Třinec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Trenčín 6:3 (kon.) | Chomutov – Litoměřice 3:2 (kon.)
Třebíč – Žďár n/S 2:0 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Jihlava – Prostějov 6:0 (kon.)
Frýdek-M. – Havířov 2:3 (kon.) | Kadaň – Klatovy 2:5 (kon.) | K. Vary – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Martin – Lipt. Mikuláš 1:3 (kon.) | Michalovce – Linz 4:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 2:3 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 7:5 (3:2 po s.n.) | Děčín – Mostečtí Lvi 7:10 (kon.) | Nový Jičín – Opava 1:5 (kon.)
Nitra – Ženeva 1:6 (kon.) | Rapperswil – Vítkovice 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Úterý 13.08.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké úterý z Třince! Úřadující mistři Oceláři Třinec vstupují do zápasové přípravy na novou sezonu, ve svém úvodním přípravném klání doma vyzvou Kometu Brno. Střetnou se tak vítězové posledních tří ročníků hokejové extraligy. Úvodní vhazování duelu je naplánováno na sedmnáctou hodinu.
     
    HC Oceláři Třinec

    Extraligoví mistři vyjeli na led k ostrým tréninkům začátkem minulého týdne. Formu ladí nikoliv pouze směrem k extralize, která zvedne oponu v polovině září. Třineckým borcům začíná soutěžní sezona už v závěru srpna, kdy je čeká vstup do letošní edice Champions Hockey League a trip do finského Lahti a běloruského Minsku. Na evropské scéně už v minulosti dokázali velké věci a také letos budou očekávání vysoká. Žádné zásadní turbulence v mistrovském kádru nenastaly, proto lze předpokládat, že také letos budou Slezané disponovat silným a ambiciózním týmem.
     
    HC Kometa Brno

    Jihomoravané po loňském konci v semifinále play-off udělali v kádru pár důležitých změn. V kolonce odchodů figuruje několik interesantních jmen – pod Špilberkem už nebudou působit například Bedřich Köhler, Michal Barinka, Zbyněk Michálek. Konec kariéry ohlásila brněnská legenda a dlouholetý kapitán Leoš Čermák. V Brně aktuálně rezonuje téma Alexandre Mallet. Kanadský útočník po vzájemné dohodě skončil a v těchto dnech si hledá nové angažmá.

    Kometa už tradičně byla velmi pilná a aktivní ohledně získávání letních posil. Z Vítkovic přišel ofenzivní tandem Jakub Lev-Lukáš Kucsera, na další spolupráci se domluvil také ostřílený Tomáš Plekanec, pokračovat by měl rovněž Martin Erat. Defenzivní řady zcela jistě vyztuží navrátilec ze zámoří Filip Pyrochta. Už nyní lze tedy prognózovat, že také letos bude v extralize Brno patřit k úzkému okruhu favoritů na příčky nejvyšší.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Daneček) – D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Matyáš, Haman, Adámek – Kvasnica, Marcinko (C), Hrňa – Hrehorčák, Polanský (A), Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, Kofroň – Hladonik. Trenér: Václav Varaďa.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Baranka, O. Němec (A), Malec, Bartejs, Kowalczyk, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – K. Plášek, Plekanec, Kratochvíl – Orsava, Lev, Kucsera – Jenyš, J. Hruška, Suss. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Mrkva, Koziol – Gebauer, Rožánek.
     
    Hráči jsou na ledě, přípravné utkání mezi Oceláři a Kometou může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Oceláři se po vítězném vhazování dostali do útočného pásma, Marcinkovi se ale nepovedla rozehrávka na Kvasnicu. Kometa pak v protiakci zahrozila, Němcovu střelu od modré ale zablokovat Marcinko.
     
    00:56
    Oceláři se pokusili o rychlý přechod středního pásma, Hrehorčáka ale zastavil ofsajd.
     
    01:17
    Další akce domácích již vypadala zajímavěji, Polanského pokus o střelu od modré ale Vejmelkovi neudělal sebemenší problémy.
     
    01:48
    Na led se opět dostala první lajna domácích a Vejmelka si připsal dva zákroky proti aktivnímu Hladonikovi. Na druhé straně pak Kváča vyrazil pokus Jana Hrušky.
     
