Mountfield HK – Chabarovsk 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:0 (5:0, 2:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Pondělí 12.08.2019, 18:00 • ČPP arena (Hradec Králové) • Memoriál Zbyňka Kusého
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer všem příznivcům ledního hokeje ze soutoku Labe s Orlicí. Ještě přibližně měsíc budeme čekat, než znovu odstartuje tuzemská nejvyšší soutěž, a tak zatím můžeme sledovat přípravu mužstev před jejím začátkem. Na nový ročník se chystá také Mountfield Hradec Králové, který na svém ledě vyzve účastníka KHL – Amur Chabarovsk. Toto střetnutí se odehraje v rámci Memoriálu Zbyňka Kusého, Východočeši i ruský celek tímto zápasem celý turnaj otevírají.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Královéhradecký tým má za sebou povedené vystoupení na domácím Mountfield Cupu. O vítězi turnaje se rozhodovalo hned v prvním utkání, Lvi v něm podlehli Spartaku Moskva 1:2 po nájezdech. Následně ale rozdrtili bratislavský Slovan 6:2 a na závěr této akce porazili svého největšího rivala z Pardubic poměrem 4:2. Svěřenci Tomáše Martince tak mají před startem nového ročníku extraligy dobré výsledky, na něž budou chtít navázat i tentokrát.

    4.8.2019 Mountfield Hradec Králové – HC Spartak Moskva 1:2sn
    5.8.2019 Mountfield Hradec Králové – HC Slovan Bratislava 6:2
    7.8.2019 Mountfield Hradec Králové – HC Dynamo Pardubice 4:2
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté z Ruska mají za sebou zatím dva zápasy. V obou případech jim byl soupeřem celek Vladivostoku. Amur první duel s tímto soupeřem nezvládl, prohrál nepříliš vysokým výsledkem 0:1. Jen o dva dny později však bylo vše jinak. Chabarovsk výrazně zlepšil svou produktivitu a svého protivníka rozmetal 6:0. Také mužstvo, které leží na soutoku řek Amur a Ussuri, se tak má od čeho odpíchnout do dnešního klání.

    25.7.2019 Admiral Vladivostok – Amur Chabarovsk 1:0
    27.7.2019 Admiral Vladivostok – Amur Chabarovsk 0:6
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Linhart, Čáp, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, Váňa – Červený "A", Rákos "A", Smoleňák "C" – Chalupa, Cingel, Vincour – Miškář, Paulovič, Vopelka – Perret, Kubík, Dragoun.

    Amur Chabarovsk: Langhamer (Kiseljov) – Vasiljev, Jordán "A", Korobov, Vitásek, Korjagin, Kondratěv "C", Kamalov, Turbin – H. Zohorna, T. Zohorna, Gorškov – Rudenkov "A", Rasskazov, Fajzullin – Golubev, Kapiturov, Jazkov – Železkov, Kuzněcov, Boltanov.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Rampír, Zídek.
     
    Ještě jednou dobrý podvečer z města pod Bílou věží. Do startu duelu mezi Hradcem a Chabarovskem zbývá něco málo přes deset minut. Oba celky pojaly utkání poměrně vážně a nastupují v silných sestavách. Ruský tým má ve svých řadách také několik českých hokejistů. Můžeme se tak těšit na představení bratří Zohornů či beků Jordána s Vitáskem. Brankář Langhamer by měl krýt záda kolegovi Kiseljovovi.
     
    Nakonec změna v kleci Chabarovsku, Marek Langhamer bude chytat, Kiseljov usedne na lavičku!
     
    Hokejisté vstupují na ledovou plochu, Hradečtí nastupují jako první, borci ruského celku jsou jim v patách. Obě mužstva se řadí na modrých čarách.
     
    Před prvním vhazováním zazněla jedna krásná a druhá ještě krásnější hudba, totiž hymny Ruska a České republiky. Ceremoniím tak bylo učiněno zadost, můžeme se přesunout ke startu utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a Čáp poslal touš po pravém hrazení do třetiny ruského celku, tam se však Lvi dlouho neohřáli.
     
    00:48
    Chabarovsk brzy zahrozil nebezpečnou akcí. Od zadního mantinelu se puk dostal k Hynku Zohornovi, který ranou z bezprostřední blízkosti napálil jen hruď Lukeše.
     
    01:08
    Po ofsajdu Lvů došlo k faulu v rohu kluziště a je ponechána výhoda, Hradec bude hrát přesilovku.
     
