Arsenal – Burnley 2:1 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Brighton – West Ham 1:1 (kon.)
Everton – Watford 1:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 3:1 (kon.) | Southampton – Liverpool 1:2 (kon.)
Manchester City – Tottenham 2:2 (kon.)
konec
Manchester City
2:2 (2:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 17.08.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji krásný fotbalový večer! Sobotní program Premier League uzavře velkolepé střetnutí fotbalistů Manchesteru City a Tottenhamu Hotspur, které se uskuteční na Etihad Stadium. Který z týmů lépe naváže na vítězství z prvního kola?
     
    Manchester City

    Manchester vstoupil do letošního ročníku Premier League je velmi dobré formě a na hřišti londýnského West Hamu vyhrál vysoko 5:0 a ukázal, že i letos je největší favoritem na zisk mistrovského titulu.

    Dneska však čeká na svěřence Pepa Guardioly větší oříšek a to Tottenham, který dokázal City vyřadit v minulém ročníku Ligy mistrů. Nechme se překvapit, s jakou základní jedenáctkou Manchester na trávník vyběhne. Dostane se poprvé do akce Joao Cancelo, posila z Juventusu Turín?
     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham prošel v prvním klání nové ligové sezóny hodně těžkou prověrkou, když musel v domácím prostředí horkotěžko otáčet duel s Aston Villou. Spurs v tomto zápase ukázali svého bojovného ducha a nakonec mohli oslavit vítězství 3:1.

    Ve skvělé formě se na začátku sezóny ocitl Harry Kane, který se proti Aston Ville prosadil hned dvakrát. Klíčové pro Tottenham také bude, jestli bude moci Christian Eriksen nastoupit již od úvodního hvizdu.
     
    Rozhodčí

    Dnešní utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Michael Oliver. Na lajnách mu budou pomáhat pánové Stuart Burt a Steve Bennett. Čtvrtým sudím pak bude Paul Tierney.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, D. Silva, Mahríz, Fernandinho, Cancelo, Foden.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker-Peters, D. Sánchez, Alderweireld, Rose – Moussa Sissoko, Winks, NDombèlé – Lamela, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Vertonghen, Dier, Lo Celso, Lucas Moura, Skipp, Davies.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Na Etihad Stadium je vše připraveno. Duel může začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se ujali úvodního výkopu a okamžitě tlačili míč na útočnou polovinu. Rose nezazmatkoval a v klidu poslal míč do autu.
     
    1
    Kevin De Bruyne z pravé strany poslal na malé vápno prudký přízemní centr, který však nikoho z jeho spoluhráčů neoslovil.
     
    2
    Začalo se ve vysokém tempu a mírně aktivnější jsou podle očekávání fotbalisté Manchesteru City, kteří se drží na útočné polovině.
     
    3
    Zinčenko dokázal doběhnout dlouhý pas a následně i odcentrovat, Sánchez hlavou odvrátil míč před vápno.
     
    4
    Stopeři Tottenhamu se zatím vůbec nenudí a odvrací jeden centr za druhým. City začali hodně aktivně.
     
    5
    Gündogan poslal přihrávku na levé křídlo Sterlingovi, který se pokoušel dostat přes dva bránící hráče. Alderweireld ale dokázal vydolovat míč a zabránil dalšímu nebezpečí.
     
    6
    A znovu v akci Sterling. Šikovný angličan si tentokrát nedokázal pohlídat ofsajdové postavení a slibná akce byla zastavena.
     
    7
    Skvělý Walker připravil obrovskou příležitost pro Sterlinga, kterého našel centrem z pravé strany. Sterling ale při zakončení příliš dlouho čekal a nakonec byl jeho pokus sražen na rohový kop.
     
    8
    Po rohovém kopu mohl Lloris zůstat naprosto v klidu, hostující obrana nepustila nikoho z hráčů City do nebezpečného zakončení.
     
    9
    Většina akcí Manchesteru City je vedena přes Sterlinga, který hraje velmi dobré utkání. Tentokrát jeho prudká přihrávka do vápna adresáta nenašla.
     
    10
    Alderweireld se pokusil zrychlit hru a dlouhým pasem hledal rozběhnutého Kanea, ten ale na míč těsně nedosáhl.
     
    10
    Manchester City se rychlou akcí okamžitě vrátil před branku Tottenhamu a znovu vymýšlí, jak přelstít obranu Spurs.
     
