovšem na Himmela nevyzráli.
     
    53:07
    Domácí v plném počtu.
     
    53:07
    Hvězda právě vstřelila branku!
    I Hvězda ukázala, že umí využívat přesilovky! Po krátkém ostřelování Kmochovy branky našel volnou skulinu mezi třemi tyčemi JAKUB TOPOL a odkrytý prostor také nekompromisně vytrestal. Asistence: Alex Guselnikov.
     
    52:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Samuel Hampl – 2 min., podrážení).
     
    51:58
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Už se Hvězda vydávala k dalšímu brejku, když zaúřadoval JAN MACEL, který vypíchl pronikajícímu hráči Hvězdy kotouč od hokejky a zcela sám se dostal před branku, kterou také prostřelil. Bez asistence.
     
    50:36
    O další šanci se postarala Hvězda. Ovšem jejich křižnou nahrávku těsně před brankovištěm nedokázal nikdo z hosté včas doklepnout do branky, tedy se puk odrazil o mantinel na opačné straně kluziště.
     
    49:24
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka Slovanu v tomto utkání! Křižmo z pravé strany si před branku najížděl Tomáš Čermák, který v době, kdy se k němu sjížděla dvojice obránců v soupeřově dresu, poslal kotouč na ADAMA JANOUŠKA, který jej obloučkem dotečoval mezi tři tyče a připsal si tak již svou čtvrtou trefu v dnešním utkání. Asistence: Tomáš Čermák, Ondřej Polata.
     
    48:26
    Další přesilovku mohl rozhodnout Samuel Hampl a jeho střela z mezikruží. Marek Himmel ale nakonec dokázal kotouč vyrazit za sebe a Hvězda se po dlouhém váhání odhodlala k brejku.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Daniel Kulich – 2 min., podrážení).
     
    47:33
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Naproti tomu ale domácí opět zvýšili odstup od svého soupeře! Svůj samostatný průnik napříč celou ledovou plochou proměnil v další trefu Slovanu JAN MACEL. Bez asistence.
     
    45:34
    Zrovna tak rychle ale Hvězda otočila hru a z protiakce se dostala do bezprostředního zakončení. Petr Klepáček už viděl kotouč v brance a radoval se, ovšem gólman Kmoch jej s velkým štěstím dokázal v poslední chvíli zastavit a udržet tak vysoké vedení ústeckého týmu.
     
    45:03
    Křižnou předfinální přihrávku Guselnikova zastavil mezi kruhy obránce Slovanu, který rychle nasměroval svůj tým do brejku.
     
    43:59
    Do svého obranného pásma se s kotoučem na holi vrátil Jaroslav Šešina, který tím získal cenné vteřiny pro přesun hlouběji do pole. Nic z toho ale nevytěžil, neboť Hvězda záhy otočila hru.
     
    43:25
    Domácí tak zmírnili tlak na branku díky vyhození kotouče na icing.
     
    42:33
    Tlak Hvězdy na ústeckou branku s přibývajícím časem narůstá. Pražané se již víceméně usadili v prostoru před Kmochem, kde ovšem nemohou najít volnou skulinu pro další vystřelení kotouče.
     
    41:27
    Hvězda právě vstřelila branku!
    První gól Hvězdy v tomto utkání! První střelu ještě dokázal Kmoch vyrazit, na dorážku FILIPA ČERNÉHO k pravé tyči však již nestačil a Hvězda tak v signalizované výhodě zmírňuje nepříznivý stav. Asistence: Josef Čurda.
     
    40:03
    První buly závěrečné třetiny připadlo Pražanům. Ti se ovšem s kotoučem vrátili k vlastní brance, kde zahájili postupnou rozehrávku proti svatyni Kmocha.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi. Střelecky opět patřila Slovanu, který svou snahu proměnil ve dvě gólové trefy. Do několika šancí se ale dostala i Hvězda, ta ovšem zatím recept na Petra Kmocha nenašla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Zpátky do tohoto prostoru ale byli rychle hostujícími hráči vytlačeni.
     
    39:17
    Ústečtí se pokoušejí ještě o další akci po rozehrávce od vlastní branky.
     
    38:36
    Navíc Hvězda dokázala přesunout hru na opačný konec kluziště. Napříč útočným pásmem dlouhou dobu kombinovala, až nakonec vypálil Guselnikov, jehož střelu ovšem Kmoch chytil.
     
    38:01
    Ústečané se stále drží před brankou a zasypávají Himmela neuvěřitelným množstvím střel. Gólman pražského celku se ale drží a blokuje všechny akce Slovanu.
     
