Ostrava – Bohemians 1905 4:2 (kon.) | Olomouc – Karviná 1:1 (kon.) | Příbram – Č. Budějovice 2:0 (kon.)
Slavia – Liberec 1:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
4:2 (2:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 10.08.2019, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Jakub Pokorný.
     
    82
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jakub Nečas.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Denis Granečný.
     
    77
    Nechybělo mnoho a bylo zaděláno na drama! Kacek krásným centrem vytvořil šanci pro nově příchozího Ugwua, jenž hlavičkou do protipohybu Budinského orazítkoval pravou tyč.
     
    75
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Dame Diop.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 8 350 diváků.
     
    70
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Josef Jindřišek, přichází Michael Ugwu.
    69. Tomáš SMOLA - 4:2
     
    69
    Baník právě vstřelil branku!
    To je balada pro každého ostravského fanouška, jelikož Baník dává již čtvrtou branku! Jiří Fleišman ideálním centrem zleva našel úplně volného TOMÁŠE SMOLU na hranici malého vápna, za jehož gólovou hlavičkou se Valeš marně natahoval.
    64. Nemanja KUZMANOVIĆ - 3:2
     
    64
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se z vyrovnání neradovali dlouho a misky vah se tak převážily na stranu Ostravy! De Azevedo se v souboji dostal před svého strážce, který jej zezadu nepříjemně atakoval. I proto se brazilský fotbalista zastavil, posunul míč do šance rozběhnutému NEMANJU KUZMANOVIČÓVI, jenž střelou na bližší tyč nedal Valešovi šanci.
    64. Bartek se probil za ostravskou obranu a Keita pálil těsně vedle
     
    64
    A tak mohlo udeřit opět na druhé straně! Přihrávku z pravé strany do vápna zastavil skluzem Hrubý, avšak poté se do balónu opřel Keita, který pohotovou ranou minul zadní tyč.
    61. Kamil VACEK - 2:2
     
    61
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté nabídnutou šanci nezahodili a po hodině hry začínáme od začátku! KAMIL VACEK zvolil při exekuci penalty pravou stranu, zatímco Viktor Budinský skákal do opačného rohu a Bohemka se tak může radovat ze srovnání.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Martin Fillo (FC Baník Ostrava).
     
    60
    Vodháněl skvělým manévrem obelstil u lajny Šinděláře a postupoval z boku do vápna. Tam jej nešikovně fauloval Fillo a je z toho penalta pro hosty!
     
    53
    De Azevedo posléze zatáhl míč po levé straně, odkud adresoval krásnou přihrávku do vápna pro Hrubého. Ten ve skluzu míč lízl do Valeše, jenž balón vyrazil na roh.
     
    48
    Skvělou individuální akci předvedl de Azevedo! Domácí záložník potáhl míč z levé strany až na hranici velké vápna, odkud parádní ranou pořádně protáhl Romana Valeše.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Antonín Vaníček.
     
    42
    Před touto akcí došlo k souboji na polovině hřiště, kde Hronek fauloval Fleišmana. Hostující fotbalista je dodatečně potrestán žlutou kartou.
     
    36
    Sudí Zelinka následně přiběhl k hostující lavičce, kde vedl diskuzi s trenérem Martinem Haškem, jenž si nakonec vysloužil za své protesty žlutý kartónek.
     
    30
    Hosté se následně sesypali na sudího Zelinku, u kterého reklamovali nejspíše faul na svého brankáře, případně, zda míč vůbec přešel brankovou čáru. Se svými stížnostmi ovšem neuspěli a žlutou kartu vyfasoval gólman Roman Valeš.
    30. Martin ŠINDELÁŘ - 2:1
     
    30
    Baník právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí otáčejí skóre zápasu! Velmi krkolomná situace předcházela této brance. Smola hlavičkoval mezi malým vápnem a penaltou přímo na Valeše, který míč neudržel a MARTIN ŠINDELÁŘ poté dotlačil míč těsně za brankovou čáru. Sudí Zelinka gól uznal i na popud pomezního rozhodčího, který svým pohybem směrem k půlící čáře signalizoval vstřelení gólu.
    24. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:1
     
    24
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci nyní začali pískat na kombinaci Ostravy, ale to jakoby hráče na trávníku vybičovalo k vyrovnání! Hrubý perfektně načasovanou přihrávkou vysunul na pravé straně Filla, jenž přesnou přihrávku adresoval na střed vápna, kde si NEMANJA KUZMANOVIĆ míč zpracoval a posléze nekompromisní ranou rozvlnil síť.
    17. Petr HRONEK - 0:1
     
    17
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté z první vážnější akce udeřili a ujímají se vedení! Klokani po nepovedeném autu Fleišmana dostali míč k PETRU HRONKovi, který měl opravdu hodně prostoru na pravé straně vápna, až se chvíli zdálo, že mu domácí beci vyklízejí cestu. Hostující záložník poté napřáhl k prudké ráně, kterou propálil Budinského mezi nohy.
     
    12
    Teď už vypadalo z pohledu Ostravy slibně. Fillo dobrým centrem ze strany našel ve vápně Smolu, jenž si míč ideálně zpracoval, ale poté z rohu malého čtverce přehodil vybíhajícího Valeše i bránu Bohemky.

    Radomír Fukala

    Branky: 24. Kuzmanović (Fillo), 30. Šindelář, 64. Kuzmanović (de Azevedo), 69. Smola (Fleišman) – 17. Hronek (Vodháněl), 61. Vacek (pen.)

    Karty:   60. Fillo (OVA) – 30. Valeš (BOH), 42. Hronek (BOH)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 8:1.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý, de Azevedo (81. Granečný) – Kuzmanović (90+2. J. Pokorný), Smola (75. Diop).
    Náhradníci: Laštůvka – Granečný, Holzer, Jirásek, Diop, Baroš, J. Pokorný.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Pokorný – Bartek, Vacek, Jindřišek (C) (70. Ugwu), Podaný – Hronek (46. Vaníček), Keita, Vodháněl (82. Nečas).
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Šmíd, Vaníček, Ugwu.

    Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Pečenka

    Diváci: 8350
    thejrc.org