Slovensko – Švýcarsko 7:5 (kon.) | USA – Česko 3:4 (po pr.) | Rusko – Finsko 4:1 (kon.)
Kanada – Švédsko 3:2 (3:2 po s.n.)
po prodl.
USA
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Česko
Pátek 09.08.2019, 15:30Hlinka Gretzky Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     


    Česká republika

    Čechům nevyšel letošní turnaj podle představ. V prvním utkání se dlouho trápili se Švýcary a nebýt pozdního vyrovnání, nemusel by se český tým dočkat ani jedné výhry. Takhle má tedy alespoň čestný úspěch proti výběru hokejistů s helvétským křížem na dresech. Prohry 1:5 s Finskem a 1:7 s Kanadou jsou pak těmi méně povedenými kousky.

    Česká reprezentace U18 Američany vyzvala už v přípravě. V generálce na Hlinka Gretzky Cup zvítězila 3:1. Navíc z českého týmu zní, že si na USA věří. “S Amerikou máme pozitivní bilanci. Vždycky s nimi hrajeme dobré zápasy, tak doufám, že na to navážeme,” přál si po výsledkově nevydařeném utkání s Kanadou obránce Marek Bláha.

    “Utkání ale bude od přípravy jednoznačně odlišné. Američané se s každým zápasem na turnaji zvedali, jsou rozehraní.” Toť slova českého lodivoda Karla Berana.

    TABULKA SKUPINY A HLINKA GRETZKY CUPU


    1. Kanada – 9 bodů (21:1)
    2. Finsko – 6 bodů (11:7)
    3. Česko – 2 body (6:15)
    4. Švýcarsko – 1 bod (3:18)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Svozil, Hrádek, Kremláček, Malák – Malát, Myšák, P. Novák – Handl, Gut, Chlubna – Macháček, Ivan, Matěj – Malý, Konečný, Simon.

    USA: Purcell (Hogg) – Kaiser, Ratzlaff, Gagne, Ellis, Bushy, Ma, Kempf – Estapa, Hayes, Gaffney – Hanas, Schoen, Samoskevich – Kirwan, Beck, Williams – Bantle, Shlaine, Biondi – Kelly

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lhotský, Svoboda.
     
    Jan Bednář právě přivedl svůj tým na ledovou plochu. O chvíli později přicházejí i Američané. Nyní tak zazní hymny obou týmů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    /vodní vhazování vyhráli Američané, Češi ale vzápětí dobře napadali a už mají kotouč na svých hokejkách.
     
    00:47
    Wyatt Kaiser pozlobil českou obranu, když šikovně udržel kotouč pro svůj tým. Následně hledal někoho ze spoluhráčů na brankovišti, jeho razantní pas ale nikdo z nich nezachytil.
     
    01:48
    Stanislav Svozil se natahoval pro kotouč, ale nedosáhl na něj. Z toho těžili Američané, kteří se dostali do pásma. Ben Schoen pak střílel zblízka branky, ale Bednář si s jeho pokusem v pohodě poradil.
     
    02:33
    Ryan Kirwan vedl další útočnou akci zámořského celku. Jeden z jeho spoluhráčů mu ale přejel do pásma dříve, než by si Kirwan přál, a tak se píská postavení mimo hru. Vhazování se přesune do středního pásma.
     
    03:05
    První útočná formace české reprezentace se dostala do útočného pásma, brankář Purcell ale mohl být relativně v klidu. Žádná střela na něj totiž nemířila.
     
    03:38
    Česká branka se dostala mimo své obvyklé postavení, bude ji tak třeba vrátit na své místo. Hned poté se bude vhazovat po pravé ruce Jana Bednáře.
     
    03:53
    Tomáš Chlubna posílal ve středním pásmu přihrávku na Handla. Ten se po ni natahoval, jak jen mohl, ovšem nestačil na ni. K puku se tak opět dostávají Spojené státy.
     