    37:15
    V rámci přetahované z jedné strany na druhou si s kotoučem vyjel proti brance Hvězdy podél pravého mantinelu Samuel Hampl. Ten také z kruhu dokázal vystřelit, gólman Himmel ale celou akci včas zastavil.
     
    36:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A také tam z brejku dokázali vstřelit již pátý gól utkání! ADAM JANOUŠEK sice nějaký čas se střelou otálel, ale vyplatilo se, útočník Slovanu si připisuje již svůj hattrick! Asistence: Jakub Tot.
     
    34:56
    Tlak Hvězdy na ústeckou branku pokračuje. Naproti tomu domácí tým ale zvládá s přehledem celou situaci pokrývat a včas otáčet hru před soupeřovo brankoviště.
     
    33:18
    S postupujícím časem se Hvězda dostává do stále většího množství střeleckých pokusů. Zrovna tak ale pražský tým nedokáže přesně prověřit Kmocha, byť několik střel už na něj letělo.
     
    32:07
    Do nadějného samostatného výjezdu se vydal Vojtěch Richtr. Ten ovšem v klíčovém momentu ztratil rychlost, tudíž se k němu sjela dvojice obránců Slovanu a útočící hráč Hvězdy se tak odklonil z plánované trasy a zamířil s kotoučem do rohu kluziště.
     
    30:37
    Po vyrovnání početních sil na ledové ploše se i hra vyrovnala. Toho využila Hvězda k vlastnímu pokusu o přesun před branku. Za modrou čárou ale narazila na ústeckou obranu, která sice hosty vytlačit nedokázala, ovšem dokázala je odrazit od střely.
     
    29:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A je tu první využitá přesilovka utkání! Po mnoha vyražených střelách se ke kotouči dostal ADAM JANOUŠEK, který z hranice brankoviště poslal puk zcela přesně pod víko. Asistence: Tomáš Stuchlý, Jakub Tot.
     
    29:01
    S další přesilovkou narostl tlak Slovanu na branku pražské Hvězdy. Hosté si ale s množstvím střeleckých pokusů ústeckého celku zatím vždy dokázali poradit.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Matouš Najman – 2 min., krosček).
     
    28:13
    Stále se ústecký tým drží před brankou. Kotouč podél mantinelu vyslal Patrik Matloch, našel však pouze hráče v soupeřově dresu a rozhořel se tak další boj o puk.
     
    27:17
    Slovan bojuje v soupeřově předbrankovém prostoru a snaží se o vystřelení. Himmel má ale před sebou čtyřčlennou obrannou zeď, která znepříjemňuje Ústečanům prostor před brankou.
     
    26:38
    Puk od vlastní branky podél mantinelu poslal Petr Klepáček. Hra Pražanů se tím pádem přenesla na opačný konec kluziště, kde se hosté snažili o zakončení.
     
    26:28
    Hosté v plném počtu.
     
    25:30
    Nadějná klička v podání Jana Macela. Forvard ústeckého Slovanu si najel před branku, křižmo ji objel a na vzdálenější tyč se pokusil vystřelit. Neúspěšně.
     
    24:51
    Domácí v plném počtu.
     
    24:35
    Po vyrovnání početních sil se Slovan dostal do další šance. Tu ovšem tvrdým nárazem na led odnesl Tomáš Stuchlý.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Alex Guselnikov – 2 min., sekání).
     
    22:51
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Matloch – 2 min., sekání).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dopadla výrazně lépe pro ústecký tým, který zaslouženě vede tříbrankovým rozdílem. Nutno ale také říct, že na střelecké pokusy to bylo víceméně vyrovnané a i Hvězda měla pár velkých šancí na skórování. Žádnou z nich ale nedokázala dotlačit do úspěšného konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Ústečtí nakonec dokázali obrátit hru a sami se pokouší zahrozit na druhé straně kluziště.
     
    18:12
    Domácím se konečně povedlo vybruslit z obranné třetiny. Ovšem jen na malý čas, záhy museli opět bránit prostor před Kmochem, kam se sjela celá pětka hráčů v dresu pražského týmu.
     
    17:43
    I po vyrovnání početních sil se hra drží před ústeckou brankou. Všechny střely ale Petr Kmoch zvládá chytat, čímž je hra často přerušována.
     
    17:16
    Domácí v plném počtu.
     
    16:39
    Jan Macel velmi dlouho osobně bránil Petra Klepáčka, který chtěl velmi kotouč pro sebe. Pro postup Hvězdy do útočného pásma to ovšem znamenalo jen malé zdržení, Kmoch tak stejně musel čelit několika střelám.
     
