Jihlava – Česko 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Drážďany 4:5 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Cracovia – Havířov 4:2 (kon.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.) | Chomutov – Novosibirsk 2:5 (kon.)
Liberec – KooKoo 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 5:0 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 3:4 (po pr.) | HC Slovan – K. Vary 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 2:3 (2:1 po s.n.) | Šumperk – Martin 5:3 (kon.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:7 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Skalica 5:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 15.08.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Hosté se dostali ještě do jedné slibné šance, ovšem Nikita Korotkov puk na hranici brankoviště netrefil. Zmatky ještě chvíli trvaly, protože se Dominik Pavlát nemohl domluvit se spoluhráčem na tom, kdo kotouč odklidí.
     
    58:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je dobojováno! Filip Suchý nezvládl přihrávku na spoluhráče se našel jen VIKTORA KOMAROVA, který přes obránce zamířil do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    57:49
    Od modré čáry se napřáhl Lukáš Blaha, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se ještě dostal Jakub Chrpa, kterého lapačkou vychytal Alexej Krasikov.
     
    56:40
    Viktor Lang od modré trefil Petra Stloukala, který si kotouč vzal a vystřelil na zadní tyč. Jeho pokus jen těsně minul branku, Sibir měl nyní velké štěstí.
     
    56:33
    Martin Štrba svolal všechny hráče ke střídačce, aby jim předal nové pokyny. Chomutovští si tedy před početní výhodou vzali oddechový čas. Navíc Dominik Pavlát zůstává na střídačce!
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Pastuchov – 2 min., hrubost).
     
    56:16
    Další velkou šanci spálil Dušan Žovinec, který zajel do pásma a vystřelil zprava. Jeho pokus mířil pod hodní tyč, jenže ruský brankář vyrazil černou gumu ramenem.
     
    55:18
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Petr Stloukal, který mířil do protipohybu brankáře. Ovšem Krasikov se rukou stihl vrátit a puk vyrazil ke spoluhráči.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., faul loktem).
     
    53:40
    Zpoza branky dostal přihrávku Jan Rudovský, jenž si položil brankáře, ale poté jej nepřehodil. Akce trvala dál a stejný chomutovský hráč získal puk na ose hrací plochy, odkud orazítkoval břevno.
     
    51:42
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo využívá přesilovou hru, když se prosadil navrátilec z trestné lavice. Nikita Šaškov z rohu kluziště přihrál před branku, kde se na hranici brankoviště nacházel osamocený JEVGENIJ ČESALIN, jenž propálil Pavláta. Asistence: Nikita Šaškov.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., hákování).
     
    49:31
    Další šance ruského celku v oslabení! Do úniku si po chybě najel Nikita Korotkov, jehož střelu vyrazil domácí brankář. Hostující hráč se pokoušel ještě o bekhendovou dorážku, ale byl faulován.
     
    49:03
    Nikita Šaškov nabral velkou rychlost a odmítl obránce. Ruský hráč se zprava natlačil před branku, odkud Dominika Pavláta nepřekonal.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min., sekání).
     
    46:32
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:19
    Přihrávku ve druhé vlně převzal Danil Romancev, jenž mířil mezi ruku a tělo brankáře. Dominik Pavlát se výborně zorientoval a mezeru rychle utěsnil.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – 2+2 min, hrubost + 5 min., nedovolené bránění). Trest odpyká Josef Koláček.

    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění).Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Dmitrij Sajustov – 2+2 min, hrubost).
     
    38:13
    A máme tu boxerskou vložku! Radek Havel a Dmitrij Sajustov se do sebe pustili! Bitka vzala rychlý konec, jelikož domácí obránce srazil ruského soupeře k ledu!
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Kazakov – 2 min., napadení).
     
    33:59
    Kolem obránce se prosmýkl loni nejproduktivnější hráč Sibiru. Sajustov už mířil sám na Pavláta, který střelu po ledě vyrazil betonem.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Tejnor – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., hrubost).
     
    31:54
    Dominik Tejnor si vyšlápl na jednoho ze soupeřů, kterého chtěl pomstít Vladislav Naumov. Oba hráči si uštědřili několik ran, než přijeli čároví rozhodčí.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Alexandr Loktěv – 2 min., sekání).
     