    01:30
    Rasskazov je vyloučen za podrážení, kterého se poměrně zbytečně dopustil na útočné polovině.
     
    02:16
    Hradec se dostal do tlaku a po křižné přihrávce pálil poměrně zblízka Perret, jenže Langhamer se stihl přesunout.
     
    02:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi využívají početní výhodu a rychle otevírají skóre duelu. ADAM KUBÍK sebral puk na pravém hrazení a rychle po něm pronikl dopředu. Hradec šel do přečíslení tři na jednoho, útočník Mountfieldu však vzal celou akci na sebe a střelou na bližší tyč zaskočil Langhamera – 1:0! Bez asistence.
     
    03:02
    Východočeši pokračují v tlaku, Rákos si sjel z pravé strany na střed a svižnou ranou protáhl gólmana Amuru. Ten nakonec lapačkou stihl zasáhnout.
     
    03:54
    Přesilovku si poměrně brzy zkusí také Chabarovsk. Podobně jako vyloučení Rasskazova je i hákování Filipa Pavlíka poměrně zbytečným faulem na polovině kluziště.
     
    04:08
    Dobrou práci odvedl Patrik Miškář, který u hrazení získal kotouč a vyhodil ho až za bránu Langhamera.
     
    04:37
    Jordán dostal nabito na modrou čáru a nekompromisně vypálil, do jeho rány se odvážně vrhl Váňa a pokus zastavil.
     
    05:15
    Východočechům se podařilo osvobodit a aktuálně zdržují svého protivníka v jeho třetina. Lukeš vyrazil střelu z větší vzdálenosti a Gaspar znovu posílá kotouč přes všechny lajny.
     
    05:58
    Precizně zvládnuté oslabení Mountfieldu. Jeho hokejisté v podstatě nepřipustili žádnou větší šanci soupeře.
     
    06:08
    Jenže Lvi dlouho vyrovnaný počet hráčů neudrželi. Po ostřejším zákroku na jednoho ze svých spoluhráčů neudržel nervy Daniel Rákos, jenž podrazil protivníka a už sedí na trestné lavici.
     
    06:33
    Nebezpečná situace v brankovišti Lvů. Tomáš Zohorna vypálil z pravé strany, Lukešovi puk vypadl a zůstal ležet v brankovišti, odkud ho nakonec včas dostal Gaspar.
     
    07:27
    Tato početní výhoda se Amuru zatím daří lépe než ta předchozí. Zakončení Vitáska z levého kruhu však postrádalo přesnost i důraz.
     
    07:45
    Hokejisté Chabarovsku si vyměnili několik pěkných přihrávek, jenže ta finální do předbrankového prostoru byla zastavena a Lvi se tak snadno osvobozují.
     
    08:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi ubránili oslabení a vzápětí zvyšují svůj náskok! MATĚJ PAULOVIČ dal jeden z nejsnazších gólů ve své kariéře, když dostal namazáno od protihráče, který se snažil rozehrát zpoza vlastní brány. Nepovedený pas zaskočil i Langhamera, který na Paulovičovu ránu reagoval pozdě – 2:0! Bez asistence.
     
    09:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec o minutu později zvyšuje již na 3:0! Gaspar našel přesnou přihrávkou mezi kruhy stojícího RUDOLFA ČERVENÉHO, jenž střílí svou první branku po návratu do města pod Bílou věží, když předvedl své rychlé zápěstí! Asistence: Michael Gaspar.
     
    09:12
    Chabarovsk si bere oddechový čas a bude střídat brankáře.
     
    09:12
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Langhamer, přichází Kiseljov.
     
    09:58
    Marek Langhamer tak v tomto duelu neodchytal ani deset minut. Zápas však pokračuje dál, Mountfield má na ledě aktuálně očividně navrch, znovu je pevně usazen v pásmu soupeře.
     
    10:35
    Východočeši se dobře vrátili a zastavili průnik soupeře po levém hrazení.
     
    10:49
    Cibulskis poslal lehčí střelu od modré čáry, Kiseljov si tak připisuje první zákrok, když snadno poslal touš vyrážečkou do rohu.
     
    11:07
    Východočeši si zahrají přesilovou hru, Kondratěv přidržel svého protivníka v prostoru před vlastní klecí.
     
    11:45
    Lvi se usadili v prostoru před Kiseljovem, Vincour dostal nabito na levý kruh a rychle pálil, gólman ruského celku se však stihl přesunout.
     
