Chabarovsk – Vladivostok 4:3 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Znojmo 5:3 (kon.) | Pardubice – Košice 3:5 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
HC Košice
Pátek 16.08.2019, 19:00 • ČSOB Pojišťovna ARENA, Pardubice • Memoriál Zbyňka Kusého
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S informací, že finálový duel sledovalo 3826 diváků, se s Vámi loučím a přeji všem krásný zbytek pátečního večera! (21:40:55)
     
    Letošní ročník Memoriálu Zbyňka Kusého je tedy minulostí. Z triumfu se radují slovenské Košice, které ve finále přehrály domácí Dynamo 5:3. Hosté udělali velký krok k turnajovému prvenství ve druhé třetině, v níž byly lepším týmem, využily dvě přesilovky a šli do dvougólového trháku. V závěrečné dvacetiminutovce pak hosté dobře bránili a dlouho Dynamo téměř k ničemu nepouštěli. Až necelé čtyři minuty před koncem snížil na 2:3 Jan Mandát, ale následnou domácí hru bez brankáře potrestal Juraj Majdan. 63 sekund před koncem pak ještě vykřesal domácím naději Radoslav Tybor, krátce na to však trefil Michal Chovan prázdnou pardubickou branku.
     
    Nyní tu máme individuální ocenění za celý turnaj...

    Nejlepší hráč: Marcel Haščák (Košice)
    Nejlepší brankář: Jakub Štěpánek (Dynamo Pardubice)
     
    Nejlepším hráčem Košic v tomto utkání byl vyhlášen obránce Jurij Repe. Na straně Dynama byl oceněn Martin Látal. Ceny předával Martin Kusý, bratr Zbyňka Kusého, na jehož počest je turnaj pořádán.
     
    Konec zápasu.
    59:12 Michal CHOVAN - 3:5
     
    59:12
    Košice vstřelily branku!
    Domácí na nic nečekali a nechali svou branku prázdnou. Za to je však trestá MICHAL CHOVAN, který už asi definitivně rozhoduje toto finále – 3:5. Asistence: Marcel Haščák.
    58:57 Radoslav TYBOR - 3:4
     
    58:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    63 sekund před koncem se domácí znovu přibližují na rozdíl jediného zásahu! Robert Kousal se prokličoval až před Košaristana, který ještě zasáhl, ale vyražený kotouč uklidil do odkryté branky dojíždějící RADOSLAV TYBOR. Asistence: Robert Kousal.
     
    58:17
    Zakázané uvolnění hostí.
    57:49 Juraj MAJDAN - 2:4
     
    57:49
    Košice vstřelily branku!
    Hosté hru Dynama bez gólmana trestají! Marcel Haščák mohl zkompletovat hattrick, ovšem v roli brankáře ještě výtečným způsobem obstál jeden z hráčů domácích. Dobývání opuštěné klece však pokračovalo a JURAJ MAJDAN už puk za brankovou čáru dostal. Asistence: Marcel Haščák.
     
    56:40
    Branka Pardubic je už prázdná!
     
    56:39
    Domácí kouč Ladislav Lubina si vyžádal oddechový čas!
    56:12 Jan MANDÁT - 2:3
     
    56:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí ještě vykřesávají naději na zvrat! Robert Kousal nahrál před branku Coreymu Lockeovi, který ještě Košaristana nepřekonal, ale dorážející JAN MANDÁT už ano – 2:3. Asistence: Corey Locke a Robert Kousal.
     
    55:41
    Po ráně z pravého kruhu vyrazil Košaristan puk před sebe, kde byl Patrik Poulíček. Ten se ale nezorientoval včas na to, aby puk do branky dorazil!
     
    55:07
    Dvakrát pálil ze zajímavých pozic Denis Kusý. Ani jeden pokus ale Košaristana nepřekonal.
     
    54:17
    Nahození Juraje Mikuše od modré čáry bylo tečované některým z hráčů před brankou. Košaristan však puk bezpečně schoval pod sebou.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Látal (Poulíček), 57. Mandát (Locke, Kousal), 59. Tybor (Kousal) – 20. Vrábeľ (Růžička), 27. Haščák (Repe), 37. Haščák (Majdan, Repe), 58. Majdan (Haščák), 60. Chovan (Haščák)


    HC Dynamo Pardubice: Štěpánek (Kacetl) – Holland, Ivan, Nedbal, Kolář, Bučko, Mikuš – Tybor, Kousal, Rolinek (C) – Mandát, Locke, Lorraine – Látal, Poulíček, Kusý – Machač, Pochobradský, Kratochvíl.
    HC Košice: Košaristan (Škorvánek) – Koch (A), Slovák, Repe, Michalčin, Čížek (A), Růžička, Cibák – Haščák, Chovan, Majdan, Bezúch, Skokan (C), Belluš, Suja, Bortňák, Rapáč, Jokeľ, Vrábeľ, Klhůfek.

    Rozhodčí: Barek, Ondráček

    Diváci: 3826
    ocianews.com