Standard – Mouscron 4:1 (kon.) | Antverpy – Sint-Truiden 2:0 (kon.) | Gent – Oostende 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
4:1 (2:0)
Royal Excel Mouscron
Neděle 18.08.2019, 14:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Krásný den všem fanouškům belgického fotbalu! V rámci čtvrtého kola budeme sledovat utkání mezi šestým Lutychem a čtvrtým Mouscronem. Oba celky hrají na startu sezónu slušně. Uvidíme, kdo se bude radovat z dalších bodů do ligové tabulky!
     
    ROYAL EXCEL MOUSCRON

    Mužstvo z Mouscronu prožívá parádní start do sezóny. Desátý tým po základní části posledního ročníku Jupiler League v úvodních třech kolech ani jednou neprohrál a aktuálně se drží na krásném čtvrtém fleku. V prvním kole vyhráli na hřišti St. Truidenu (1:0). Následně přišla cenná bezbranková remíza s Anderlechtem. Naposledy si Royal poradil s dalším velkoklubem, doma vyhrál nad Gentem (2:1). Během tří kol Mouscron vstřelil tři branky, ale pouze jednou inkasoval.

    Poslední utkání Jupiler League
    Mouscron 2:1 Gent
    33. Boya, 44. Campins – 25. Depoitre

    Royal Excel Mouscron: Vasić – Boya, Godeau, de Medina – Campins, Mohamed (27. Van Durmen), Hočko, Pietrzak – Allagui (62. Antonov), Bakić, Osabutey (88. Pierrot).
     
    STANDARD LUTYCH

    Standard už klasicky patří mezi to nejlepší, co belgická nejvyšší soutěž nabízí. I letos to Lutych zatím předvádí, ale poslední kolo a smolnou venkovní prohru si nejspíše za rámeček nedá. Hned v prvním kole se celek z Valonska představil na hřišti Cercle Bruggy (2:0), v domácí premiéře pak deklasoval Waregem (4:0). Stoprocentní výkony ale nepotvrdil Lutych v posledním kole, prohrál totiž se St. Truidenem (1:2). Nejlepším střelcem týmu je se třemi branky Renaud Emond.

    Poslední utkání Jupiler League
    St. Truiden 2:1 Standard

    29. De Bruyn, 37. Massoudi – 58. M'Poku (pen.)

    Standard Lutych: Bodart – Kosanović, Vojvoda (75. Boljević), Dussenne – Bastien, Gavory, Cimirot, Limbombe (55. M'Poku) – Emond, M. Carcela-González, Lestienne (80. Čop).
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Bodart – Vojvoda, Bokadi, Laifis, Gavory – Bastien, Cimirot – Lestienne, Amallah, M'Poku – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Fai, Dussenne, Miangue, Boljević, M. Carcela-González, Halilović, Limbombe, Goreux.

    Royal Excel Mouscron: Vasić – de Medina, Boya, Godeau – Campins, Mohamed, Bakić, Hočko, Pietrzak – Osabutey, Olinga.
    Náhradníci: Butez – Van Durmen, Buatu Mananga, Pierrot, Antonov, Ciranni, Allagui..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání začalo aktivně a hned se hosté pokoušeli dostat do útoku. Domácí Standard ovšem vybojoval míč a aktivně hraje na polovině hřiště.
     
    3
    Na levém křídle rozjeli první útočnou akci fotbalisté Lutychu, kterým se ovšem nepovedlo projít do zakončení. Nevyšlo jim totiž přenesení hry na druhou stranu.
     
    4
    Následně piřišel celkem tvrdý faul domácího Bastiena. Pokračovat se tak bude standardní situací z levé strany. První šance na ohrožení branky.
     
    5
    Mouscronu míč na první tyčku nevyšel a hra pokračovala protiakcí. Do útoku šli domácí, kteří dnes navklékli červené dresy. Centr z pravé strany byl ale odvrácen na aut.
     
    6
    Hosté se tak trochu dostali sami pod tlak, když si přihrávali v obraně a domácí hráči jej vysoce napadali. Nakonec ale borci v černém vše vyřešili s bravurou a hra pokračuje ve středu hrací plochy.
     