    12:15
    Zblokovaný pas do předbrankového prostoru ukrývá strážce svatyně Amuru pod lapačku. Buly po jeho levé ruce.
     
    12:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá další přesilovku a vede již 4:0! To je studená sprcha pro Amur. Hokej je někdy strašně jednoduchý. Cibulskis posunul touš z osy hřiště od modré čáry na pravý kruh a MATĚJ PAULOVIČ trefil naprosto přesně vzdálenější horní růžek. Připisuje si tak svou druhou trefu v tomto utkání! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    12:59
    Východočeši útočí dál, Chabarovsk působí poněkud bezradným dojmem, nyní se ale svěřenci Tomáše Martince vystavili do postavení mimo hru.
     
    13:18
    Chalupa je první v rohu kluziště za svatyní soupeře a posílá podél hrazení na Vincoura. K němu se puk nedostal, Chabarovsk může podniknout brejk.
     
    13:45
    Lukeš vyrazil střelu od modré čáry jen před sebe. Stalo se tak především díky dobré cloně Hynka Zohorny.
     
    14:16
    Rosandićovi sjel kotouč při rozehrávce z čepele, přesto se Lvi dostali dopředu. Filip Pavlík měl na pravém kruhu dobrou možnost, ale Kiseljov jeho pokus na vzdálenější tyč vykopl betonem.
     
    14:58
    Korjagin to zkusil z levé strany od modré čáry a nemířil vůbec špatně. Lukeš poslal jeho ránu vyrážečkou na sklo za svou klecí.
     
    15:27
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, ale zatím jsme svědky nějaké zajímavější situace nebyli.
     
    15:58
    Oba celky střídají, Linhart poslal kotouč na bránu soupeře z vlastní půlky a Kiseljov touš radši podržel pod lapačkou. Buly před gólmanem Amuru.
     
    16:11
    Váňa se po buly protlačil do zakončení, z bezprostřední blízkosti ale napálil jen Kislejova, od něhož šel puk do ochranné sítě.
     
    16:33
    O hrací předmět se bojovalo v rohu kluziště za bránou Amuru. Lvi jej vydolovali a střelu Filipa Pavlíka od modré tečoval v předbrankovém prostoru Cingel. Přesně však nemířil.
     
    17:14
    Po delší době je také Chabarovsk v útočném pásmu, jeho hráči jsou ale od puku rychle odstaveni. Rákos ale na modré čáře kotouč nezpracoval ideálně, ale pokračuje v napadání.
     
    17:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle zavání debaklem. Hradec vede již 5:0! Rákos vybojoval touš v útočném pásmu zpět, nalákal na sebe všechny beky i gólmana, přihrál RADKU SMOLEŇÁKOVI a tomu nezbývalo nic jiného, než aby z blízkosti trefil prázdnou bránu. Asistence: Daniel Rákos, Tomáš Linhart.
     
    18:16
    Východočeši tentokrát nedokázali přejít útočnou modrou v souladu s pravidly, a tak je jim pískáno postavení mimo hru.
     
    18:53
    Rosandić vzbudil rozruch v útočném pásmu, které objel po jeho obvodu a nakonec poslal touš do brankoviště, odkud jej ale Kiseljov vykopl.
     
    19:08
    Linhart zvládl defenzivní práci a bekhendem posílá kotouč svému parťákovi. Napadající protivník tak využil své rychlé nohy nadarmo.
     
    19:26
    Cingel byl poměrně tvrdě dohrán za bránou soupeře. Nicméně po nahození Gaspara do předbrankového prostoru se píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    19:41
    Ještě jednou budeme v této třetině vylučovat. Daniel Rákos putuje za katr již podruhé. Tentokrát jsou to 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    19:58
    Hokejisté ruského celku jsou s pukem daleko od Lukeše, zakončit již nejspíš nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skóre po první třetině hovoří za vše. Hradec byl v tomto dějství o třídu lepší než Chabarovsk. Marek Langhamer v bráně Amuru nevydržel ani deset minut, než přepustil své místo kolegovi Kiseljovovi. I tomu však dva kotouče za záda prošly, a tak Lvi vedou po dvaceti minutách jasným rozdílem 5:0. Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem se toto střetnutí vyvine dál. Ruský celek určitě nebude chtít připustit tak drtivou porážku, je ovšem otázkou, zda s nepříznivým výsledkem dokáží jeho hráči něco udělat.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Marek Langhamer se vrací do brány Amuru!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Amur Chabarovsk: ze hřiště odchází Kiseljov, přichází Langhamer.
     
