Česko – USA 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
USA
Pátek 16.08.2019, 15:00 • BLZ Arena Füssen • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Ode mě je to všechno. Děkuji za to, že jste drželi českým mladíkům na turnaji ve Füssenu palce, a u dalších reprezentačních zápasů se budu těšit zase na počtenou! (17:23:05)
     
    Dnešním velkým hrdinou je jednoznačně brankář Tomáš Suchánek. Před turnajem jsem psal, že bez vysoce nadstandardního výkonu gólmana nemůžeme Američany porazit. A to se i potvrdilo, protože Tomáš přesně takový výkon podal a vítězství 6:3 vychytal!

    Američané mají v zakončení velkou kvalitu, ale dneska jim to nebylo platné. Náš kouzelník jim zastavil spoustu šancí, hlavně v oslabeních, a plně navázal na loňský výkon Jana Bednáře z Piešťan. Spoluhráči v útoku – s vydatným příspěvkem obránců Ticháčka a Cuba – přidali góly v pravý čas, a to všechno vytvořilo vítězný mix.
     
    Naše hokejisty tak nakonec nemusí mrzet ani včerejší porážka se Slovenskem. V tabulce se dostali na devět bodů a dohnat je mohou pouze Američané nebo Němci. I v takovém případě bychom ale zůstali na prvním místě díky vítězným vzájemným zápasům.
     
    Bravo, nádhera, paráda! Čeští hokejisté do 17 let porazili Američany 6:3 a bez ohledu na to, jak dopadnou zítřejší zápasy, obhájili na srpnovém turnaji pěti zemí ZLATO!!
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    No, možná si teď Will Fox připsal první opravdový zákrok od nástupu do branky po druhé přestávce.
     
    59:31
    Češi hrají klasickou přesilovku pět na čtyři.
     
    59:16
    Byl to tuším Matouš Menšík, kdo v útočném pásmu vybojoval držení Joa Palodichuka (USA). Takže zápas a celý turnaj můžeme dohrát v pohodě!
     
    58:52
    Hraje se v české třetině, ale už nejde mluvit o americkém tlaku.
     
    58:22
    Zakázané uvolnění znamená buly před Suchánkem. Američané už Foxe nechávají v bráně, už jsou s porážkou smíření!
     
    57:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Saháme po zlatém poháru, americkou hru bez gólmana trestáme a vedení o tři góly už prostě nemůžeme ztratit! David Jiříček ujížděl s PETREM MORAVCEM ve dvou na jednoho, Moravec se mu krásně uvolnil, dostal přihrávku a dovezl puk do prázdné brány – 6:3! Asistence: David Jiříček.
     
    57:31
    USA to znovu zkouší bez gólmana, tedy v pěti.
     
    57:20
    Jakub Šedivý (CZE) putuje na trestnou za napadení, Jack Silich (USA) za držení. Vhazuje se ve středním pásmu a hraje se čtyři na čtyři.
     
    57:10
    Američané odvolávají brankáře a už to zkouší v šesti hráčích!
     
    56:51
    Za předešlé momenty teď byl hlavní sudí vůči Američanům až příliš úzkostlivý. Veremyevovi pískl postavení v brankovišti a vykazuje hru za modrou čáru. My si pochopitelně nestěžujeme.
     
    56:21
    Napodruhé dostáváme kotouč ze třetiny.
     
    56:06
    Nahození z dálky Suchánek vyrazil, ale po kotouči skočil rybíčku a přerušuje hru. Ještě čtyři minuty!
     
    55:49
    Rozhodčí vytáhli Burnsida ze střídačky a donutili ho, aby se jel Suchánkovi omluvit. Můžeme se po nějakém faulu taky omluvit, a zruší nám trest?!?

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Cubo (Ramik, Ticháček), 20. Ticháček (Ramik, Slavík), 22. Pajer (Remeš, Soukup), 32. Ticháček (Suchánek), 37. Brabenec, 58. P. Moravec (Jiříček) – 6. Blake (Connors, Mittelstadt), 10. Buss, 41. Argentina (Connors, Blake)


    Česko: Suchánek (Král) – Jiříček, Chvátal, Šedivý (A), Ticháček, Špaček, Pinkas, Cubo – Menšík (C), Szturc, Ramik – Ryšavý, P. Moravec (A), Brabenec – Pajer, Soukup, Remeš – Půček, Měchura, Gajda – Slavík. Trenér: Václav Eismann.
    USA: Hedquist (41. Fox) – Motew, Palodichuk, May, Peart, Mittelstadt, Gratton – Buss, Norcross, Humphrey – Schimek, Hyomovitch, Veremyev – Silich, Burnside, Haskins – Argentina, Connors, Blake. Trenér: Kenny Rausch.

    Rozhodčí: Erdle – Haas, Wagner (všichni GER).
    ocianews.com