    02:34
    Na Kometě je vidět větší rozehranost z předchozích přípravných zápasů. Čtvrtá formace hostujícího celku uzamkla Oceláře v jejich pásmu, Kváča musel likvidovat dva pokusy Susse.
     
    03:22
    Novotný se prosmýkl kolem bránícího Plekance a namazal na modré stojícímu Galvinšovi. Lotyšský bek okamžitě pálil, Vejmelka vyrazil puk za svou branku.
     
    03:51
    Kvasnica to zkusil po levé straně kluziště, jeho překvapivá střela z ostrého úhlu ale Vejmelku nepřekvapila. Hra je přerušená pro posunutí hostující branky.
     
    04:40
    Lev zpoza Kváčovy branky hledal volného Orsavu, kotouče se ale zmocnil bránící Haman, který jej následně poslal do středního pásma.
     
    05:45
    Ocelářům se nedařil forčeking brněnské rozehrávky, Kometa ale následně ve své akci také neuspěla. Po icingu domácích se bude vhazovat před Kváčou.
     
    06:19
    Doudera ve vlastním pásmu zachytil Malcovo nahození a dlouhým pasem vyslal do úniku rozjetého Hrňu! Třinecký útočník zkusil střelu na Vejmelkovu lapačku, puk ale branku netrefil!
     
    06:58
    Kometa se opět tlačila do útočné třetiny, chytrý obranný zákrok Michala Kovařčíka ale přesunul hru na brněnskou polovinu kluziště.
     
    07:39
    Oběma celkům se v této chvíli nedaří rozehrávka a kotouč tak putuje z jedné části ledové plochy na druhou.
     
    08:16
    Nepřesná Orsavova přihrávka na Baranku vyhnala hostující tým do vlastního pásma, Kometa ale opět míří do třinecké třetiny.
     
    08:40
    Akci Brna nakonec zastavila nepřesná rozehrávka u modré čáry, čehož mohli využít Chmielewski s Kovařčíkem. První jmenovaný posílal kotouč do jízdy Michalu Kovařčíkovi, ten jej ale před Vejmelkou nedokázal zpracovat.
     
    09:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté dostali hru do třinecké třetiny a po krásné kombinaci se ujímají vedení! Peter Mueller v rohu útočného pásma obral o kotouč dva bránící hráče a milimetrovým pasem našel mezi kruhy nehlídaného PAVLA JENYŠE! Ten zachoval chladnou hlavu a poslal kotouč do horního růžku Kváčovy branky! Asistence: Peter Mueller.
    09:22 JENYŠ - 0:1
     
    10:17
    Plekanec si nahodil puk do útočné třetiny, sám si ho dojel a nakonec i ohrozil třineckého brankáře. Kváča vyrazil puk do rohu.
     
    10:38
    Hrňovi se po levé straně povedlo prosmýknout do útočné třetiny, nepřesný pas na Marcinka ale skončil jen ve Klimešově výstroji.
     
    11:17
    Formace Michala Kovařčíka podržela kotouč v útočném pásmu, v největší šanci ale selhal Adámek, který trefil jen bránícího Orsavu.
     
    12:07
    Mueller se chtěl dostat do útočné třetiny, Musilovo dobré bránění ale hosty dál nepustilo.
     
    12:28
    Na ledě opět zafungovala kombinace mezi Muellerem a Jenyšem, tentokráte ale Pavel Jenyš napálil jen Kváčovu vyrážečku.
     
    13:08
    Plášek za třineckou brankou získal kotouč pro Plekance, ten následně chtěl zkusit překvapivé zakončení z brankové čáry, Kváča si však dával pozor.
     
    13:44
    Polanský se chtěl středem kluziště probojovat do útočné třetiny, Němec ale třineckému útočníkovi vystavil stopku. Puk končí u Klimeše.
     
    14:08
    Další výpad Brna do třinecké obrany byl opět velice nebezpečný, tečovaný pokus Lva ale v síti neskončil.
     
    15:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté si tak dlouho hráli s kotoučem, až o něj přišli a nakonec z hole ARONA CHMIELEWSKÉHO inkasují! David Kofroň ve středním pásmu zachytil brněnskou rozehrávku a poslal puk polskému útočníkovi do jízdy! Chmielewski zachoval klidnou hlavu a z kruhu pro vhazování propálil Klimeše mezi betony! Asistence: David Kofroň.
    15:08 CHMIELEWSKI - 1:1
     
    15:50
    Marcinkovi se ve středním pásmu nepovedlo protečovat puk pro Hrňu, hostující Holík pak se svou rozehrávkou ztroskotal na Hladonikovi.
     