    20:16
    Jordán posílá kotouč za sebe Hynku Zohornovi. Z trestu Rákose zbývají ještě více než tři minuty.
     
    20:43
    Hokejisté Amuru se sami vyhnali z útočného pásma nepřesnou přihrávkou na útočné modré.
     
    21:16
    Východočeši se poměrně pohodlně dostali ke kotouči a posílají hrací předmět na druhou stranu kluziště.
     
    21:38
    Fajzullin se dostal ke střele z vrcholu kruhů. Jeho pokus však byl příliš vysoký a zarachotil jen o tvrzené sklo.
     
    22:08
    Amur nyní svírá svého soupeře v jeho obranném pásmu. Střela od modré však nevyšla a Paulovič vyhazuje do středního pásma.
     
    22:40
    Lukáš Vopelka se dostal v oslabení do úniku a sám šel na Langhamera! Tomu udělal bekhendovou kličku, ale bývalý brankář brněnské Komety se skvěle roztáhl na brankové čáře a touš zastavil vyrážečkou.
     
    23:22
    Pěkná kombinace bratří Zohornů na útočné modré, Hynkovi však po přihrávce jeho bratra odskočil touš od hole a stal se tak snadnou kořistí pro Lukeše.
     
    23:38
    Amur kombinuje podél hrazení, ke střele se nakonec odhodlal Kondratěv. Jeho rána z pravé strany od modré čáry byla před Lukešem sražena do rohu.
     
    24:01
    Hradečtí jsou kompletní a Langhamer hned musel řešit střelu Cibulskise z vrcholu kruhů. Proti ráně nastavil beton a o zbytek se postarali jeho beci.
     
    24:21
    Červený šikovně nahazoval bekhendem od pravého hrazení před bránu na Smoleňáka, kterému v lepším zakončení zabránil faul protihráče.
     
    24:21
    Kapiturov sekl Smoleňáka při zakončení a nyní už sedí na trestné lavici, doufaje, že jeho tým přežije toto oslabení.
     
    24:58
    Rosandićova střela z osy hřiště od modré čáry končí na betonu Langhamera, který byl na zemi včas.
     
    25:13
    Hokejisté Amuru se dokázali osvobodit a posílají černou pryž přes všechny čáry k Lukešovi.
     
    25:24
    Lukáš Vopelka má dnes zatím neštěstí při štěstí. Nyní poměrně lacino získal kotouč mezi kruhy, jenže do jeho rány na poslední chvíli vstoupil Rudenkov a ránu srazil do ochranné sítě.
     
    25:40
    Smoleňák dostal puk do své kanceláře před brankovištěm Langhamera. Bekhendový pokus ale poslal jen do náruče gólmana Amuru.
     
    25:54
    Síly na ledě se srovnávají. Filip Pavlík usedá na lavici hanby. Obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    26:08
    Jordán vystřelil z pravého kruhu na bližší tyč, jenže tu měl Lukeš dobře pokrytou a kotouč odvrací do rohu.
     
    26:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje také v oslabení. Nyní to bylo velké představení MATĚJE CHALUPY, který na útočné modré získal puk, nádhernou stahovačkou vyřadil ze hry obránce a ranou na lapačku pokořil i Langhamera – 6:0! Asistence: Zdeněk Čáp.
     
    26:37
    Tomáš Zohorna ještě reklamoval u rozhodčích to, že Mountfield hrál v pěti, ale sudí jej posílají zpět na střídačku.
     
    27:27
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dnes je to opravdu parádní představení hradecké ofenzivní síly! MATĚJ CHALUPA střílí svůj druhý gól během jedné minuty! Nyní si krásně vyjel na pravý kruh a nechytatelnou ránou poslal touš do vzdálenějšího horního rohu, Langhamer byl bez šance. Rovněž se jedná o druhý gól v oslabení. Bez asistence.
     
    27:58
    Fanoušci Hradce si žádají desítku, dění na ledové ploše tomu zatím poměrně reálně nasvědčuje.
     
    28:35
    Radek Smoleňák byl důrazný před Langhamerem, obránci Amuru již očividně ztrácejí nervy a nyní se poměrně bezdůvodně do hradeckého kapitána navezli. Sudí vše rychle uklidnili.
     
    28:58
    Lukeš vypomohl svým bekům s rozehrávkou, přesto se Mountfield z obranného pásma dostal až po chvíli po dobré práci Pauloviče.
     