    04:38
    Pavel Matěj se srazil s jedním z Američanů. To ocenily také břeclavské tribuny, na kterých je dnes sice nejméně fanoušků, pokud jde o český zápas, přesto se hokejisté na jejich podporu budou moci stoprocentně spolehnout.
     
    05:45
    Už to vypadalo, že by se Ryan Beck mohl dostat do zajímavé situace, do které ho dostal Hanas. První jmenovaný si ale nezpracoval kotouč ideálně a tím pádem se nedostal ani do zakončení.
     
    06:37
    Tobiáš Handl nahodil do útočného pásma, kde však k puku měli blíže hostující hráči. Ti se vydali na opačnou stranu a rovnou prověřili Bednářovu pozornost. Střílel Evan Bushy, který namířil přesně doprostřed branky, kde už byl strážce svatyně bezpečně připraven zasáhnout.
     
    06:37
    Po Bednářově zákroku se bude vhazovat po jeho levé ruce. Vše ale až po první komerční přestávce, která nám hru na chvíli přeruší.
     
    07:10
    To zavánělo první vážnější šancí utkání! Artem Shlaine si dobře sjížděl před branku. Byl nikým nehlídán, ale nedostal kotouč v pravý čas, a tak se ohrožení branky nekoná.
     
    07:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku utkání! Čeští fanoušci se radují! Tomáš Chlubna vyslal do akce kapitána MICHALA GUTA, který přebral kotouč, načež svou šanci před Purcellem zužitkoval nejlépe, jak mohl! Asistence: Tomáš Chlubna.
    07:33 Michal GUT - 1:0
     
    08:58
    Vyloučení v týmu USA (Alex Gagne – 2 min., podrážení).
     
    08:58
    Jakub Konečný si dobře pokryl kotouč, načež jej Gagne fauloval. Uvidíme tedy první přesilovou hru českého týmu a v zápase vůbec.
     
    09:34
    Českým hokejistům se zatím nedaří usadit se v útočném pásmu. Pavel Novák nyní nepřesně rozehrál a Američané se dokonce stěhují s kotoučem na holi před Bednáře.
     
    10:11
    Mohlo být srovnáno! Wyatt Kaiser si poradil s českou obranou a dostal se až do zakončení. Bednáře si položil a už to vypadalo, že zakončí. Český gólman ale naposlední chvíli zasáhl perfektně betonem.
    10:11 Kaiser si na Bednáře nepřišel
     
    10:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš. Otřepané hokejové klišé opět potvrzeno. Čeští fanoušci si zrovna přáli gól a dostali ho! TOBIÁŠ HANDL se dostal do střelecké pozice a nezaváhal! Asistence: Štěpán Macháček.
    10:28 Tobiáš HANDL - 2:0
     
    11:54
    Pavel Novák nebyl daleko od třetí branky jeho týmu! Z nulového úhlu vracel kotouč na brankoviště. Moc nechybělo k tomu, aby kotouč zapadl až za brankovou čáru. I s trochou štěstí pro Američany ale nakonec končí mimo nebezpečí.
     
    13:15
    Alex Gaffney držel dlouho kotouč na holi. Našel si střeleckou pozici a zkusil své štěstí. Jan Bednář se ale přemístil přesně tam, kam potřeboval, a Gaffneyho střelu už drží bezpečně ve výstroji. Bednář si tak vysloužil potlesk od českých příznivců.
     
    13:15
    Hráči nyní mají chvilku na odpočinek. Za českou brankou nastal menší problém s mantinelem. Místní údržbář již ale vše dal do pořádku a může se tak vhazovat v útočném pásmu Američanů.
     
    13:25
    Wyatt Kaiser neměl na modré čáře moc prostoru, a tak musel něco rychle vymyslet. Nakonec nahodil kotouč za branku, kde už ho sbírá jeden z českých obránců.
     
    13:36
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Bláha – 2 min., hákování).
     