    16:38
    Kofroň na jedné straně nejprve nepřesně ohrožoval Vejmelku, na druhé pak nedokázal ubránit rozehrávajícího Plekance. Střílející Plášek toho ale nedokázal využít.
     
    17:16
    Polanský s Hrňou drželi puk za hostující brankou, sudí ale musel přerušit hru pro posunutí Vejmelkovy klece. Buly po pravé ruce brněnského brankáře.
     
    17:58
    Kometa drží kotouč v útočném pásmu, Kváča ale zatím zasahovat nemusel.
     
    18:37
    Oceláři přesunuli hru na druhou stranu kluziště, Chmielewského pokus z mezikruží ale ke Klimešovi nedoputoval. Hosté se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    19:19
    Jan Hladonik se po Hrňově přiťuknutí dostal do ideální střelecké pozice, Hladonika ale na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů a puk přeletěl brněnskou klec.
     
    19:45
    Oceláře v další akci zastavuje ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka utkání je minulostí, do kabin jdou oba týmy za nerozhodného stavu 1:1. Na Kometě byla v prvních minutách vidět větší rozehranost z předchozích přípravných duelů, Brňané se v desáté minutě po souhře Muellera s Jenyšem dostali do vedení. To ale trvalo jen šest minut, když Klimeše v protiakci propálil Chmielewski. První perioda se hrála ve vysokém tempu a fanoušci ve WERK ARENĚ se rozhodně nenudí.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Oceláři se dostali do útočného pásma, do dobré šance se dostával třinecký Matyáš, jeho pokus ale Klimeše neohrozil.
     
    21:36
    Oceláři vstoupili do prostřední dvacetiminutovky velmi aktivně a vybojovali si první přesilovku. Tomáš Malec se ve vlastním pásmu provinil hákováním.
     
    22:03
    Douderova tvrdá střela od modré branku netrefila, následná nepřesná rozehrávka Chmielewského Oceláře vyhnala do středního pásma.
     
    22:30
    Po další nepřesné Chmielewského akci mohl svůj tým osvobodit Lev, místo toho ale hostující útočník poslal puk jen k Polanskému, ten ale z mezikruží branku netrefil.
     
    22:55
    Třinečtí kombinovali v útočném pásmu, nepřesným pasem na Adámka se ale sami vyhnali do neutrální zóny.
     
    23:13
    Po rychlé akci se ke střele od modré dostal Adámek, Klimeš má puk v lapačce.
     
    23:41
    V závěru přesilovky se ještě po dobré kombinaci s Kvasnicou ke střele dostal Kofroň, také on ale zamířil jen do Klimešovy lapačky.
     
    24:06
    Plekanec v útočném pásmu hledal najíždějícího Süsse, bekhendový pas ale zablokoval bránící Haman.
     
    24:18
    Po icingu domácích se bude vhazovat před Kváčou.
     
    24:58
    Kometa se držela v útočné třetině, tečované nahození Bartejse od modré ale skončilo jen na helmě clonícího Lva.
     
    25:15
    Třinečtí rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště, Novotného bekhendový pokus z mezikruží ale Klimeše nepřekvapil.
     
    25:38
    Polanský se po pravé straně kluziště prosmýkl za hostující branku, odkud namazal na modré stojícímu Douderovi. Třinecký bek si popojel do středu kluziště, Klimeše ale nepropálil.
     
    25:50
    Plekanec se po vyhraném vhazování tlačil za třineckou obrannou dvojici, rychlý Galvinšův zákrok proti přihrávce Hrušky ale akci hostí zastavil.
     
    26:29
    Adámek v útočném pásmu podržel puk pro Kovařčíka, ten následně pálil z pravého kruhu pro vhazování. Klimešovi sice kotouč z lapačky vypadl, hostující obrana jej však poslala do bezpečí.
     
    27:02
    Hrňa chytře našel nehlídaného Douderu, ten ale byl při zakončení faulován a proto branku netrefil. Domácí hrají ve výhodě.
     