    11
    Po rohovém kopu se ve vápně ocitl na zemi Rodri a domácí se dožadují penalty, rozhodčí ale nechává hru pokračovat. Rozhodnutí následně potvrdilo i video.
     
    12
    Tottenham je zatím pod šíleným tlakem a téměř se nedostává k míči. Jsem zvědav, jak tohle Spurs dlouho vydrží...
     
    13
    Rychlá akce po levé straně a v akci znovu Sterling. Ale ani tentokrát nedokázal lépe pořešit finální akci, bude z toho odkop od branky.
     
    15
    Útoční hráči Tottenhamu mohli klidně zůstat v kabině, jelikož Spurs se ještě kromě jedné akce nedostali na útočnou polovinu. Obrovská převaha v podání City.
     
    16
    Bernardo Silva vyslal do pravého křídla De Bruynea, který se pokusil poslat míč před branku. Jeho snahu překazil Rose, jenž srazil míč do autu.
     
    17
    Konečně. Spurs se po pravé straně vydali do protiútoku, který sice střelu na branku nepřinesl, nicméně si na chvíli může obrana Tottenhamu odpočinout. Sissoko dokázal odcentrovat do vápna, Lamela ale ve vzdušném souboji s Otamendim neuspěl.
     
    18
    Manchester se po chvilce vrátil na útočnou polovinu, nic vážného z toho ale nebylo, jelikož Rodri pokazil jednoduchou přihrávku a poslal míč ze hřiště ven.
     
    19
    Začínají se hosté otrkávat? Na útočné polovině se do kombinace pustili Sissoko s NDombèlém, druhý jmenovaný si ale nepohlídal ofsajd a akce byla ukončena.
     
    20
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do zaslouženého vedení. De Bruyne vyslal z pravé strany do vápna luxusní centr, který na zadní tyči našel RAHEEMA STERLINGA a ten již věděl, kam hlavou nasměrovat míč.
    20. Raheem STERLING - 1:0
     
    21
    Tlak Manchesteru City po vstřelené brance pokračuje. Domácí znovu drží míč na útočné polovině.
     
    23
    Tottenham právě vstřelil branku!
    I tohle je fotbal... Tottenham se dostal poprvé v zápase na delší časový úsek do útoku a je z toho vyrovnání v podání ÉRIKA LAMELY. Argentinec vypálil ze solidní vzdálenosti a trefil se k pravé tyčce. Střela neměla takovou razanci, nicméně byla hodně přesná.
    23. Érik LAMELA - 1:1
     
    24
    Dá se očekávat, že utkání nyní dostane pořádný náboj.
     
    26
    Sterling si na středu hřiště pomohl při bránění držením a dostává žlutou kartu.
     
    27
    De Bruyne se vydal středem hřiště k pokutovému území a vynutil si faul od NDombèlého. Tentokrát rozhodčí žlutou kartu nevytáhl, i když tak klidně mohl učinit.
     
    28
    Po volném kopu se dokázal k hlavičce vyšplhat Laporte, jeho pokus ale neměl razanci a skončil v rukavicích Llorise.
     
    29
    Manchester City je i po inkasované brance lepším týmem, z domácí strany to ale nyní není tak jistý výkon jako v úvodních dvaceti minutách.
     
    30
    Lamela na středu hřiště neobdržel přesný pas, i tak se ale dokázal udržet u míče. Následně se pokusil vyslat do šance Kanea, Otamendi však dobře přečetl hru a získal míč.
     
    31
    Tottenhamu se podařilo uklidnit hru, kombinuje s míčem na středu hřiště a pomalu se posouvá vpřed.
     
    33
    Manchesteru City se nedaří dostat k míči a z tribun je slyšet pískot... Fanoušci tohoto klubu mají po minulých úspěších opravdu vysoké nároky.
     
    34
    Bernardo Silva si z pravého křídla dokázal seběhnout před pokutové území a vypálil. Proti této ráně dobře vystoupil Alderweireld a srazil míč mimo vápno.
     
    35
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Další skvělý centr De Bruyneho = druhá branka! Belgický fotbalista našel z pravé strany na malém vápně postaveného SERGIA AGÜERA, kterému stačilo pouze nastavit nohu a nasměrovat míč na branku.
    35. Sergio AGÜERO - 2:1
     
    36
    Nechybělo mnoho a Kevin De Bruyne se mohl dočkat i vstřeleného gólu. Z pravé strany pokutového území ale nevypálil přesně a Lloris si mohl ulevit...
     
