Trenčín – K. Vary 9:3 (kon.) | Kladno – Füchse 5:1 (kon.) | Val. Meziříčí – Púchov 4:3 (kon.)
Kobra – Příbram 5:0 (kon.) | Linz – Motor ČB 4:1 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Baník Příbram
Pátek 16.08.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Dobojováno! Ze všech tří dosavadních soupeřů Příbram potrápila Kobru asi nejvíce, nicméně i ona měla k vítězství celkem daleko – Braničtí dnes po skvělém výkonu v divokém střetnutí vítězí jasně 5:0. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (20:13:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    Na Braníku šest sekund před koncem základní hrací doby odbila pátá, rychlý výpad v další gól Kobry přetavil ALEŠ KNESL! Je hotovo, Pražané vítězí i ve svém třetím přípravném utkání. Asistence: Dominik Novák, Michal Slanina.
     
    59:30
    Filip Hlinka se uvolnil v prostoru pro vhazování a poslal střelu přímo mezi Mičánovy betony, gólman hostujícího celku stihl sklapnout nohy k sobě včas.
     
    58:55
    Z pravého kruhu zkusil štěstí Štajnochr, vysoký bek s číslem sedm na zádech ale mladého strážce příbramské svatyně projektilem nijak nezaskočil.
     
    58:22
    Braničtí se v závěru základní hrací doby soustředí hlavně na obranu svého čtyřgólového náskoku, hraje se hlavně před svatyní Lukáše Sochůrka.
     
    57:12
    Po nepřesné přihrávce kotouč málem skončil na modrou čárou, Rittig ovšem na poslední chvíli zvládl pryž zastavit, a zachránil tak celou situaci.
     
    55:59
    Utkání se už více méně jenom dohrává, oba celky sundaly nohu z pedálu a už šetří síly. Častěji na puku Kobra, která snaží udržet před klecí Jana Mičána.
     
    54:23
    Braničtí hráči si zahrají další přesilovku, vyloučení neberou konce. Tentokrát na trestnou lavici putuje Jiří Vošta (PRI), jenž byl vykázán za hákování.
     
    53:58
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. Větší gólovou šanci jsme už nějakou chvíli neviděli.
     
    52:13
    Kobra právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že na Braníku je rozhodnuto! Krátce po konci přesilovky se prosazuje exjablonecký tahoun LUKÁŠ TONDR, pro nějž je to už třetí kanadský bod v dnešním utkání – 4:0! Asistence: Dominik Šteiner.
     
    51:41
    Příbram se na moment vysvobodila z pražského náporu, Kobra se musí stáhnout do vlastního pásma. Sochůrek vyjel z brankoviště a zastavil puk mezi kruhy.
     
    50:48
    Chlouba se ve vlastním oslabení dostal před brankoviště a dotěrnému obránci navzdory zakončil, Sochůrek kotouči do cesty nastavil levý beton.
     
    50:07
    Dvouminutový trest za nesportovní chování od sudích dostal Tomáš Rittig (PRI), který tak domácím hráčům nadělil další hru v početní výhodě.
     
    49:47
    Sledujeme hodně fyzickou podívanou, hitů je k vidění požehnaně. Aktivnější jsou na ledě momentálně domácí, kteří jsou pevně usazeni v útočném pásmu.
     
    48:43
    Domácí gólman se rozhodl před najíždějícími protihráči raději ukrýt pryž, po kratičké přestávce tak uvidíme buly po pravé straně pražské klece.
     
    47:40
    Jiří Vošta se nyní pokoušel kotouč za Sochůrka doslova protlačit, gólman Kobry si ale pryž pohlídal a nakonec ji schoval pod rukavici. Hra je přerušena.
     
    47:20
    Müller chtěl nabít na kruh připravenému Gengelovi, zkušený veterán se ale ke kotouči vůbec nedostal. Přihrávka byla totiž mířena naprosto tragicky.
     
    46:34
    Krásná souhra mezi Tondrem a Plíhalem málem skončila další domácí brankou, Mičán ovšem nakonec včas zasáhl pravým betonem!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Antončík (Tondr), 24. Plíhal (Tondr, Mrkvička), 43. Heldák, 53. Tondr (Šteiner), 60. Knesl (Novák, Slanina)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Šindelář) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Novák, Šefl, Štajnochr, Valík, Drahorád – Tondr, Plíhal, Antončík, Smejkal, Hlinka, Heldák, Netolický, Slanina, Petrov, Mucha, Hrubý, Janáč.
    HC Baník Příbram: Mičán (Čech) – Rittig J., Rittig T., Saňa, Mašek, Adam, Holý, Kažimír, Vošta – Chlouba, Pejsar, Brzák, Gengel, Bečka, Müller, Frolík, Jindra, Káník, Svoboda, Kuluris, Beneš, Kubeš.

    Rozhodčí: Výborný – Nekvapil, Sekera.
    ocianews.com