    14:11
    Američané se prezentovali povedenou přesilovkovou kombinací. Celou se ji z velkého úhlu snažil vyšperkovat Blake Biondi ještě jednou přihrávkou před branku, nicméně provedení celé akce nebylo úplně ideální a k ohrožení Bednářovy svatyně nevedlo.
     
    15:19
    Carson Bantle stál z Bednářova pohledu u levé tyče. Tam měl překvapivě dost času na srovnání kotouče a střelu. Český brankář ale předvedl jistý zákrok a kotouč vyrazil mimo dosah Američanů.
     
    16:10
    Američané ujeli do přečíslen v poměru tří na dvou. Celou akci vedl Jack Williams a byl to právě on, kdo zakončoval. Mířil do horních pater branky, nicméně Bednář si trošičku povyjel a s ledovým klidem drží kotouč na výstroji.
     
    16:36
    Tobiáš Handl dostal dobrou přihrávku do jízdy. Stál proti němu pouze jeden obránce. Handl ujížděl z levého křídla, načež zkoušel kotouč procpat k bližší tyči. Tu měl ale Purcell dobře pokrytou a Handlův pokus zneškodnil.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Česko (Štěpán Macháček – 2 min., podrážení).
     
    17:15
    Blake Biondi pálil od modré čáre. Jeho pokus ze zápěstí ztečoval Michal Gut, který proti střele nebojácně povyjel. Od českého kapitána se pak puk odráží do rohu obranného pásma Čechů.
     
    18:14
    Tentokrát pálil od modré čáry Noah Ellis. A i v tomto případě střelecký pokus zneškodnil kapitán Michal Gut, od něhož puk končí mimo dosah hráčů Spojených států.
     
    19:01
    Štěpán Macháček se vrátil na ledovou plochu, jeho spoluhráči tak oslabení ubránili bez větších problémů. Zatím hraje český tým nejen výsledkově dobré utkání.
     
    19:54
    S posledními sekundami Češi v útočném pásmu ještě dobře zakombinovali. Ivan Ivan stál v prostoru mezi oběma kruhy. Právě on zkoušel zakončit, ale kotouč jen promáchl. Purcell tak zasahovat nemusí a v této dvacetiminutovce se již nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která se českému týmu velmi povedla. Beranovi svěřenci si vypracovali zcela zaslouženě dvoubrankové vedení. Američané si taktéž vytvořili pár poměrně dobrých šancí, které všechny pochytal Jan Bednář, který dnes působí velmi klidným dojmem. Uvidíme, zda budou Češi v dobrém výkonu pokračovat.

    Další třetina začne přibližně v 16:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Češi se v úvodu třetiny provinili zakázaným uvolněním, které stěhuje hru před Jana Bednáře.
     
    21:25
    Noah Ellis se zkoušel proháčkovat skrze několikanásobnou českou přesilu, ale neúspěšně. Byl o kotouč obrán a domácí hokejisté míří na opačnou stranu.
     
    21:49
    Pavel Matěj se zničehonic zjevil v dobré šanci. Upaloval na branku, přičemž byl bráněn jedním americkým obráncem. Zkusil střelu na bližší tyč, ovšem Purcell včas zasáhl a nepřipustil výraznější komplikace.
     
    22:48
    Jakub Konečný si sjel k mantinelu, kam se k němu na chvíli dostal kotouč. Konečný jej zkoušel ihned nacpat na branku, jeho pokus ale až k americké svatyni neprošel.
     
    23:19
    Jan Myšák dostal dobrý pas a nakonec nestřílel z vůbec špatné pozice. Jeho střela byla poměrně razantní, přeci jen ji ale scházela větší přenost. Purcell zaklapl své betony včas a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    23:50
    Vyloučení v týmu USA (Blake Biondi – 2 min., držení hole).
     