    38
    O další střelecký pokus v zápase se postaral Bernardo Silva, jeho ráně ale chyběla potřebná síla a Lloris si bez sebemenších problémů poradit.
     
    39
    Manchester City se pokouší mít hru pod kontrolou a nedopustit žádné překvapení, které by vedlo k vyrovnání ze strany Spurs.
     
    40
    Ederson výborně přečetl hru a vyběhl daleko ze své branky, aby se dostal k míči před rozběhnutým Kanem. Brazilský brankář své obraně tímto hodně pomáhá.
     
    41
    Tottenham se dokázal na vlastní polovině dostat k míči a poslat míč na Kanea, který vybojoval faul. Hosté se budou moci přesunout na útočnou polovinu.
     
    43
    Útočná akce Spurs žádné ohrožení branky nepřinesla. Dopředu míří City.
     
    43
    De Bruyne poslal z pravé strany do vápna další skvělý centr, který našel volného Gündogana. Ten ale nedokázal z první ideálně zakončit a střelou z první nasměroval míč těsně vedle.
    43. Gündoğan ve velké šanci těsně minul...
     
    44
    Další postupný útok Manchesteru City vedený po levé straně byl zakončený Zinčenkem, který z dvaceti metrů prověřil Llorisovu pozornost.
     
    45
    Tlak domácích před koncem prvního poločasu sílí. Před pokutovým územím se dostal k míči Agüero, jeho razantní rána ale byla zablokována.
     
    45+1
    V prvním poločase budou nastaveny dvě minuty.
     
    45+2
    Krásná individuální akce Bernarda Silvy žádné vzrušení před brankou Spurs nepřinesla. Portugalský fotbalista se krásně zbavil několika protihráčů, následně se ale dopustil faulu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas rozhodně nezklamal. Podle očekávání se hraje převážně na útočné polovině Manchesteru City, který je jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vede po brankách Sterlinga a Agüera 2:1. Spurs si sice během prvního poločasu mnohokrát do útoku nedostali, nicméně Lamela vstřelil branku, která dává Tottenhamu nadále naději na bodový zisk.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tottenham rozehrávkou zahájil druhý poločas.
     
    47
    Walker se po pravém křídle dostal až k pokutovému území a následně poslal do vápna prudký centr, který skončil v moci Llorise.
     
    48
    Z levé strany letěl do vápna Manchesteru City zajímavý míč, který před hlavou Kanea dokázal dostat do své moci Ederson.
     
    49
    Rychlá akce v podání City přinesla zajímavý střelecký pokus De Bruynea, který z hranice pokutového území trefil hráče před sebou. Rohový kop.
     
    49
    Po rohovém kopu se k míči dostal před vápnem Zinčenko a byla z toho tečovaná střela, kterou musel Lloris složitě zastavit. Byl však úspěšný.
     
    50
    Manchester začíná znovu přikládat pod kotel a vytvářet si šance. Po rohovém kopu poslal De Bruyne do vápna prudký míč, který musel boxovat do bezpečí Lloris.
     
    51
    De Bruyne je v tomto zápase téměř u všeho. Agüero mu šikovně na hranici vápna narazil míč a kapitán City vypálil těsně vedle pravé tyče.
     
    52
    Tottenham se dokázal vymanit z tlaku a po pravém křídle se do útoku dostal Sissoko, který následně i nacentroval míč před branku, kde opět zaúřadoval Ederson a dostal míč pod kontrolu.
     
    53
    Sterling šikovně přečetl na útočné polovině hru a pasem mezi obránci oslovil Agüera, který z velkého vápna nemířil přesně.
     
    54
    Lloris se rozhodně nenudí, tentokrát musel francouzský brankář zasahovat proti technické střele Bernarda Silvy z dvaceti metrů.
     
    Na střelecké pokusy vede Manchester City nad svým soupeřem jednoznačně 17:1.
     
    56
    Po krátké kombinaci na útočné polovině chtěl Lamela vykouzlit klíčový pas na Eriksena, Laporte si však svého soupeře ohlídal a odebral mu míč. Bude z toho ale rohový kop.
     