    27:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vylučovat se nebude, Oceláři využívají signalizovanou výhodu a otáčejí zápas na svou stranu! ARON CHMIELEWSKI si chytře vybruslil z rohu kluziště, prodral se kolem tří bránících hráčů a nechytatelnou střelou na první tyč podruhé rozvlnil síť za Klimešovými zády! Asistence: Tomáš Marcinko.
    27:16 CHMIELEWSKI - 2:1
     
    27:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další útočná akce domácích, další kotouč v brněnské síti! Jiří Polanský ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a poslal puk do jízdy rozjetému ŠTĚPÁNOVI NOVOTNÉMU! Třinecký útočník se natlačil před Klimeše a střelou do horních pater branky zvýšil třinecké vedení! Asistence: Jiří Polanský.
    27:58 NOVOTNÝ - 3:1
     
    28:41
    Hrňa ve středním pásmu zachytil Lvovu rozehrávku, svou následnou střelu od modré ale poslal jen do bránícího hráče.
     
    29:30
    Plekancova formace chvíli kombinovala v útočném pásmu, ke střele z mezikruží se nakonec dostal Kratochvíl, který ale z první branku netrefil.
     
    29:40
    Oceláři se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:17
    Elitní formace Komety předvedla velmi rychlou souhru, na jejímž konci stál Peter Mueller, který pálil z mezikruží. Kváča předvedl skvělý reflex a zasáhl lapačkou.
     
    31:00
    Kometa je stále v útočném pásmu. Bartejsovu střelu od modré zablokoval Musil, Lva pak k zakončení nepustil Galvinš.
     
    31:48
    Kometa je v posledních minutách aktivnější, hosté se ale nemohou prosadit přes třinecký defenzivní val.
     
    32:35
    Chmielewski s Kovařčíkem dostali hru do útočného pásma, Klimeše ale třinečtí útočníci neohrozili. Protiakci Komety zastavil ofsajd.
     
    32:59
    Galvinš z útočné modré nahodil puk na Klimeše, ten jej raději podržel v lapačce před dojíždějícím Polanským.
     
    33:43
    Oceláři mohli přidat čtvrtou branku! Marian Adámek z vlastního pásma zavezl kotouč do útočné třetiny, tam si jej vyměnil s Michalem Kovařčíkem, tísněn v zakončení ale nedokázal přesně usměrnit prudký Kovařčíkův pas!
     
    34:56
    Polanský vybojoval kotoču za hostující brankou a předal jej na modro čáru, kde stál Musil. Ten namazal na druhé straně stojícímu Galvinšovi, který ale trefil jen bránícího hráče.
     
    35:30
    Po Musilově nepovedené střele se kotouč od zadního mantinelu odrazil k Chmielewskému, který se pokusil o hattrick. Klimeš ale byl proti.
     
    35:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po další akci to již neplatí, čepice na led! David Musil dlouhým pasem do akce vyslal Michala Kovařčíka, který v útočném pásmu přenechal puk ARONOVI CHMIELEWSKÉMU, jenž z první nedal Klimešovi sebemenší šanci! Hattrick! Asistence: Michal Kovařčík, David Musil.
    35:41 CHMIELEWSKI - 4:1
     
    36:31
    Marcinko dostal přihrávku do útočného pásma, slovenský forvard se pokusil prosadit po rychlé kličce, Marcinko ale přestřelil.
     
    36:58
    Po levé straně se do dobré šance dostal Novotný, jeho pokus ale branku přeletěl. Nevedlo se ani o chvíli později Hladonikovi.
     
    37:40
    David Kofroň si v útočném pásmu povodil několik protihráčů a nakonec zpoza Klimešovy branky nahrál Hrehorčákovi. Ten ale nedokázal z bezprostřední blízkosti přehodit Klimešův beton.
     
    38:12
    Střela Ondřeje Němce ze středního pásma podivně zaplavala a Kváča předvedl hodně nejistý zákrok. Skóre se však nemění.
     
    38:38
    V další akci domácích se do dobré šance dostali Marcinko s Hrňou, ani jeden ale Klimeše nepřekonal.
     
    39:15
    Lev se po pravé straně natlačil do útočného pásma, svou střelu ale následně poslal mimo tři tyče.
     