    24:29
    Čeští hokejisté se dostali do útočného pásma a velmi dobře zakombinovali a vytvořili si solidní tlak. Přesilovka ale prozatím zůstává bez gólového proměnění. Malát přitom nebyl od skórování vůbec daleko. Po jedné ze střel se k němu odrazil kotouč. Stál před odkrytou částí klece, v rychlosti do ní kotouč ale neusměrnil.
    24:29 Parádní kombinace, na jejímž konci Malát, ten ale v těžké pozici nedokázal puk usměrnit do odkryté branky
     
    25:10
    A ani o chvíli později z kombinace nebyla vůbec špatná šance českého týmu. Při Amerčanech stílo štěstí, když se kotouč ze skrumáže na brankovišti objevil jen těsně vedle tyčky.
     
    25:37
    A tlak se stále stupňuje. Nyní dostal parádní přihrávku Jan Myšák. Srovnal si kotouč na hokejce, ale z levého křídla nakonec netrefil brankovou konstrukci. Střelu zkoušel nacpat do bližšího horního růžku.
     
    26:36
    Wyatt Kaiser na opačné straně také přispěchal s poměrně dobrým pokusem. Z pozice obránce si najel hlouběji do pásma a vyslal nebezpečnou jedovku. Naštěstí měl Jan Bednář dobrý výhled a i tentokrát naprosto jistě zasahuje.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Baláž – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Mark Estapa – 2 min., sekání).
     
    27:35
    Po vyloučeních se hraje ve čtyřech na obou stranách, ovšem větší prostor na hřišti zatím žádnou akci nepřinesl. Nyní od ní nebyl obránce Kremláček daleko, ale na poslední chvíli mu obránce kotouč sebral.
     
    28:20
    Stanislav Svozil si s kotoučem na holi najel do palebné pozice. Pálil přesně z levého kruhu. Jeho střelu ale překazil jeden z vracejících se Američanů, který do Svozilova pokusu včas vložil hůl.
     
    29:36
    Nyní drží kotouč na holi Američané, ale mají problém s přechodem přes střední pásmo. Tak zkusili střelu rovnou odsud. Bednář ale dával pozor a bezpečně drží puk v lapačce.
     
    30:20
    Jack Williams jel s kotoučem po pravém křídle. Zkusil zacílit na bližší tyč, ale jeho pokus neměl gólové parametry. Klouzal se po ledě, a to navíc ne v příliš velké rychlosti. Bednář mu pak svým betonem vystavil jasnou stopku.
     
    31:20
    Za to naopačné straně už to byl od Dominika Vacíka o něc zajímavější pokus. Český obránce střílel na vzdálenější tyč a Purcell měl co dělat, aby se stihl natáhnout. Nakonec zasáhl vyrážečkou.
     
    32:22
    Marek Bláha v obranném pásmu upadl na led, ale ne vlastní vinnou. Byl faulován a český tým tak bude hrát přesilovou hru. Začne ji po krátké komerční přestávce, jež je právě na programu.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu USA (Mark Estapa – 2 min., podrážení).
     
    32:53
    Tak to byl pořádný propadák v americké obraně! Ta si ale nakonec může oddychnout. Češi jeli čtyři na nikoho! Tomáš Chlubna byl hráčem, který zakončoval. Zblízka to zkoušel mezi betony, Purcell ale svůj tým od inkasování třetí branky podržel.
    32:53 Chlubna v situaci čtyři na nikoho zakončoval sám, gólman Gogg ho vychytal
     
    34:40
    Tomáš Chlubna posílal kotouč na Jana Myšáka. Ten však neměl potřebný prostor k tomu, aby se dostal před branku a mohl plnohodně zakončit. Jeden z amerických obránců ho včas vytlačil a nepřipustil ohrožení branky,
     
    35:02
    Vyloučení v týmu USA (Mark Estapa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se přibližují na rozdíl jediné branky. Jan Bednář chtěl rozehrát kotouč, jenže příjíždějící JACK WILLIAMS byl rychlejší, o kotouč českého brankáře obral a poslal puk, kam potřeboval. Bez asistence.
    35:29 Jack WILLIAMS - 1:2
     
    36:53
    Matthew Samoskevich nabral parádní rychlost a vycítil šanci dostat se do šance. To se mu skoro povedlo. Ve velké rychlosti si ale neporadil dobře se střelou. Nutno říct, že měl těžkou pozici, byl tísněn obráncem. Puk mu ve finální fázi sjel z hole.
     