    16:24
    Pražané se pokoušeli dostat od vlastní branky. Puk si ovšem vyhodili tak vysoko před sebe, až se nakonec ocitl na zakázaném uvolnění.
     
    15:54
    Do své první přesilovky vstoupila Hvězda velmi aktivně. Pražský tým ale velmi brzy polevil a s přibývajícím časem má problém se vůbec dostat do útočného pásma.
     
    15:16
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Tot – 2 min., držení).
     
    14:33
    Pokus Hvězdy o průnik zastavila obrana domácího celku již na modré čáře. Navíc se Pražané ocitli v ofsajdu, čímž se vhazuje ve středním pásmu.
     
    13:39
    Další velká ústecká akce stála před Pavlem Gottfriedem, který se z těsné blízkosti pokusil propasírovat kotouč do branky. Tentokrát byl ale gólman Hvězdy ostražitý a překonat se nenechal.
     
    12:42
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecký tým navyšuje svůj odstup. V útočném pásmu nejdříve převzali puk Hvězdě, nakonec se puk dostal k TOMÁŠÍ ČERMÁKOVI, který jej z první uklidil za záda Marka Himmela. Asistence: Adam Janoušek, Jakub Tot.
     
    12:25
    Po dalším tlaku na Kmochovu branku byli nakonec Pražané vytlačeni na opačnou stranu.
     
    11:10
    Nárazem na mantinel ubránil Jaroslav Šešina pronikajícího Vojtěcha Richtra. Před hráči ústeckého týmu se tak znovu otevřel prostor, z něhož se mohli vydat do brejku.
     
    10:14
    Hvězdě se ale dosavadní stav očividně nelíbí a snaží se s ním něco udělat. Jejich průnikovku ale dokázal Kmoch lapit. Z následného vhazování se hra opět přesunula.
     
    09:43
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Druhý gól ústeckého celku! Po kombinační akci ze středního pásma se ke kotouči dostal před brankovištěm ONDŘEJ POLATA, který přesně našel volnou skulinu v brance Pražanů. Asistence: Jakub Tot.
     
    09:13
    Domácí Slovan ale dokázal přenést těžiště hry do rohu po pravici Himmela.
     
    08:55
    Na druhé straně tak zase útočí Pražané.
     
    07:18
    Velkou akci pro Slovan připravil Adam Janoušek po svém výjezdu s kotoučem po pravé straně. Před brankou pak našel zcela volného Tomáše Čermáka, který byl v ideální palebné pozici. Nakonec si ovšem nedokázal zpracovat puk dle svých potřeb a ústecká akce tak byla odsouzena k zániku.
     
    06:11
    Hráči Hvězdy ukořistili kotouč před vlastní brankou. S ním se tak pokoušejí dobývat prostor na opačném konci kluziště, leč doposud neúspěšně.
     
    05:28
    Přes dvojici protihráčů neprostřelil kotouč Josef Čurda. Naopak Ústečané jej dokázali vyblokovat a vydat se do protiakce.
     
    04:40
    Zcela sám se před brankou Petra Kmocha objevil Petr Klepáček. Ten si posléze najel k levé tyči, odkud se pokusil gólmana domácích překonat. Kmoch ale celou situaci vyčetl a nakonec dokázal uzamknout svůj předbrankový prostor.
     
    04:05
    Už si stavěl kotouč na střelu v mezikruží Tomáš Čermák. V posledním momentu ho ale jeden z obránců pražského týmu popostrčil a útočící hráč Slovanu zaškobrtl a přepadl před sebe.
     
    03:27
    Do akce se dostali i Pražané. Konkrétně Josef Čurda, který prověřil Kmocha z těsné blízkosti jeho branky. Ústecký gólman ovšem s naprostým klidem celou akci zachránil.
     
    02:48
    Středním pásmem si vybruslil Pavel Kušej, který se na modré čáře opřel do kotouče a vyslal jej přímo na Himmela. Gólman pražské Hvězdy ale kotouč celkem snadno polapil a přivinul jej k tělu.
     
    02:00
    O další nahození před branku se postaral Ondřej Polata. Jeho přízemní střela ale dopadla těsně vedle pravé tyče Himmelovy branky.
     
    00:47
    Ústečtí hokejisté se stále drží před brankou Hvězdy. Na tu se také snaží střílet, ovšem obrana pražského týmu je přeci jen po inkasování gólu o něco obezřetnější a nepustí Ústí tak snadno do šance.
     