    7
    Samuel Bastien si na pravém křídle vyměňoval mič se spoluhráčem, ale ten jeho dlouhou přihrávku nakonec nedokázal zachytit. Pokračuje se tak autem hostů.
     
    8
    Dva menší fauly hostujícího celku znamenají solidní standardní situaci těsně před vápnem. Uvidíme, zda se dočkáme první změny skóre.
     
    9
    Domácí celek se situací naložil po svém. Nicolas Gavory centroval na zadní tyčku, kam se ale do vzduchu vyšplhal bránící hráč. Standard tak bude rozehrávat rohový kop.
     
    10
    Míč sice vletěl do vápna a přišlo zakončení. To ale nebylo nikterak nebezpečné a míč se k hostující jedničce sotva došoural. Pokračuje se odkopem od branky.
     
    11
    V další akci dostával míč za obranu Maxime Lestienne, ale tomu se dlouhou přihrávku naokonec zachytit nepovedlo. Jako první byl u míče brankář Vasić, který akci ukončuje.
     
    12
    Nyní se pod menší tlak dostal také domácí celek. Malá domů byla nouzovým řešením, Bodart míč nakopl a ten skončil v autu. Hrát tak může dosud neporažený Royal.
     
    13
    Standard právě vstřelil branku!
    Standard byl následně velice aktivní před vápnem a raduje se z úvodní branky střetnutí! Celá kombinace byla zakončena přihrávkou na pravou stranu vápna, kde byl osamocený MAXIME LESTIENNE. Ten si míč připravil a k levé tyčce překonal bezmocného Saviće.
    13. Maxime LESTIENNE - 1:0
     
    15
    Brzká branka utkání dozajista pomůže. Standard je na koni, stejně jako jejich fanoušci. Opět je totiž v Lutychu plno. Borci v červeném pokračují v kombinaci a snaží se něco vymyslet.
     
    16
    Domácí celek se nejdříve dostal do ofsajdu, ale poté si míč vybojoval zpátky. Je radost sledovat hru celku v červeném, doma jsou opravdu skvělí.
     
    17
    Hostující tým se pokoušel rozjet akci podél pravé lajny, ale to se jim zatím nepovedlo. Míč za obranu byl totiž dosti dlouhý, odkop od branky tak obstará Bodart.
     
    18
    Brzy to mohlo být již o dvě branky! Maxime Lestienne dostal míč do běhu a šel sám na hostující jedničku. Nyní ale vyhrál Savić, který jeho přízemní ránu dokázal vyrazit!
     
    20
    Obrana Royalu naprosto hoří a nyní přišla další nebezpečná akce! Renaud emond se řítil sám na branku a ve vápně již zakončoval. Jeho ránu ale obránce zablokoval. Nakonec šlo o ofsajd, ale další varování...
     
    21
    Snažení Standardu před brankou bylo ukončeno odpískáním faulu. Deni Hočko si přidržel domácího hráče a uvidíme standardní situaci.
     
    22
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí celek celou akci rozehrál nakrátko, ale to vůbec nebezpečnosti situace nevadilo. MAXIME LESTIENNE dostal centr před vápno, kde si míč ze vzduchu zpracoval a parádním zakončením k tyčce překonal Saviće podruhé v utkání!
    22. Maxime LESTIENNE - 2:0
     
    24
    Mouscron chtěl odpovědět záhy po rychlé útočné akci. Jonah Osabutey se u levé tyčky otočil a zakončoval na první tyč. Jeho pokus ale parádně zablokoval bránící hráč.
     
    25
    Hodně rychlé branky domácímu celku pomohly, po poslední venkovní prohře to je nabuzení. Standard dal za necelé tři poločasy na domácím hřišti již šest branek. To je síla.
     
    27
    Ve středu hřiště přišel zbytečný faul hostujícího Osabuteyho. Ten zastavoval kličkování Gavoryho. Standardní situaci z hloubi hřiště rozehrají domácí nejspíše nakrátko.
     
    28
    Standard v útočné akci dokázal vybojovat rohový kop. Ten byl sehrán nakrátko a ve vápně došlo ke střeleckému pokusu. Ten naštěstí pro hosty ale zablokoval bránící hráč.
     
