Česko – USA 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
USA
Pátek 16.08.2019, 15:00 • BLZ Arena Füssen • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Bravo, nádhera, paráda! Čeští hokejisté do 17 let porazili Američany 6:3 a bez ohledu na to, jak dopadnou zítřejší zápasy, obhájili na srpnovém turnaji pěti zemí ZLATO!!
     
    59:16
    Byl to tuším Matouš Menšík, kdo v útočném pásmu vybojoval držení Joa Palodichuka (USA). Takže zápas a celý turnaj můžeme dohrát v pohodě!
     
    57:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Saháme po zlatém poháru, americkou hru bez gólmana trestáme a vedení o tři góly už prostě nemůžeme ztratit! David Jiříček ujížděl s PETREM MORAVCEM ve dvou na jednoho, Moravec se mu krásně uvolnil, dostal přihrávku a dovezl puk do prázdné brány – 6:3! Asistence: David Jiříček.
     
    57:31
    USA to znovu zkouší bez gólmana, tedy v pěti.
     
    57:20
    Jakub Šedivý (CZE) putuje na trestnou za napadení, Jack Silich (USA) za držení. Vhazuje se ve středním pásmu a hraje se čtyři na čtyři.
     
    57:10
    Američané odvolávají brankáře a už to zkouší v šesti hráčích!
     
    55:07
    Američané pokračují v obrovském náporu i proti pěti hráčům. Suchánek teď střelu z pravé strany neudržel, ale Silichovu dorážku do brány nepustil!
     
    54:33
    Před Suchánkem zůstal nehlídaný Dylan Gratton a náš čaroděj se blýskl dalším veledůležitým zákrokem! Kvůli němu to musíme vyhrát.
     
    53:49
    Suchánek skvěle zasahuje pravým betonem a Češi se zase osovobozují.
     
    52:21
    Našim hráčům se pak nelíbilo, jak Američané na Suchánka doráželi. Plyne z toho jenom trest pro Davida Jiříčka (CZE) za napadení, takže jdeme zase do čtyř...
     
    51:21
    Na druhé straně se puk odrážel na vrcholu kruhu, ale Američan z otočky přestřelil českou svatyní.
     
    49:34
    Zadák Simon Motew si najel před branku, dostal nabídku napříč pásmem, ale Suchánek mu zmenšil úhel a velkou šanci zastavil!
     
    43:37
    Bohužel, takhle si sami situaci ztěžujeme... Napadení Martina Ryšavého (CZE) přináší Spojeným státům další početní výhodu.
    40:33 ARGENTINA - 5:3
     
    40:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ale teď už bohužel Američané přesilovku pět na tři využívají a snižují. Posunuli si puk po levé straně a MATT ARGENTINA ho z úhlu procedil mezi tyčkou a Suchánkovou výstrojí – 5:3. Asistence: Kenny Connors, Jacson Blake.
     
    40:20
    Úžasný Tomáš Suchánek dvakrát vychytal Jacka Pearta!
     
    39:58
    Ne, ne, ne... Teď už to asi přežijeme, ale třetí třetinu začneme ve třech, a bude to znovu na hodně dlouho. Gabriel Szturc (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    39:17
    Bohužel jdeme před přestávkou zase do čtyř, Marek Slavík (CZE) se provinil krosčekem.
     
    36:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečnéé!! Češi fantasticky ubránili oslabení tří proti pěti a kotouč se odrazil k modré čáře, kam se zrovna vrátil JAKUB BRABENEC z trestné lavice. Otočil se a namířil si to dopředu, a přestože na něj dotírali dva soupeři, Brabenec si puk úžasně pokryl. Gólmanovi pak nasadil bekhendovou kličku, zakončil do prázdné brány a jel se radovat na střídačku, kde všichni čeští hráči vytvořili jeden obrovský chumel – 5:2!! Bez asistence.
     
    35:52
    Burnsida skvěle vychytal Suchánek!
     
    35:01
    Matt Argentina z mezikruží přestřelil bránu.
     
    34:26
    A teď ještě Lukáš Pajer (CZE) za napadení, to je naprosto zbytečné. Češi se budou muset bránit minutu a půl ve třech, ale obávám se, jestli to bude minutu a půl...
     
    33:56
    Jakub Brabenec (CZE) je vyloučen za hákování.
     
    33:56
    Nebezpečí na druhé straně, Suchánek vykopl střelu k útočníkovi, který mohl dorážet puk do odkryté klece. Češi ho v pravé chvíli faulovali.
     
    33:26
    Forčeking vedl k úspěchu a Jakub Brabenec vyzval od hrazení na středu Petra Moravce. Ten tečí z první nepřekonal amerického gólmana.
    31:05 TICHÁČEK - 4:2
     
    31:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už je to gól a vedeme o dvě branky! Češi využívají přesilovku pět na tři paradoxně z rychlého průniku do pásma, když soupeř špatně střídal. Brankář Tomáš Suchánek našel dlouhou přihrávkou JIŘÍHO TICHÁČKA, který i z dálky mířil přesně a střílí svůj druhý gól zápasu – 4:2! Asistence: Tomáš Suchánek.
     
    30:50
    Michal Ramik neproměnil obrovskou šanci po Ticháčkově uvolnění!
     