    56
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Winks, přichází Lucas Moura.
     
    56
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Fotbal nemá logiku. Nováček na hřišti LUCAS MOURA se okamžitě po rohovém kopu dostal k hlavičce a nasměroval míč pod břevno. I druhá střela Spurs v tomto klání končí gólem.
    56. Lucas MOURA - 2:2
     
    57
    Pamatuje na přípravné utkání Tottenhamu, jak Harry Kane skóroval ze středu hřiště? O to samé se pokusil nyní, jenomže jeho rána nebyla přesná a Ederson mohl zůstat v klidu.
     
    59
    Manchester City se pokouší na inkasovaný gól reagovat tím nejlepším způsobem a kombinuje na útočné polovině.
     
    60
    Sterling obral o míč naivního Walkera-Peterse a dostal se do vápna, přízemní střela ale byla zablokována.
     
    61
    Ze střední vzdálenosti se o chvíli poté do míče opřel Rodri a Lloris musel zasahovat. Rohový kop.
     
    61
    Po rohovém kopu vznikl před brankou obrovský závar a Bernardo Silva orazítkoval svým pokusem břevno.
    61. Bernardo Silva trefil břevno...
     
    62
    Manchester má neskutečný tlak a pokouší se potřetí v tomto zápase dostat do vedení.
     
    63
    Otamendi se po souboji s Rosem ve vápně skácel k zemi a chtěl penaltu, rozhodčí ani tentokrát pokutový kop nenařizuje.
     
    64
    Gündoğan si počkal na správný moment a pokusil se vyslat do brejku Agüera, který ale míč nedoběhl a Lloris uklidnil hru.
     
    65
    Kane se dostal u pokutového území do souboje jeden na jednoho s Walkerem, který dokázal útočníka Spurs uhlídat a sebral mu míč.
     
    66
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Gabriel Jesus.
     
    66
    Agüero vystřídání nenesl lehce a u lavičky se pohádal s Pepem Guardiolou. No, zajímavé věci na úvod sezóny...
     
    68
    První menší chyba v podání De Bruynea, který tentokrát z levé strany nenacentroval podle očekávání a pokazil zajímavou akci.
     
    69
    Gabriel Jesus se uvedl zajímavou individuální akcí, po které dvakrát vystřelil. Oba pokusy ale zastavila obětavá obrana Spurs. Bude následovat rohový kop.
     
    70
    Zajímavě rozehraný rohový kop. Hra se přenesla na druhou stranu, odkud poslal míč na malé vápno Sterling. Lloris se ve vzduchu srazil s Otamendim a byl odpískán útočný faul.
     
    72
    Bernardo Silva se z pravé strany dostal do vápna a obloučkem uvolnil na druhé straně Jesuse, který předvedl krásné zpracování, následné zakončení ale již nebylo ideální, míč skončil vedle levé tyče.
     
    73
    City nepolevují ve svém snažení a pokouší se vrátit do vedení. Pokud existuje fotbalová spravedlnost, tak se jim to musí podařit. Neuvěřitelná dominance.
     
    74
    Silva vysunul na pravém křídle De Bruynea, který okamžitě poslal na malé vápno přízemní centr. Obrana Tottenhamu si i v tomto případě dokázala poradit.
     
    75
    Manchester City nadále kombinuje s míčem na útočné polovině, nyní se však nikam zbytečně netlačí. Za postranní lajnou se připravuje David Silva.
     
    76
    Rychlý protiútok a zajímavá situace před brankou Edersona. Lucas se uvolnil na pravém křídle a dostal míč do vápna, jeden z obránců jej uklidil na rohový kop.
     
    77
    Obrana City dokázala rohový kop odvrátit a byl z toho rychlý protiútok na druhé straně. De Bruyne si však nepočínal nejlépe a přihrávku na Jesuse pokazil a hosté se stihli vrátit a všechno zachránit.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rodri, přichází David Silva.
     
    79
    Tentokrát poslal De Bruyne do vápna skvělý míč a byla z toho hlavička Jesuse, který nasměroval míč vedle pravé tyče.
     
    80
    Walker se vydal podpořit útok a z pravé strany hledal ve vápně Jesuse, který na míč ale nedoskočil.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Rijád Mahríz.
    Agüero vystřídání nenesl dobře...
     