    29:17
    Vopelkova rána z levé strany vypadla brankáři Amuru z náruče, Paulovič však u kotouče nebyl včas, a tak zatím zůstává skóre stejné.
     
    29:58
    Filip Pavlík vyhrál duel za vlastní bránou a posunul touš o kousek dál od své svatyně. K hracímu předmětu se ale nakonec dostal Vitásek, jenž ho od modré čáry poslal na bránu Lvů. Lukeš neměl s pomalým toušem větší potíže.
     
    30:02
    Gorškov si krátce po vhazování vyjel mezi kruhy, dostal puk a měl tutovou šanci, kterou mu nyní parádním semaforem sebral Lukeš!
     
    30:33
    Amur si zkusí další početní výhodu. Čáp za vlastní bránou zahákoval svého soupeře a nyní si dvě minuty odpočine.
     
    30:45
    Přesilovka trvala dvanáct sekund a síly na ledě se srovnávají. Tomáš Zohorna naprosto zbytečně přidržel Cibulskiskovi hůl a připravil tak svůj tým o přesilovku.
     
    31:22
    A vylučovat budeme za chvíli znovu. Amur má zatím výhodu a v šesti kombinuje před Lukešem.
     
    31:40
    Dalším hříšníkem je Rudolf Červený, jenž obdržel menší trest za podrážení. Amur bude hrát 54 sekund netypickou přesilovku čtyři na tři.
     
    32:05
    Filip Pavlík získal puk za svou svatyní, ale ani přes jeho mocný nápřah touš obrannou modrou nepřešel.
     
    32:35
    Rudenkov dostal na pravém kruhu parádní šanci. Lukeš mu ale ukázal lapačku a útočník ruského celku do ní touš poslušně poslal.
     
    33:08
    Chabarovsk je kompletní a pokračuje klasickou početní výhodou. Touš ale letí k Langhamerovi.
     
    33:27
    Amur se znovu dostal za útočnou modrou, jenže zatím se neodhodlal k tomu, aby Lukeše výrazněji zaměstnal.
     
    34:05
    Východočeši jsou kompletní a po levé straně dostávají puk do středního pásma a následně až za klec soupeře.
     
    34:26
    Kamalov poslal přízemní pokus z levé strany od modré čáry. Ráně ale chyběl jeden z hlavních atributů – důraz. Lukeš jej v pohodě sebral lapačkou.
     
    35:08
    Tři na jednoho nyní šla první útočná formace Mountfieldu, přihrávka Smoleňáka na Rákose však už byla navíc, a tak tato velká šance zůstává nevyužita.
     
    35:16
    Amur rychle přenesl hru na útočnou polovinu, jenže stejně bleskově se z ní zase musí stáhnout k vlastní svatyni.
     
    35:23
    Na vyloučení je dnešní duel opravdu bohatý. Další do sbírky přidává Lukáš Cingel, jenž inkasuje dvě trestné minuty po háku, který nasadil soupeři ve středním pásmu.
     
    35:30
    Golubev poslal touš z pravého kruhu na bránu Mountfieldu. Nazvat tento pokus střelou však nelze. Lukeš čekal na puk několik vteřin a poměrně ležérně jej mohl sebrat rukavicí.
     
    36:16
    Tomáš Zohorna si při svém rychlém průniku po pravé straně nevšiml signalizovaného postavení mimo hru, které se nyní píská.
     
    36:27
    Chabarovsk rozjíždí další výpad zpoza vlastní brány. Přihrávka po pravé straně kluziště byla příliš prudká a končí zakázaným uvolněním.
     
    36:49
    Východočeši se v klidu stáhli z útočného pásma k vlastní svatyni. Následně z vlastní třetiny nahodili puk na Langhamera a brankář Amuru měl překvapivě poměrně hodně starostí s tím, aby neposednou pryž zkrotil.
     
    36:58
    Filip Pavlík poslal pěknou střelu pod padajícím Rudenkovem. Projektil jen těsně minul levou tyč svatyně Chabarovsku.
     
    37:10
    Třináct sekund přesilovky pět na tři pro ruský celek! Mislav Rosandić přisedá k Cingelovi po zákroku vysokou holí.
     
    37:49
    Cingel se z trestné lavice málem dostal do šance! Vitásek ho však celou dobu stíhal a lepší zakončení nepřipustil.
     
    38:18
    Amur pokračuje ve své početná výhodě, jenže do nějaké větší šance se zatím nedostává. Až nyní vypálil Jordán od modré čáry, kotouč se odráží od Lukešových betonů do rohu.
     