    00:13
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Po vhazování ihned první gól! Po výjezdu Slovanu kolem levého kruhu dopravil kotouč z těsné blízkosti do Himmelovy branky ADAM JANOUŠEK. Asistence: Jakub Tot, Tomáš Čermák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Mareš, Stuchý, Šešina, Štěpánek, Polata, Jarábek, Tot, Čermák, Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl.

    HC Hvězda Praha: Himmel – Searle, Najman, Topol, Kulich, Guselnikov, Klepáček, Richtr, Černý, Čurda, Šrámek, Zemchenov.

    Rozhodčí: Knapík – Zítka, Ptáček.
     
    Ústecký Slovan se s pražskou Hvězdou utkával v loňském ročníku v nadstavbové skupině O Regionální ligy juniorů. Tu Ústečané zakončili na prvním místě, kdežto Hvězdě utekl postup do současné extraligy jen o šest bodů, které ji scházely na pražského konkurenta z Braníku – Kobru. Spolu se pak tyto týmy v nadstavbě utkaly čtyřikrát a vždy zvítězilo Ústí.

    16.11.2018, 4. kolo nadstavby: HC Hvězda Praha – HC Slovan Ústí n. L. 8:10
    Branky a nahrávky: 8. Klepáček (Vágner), 21. Vágner (Klepáček, Kumpošt), 23. Jeřábek, 31. Slavík (Najman), 43. Nacházel (Searle), 45. Klepáček (Searle), 51. Searle, 56. Mařík (Slavík, Searle) – 7. J. Tůma (Gottfried), 8. Dörner (Gottfried), 9. Janoušek (Harkabus, Šešina), 28. Harkabus (Šešina), 39. Mareš (Čermák), 40. Harkabus, 44. Gottfreid (Stuchlý, J. Tůma), 47. J. Tůma (Stuchlý), 53. Šindelář (Dörner, Polata), 57. Čermák (Šešina).

    16.12.2018, 11. kolo nadstavby: HC Slovan Ústí n. L. – HC Hvězda Praha 7:3
    Branky a nahrávky: 1. Šindelář (J. Tůma), 4. Dohnal (Tot), 28. Gottfried, 38. Šindelář (Gottfried, Dörner), 40. Dörner (Štěpánek, V. Tůma), 40. Polata (Tot, Dohnal), 59. Dörner (Harkabus) – 3. Kumpošt, 46. Slavík (Nacházel), 60. Nacházel (Kumpošt, Searle).

    27.1.2019, 18. kolo nadstavby: HC Hvězda Praha – HC Slovan Ústí n. L. 3:4 sn.
    Branky a nahrávky: 27. Jeřábek (Searle), 41. Nacházel (Klepáček), 60. Zwahlen (Klepáček, Nacházel) – 11. Dohnal (Janoušek), 12. Šindelář (Dörner, Harkabus), 46. Dohnal (Šešina, Magasanik), rozhodující nájezd: Harkabus.

    3.3.2019, 25. kolo nadstavby: HC Slovan Ústí n. L. – HC Hvězda Praha 4:3
    Branky a nahrávky: 29. Dörner (Mareš), 32. Benda (Polata), 38. Harkabus (Benda), 39. J. Tůma (Harkabus) – 4. Klepáček (Zwahlen), 13. Ladman (Mařík), 52. Vágner (Searle, Klepáček).
     
    Zdravím vás u prvního přípravného utkání juniorů na nový ročník juniorské extraligy. Na zimním stadionu v Ústí nad Labem proti sobě nastoupí domácí HC Slovan Ústí nad Labem, který vyzve HC Hvězdu Praha, se kterou ještě minulou sezonu sváděl boje v Regionální lize juniorů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 1. Janoušek (Tot, Čermák), 10. Polata (Tot), 13. Čermák (Janoušek, Tot), 30. Janoušek (Stuchlý, Tot), 36. Janoušek (Tot), 48. Macel, 50. Janoušek (Čermák, Polata), 52. Macel – 42. Černý (Čurda), 54. Topol (Guselnikov), 60. Klepáček (Guselnikov)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (Volke) – Mareš, Stuchý, Šešina, Štěpánek, Polata, Jarábek, Tot, Čermák, Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl.
    HC Hvězda Praha: Himmel – Searle, Najman, Topol, Kulich, Guselnikov, Klepáček, Richtr, Černý, Čurda, Šrámek, Zemčenov.

    Rozhodčí: Knapík – Zítka, Ptáček
    thejrc.org