    37:11
    Vyloučení v týmu USA (Matthew Samoskevich – 2 min., sekání).
     
    37:28
    Češi se prezentovali poměrně pohlednou kombinací, která gólem nekončí! Tobiáš Handl dostal rychlý pas do mezikruží, v rychlosti ale netrefil, jak by potřeboval. Purcell si nakonec poradil.
     
    38:36
    Češi se teď špatně domluvili a byl z toho málem malér! Mark Estapa nebyl daleko od vstřelení branky po přihrávce před odkrytou branku. Naštstí pro Čechy vzdušný pas promáchl.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Gut – 2 min., hákování).
     
    39:56
    Američané v posledních sekundách třetiny zkoušeli v přesilovce srovnat, byli z pásma ale vytlačeni a následně se do něj vrátit nestačili. Do další periody tak půjdou čeští hokejisté s hubeným jednogólovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, ve které se skóre měnilo pouze jednou, když Jan Bednář nezvládl rozehrávku a byl Williamsem obrán o kotouč. Jinak ale chytá dobrý zápas.

    Poslední dvacetiminutovka začne přibližně v 17:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Američané začínají třetinu v početní výhodě. A nevytvořili si v ní vůbec špatnou šanci! Jake Ratzlaff vypálil z nápřahu na vzdálenější tyč. Bednář stačil zasáhnout betonem. Puk vykopl ale jen před sebe, kde byl další z Američanů. Ten se nestihl zorientovat tak rychle, jak by potřeboval.
     
    41:10
    Donald Kempf zkoušel své štěstí z velké vzdálenosti. Pokus mu ale příliš nesedl a kotouč skončil v rohu kluziště. Tam se ho pak ujímají opět hosté a pokoušejí se o srovnání stavu.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Cross Hanas – 2 min., hrubost).
     
    41:50
    Ma viděl dobře postaveného spoluhráče před brankou, který nebyl nikým hlídán. Tak mu zkusil poslat pas na teč. Spoluhráč, stojící před brankovištěm, byl ale v těžké pozici a šanci neusměrnil mezi tři tyče.
     
    42:50
    Jan Myšák dobře zabránil přečíslení dvěma na jednoho, když dobře zachytil přihrávku. Pak puk poslal na opačnou stranu, kde ujel Chlubna sám na brankáře. Byl ale nedovoleně zadržen, a tak uvidíme další přesilovou hru českého týmu.
     
    42:55
    Vyloučení v týmu USA (David Ma – 2 min., držení).
     
    43:38
    Jake Ratzlaff musel udělat oblouk, než vjel do útočného pásma, aby se tak vyhhnul ofsajdu. Jeho spoluhráč se ale stejně nestihl vrátit na modrou, a tak je sudí nucen odpískat postavení mimo hru, jež vrací hru do neutrální zóny.
     
    44:58
    Jakub Konečný měl dlouho kotouč na holi a čekal, až přijde ten správný moment pro střelu. Zkusil táhlou střelu, jež ale skončila jen na bloku clonících hráčů.
     
    45:32
    Cross Hanas se díky parádnímu pohybu a držení kotouče dostal až před branku. Projel českou obranou a snažil se o zakončení, to mu ale jen těsně nevyšlo. Puk mu sjel z hole. Sice na branku, ale s klouzajícím kotoučem neměl Bednář problém.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu Česko (Štěpán Macháček – 2 min., krosček).
     