    29:49
    Tvrdý zákrok Austena Maye (USA) u hrazení znamená další dvojnásobnou přesilovku pro český tým, tentokrát v délce minuty a půl!
     
    29:22
    Následuje ovšem další početní výhoda pro naši reprezentaci. Joe Palodichuk (USA) putuje za katr za sekání.
     
    26:37
    Češi budou hrát minutu a devět sekund v pěti proti třem! To je obrovská šance. Simon Motew (USA) vyloučen za sekání.
     
    25:46
    Jistě. Ryan Humphrey (USA) dojel soupeře kolenem, takže dostáváme třetí početní výhodu. Zatím v každé padl gól, tak snad se to bude opakovat, jen do té správné brány...
     
    24:28
    Wow! Češi špatně střídali a soupeř bleskově otočil hru. Veremyev s Argentinou tak uháněli ve dvou na nikoho! První jmenovaný těsně před brankovištěm vyzval Argentinu ke gólu, jenže toho fantastickým zákrokem zastavil Tomáš Suchánek!
    21:50 PAJER - 3:2
     
    21:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góól, Češi se poprvé v zápase ujímají vedení! Po pravé straně rychle nabruslili do pásma a Remeš přenechal kotouč LUKÁŠI PAJEROVI. Ten z velké dálky vyslal neskutečně přesnou střelu na bližší růžek, Hedquist zřejmě nedával pozor a lapačkou máchl pozdě – 3:2! Asistence: Alexandr Remeš, Dominik Soukup.
    19:41 TICHÁČEK - 2:2
     
    19:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Devatenáct sekund před koncem třetiny ale Češi podruhé vyrovnávají! Prosadil se obránce JIŘÍ TICHÁČEK, to je pro náš tým před odchodem do kabin parádní povzbuzení – 2:2. Asistence: Michal Ramik, Marek Slavík.
     
    15:37
    Češi reagují zásluhou Petra Moravce, který se středem parádně protlačil až do sóla. Soupeř mu ale zezadu osekával hokejku, proto náš forvard nemohl důrazně zakončit, nebo třeba předat puk parťákovi nalevo.
     
    14:48
    Nejdřív Blake a pak Argentina měli velké šance na třetí gól! Tomáš Suchánek ale zlikvidoval první střelu a vzápětí i druhou, když už byla pětice před ním naprosto rozhozená.
     
    11:50
    Poslední minuty jsou hodně hektické a teď jdou Češi zase do čtyř. David Jiříček (CZE) je vyloučen za sekání.
    09:58 - 1:2
     
    09:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže tentokrát má efekt naprosto opačný, Američané se prosazují ve vlastním oslabení! Nehlídaný LUKE BUSS se dostal za české obránce a bekhendovým blafákem překonal Suchánka – 1:2. Bez asistence.
     
    08:39
    Následuje další početní výhoda pro české mužstvo. Jack Silich (USA) je vyloučen za držení hole.
    ONDŘEJ CUBO - 1:1
     
    08:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Těsně před vypršením trestu využívá přesilovku i česká reprezentace a pojedeme od nuly! Přihrávka od zadního mantinelu nenašla hráče před brankou, ale doplula až k modré čáře. Tam se do puku opřel ONDŘEJ CUBO a máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: Michal Ramik, Jiří Ticháček.
     
    06:11
    Početní výhodu si vyzkoušejí i Češi. Ryan Humphrey (USA) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    05:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané hned první přesilovou hru využívají a český tým znovu rychle prohrává. Na levé straně se JACSON BLAKE rozhodl pro střelu a nejsem si jistý, zda se neotřela o něčí hokejku, každopádně zaplula do bližšího růžku Suchánkovy branky – 0:1. Asistence: Kenny Connors, Luke Mittelstadt.
     
    04:03
    Lukáš Pajer (CZE) je prvním vyloučeným hráčem zápasu – dvě minuty za krosček.
     
    04:03
    Teď se Suchánek parádně přesunul napříč brankovištěm a zastavil první nadějnou příležitost Spojených států.
     
    02:34
    První velká šance zápasu! Jeden z českých hráčů se ocitl sám před gólmanem, ale zblízka ho nepřekonal. Potom dostal tvrdý úder a těžko se sbírá z ledu.
    GSA

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Cubo (Ramik, Ticháček), 20. Ticháček (Ramik, Slavík), 22. Pajer (Remeš, Soukup), 32. Ticháček (Suchánek), 37. Brabenec, 58. P. Moravec (Jiříček) – 6. Blake (Connors, Mittelstadt), 10. Buss, 41. Argentina (Connors, Blake)


    Česko: Suchánek (Král) – Jiříček, Chvátal, Šedivý (A), Ticháček, Špaček, Pinkas, Cubo – Menšík (C), Szturc, Ramik – Ryšavý, P. Moravec (A), Brabenec – Pajer, Soukup, Remeš – Půček, Měchura, Gajda – Slavík. Trenér: Václav Eismann.
    USA: Hedquist (41. Fox) – Motew, Palodichuk, May, Peart, Mittelstadt, Gratton – Buss, Norcross, Humphrey – Schimek, Hyomovitch, Veremyev – Silich, Burnside, Haskins – Argentina, Connors, Blake. Trenér: Kenny Rausch.

    Rozhodčí: Erdle – Haas, Wagner (všichni GER).
    thejrc.org