    29
    Míč na pravé křídle sice domácí obránce neudržel a k balonu se dostal dotírající Jonah Osabutey. Od něj se ale balon nakonec dostal do autu, hraje tak Lutych.
     
    30
    Další faul ve středu hřiště, kterého se dopustil Jonah Osabutey. Ještě pár takových zákroků a sudí mu to nejspíše sečte a ocení jej žlutou kartou.
     
    31
    Míč za obranu letěl na pravé křídlo, kde si ale poradil hlavičkou domácí obránce. Mouscron nicméně pokračuje vhazováním blízko branky Standardu Lutych.
     
    32
    Domácí se dostali po levé straně do útoku, kde se jim ale nepovedlo přes těsnou obranu zakončit. Hra tak byla přenesena na pravou stranu, odkud šel centr do vápna. Byl ale přetažený.
     
    33
    Pronikajícího hostujícího hráče se pokoušel zastavit snajpr a kapitán Renaud Emond. Jeho skluz byl ovšem evidentní a hra pokračuje rozehrávkou z kruhu.
     
    35
    Royal snad poprvé v utkání delší dobu kombinoval na útočné polovině. Nakonec z toho ale nic nebylo a míč skončil v zámezí. Hra pokračuje autem u rohového praporku.
     
    36
    Domácí se dostávali opět do pokutového území, ale nyní přihrávka nevyšla a byla zablokovaná. Pokračuje se tak protiakcí Mouscronu, jenž dnes nasadil černozlaté dresy.
     
    38
    Nebezpečná akce po delší době. Jeden z domácící se uvolnil na levé straně a odcentroval do šestnáctky. Tam se vyšplhal do vzduchu Selim Amallah, ale jeho hlava šla vysoko nad branku.
     
    39
    Další nadýchaný centr šel do vápna hostujícího celku od levé lajny. Balon na zadní tyčku ovšem viděl brankář Vasić, který kulatý předmět kryje v rukavicích a čeká na spoluhráče.
     
    40
    Obrana Standardu nyní udělala menší hrubici, ale před dotírajícím hráčem vše vyřešil Bokadi. Následně se domácí chystali do útoku, ale na hřišti zůstal ležet po předchozím souboji napadající Olinga.
     
    42
    Akce domácího mužstva byla nyní zakončena přihrávkou na pravé křídlo, odkud přišla svižná přízemní nabídka do vápna. Míč ale schoval ve svých rukavicích brankář Vasić.
     
    43
    Do útoku mohli jít hosté, ale Gojko Cimirot hráče na středovém kruhu jasně fauloval takovým lehčím hokejovým hitem. Hra tak na konci prvního poločasu přinese rozehrávku zatím marného Mouscronu.
     
    44
    Ten se ale do útoku moc nedostal a místo toho kombinuje na vlastní polovině. Do přihrávané dokonce zahrnuli také brankář Vasiće, který dnes již dvakrát inkasoval.
     
    45
    Poslední sekundy prvního poločasu se odehrávají na polovině domácího celku. Bránící hráči si zde přihrávají a nejspíše v tomto stylu první polovinu dohrají.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Standardem Lutychem a Royalem Mouscronem. Zatím to jde lépe domácímu celku, který je aktivnější a střelecky plodnější. Obě branky vstřelil Maxime Lestienne, kterému se na startu ročníku střelecky daří. Standard mohl přidat i další branky, ale jejich skóre se zatím zastavilo na číslu dvě.

    Druhý poločas začne v 15:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí se hned po nějakých patnácti vteřinách gólově prosadili, ale celá situace bude přezkoumána na videu! SELIM AMALLAH dostal centr na levé křídlo, aby si následně seběhl před vápno a přesnou střelou obstřelil Vasiće v brance!
    46. Selim AMALLAH - 3:0
     
    48
    Gól platí, míč se o Lestienneho ve vápně neotřel a domácí vedou již o tři branky!
     
    49
    Pokud měli hosté nějaké pohovory v kabině během přestávky, tak je domácí naprosto zbořily za nějakých patnáct sekund. Vypadá to, že je hotovo.
     