    27:40
    Přihrávku ve druhé vlně převzal Česalin, který měl před sebou prázdnou branku. Ovšem jeho bekhendový pokus proletěl vedle pravé tyče.
     
    26:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:14
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., držení).
     
    23:16
    Stanislav Vrhel projel kolem dvou soupeřů a zakončil. Poté se k dorážce probojoval ještě Jan Svoboda, jenž netrefil branku z nadějné pozice.
     
    20:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští rychle snižují brankové manko! Jan Svoboda využil zaváhání, a tak přistrčil kotouč na rozjetého JAKUBA CHRPU. Chomutovský kapitán naznačil kličku do bekhendu, ovšem směr jízdy rychle strhl na druhou stranu a zakončil pod horní tyčku. Asistence: Jan Svoboda.
     
    20:18
    Sibir právě vstřelil branku!
    Za chomutovskou branku výborně zahrál Alexej Jakovlev, jenž přihrál před branku. K zakončení se dostal MAXIM KAZAKOV, který se štěstím prostřelil Pavláta a následně si ještě našel kotouč na brankové čáře. Asistence: Alexej Jakovlev a Konstantin Alexejev.
     
    19:43
    Krásnou přihrávku přes dva soupeře vymyslel Alexander Šarov, který přes osu našel spoluhráče. Danil Romancev mohl zaznamenat hattrick, ovšem branku bekhendem těsně přestřelil.
     
    18:08
    Dlouhou dobu se Sibir nacházel v útočném pásmu, kde hledal zpoza branky možnost přihrávky. Mezi kruhy si pak najel Gleb Zyrjanov, jehož zakončení vyrazil Dominik Pavlát.
     
    17:14
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal svižný pokus Petr Stloukal, jenž mířil do bližší šibenice. Alexej Krasikov zakročil, ovšem puk mu proletěl těsně vedle branky.
     
    15:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla krásná akce Chomutova, která končí dalším gólem! Tomáš Koblížek přenechal zadovkou puk na Dušana Žovince, jehož pokus vyrazil hostující brankář před sebe. K dorážce se pak probojoval FILIP SUCHÝ, který trefil odkrytou část branky. Asistence: Dušan Žovinec a Tomáš Koblížek.
     
    14:29
    Zpoza brány až na hranici brankoviště vybruslil Nikita Šaškov, který rychle mířil k první tyči. Dominik Pavlát si situaci pohlídal a opět skvěle zakročil.
     
    12:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., držení).
     
    10:24
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo se po přechodu ve středním pásmu ocitlo v přečíslení. Jevgenij Česalin přihrál přes osu na DANILA ROMANCEVA, který z jedné zamířil do horní poloviny branky. Asistence: Jevgenij Česalin a Alexander Šarov.
     
    06:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., faul kolenem).
     
    06:05
    Chomutovský brankář vyrazil další střelu k levé tyči, kam mířil Viktor Komarov. Ruský útočník už mohl mířil do prázdné branky, ale trefil jen boční síť.
     
    02:24
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:25
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk jde do rychlé vedení! DANIL ROMANCEV přihrával z pravé strany před branku, kde se nacházel Jevgenij Česalin. Ovšem černá guma se vrátila k prvně jmenovanému, který už neměl problém zakončit přesně. Asistence: Jevgenij Česalin.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Suchý (Žovinec, T. Koblížek), 21. Chrpa (J. Svoboda) – 2. Romancev (Česalin), 11. Romancev (Česalin, Šarov), 21. Kazakov (Jakovlev, Alexejev), 52. Česalin (Šaškov), 59. Komarov


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Žovinec, Rýgl (A), Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Chrpa (C), Vrhel, J. Svoboda – Hrala, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Koláček, M. Svoboda.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Nefederov) – Lofquist, Alaxejev, Timašov, Morozov, Naumov, Chabarov, Pastuchov, Jermakov – Jakovlev, Sajustov, Kazakov – Česalin, Romancev, Šarov – Michajlov, Komarov, Šaškov – Zyrjanov, Loktěv, Korotkov.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tichý, Gerát

    Diváci: 865
    thejrc.org