    39:25
    Tomáš Plekanec dostal přihrávku přesně mezi oba třinecké beky, elitní útočník Komety ale v zakončení selhal a trefil jen připraveného Kváču!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konec, mnohem lepší pocit z ní zcela jistě mají domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou v prostřední dvacetiminutovce vsítili tři branky a ujali se vedení 4:1. Kanonádu načali v osmadvacáté minutě Aron Chmielewski se Štěpánem Novotným, kteří v rámci jediné minuty dvakrát rozvlnili síť za Klimešovými zády. V šestatřicáté minutě pak Aron Chmielewski přidal další branku a zkompletoval hattrick. V největších šancí Komety selhali Mueller, Plekanec či Lev.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Musilův nepřesný pas z vlastního pásma končí na zakázaném uvolnění.
     
    40:44
    Mueller se nejprve u pravé tyče Kváčovy branky nedostal k zakončení, po následné kombinaci pak Mueller napálil lapačku třineckého brankáře.
     
    41:30
    Chmielewski protečoval Hamanovu rozehrávku do útočného pásma, před Kofroněm ale dobře zasáhl Malec a třinecká akce skončila.
     
    42:11
    Adámek středem kluziště zavezl kotouč do útočného pásma, jeho střela následně Klimešovi sice vypadla z lapačky, hostující gólman ale dokázal ukrýt puk před dotírajícím Hladonikem.
     
    42:47
    Jenyšovi se v útočném pásmu nepovedla kombinace s Holíkem, Muellera pak do šance nepustil Musil.
     
    43:09
    Kometa si po faulu Tomáše Marcinka zahraje přesilovou hru, slovenský útočník musel použít hákování.
     
    43:49
    Plekanec od modré hledal Jenyše, jeho záměr ale přečetl Hrňa, který srazil puk do rohu. Hosté pokračují v útočném pásmu.
     
    44:12
    Plekanec u hrazení přišel o kotouč proti dotírajícímu Hrňovi, ten jej obratem vyexpedoval do brněnského pásma.
     
    44:33
    Mueller se velmi rychle protáhl do útočného pásma, jeho pokus od modré ale našel jen Kváčovu lapačku.
     
    44:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají početní výhodu a snižují své manko! PETR HOLÍK dostal hodně prostoru na levé straně kluziště a nechytatelnou střelou do horního růžku prostřelil bezmocného Kváču! Asistence: Peter Mueller.
    44:54 HOLÍK - 4:2
     
    45:02
    Oceláři mohli okamžitě odpovědět na brněnské snížení, Kofroň ale po Marcinkově akci pálil nepřesně.
     
    45:48
    Patrik Hrehorčák si počínal velmi aktivně v rohu brněnského pásma, po objetí Klimešovy branky ale Hrehorčík poslal puk jen do lapačky hostujícího brankáře.
     
    46:02
    Jakub Lev si po pravé straně nabruslil do útočného pásma, Kváča ale dokázal jeho prudkou střelu vyrazit do ochranné sítě.
     
    47:00
    Dvojitý souboj Hamana s Plekancem skončil smírně, když nejprve Haman na modré zastavil pronikajícího Plekance, ten ale následně dojel třineckého beka a opět mu sebral puk.
     
    47:40
    Polanský si ve středním pásmu dojel Matyášovo vyhození, proti bránícímu Malcovi se ale třinecký útočník neprosadil.
     
    47:52
    Orsava se dral do dobré šance, k zakončení ale hostujícího beka nepustil Matyáš. Ten se však nemůže zvednout z ledu, při obranném zákroku si zřejmě poranil rameno.
     
    49:19
    Oceláři se natlačili do útočného pásma, po Hrehorčákově pasu se ke střele z bezprostřední blízkosti dostal Tomáš Marcinko, ten ale trefil jen tyč Klimešovy branky!
     
    50:00
    Orsavovi se nepovedla akce po pasu Plekance, Novotného na druhé straně zastavil Hruška.
     
    50:39
    Oceláři se nedohodli u vlastní modré čáry a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    50:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    50:49
    Holík se po buly dostal k další nebezpečné střele, vítězně ze souboje ale tentokráte vyšel brankář Kváča.
     
    50:58
    Chmielewski ve vlastním pásmu zachytil pas na Muellera a po rychlém přechodu středního pásma spolu s Hladonikem připravili střeleckou pozici pro Kovařčíka. Ten však byl tísněn Muellerem a nedokázal přesně zakončit.
     
