Finsko – Švédsko 1:5 (kon.) | Kanada – Rusko 2:3 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Rusko
Sobota 10.08.2019, 17:00Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
     
    58:14
    Quinton Byfield pálil z větší vzdálenosti, ovšem jeho pokus mezi tři tyče nedoputoval. Pak štěstí zkusil také Perfetti, po jehož pokusu nastala v brankovišti trma vrma, kterou Rusové se štěstím přestáli! Kanada také hraje bez brankáře, Garand je na střídačce.
    55:01 Jean-Luc FOUDY - 2:3
     
    55:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadští fanoušci se radují, jejich hokejisté jsou totiž znovu jen branku od vyrovnání. JEAN-LUC FOUDY se dostal blízko k brance. Odtud pak posílá puk pod horní tyč. Askarov sice od těchto míst lapačkou máchl, puk v ní však neschoval. Bez asistence.
     
    50:31
    Po zákroku nastala v brankovišti strkanice a rozhodčí udělovali tresty. Z ruského týmu dostává dvě minuty za hrubost Ponomarjov, z toho kanadského Seth Jarvis.
    48:38 Alexandr PAŠIN - 1:3
     
    48:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jsou sice méně aktivnějším týmem, přesto nyní vedou již o dvě branky! ALEXANDR PAŠIN dnes dává svou druhou a moc důležitou branku! Trefil se zblízkosti branky, Garand na jeho pokus nedosáhl. Asistence: Pavel Ťuťněv.
     
    43:06
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Steklov – 2 min., podrážení).
     
    36:26
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Muchamadullin – 2 min., hákování).
     
    33:19
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Kuzmin – 2 min., krosček).
     
    31:28
    Tohle už ale gólem přecijenom zavánělo! Po jedné ze střel se kotouč odrazil k dobře postavenému Willu Cuyllemu. Askarov se proti kanadskému útočníkovi ale stihl přemístit a jeho pokus zastavit betonem.
    28:09 Vasilij PONOMARJOV - 1:2
     
    28:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sourdif tedy na trestné lavici nepobyl vůbec dlouho! VASILIJ PONOMARJOV vybojoval kotouč za brankou. Tu objel a následně z bekhendu zakončil přesně, jak potřeboval. Gerard na bekhendový pokus nestačil. Bez asistence.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Kanada (Justin Sourdif – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:29
    Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Zlodějev – 2 min., podrážení).
    23:03 Quinton BYFIELD - 1:1
     
    23:03
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská radost kanadských fanoušků! Máme totiž srovnáno! McClennon zakončoval zblízka branky, ovšem Askarovem byl vychytán. Kotouč se ale odrazil velmi příhodně pro QUINTONA BYFIELDA, kterému stačilo poslat puk do dkryté branky! Asistence: Connor McClennon, Hendrix Lapierre.
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Kanada (Jean-Luc Foudy – 2 min., podrážení).
    17:55 Jarvise vychytal Askarov
     
    17:55
    Ridly Greig sjel s kotoučem na holi až na brankoviště, odkud pak do tandemu poslal pas na Setha Jarvise. Jemu do střely ale padl obránce, a tak pokus neletěl, jak by si kanadský celek přál.
     
    16:23
    Quinton Byfield vytvořil parádní šanci pro Willa Cuylleho. Z rohu kluziště mu poslal přihrávku před branku, kde byl Cuylle zcela sám. Z první zkoušel narvat střelu pod horní tyč, nicméně ani v tomto případě nekončí kotouč mezi třemi tyčemi, nýbrž nad horní tyčí.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Kaiden Guhle – 2 min., nedovolené bránění).
    05:21 Obrovská šance Kanady na vyrovnání
     
    05:21
    Rusové ale nic moc nevymysleli. Naopak zahrozila Kanada z protiútoku! Jake Neighbours střílel z dobré pozice, ovšem Askarov byl úspěšnější. Jean-Luc Foudy měl ještě lepší šanci, když střelu dorážel. Odkrytou část i vinou toho, že byl tísněn, netrefil.
    03:45 Alexandr PAŠIN - 0:1
     
    03:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku! Kanada si sice vytvořila díky kombinaci dobré šance, je to ale Rusko, které jde poprvé do vedení. ALEXANDR PAŠIN najel sám do pásma. Srovnal si kotouč na forhend a z něho vymetl parádně horní růžek! Asistence: Vasilij Ponomarjov.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Byfield (McClennon, Lapierre), 56. Foudy – 4. Pašin (Ponomarjov), 29. Ponomarjov, 49. Pašin (Ťutněv)


    Kanada: Garand (Lennox) – Hunt, Cormier, Guhle, Drysdale, Sebrango, Poirier, O'Rourke – Rochette, Perfetti, Lapierre – Sourdif, Cuylle, Byfield – Jarvis, Neighbours, Greig – Foudy, McClennon, Bourque – Wiesblatt.
    Rusko: Askarov (Motorygin) – Čajka, Steklov, Kuzmin, Muchamadullin, Grušnikov, Kirsanov, Zotov, Bujvan – Didkovskij, Zlodějev, Šumilin – Ryčkov, Chusnutdinov, Guščin – Ťutněv, Ponomarjov, Pašin – Burujanov, Zugan, Averšin.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 834
    ocianews.com