    46:04
    Cross Hanas v akci i podruhé za sebou! Tentokrát viděl na vzdálenější tyči spolurháče, a tak mu adresoval střílenou přihrávku. Ta ale byla prudší, než by bylo třeba, a tak k zakončení, jež mělo přijít, ani nedošlo.
     
    46:57
    To, co teď spálil Carson Bantle, se jen tak nevidí. K americkému útočníkovi se odrazil kotouč. Zívala na něj odkrytá svatyně, nicméně když střílel, puk nenabral na hokejku. Napodruhé se mu ležícího Bednáře překonat také nepodařilo.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Bednář – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    47:35
    Český tým hraje oslabení ve třech proti pěti! Za potlesku domácích fanoušků ale vyhazuje až k Purcellově svatyni!
     
    48:46
    Macháček se vrátil zpět na ledovo plochu a rovnou se zapojil do defenzivní činnosti. Chvíli poté se český tým opět osvobozuje a může jít vystřídat. Beranovi svěřenci zatím hrají povedené oslabení.
     
    49:11
    Mohlo to být znovu o dva góly! Pavel Novák ujel s Jakubem Konečným do přečíslení. První jmenovaný hledal žabičkou na vzdálenější tyči právě Konečného, ten ale těžký pas za Purcellova záda neusměrnil.
     
    50:48
    Hra se trošičku uklidnila a žádný z týmů si v posledních okamžicích nevypracoval. Hru navíc přeruší krátká komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    51:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A máme srováno! Američané si vytvořili solidní akci. Kelly poslal přihrávku před branku, kde stál pohotový CROSS HANAS a z první uklidil kotouč za brankovou čáru! Asistence: Tanner Kelly.
    51:31 Cross HANAS - 2:2
     
    51:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Břeclavské tribuny se radují, od českého týmu totiž přichází nejlepší možná odpověď! JAN MYŠÁK se pohyboval v prostoru před brankou. V tom se k němu dostal kotouč a Myšák jej z první nekompromisně dostal do brány. Češi tedy opět ve vedení! Asistence: Sebastián Malát, Dominik Vacík.
    51:48 Jan MYŠÁK - 2:3
     
    52:46
    Češi přispěchali s další akcí. Jeden z domácích útočníků nabruslil do střelecké pozice z levého křídla. Jeho pokus pak ale soupeř nadvzedl vysoko do ochranné sítě. Purcell tedy mohl zůstat v klidu.
     
    53:22
    Pavel Novák ujížděl společně se spoluhráči z formace do útočného pásma, nicméně čeští hráči se objevili v ofsajdovém postavení, a tak z tohoto náznaku akce nebude nic.
     
    54:10
    Donald Kempf vyslal z otočky nenápadný pokus. Ten ale neměl potřebnou razanci, a tak ho Bednář stačil zlikvidovat. Vyrazil ho ale jen před sebe, kde naštěstí pro český výběr nikdo ze soupeřova týmu nestál a nebyl připraven dorážet.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu USA (Ben Schoen – 2 min., pozdní dohrání).
     
    54:40
    Sebastíán Malát se pokusil individuálně přejít do útočného pásma. Už to vypadalo, že mu to vyjde, poslední obránce ho ale o kotouč obral a následně vyhodil přes všechny čáry až k Bednářovi.
     
    56:41
    Vladimír Kremláček vyslal od modré čáry velmi slušný střelecký pokus. Ten se ještě otřel o někoho před brankou a nakonec končí jen na vnější části branky. Američané se pak přemisťují na opačnou stranu.
     
    57:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se opět radují z vyrovnávací branky. Ještě nás tedy čeká velké drama. Kelly našel NOAHA ELLISE přesně, a ten rozradostnil svou střídačku přesnou trefou. Asistence: Tanner Kelly.
    57:35 Noah ELLIS - 3:3
     
    58:36
    Štěpán Macháček sváděl bruslařský souboj s jendím z Američanů. Na pravém kruhu však zasekl a zkusil v rychlosti zamířit do horního rohu. To mu příliš nevyšlo. Jeho pokus totižk ončí výrazně mimo.
     
