Finsko – Česko 5:4 (po pr.)
po prodl.
Finsko
5:4 (2:0, 0:2, 2:2 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 15.08.2019, 16:00 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:16:45)
     
    Dnešní utkání sledovalo 90 diváků.
     
    Střely na branku: 24 – 53
     
    Je dobojováno. Češi v závěru třetí třetiny sahali po vítězství, ale soupeř dokázal srovnat a minutu a půl před koncem prodloužení pak rozhodl o výhře, když se pěkně z bekhendu trefil Jani Nyman. V pátek čeká české mladíky druhý zápas nad stejným soupeřem a budou se snažit porážku soupeři oplatit.
     
    Konec zápasu.
    63:28 Jani NYMAN - 5:4
     
    63:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je konec. V prodloužení rozhodují Finové a berou tak první výhru v dvojduelu s Českem. JANI NYMAN převzal kotouč, najel si do mezikruží. Poté si stáhl puk na bekhend a u levé tyče z pohledu Vopravila ho zasunul za jeho záda – 5:4. Asistence: Kasper Kolonummi a Topi Rönni.
     
    62:50
    Puk mají Češi a od vlastní branky zakládají svůj další útok. Trojice Finů se tak rychle vrací zpět před vlastní branku, aby pomohla Leinonenovi.
     
    61:56
    Laakso dojel puk ve středním pásmu a dostal ho před branku českého výběru. Nikdo z jeho spoluhráčů ale nedokázal kotouč zachytit.
     
    60:59
    Na druhé straně nezakončil jeden z Finů před Vopravilem a český celek tak otáčí hru zase na opačnou stranu kluziště.
     
    60:26
    Češi v rohu finského pásma vybojovali puk, poté střílel Tomáš Hamara, ale jeho pokus srazila obrana Finů do bezpečí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení se bude hrát pět minut ve třech hráčích na obou stranách.
     
    Je to tak. Na vyrovnávací trefu Finů už nikdo nezareagoval a uvidíme tak prodloužení. Pokud se nerozhodne, na řadu přijdou samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Zatím to už vypadá, že zápas nenajde vítěze v základní hrací době a půjde do prodloužení. Češi jsou u puku a kombinují před finskou klecí.
     
    58:24
    Po nepřesné střele Finů mohli jít do přečíslení Češi, ale beci domácích dokázali včas zakročit a český tým tak ke střele nepustili.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:10
    Češi nyní přispěchali s dalším útokem na druhé straně, mezi třemi tyčemi byl pozorný Topias Leinonen.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Lassila (Keihäs, Sulku), 18. Männistö (Jokinen, Konidaris), 47. Kaskimäki (Maurola, Jokinen), 55. Laakso, 64. Nyman (Kolonummi, Rönni) – 29. Hrabík (Cibulka, Hodinář), 36. Přibyl (Hrabík), 49. Hrabík (Bareš, Přibyl), 52. Bareš (Hamara, Přibyl)


    Finsko: Leinonen (Kokko) – Hintikka, Kulonummi (C), Laakso (A), Salin, Jokinen, Konidaris, Grönlund, Mönkkönen – Hokkanen, Rönni (A), Nyman – Keihäs, Lassila, Sulku – Männistö, Lukkari, Skog – Maurlola, Kaskimäki, Hynninen – Bau
    Česko: Vopravil (Bizoň) – Hamara (C), Hrdlička, Alscher, Hodinář, Kareš, Cibulka, Čech – Sapoušek, Šapovaliv (A), Trunda – Slavíček, Hujer (A), Formánek – Šmajda, Jungwirth, Rymon – Přibyl, Hrabík, Bareš – Kulich

    Rozhodčí: Riku Brander – Antti Torvinen, Rami Ruohonen

    Diváci: 90
    thejrc.org