Finsko – Švédsko 1:5 (kon.) | Kanada – Rusko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Švédsko
Sobota 10.08.2019, 17:00 • Zimní stadion Piešťany • Hlinka Gretzky Cup • O 3.–4. místo
Partner:
    55:41 Daniel TORGERSSON - 1:5
     
    55:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bronz bude nejspíš Švédska! Výběr Suomi to totiž zkusil bez brankáře a tento risk jim nevyšel. Za nahozeným pukem byl nejrychleji DANIEL RORGERSSON kotouč dopravil lehce do sítě! Asistence: Zion Nybeck.
    45:31 Daniel TORGERSSON - 1:4
     
    45:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Že by bylo rozhodnuto? Fini sice dostávali Švédsko pod tlak, ale poté ujel po levém mantinelu DANIEL TORGERSSON a ránou na zadní tyč nachytal brankáře! Ten již na jeho pokus nedosáhl. Bez asistence.
    34:53 Elliot EKMARK - 1:2
     
    34:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Stav je již 1:3! ELLIOT EKMARK se nejlépe zorientoval před brankou, kde se kotouč prvně odrazil od vršku branky před brankoviště, kde zmíněný hráč ho poslal do sítě. Bez asistence.
    30:35 Isak GARFVE - 1:2
     
    30:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    První vyloučený hráč byl sice již zpátky na ledě, ale výběr Tre Kronor využil zbývající přesilovku 5 na 4. Střelu Andraeho ještě Blomqvist vyrazil betonem před sebe, ale na dorážku ISAKA GARFVEHO již nestačil. Švédský útočník poslal puk neomylně do horních pater branky za na ledě položeného gólmana. Asistence: Emil Andrae, Zion Nybeck.
    18:38 Veeti KORKALAINEN - 1:1
     
    18:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hodně krutý konec třetiny pro Švédy, kteří byli v posledních minutách lepším celkem. Po faulu v útočném pásmu dostali hokejisté v bílých dresech výhodu přesilovky a využili ji už po 17 vteřinách. Před branku si najel s pukem VEETI KORKALAINEN a bekhendem ho poslal pod horní tyč. Clang zřejmě mohl prostor lépe vykrýt, na druhou stranu mu obrana příliš nepomohla. Asistence: Kasper Puutio, Roni Hirvonen.
    08:08 Daniel LJUNGMAN - 0:1
     
    08:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Výběr Tre Kronor následně založil útok, který končí gólem. Puk z předbrankového prostoru poslal se štěstím do brány DANIEL LJUNGMAN, který ho procpal mezi Blomqvistovou výstrojí a levou tyčí. Nejprve to sice vypadalo, že puk skončil jen na boční síti, ale asi po dvou vteřinách se ukázalo, že byl finský brankář poprvé překonán. Asistence: William Eklund.

    RR

    Josef Prášek

    Branky a nahrávky: 19. Korkalainen (Puutio, Hirvonen) – 9. Ljungman (Eklund), 31. Garfve (Andrae, Nybeck), 35. Ekmark, 46. Torgersson, 56. Torgersson (Nybeck)


    Finsko: Blomqvist (Jatkola) – Viro, Puutio (A), Nyman (A), Niemelä, Määttä, Rafkin, Koskela – Järventie, Hirvonen (C), Korkalainen – Seppälä, Aatu Räty, Lambert – Luoto, Mäenpää, Liukas – Niemi, Määttä, Karnaranta.
    Švédsko: Clang (Wallstedt) – Leo Lööf (C), Styf, Andrae, Wallinder, Nordlund, Grans, Kumlin – Nybeck (A), Ekmark, Olausson – Eklund, Ljungman, Hedlund – Torgersson (A), Hallén, Linus Lööf – Eriksson, Garfve, Magnusson.

    Rozhodčí: Stano, Baluška – Konc ml., Kacej
    thejrc.org