    59:34
    Američané zkusili zaútočit na výhru ještě v základní hrací době. Alex Gaffney byl velmi agilní a pálil zblízka branky. Jan Bednář si přes dorbnější zmatek v brankovišti s jeho pokusem poradil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Máme před sebou desetiminutové prodloužení. To by mohlo napovědět, kdo bude nakonec šťastnějším týmem a z Břeclavi si odveze konečné páté místo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Jako první získávají kotouč Američané, tak uvidíme, co vymyslí.
     
    61:02
    Prozatím se jednou podívali do útočného pásma, žádné ohrožení Bednářovy svatyně z toho ale nebylo. Spojené státy jsou nicméně stále na puku a zkoušejí se vymotat skrze střední pásmo do toho útočného.
     
    61:32
    Následovat bude vhazování po levé ruce Jana Bednáře. Žádnou střelu ani její náznak jsme zatím v prodloužení neviděli.
     
    62:05
    Teď už to byla jiná! Donald Kempf si najížděl před branku, kam také dostal ideální přihrávku. Naštěstí pro český tým ale v pravou chvíli minul a nevyslal tak ani střelu!
     
    63:02
    Ryan Beck měl kotouč na holi a dlouho váhal se střelou. Pak vyslal pořádně štiplavý pokus, který ale stačil zablokovat jeden z českých obětavých obránců. Američané zatím kotouč domácím moc nepůjčují.
     
    63:41
    Spojené státy jsou stále v útočném pásmu. Puk sice nemají plně ve své moci, ale bojují o něj u mantinelu.
     
    64:11
    A teď už snad také první šance na české straně. Pavel Novák udržel puk v útočném pásmu a posunul jej na Guta. Ten byl ale sražen k zemi a přišel o něj.
     
    65:07
    Uvidíme vyloučení! Rozhodčí zvedá pravici nahoru a zančí výhodu pro český tým! To bude obrovská příležitost!
     
    65:37
    Výhoda stále platí. Češi se neudrželi v útočném pásmu a nikam nechvátají. Stáhli se k vlastní brance, odkud zahajují další útočný výpad směrem na Purcella.
     
    66:24
    Pavel Novák posunul kotouč na levý kruh, kde stál ke střele připravený Jan Myšák. Purcell se proti jeho pokus ale včas přemístil a Myšákův pokus zneškodnil.
     
    66:33
    Vyloučení v týmu USA (Tanner Kelly – 2 min., podrážení).
     
    66:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je definitivně hotovo, Češi vítězí a berou páté místo! Trefil se totiž PAVEL NOVÁK a odšpuntoval tak radost svého týmu i fanoušků! Asistence: Tomáš Chlubna.
    66:58 Pavel NOVÁK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Tak pro český tým je Hlinka Gretzky Cup definitivně u konce. Nakonec z něho odjede jako pátý celek, a to po jeho zřejmě nejlepším zápasem na turnaji!

    Nejlepším hráčem poraženého celku je vybrán obránce Wyatt Kaiser. Za český tým pak autor vítězného góu Pavel Novák. (18:08:14)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 36. Williams, 52. Hanas, 58. Ellis – 8. Gut (Chlubna), 11. Handl (Macháček), 52. Myšák (Malát, Vacík), 67. P. Novák (Chlubna)


    USA: Purcell (Hogg) – Kaiser, Ratzlaff, Gagne, Ellis, Bushy, Ma, Kempf – Estapa, Hayes, Gaffney – Hanas, Schoen, Samoskevich – Kirwan, Beck, Williams – Bantle, Shlaine, Biondi.
    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Svozil, Hrádek, Kremláček, Malák – Malát, Myšák, P. Novák – Handl, Gut, Chlubna – Macháček, Ivan, Matěj – Malý, Konečný, Simon.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 723
    ocianews.com