    38:48
    Zblokovanou ránu gólman Mountfieldu pohodlně ukrývá pod lapačku. Z trestu vyloučeného Rosandiće zbývá již jen 22 sekund.
     
    39:05
    Dostáváme se do poslední minuty hodně rozkouskované druhé třetiny. Východočeši se naposledy osvobozují vyhozením a již brzy budou kompletní.
     
    39:31
    Chabarovsk se ještě snažil korigovat skóre, jenže do šance se z brejku dostal Paulovič, jenž střelou z vrcholu kruhů vyprášil betony Langhamera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství navázalo na dění z dvacetiminutovky úvodní. Hradec byl při vyrovnaném počtu hráčů na ledě lepším celkem a paradoxně dvakrát udeřil ve vlastním oslabení. To vše zásluhou Matěje Chalupy, který si zapsal dva zásahy v početní nevýhodě během jedné minuty a v třetí části tohoto duelu bude moci útočit na hattrick.

    O výsledku je prakticky rozhodnuto, Amur je málokdy nebezpečný pro Lukešovu svatyni, během posledních dvaceti minut se bude snažit alespoň o čestný zásah a po utkání nás ještě čekají nájezdy o bonusový bod.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:51.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, třetí dějství může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Východočeši vyhráli vhazování a posílají kotouč do rohu hrací plochy, kam se vydávají napadat.
     
    40:38
    Linhart zkušeně drží touš za vlastní klecí a čeká, až se mu rozjedou spoluhráči, nakonec s pomocí Cibulskise dostává puk za obrannou modrou.
     
    41:08
    Odražený kotouč teď nadělal Langhamerovi potíže, brankář Amuru jej musel rychle uklidit před napadajícím Vopelkou.
     
    41:26
    Rudenkov se dostal do dobré pozice na vrcholu kruhů a jeho rána snesla přísnější parametry. Lukeš si ji ale mezi rukou a tělem projít nenechal.
     
    41:47
    První minuty třetího dějství patří hradeckému brankáři, který nyní chytil i ránu Kapiturova z pravého kruhu a vysloužil si tak další ovace.
     
    42:14
    Souboj o puk v rohu kluziště vyhráli hráči Chabarovsku, kteří se ale do šance dostat nedokázali.
     
    42:38
    Východočeši jasně demonstrují, že už o žádný zběsilý úprk k soupeřově bráně nestojí. Snaží se především držet puk.
     
    43:10
    Rosandić vypálil z levé strany od modré čáry, rána nebyla příliš tvrdá, Langhamer neměl větší potíže.
     
    43:38
    Cingel teď na chvíli zastavil hru v útočném pásmu a následně vymyslel chytrý pas na Chalupu, jehož bekhendový pokus skončil na betonu gólmana Chabarovsku.
     
    44:09
    Amur jde zásluhou Fajzullina kupředu po levém hrazení. Šikovný útočník se dokázal natlačit do brankoviště, tam ale úřaduje Lukeš, jenž touš přikryl lapačkou.
     
    44:38
    Smoleňák udělal zpětný oblouk, při němž ztratil puk, díky čemuž mohl kupředu Gorškov, jehož nahození z pravé strany jen proskákalo brankovištěm.
     
    44:55
    Východočeši snad poprvé v tomto utkání zahráli na zakázané uvolnění. Buly po levici Lukeše.
     
    45:07
    Turbin teď u hrazení v obranném pásmu nevybíravě fauloval Miškáře, kterého krosčekem poslal hlavou na hrazení. Dvě minuty jsou za tento zákrok oprávněné.
     
    45:33
    Dragoun nezpracoval ideálně na pravém kruhu, a tak musí Lvi vyčistit útočné pásmo.
     
    46:08
    Rosandić dostal přihrávku na pravou stranu k modré čáře, chytře si vyjel až na kruh a parádní ranou orazítkoval spojnici břevna a tyče!
     
    46:38
    Hradecké publikum tleská do rytmu hře svého celku. Východočeši ale tentokrát nepřihráli přesně a sami se připravili o prostor před Langhamerem.
     
    47:16
    Chabarovsk oslabení ubránil a nyní může vyrazit kupředu, akci vede Jordán.
     
    47:36
    Jordán šikovně prostrčil kupředu na Jazkova, jenž stál sám před Lukešem, jenže z bezprostřední blízkosti poněkud nepochopitelně netrefil prostor mezi třemi tyčemi...
     