    50
    Mouscron právě vstřelil branku! Hostům se ovšem daří snížit, z naprosto pitomé branky pro domácí! CONSTANTINOS LAIFIS dával tělo hráči a pro míč si šel brankář Bodart. Ten ale skočil pod nohy dosti důrazně a od bránícího hráče se míč dostal do vlastní branky.
    50. Constantinos LAIFIS - 3:1
     
    52
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Dimitri Mohamed, přichází Benjamin Van Durmen.
     
    53
    Start druhého poločasu je opravdu slušný, už jsme viděli dvě branky a vypadá to, že otevřená partie se bude hrát i nadále. Uvidíme, zda se dočkáme ještě něčeho.
     
    55
    Domácí celek byl aktivní na pravé straně, kde přišel zákrok mimo hru. Nathan de Medina zajel do domácího hráče, dostal žlutou kartu a nabídl slušnou standardku domácím.
     
    56
    Míč vletěl do ohně, kde jej musela hostující jednička vyrážet. Nicméně se vše povedlo a do útoku jde jeho celek.
     
    57
    Hosté se poté dostali do vápna. Fabrice Olinga nejdříve ve vápně centroval na penaltu, ale míč byl odehrán. Stejný hráč pak zakončoval zpoza vápna, ale jeho pokus byl sražen na roh.
     
    58
    Hostům akce nevyšla a do protiakce šel domácí celek. Renaud Emond rozjel akci a téměř sám na branku mohl jít jeden ze spoluhráčů. Brankář Vasić ale vyběhl téměř až k polovině hřiště a míč odkopl.
     
    59
    Domácí bojovali o míč na útočné polovině u levého rohového praporku. Nakonec ale hosté situaci ubránili a od útočícího hráče se míč dostal do autu, odkop od branky.
     
    60
    Hodina hry je minulostí. Zatím nás duel nenudí, viděli jsme čtyři branky a obě mužstva hrají opravdu aktivně. Uvidíme, co nám přinese dalších třicet minut.
     
    62
    Po kontaktní brance se hostující celek snaží více hrát směrem dopředu, upřímně nemá ani co ztratit. Dočkáme se ještě většího zdramatizování?
     
    63
    Maxime Lestienne dostal parádním nártem přihrávku do vápna, kde se mu ale nepovedlo ideálně přihrát spoluhráči. Ten si jeho nabídku moc předkopl a ke střele tak nedošlo.
     
    64
    Mouscron se pokoušel prosadit centrem na levé křídlo, ale zde naprosto neskutečným zákrokem ve vzduchu přerušil akci jeden z hráčů. Pokračuje se hrou hostí na polovině hřiště.
     
    65
    Domácí celek se opět nedostal s míčem do vápna a hra se tak dostala pod kontrolu Royalu. Centrovaný míč do vápna šel na Jonaha Osabuteyho, který byl jasně přistrčen. Hostující kouč se hodně zlobil, ale penalta z toho nebude.
     
    66
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Rafał Pietrzak, přichází Nemanja Antonov.
     
    67
    Mërgim Vojvoda rozehrál ve vlastní šestnáctka a po kličce útočícímu hráči padl k zemi po jeho nakopnutí. Jonah Osabutey se ovšem hned omluvil, takhle to má vypadat.
     
    68
    Mouscron začíná kousat. Marko Bakić zakončoval kombinaci svého celku střelou zpoza vápna, ale do branky se míč nedostal. Skončil vedle branky a hra bude pokračovat odkopem od branky.
     
    70
    Maxime Lestienne se pokoušel na pravé straně projít do vápna přes dvojici bránících hráčů, ale ti domácímu střelci vystavili jasnou stopku. Do útoku tak jde Royal.
     
    71
    Po boji u levého praporku nakonec hostující celek vybojoval standardní situaci. Merveille Bokadi si totiž počínal šlapákem. Standardka téměř z brankové čáry.
     
    73
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José M'Poku, přichází Mahdí Carcela-González.
     