    82
    Manchester City se pomalu připravuje na závěrečný tlak. Dočkají se domácí vytoužené třetí trefy?
     
    82
    Lucas při protiútoku našel na levém křídle Lamelu, který ale pokazil následný pas do běhu Kanea a domácí se zvládli ubránit.
     
    83
    Komplikace pro City. Na trávníku zůstává sedět Zinčenko a vypadá to na svalové zranění. Pokud nebude moci pokračovat, tak budou domácí dohrávat v deseti hráčích...
     
    84
    Zinčenko je stále ošetřovaný, hra je přerušena. Celá hostující jedenáctka se u lajny občerstvuje.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Giovani Lo Celso.
     
    85
    Hra pokračuje. Zinčenko je aktuálně za postranní lajnou, ale již se hlásí o návrat na hrací plochu. Uvidíme, v jaké bude kondici.
     
    87
    Manchester City se po přerušené hře znovu vrací do tempa a kombinuje na útočné polovině.
     
    88
    Mahríz se z pravého křídla dostal do vápna a pokusil se dostat na střed, NDombélé velmi dobře zapracoval a vybojoval míč.
     
    88
    Napětí na Etihad Stadium by se dalo krájet. Podaří se domácím vstřelit branku a dotáhnout duel do vítězného konce?
     
    89
    Sterling si nedokázal vyhovět s Davidem Silvou a poslal míč smolně do zámezí. Bude z toho odkop od branky Llorise, který nikam chvátat nebude.
     
    90
    Zinčenko z levé strany poslal před branku Llorise přetažený centr, který skončil u Mahríze. Během toho ale rozhodčí odpískal útočný faul Jesuse, hra je přerušena.
     
    90+1
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Oliver Skipp.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí budou bojovat do posledních sekund. De Bruyne si dělal prostor na pravé straně pro centr a ten byl následně sražen na rohový kop.
     
    90+2
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na Etihad Stadium, Manchester City se znovu dostává do vedení! Centr De Bruyna od rohového praporku byl Laportem prodloužen na GABRIELA JESUSE, který zachoval chladnou hlavu, dostal míč do středu pokutového území a parádní střelou poslal míč k tyčce.
     
    90+3
    Pozor, velká změna! Laporte prodloužil míč na Jesuse rukou a videorozhodčí poradil vstřelenou branku zrušit, stav je tady 2:2!
    90+3. Neuznaná branka Gabriela Jesuse...
     
    90+4
    Manchester City se ani nyní nevzdává a ještě se pokouší s tímto zápase něco udělat. Dokáží vstřelit domácí ještě jednu branku?
     
    90+6
    Obrovský závar u branky Llorise gólem nekončí, střela Davida Silvy z hranice pokutového území skončila vysoko nad brankou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Parádní utkání končí výsledkem 2:2! Manchester City byl v tomto zápase jednoznačně lepším týmem, vytvořil si několik vyložených šancí, nicméně kvůli nekvalitnímu zakončení a také pořádné dávce smůly ztrácí dneska dva body.

    Naopak fotbalisté Tottenhamu mohou být spokojeni. Téměř po celé utkání se bránili na vlastní polovině, na branku soupeře vystřelili dvakrát a mají z toho jeden bod. Pochvalu si ale zaslouží obětavá práce Spurs v obraně, všichni hráči si sáhli na pomyslné dno a mohou být na svůj výkon pyšní.

    V samotném závěru dal tento duel hodně vzpomenout na vzájemný souboj v Lize mistrů, kde byl rovněž odvolán gól City a Tottenham díky tomu postoupil do další fáze této soutěže.
     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji krásný zbytek dnešního večera! (20:35:11)

    Jan Šlapáček

    Branky: 20. Sterling (De Bruyne), 35. Agüero (De Bruyne) – 23. Lamela (NDombèlé), 56. Lucas Moura (Lamela)

    Karty:   26. Sterling (MAC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:4.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Rodri (78. D. Silva), De Bruyne (C) – B. Silva (80. Mahríz), Agüero (66. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Jesus, D. Silva, Mahríz, Fernandinho, Cancelo, Foden.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker-Peters, D. Sánchez, Alderweireld, Rose – Moussa Sissoko, Winks (56. Lucas Moura), NDombèlé – Lamela (85. Lo Celso), Eriksen (90+1. Skipp) – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Vertonghen, Dier, Lo Celso, Lucas Moura, Skipp, Davies.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org