    51:07
    Na druhé straně se po rychlé akci chtěl prosadit Holík, jeho bekhendový pokus ale Kváča zachytil v lapačce.
     
    52:09
    Galvinš ve středním pásmu zastavil pas na Lva a po Kvasnicově pasu se i sám dostal do zakončení. Galvinš ale přestřelil.
     
    52:46
    Po rychlé kombinaci Komety mohl Hruška zametat kotouč do odkryté třinecké branky, Hruškovi ale kotouč v rozhodujícím okamžiku přeskočil čepel hole. Polanský následně poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    53:17
    Kometa držela kotouč v útočném pásmu, po Němcově nahrávce se na modré do puku opřel Ivan Baranka, který ale trefil jen připraveného Kváču.
     
    53:57
    Chmielewski z vlastního pásma zavezl puk do brněnské třetiny, polský útočník ale následně velice nepřesně přihrál najíždějícímu Kovařčíkovi.
     
    54:16
    Kometa je opět v útočném pásmu, Malcova rána od modré sice Kváčovi vypadla z lapačky, třinecký gólman si ale puk velmi rychle našel a ukryl jej do své rukavice.
     
    55:20
    Hosté se pokoušejí ještě s výsledkem něco udělat, Kometa se ale nedokázal dostat přes pevnou obranu Třince.
     
    56:25
    Oceláři přečkali další výpad brněnských hokejistů a posléze se sami dostali do útočného pásma. U Klimešovy branky aktivně pracoval Hladonik, ani on, ani Chmielewski, se ale k zakončení nedostali.
     
    57:05
    Lukáš Kucsera se z rohu třineckého pásma tlačil do předbrankového prostoru, Kucsera ale ani nadvakrát nedokázal překonat ležícího Kváču.
     
    57:32
    Mueller nejprve hledal Hrušku, v další akci pak sám střílel, Kváča byl opět připraven.
     
    58:10
    Elitní formace Komety si v útočném pásmu počínala opět aktivně, Holík ale ani jednu ze svých střel mimo Kváčům dosah neusměrnil. Tomáš Marcinko při bránění fauloval Hrušku, Kometu čeká přesilovka.
     
    58:10
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:23
    Hrňa se zmocnil puku, vydal se do útočného pásma a ohrozil brankáře Klimeše. Gólman Komety drží puk ve své moci.
     
    58:35
    Kometa je zpět v útočném pásmu a brankář Klimeš na střídačce! Hosté hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    58:52
    Hostům se ale nedaří kombinace a domácí se osvobozují.
     
    59:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili tlak Komety a střelou do prázdné branky přidávají pátou branku! MARIAN ADÁMEK si v rohu vlastního pásma sebral puk a vysokým lobem jej poslal přímo do prázdné branky! Bez asistence.
    59:32 ADÁMEK - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Přípravné utkání mezi Oceláři a Kometou je u konce, z vítězství 5:2 se radují domácí Oceláři!

    Do zápasu sice lépe vstoupila hostující Kometa, která se v desáté minutě zásluhou Pavla Jenyše do vedení, Oceláři ale ještě do konce první dvacetiminutovky Aronem Chmielewskim srovnali a v periodě následující přidali další tři branky. Dvakrát se trefil Chmielewski, který tak v zápase zapsal hattrick, jednou pak Štěpán Novotný. Hosté v úvodu třetí třetiny korigovali Petrem Holíkem v přesilovce, v poslední minutě ale konečný stav utkání trefou do prázdné branky stanovil Marian Adámek.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (19:03:00)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 16. Chmielewski (Kofroň), 28. Chmielewski (Marcinko), 28. Novotný (Polanský), 36. Chmielewski (M. Kovařčík, D. Musil), 60. Adámek – 10. Jenyš (Mueller), 45. Holík (Mueller)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Daneček) – D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Matyáš, Haman, Adámek – Kvasnica, Marcinko (C), Hrňa – Hrehorčák, Polanský (A), Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, Kofroň – Hladonik. Trenér: Václav Varaďa.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Malec, Bartejs, Kowalczyk, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – K. Plášek, Plekanec, Kratochvíl – Orsava, Lev, Kucsera – Jenyš, J. Hruška, Suss. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Mrkva, Koziol – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org