Liverpool – Norwich 4:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
4:1 (4:0)
Norwich City
Pátek 09.08.2019, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:9. (22:56:26)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Liverpoolu, který nováčka soutěže porazil poměrem 4:1. Druhý poločas nám přinesl celkem zajímavou podívanou, přičemž se domácí nedokázali ani jednou prosadit. Norwich se ze začátku herně hledal, avšak posléze přeci jenom několikrát vážněji zahrozil, přičemž se mu podařilo skórovat. To nic nemění na tom, že si Liverpool pohlídal koncovku zápasu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Buendía se dostával do pokutového území, avšak tam narazil na početnou přesilu protihráčů. Nakonec Gomez odklízel míč pouze do zámezí.
     
    90+1
    Manému se podařil roztáhnout hru na levou stranu, kde si Wijnaldum hodil míč daleko od kopačky, což posléze přineslo další nedovolený zákrok.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Liverpool kontruje vysoké vedení, počítat můžeme s nastaveným časem.
     
    88
    Krul nakonec vyhnal své spoluhráče daleko od vlastní šestnáctky. Na řadu totiž přišel dalekonosný nákop na druhou stranu, po kterém se k míč dostal Adrián.
     
    86
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází James Milner.
     
    85
    Nakonec to na sebe vzal Alexander-Arnold, který to zkoušel na brankářovu stranu. Krul s tímto záměrem tak nějak počítal, míč dokázal vyrazit do zámezí.
     
    84
    Zajímavá standardní situace také pro hráče Liverpoolu. Hanley zcela evidentně nestíhal rychlonohého Firmina, který svému celku zajistil slušnou pozici ke skórování.
     
    83
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Teemu Pukki, přichází Josip Drmić.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Poslední minuty přinášejí hodně ofenzivní podívanou, Norwich hraje velice sympatickým způsobem.
     
    81
    Hosté si vybojovali standardní situaci ze zajímavé pozice. I tentokráte se k balónu postavil Buendía, jehož přímé zakončení skončilo u španělského brankáře Adriána.
     
    80
    Hernández si pohotovým způsobem potáhl míč do palebné pozice, odkud pravačkou prověřil brankáře Adriána, jenž s tímto pokusem neměl žádný problém.
     
    79
    Van Dijk dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se mu ve středu hrací plochy nabídl Fabinho, který chyboval. Pokus o vysunutí Pukkiho skončil na patách finského útočníka.
     
    78
    To vše znamenalo, že si Liverpool vyzkoušel již devátý rohový kop. Salah i tentokráte zkoušel cvičený signál, míč opětovně doplachtil pouze k Lewisovi.
     
    77
    Mané je po svém příchodu na hrací plochu hodně aktivní. Tentokráte spolupracoval s Firminem, načež přihrávku na Hendersona zablokoval McLean.
     
    76
    Norwich se hodně svižným způsobem dostal na druhou stranu, kde Cantwell zkoušel přiťuknout Pukkimu, který přeci jenom udržel míč na hrací ploše.

    David Suchý

    Branky: 7. G. Hanley (vla.), 19. M. Salah (Firmino), 28. V. van Dijk (M. Salah), 42. Origi (Alexander-Arnold) – 64. Pukki (Buendía)

    Karty:   60. Leitner (NRW), 65. Buendía (NRW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:9.
    Liverpool FC: Alisson (39. Adrián) – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino (86. Milner), Origi (74. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Keïta, Mané, Matip, Oxlade-Chamberlain, Milner, Shaqiri.

    Norwich City: Krul – Aarons, G. Hanley (C), Godfrey, Lewis – McLean, Trybull (70. O. Hernández) – Buendía, Stiepermann (58. Leitner), Cantwell – Pukki (83. Drmić).
    Náhradníci: Fährmann – Byram, O. Hernández, M. Vrančić, Leitner, Drmić, Roberts.

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Burt

    Diváci: 53333
    thejrc.org