    48:16
    ČPP arena se baví. Fanoušci tleskají do rytmu kotle, zkrátka parádní hokejová atmosféra. Úsměvy na rtech září poněkud překvapivě i dvěma fandům Amuru.
     
    48:49
    Hradečtí kombinují v prostoru před svatyní protivníka, k jejímu ohrožení se ale nyní nedostali.
     
    49:12
    Tomáš Zohorna se nyní šikovně zbavil dvou beků a z levé strany se dostal až před bránu. Z bezprostřední blízkosti si však na Lukeše nepřišel.
     
    Dnešní duel sleduje 2046 diváků.
     
    49:28
    Další povedená hokejová akce! Červený se po pravém křídle vysunul kupředu a bekhendovou zpětnou přihrávkou našel Rákose před bránou. Druhý jmenovaný ale trefil jen gólmana Amuru.
     
    49:59
    Igor Rudenkov si na vrcholu pravého kruhu sjel trochu na osu a vyslal dobře mířený projektil, kterému ale scházela razance. Lukešova lapačka byla rychlejší.
     
    50:05
    Vopelka si nyní trochu překážel s Cingelem na útočné modré. Útočníci Lvů se ale nakonec zvládli domluvit a i přes menší nedorozumění okupují pásmo protivníka.
     
    50:49
    Východočeši kombinují podél hrazení v třetině Amuru. Pokus Vopelky z velkého úhlu však neměl velkou šanci na to, aby Langhamera ohrozil.
     
    51:08
    Souboj u hrazení vyhráli hokejisté Amuru, Boltanov šikovně posunul za sebe Kamalovi, jenž ranou od modré vyprášil betony Lukeše.
     
    51:35
    Martěj Paulovič by jistě rád získal hattrick, jeho individuální akce však tentokrát neměla pochopení u bránícího Korobova.
     
    52:08
    Lukeš teď měl jisté starosti po střele Jordána z levé strany, kotouč zůstal ležet v brankovišti, ale beci Lvů jej zvládli poslat do bezpečí.
     
    52:18
    Před malou chvílí se pískalo poněkud sporné zakázané uvolnění. Nyní Perret poslal puk přímo na Langhamera a pro jistotu situaci dojel, aby gólman Chabarovsku nemohl rozehrát.
     
    52:38
    Linhart nahodil touš z levé strany od modré čáry na klec Amuru. Gólman ruského celku vykopl kotouč betonem.
     
    52:48
    Fajzullin neměl na levé straně kluziště dostatečně rychlé nohy, a tak se píská zakázané uvolnění jeho celku.
     
    53:05
    Hra se ve třetí třetině opravdu uklidnila, fauly z druhé třetiny vymizely. Přesto jsou občas k vidění opravdu pěkné hokejové akce. Ta Jazkovova však mezi ty lepší patřit nebude, kotouč po dobrém zásahu Filipa Pavlíka končí v ochranné síti.
     
    53:31
    Ještě jednou se Jazkov vydal kupředu, tentokrát střílel z levého kruhu, Lukeš neměl s jeho přízemním pokusem větší potíže.
     
    53:40
    Kuzněcov nebezpečně tečoval letící puk od modré čáry v předbrankovém prostoru. Naštěstí pro Lukeše však ne do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    54:12
    Nahození ze středního pásma podrží gólman Hradce ve své lapačce a umožní svým spoluhráčům vystřídat.
     
    54:28
    Čáp si obratně poradil v defenzivní činnosti a puk dostal z obranného pásma do bezpečí.
     
    55:05
    Oblouček Cibulskise od modré čáry nepředstavoval pro Langhamera a jeho vyrážečku žádný velký problém. Touš míří do rohu hrací plochy.
     
    55:27
    Klasická přetlačovaná v rohu kluziště, která je typická především pro mládežnické soutěže. Lvi hrací předmět získali a mohou kupředu.
     
    56:05
    Hradec si ještě zahraje přesilovou hru. Ondřej Vitásek inkasuje dvě minuty za hrubost, když skolil svého soka v rohu kluziště za svou bránou.
     
    56:22
    Lukeš si teď trochu pohrál s nervy fanoušků Mountfieldu. Před dojíždějícím Kuzněcovem odehrál puk až v poslední možný moment.
     
    57:09
    Paulovič poměrně dlouho vymýšlel na pravém kruhu, než se rozhodl vrátit puk Čápovi na modrou. O chvíli později se dostal do zakončení, které bylo obranou Amuru sraženo do ochranné sítě.
     
    57:26
    Filip Pavlík šikovnou prostrkávačkou na Smoleňáka udržel útočné pásmo pro Lvy, kteří mohou pokračovat v obkličování klece Amuru.
     
    58:03
    Chabarovsk posílá kotouč přes všechny čáry a tohle oslabení s největší pravděpodobností ustojí.
     
    58:28
    Amur je kompletní, jeho hráči však i nadále musí bránit. Až nyní se jim povedlo vyhodit po levé straně do středu hrací plochy.
     
    59:03
    Zápas poklidně směřuje ke konci. Rád bych vás nyní ještě jednou pozval ke sledování nájezdů, které se odehrají po jeho skončení. Na ledě zatím Lukeš předvedl svou lapačku proti nepříliš důraznému zakončení a blíží se rychlým tempem k první vychytané nule v Hradci.
     
    59:28
    Hokejisté Amuru byli vystaveni do postavení mimo hru, trvalo jim poměrně dlouho, než si toho všimli a vrátili se za útočnou modrou.
     
    59:57
    Rosandić se zbavil posledního napadajícího hráče, nula pro Lukeše je jistá, stejně jako konečný výsledek.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Hradcem a Chabarovskem končí. O všem podstatném rozhodlo prvních deset minut, kdy Lvi rychle nasázeli tři góly. Ve zbytku první a následně i v druhé třetině své vedení navýšili do velkého rozdílu a v závěrečném dějství už pouze strážili nulu svého brankáře, který i tak musel předvést pár dobrých zákroků. Štěpán Lukeš tak hned ve svém druhém zápase za Hradec udržel čisté konto!

    Ledovou plochu nyní upravuje rolba a následně se začne se samostatnými nájezdy, které rozhodnou o jednom bonusovém bodu do hodnocení Memoriálu Zbyňka Kusého.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Kubík zahájil nájezdy bekhendovým blafákem, puk poslal vysoko nad.
     
    1. série
    0:0
    Golubev se rozjel, vypálil na lapačku a také ji přesně trefil.
     
    2. série
    0:0
    Perret hodně kličkoval, bekhendová zpětná klička však byla na Langhamera krátká.
     
    2. série
    0:0
    Kuzněcovovi puk sjel z čepele, Lukeš ho zastavil holí.
     
    3. série
    0:0
    Další bekhendový blafák, ani Paulovič neuspěl.
     
    3. série
    0:0
    Hynek Zohorna ranou z mezikruží orazítkoval jen tyč!
     
    4. série
    0:0
    Cibulskis svým projektilem trefil vyrážečku Langhamera.
     
    4. série
    0:1
    Tomáš Zohorna vypálil na vyrážečku a dává první gól!
     
    5. série
    0:1
    Rudolf Červený zkusil kličku do forhendu, ta však úspěšná nebyla. V nájezdech vítězí Amur.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli zvoleni Alexander Gorškov a Štěpán Lukeš.
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží již vše. Děkuji za pozornost, přeji pěkný zbytek večera a příště se budu těšit, na počtenou. (20:34:34)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Kubík, 9. Paulovič, 10. Červený (Gaspar), 13. Paulovič (Cibulskis), 18. Smoleňák (Rákos, Linhart), 27. Chalupa (Čáp), 28. Chalupa

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kubík (HKM)
    0:0   Golubev (CHA)
    2. série:
    0:0   Perret (HKM)
    0:0   Kuzněcov (CHA)
    3. série:
    0:0   Paulovič (HKM)
    0:0   H. Zohorna (CHA)
    4. série:
    0:0   Cibulskis (HKM)
    0:1   T. Zohorna (CHA)
    5. série:
    0:1   Červený (HKM)


    Mountfield HK: Lukeš (Mazanec) – Linhart, Čáp, Gaspar, Cibulskis, Rosandić, F. Pavlík, Váňa – Červený "A", Rákos "A", Smoleňák "C" – Chalupa, Cingel, Vincour – Miškář, Paulovič, Vopelka – Perret, Kubík, Dragoun.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (10.–20. Kiseljov) – Vasiljev, Jordán "A", Korobov, Vitásek, Korjagin, Kondratěv "C", Kamalov, Turbin – H. Zohorna, T. Zohorna, Gorškov – Rudenkov "A", Rasskazov, Fajzullin – Golubev, Kapiturov, Jazkov – Železkov, Kuzněcov, Boltanov.

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Rampír, Zídek

    Diváci: 2046
    thejrc.org