    74
    Domácí nyní předvedli parádní rychlou kombinaci zakončenou přihrávkou do běhu na útočníka. Nabídka to byla ovšem moc dlouhá a u míče je brankář Vasić.
     
    75
    Fabrice Olinga nyní předvedl u levé tyčky Standardu naprosto parádní kličku, kterou zmátl obránce. Pokračování akce se ovšem nekonalo, přihrávkou nikoho nenašel.
     
    76
    V protiakci pak byl Maxime Lestienne, který po centru před vápno zakončoval z první. Jeho pokus k levé tyčce ovšem přesný nebyl a míč skončil jen vedle branky.
     
    77
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Jonah Osabutey, přichází Frantzdy Pierrot.
     
    78
    Do otevřené obrany nyní vběhl po pravé straně Selim Amallah, který poslal na penaltu přízemní centr. Zde šel do skluzu Renaud Emond, ale ten netrefil míč ideálně a čtvrtá branka v utkání to nebude.
     
    79
    Následně dostal míč přesně na kopačku Carcela-González, který si jej ještě přikopl do vápna. Zakončit se mu ale nepovedlo, míč se dostal k bránícím hráčům.
     
    81
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Maxime Lestienne, přichází Collins Fai.
     
    82
    Benjamin Van Durmen šel do skluzu a Emond přes něj přepadl. Hostující hráč se pak po odpískání dosti zlobil, ale rozhodčí svůj verdikt už nemohl změnit.
     
    83
    Na pravé straně těsně před vápnem došlo k faulu hostů, na zemi se po zákroku objevil Amallah. Po ošetření střelce třetí branky uvidíme nadějnou standardku.
     
    84
    Centrovaný míč z pravé strany šel až na zadní tyčku, kde byla přesna hlava Emonda. Tomu se ale míč nepovedlo ideálně trefit a ten skončil tak jen v zámezí.
     
    85
    Mouscron v protiakci vybojoval rohový kop, který byl zahrán nakrátko. Marko Bakić hned odcentroval do otevřené obrany, ale spoluhráče na zadní tyčce nenašel. Byl tam jen brankář Bodart.
     
    86
    Domácí rozehrávali aut z levé strany, ale akce byla zastavena a další aut přisouzen hostujícímu celku. Ten se směrem do útoku snaží, ale gólově to vyjádřeno není.
     
    88
    Probíhají poslední minutky základní hrací doby a je celkem jasné, že tři body zůstanou doma. Lutych by tak po prohře ve třetím kole mohl přidat třetí vítězství v sezóně.
     
    88
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka pro domácí celek! Samuel Bastien dostal přihrávku do vápna, ale proti Vasićovi neuspěl. To už nelze říct o dorážce RENAUDA EMONDA, který zakončoval do prázdné branky. Branka musela být opět potvrzená VARem.
    88. Renaud EMOND - 4:1
     
    90
    Následně se ke standardní situaci dostali ještě hosté, ale míč z levé strany byl odhlavičkován. Ještrě jeden rohový kop pro hostující Royal.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují tři minuty. Domácí celek využije ještě jedno taktické střídání.
     
    90+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Constantinos Laifis, přichází Noë Dussenne.
     
    90+3
    V posledních sekundách druhého poločasu i celého utkání ještě došlo k faulu na Samuela Bastiena. Domácí Standard tak nejspíše rozehraje poslední akci celého utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Standardem a Royalem je za námi. Z vítězství se raduje aktivnější a lepší domácí celek, který o svém triumfu rozhodl již v prvním poločase. Dvakrát se prosadil do dvaadvacáté minuty Maxime Lestienne. Na startu druhého poločasu ještě navyšoval vedení Selim Amallah. Hosté sice snížili po vlastní brance Laifise, ale poslední slovo měli domácí. Dvě minuty před koncem základní hrací doby stanovil konečný výsledek Renaud Emond.

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:16.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase u belgického fotbalu brzy na počtěnou. (16:25:42)

    David Panuška

    Branky: 13. Lestienne, 22. Lestienne, 46. Amallah, 88. Emond – 50. Laifis (vla.)

    Karty:   55. de Medina (MOP)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:16.
    Standard Lutych: Bodart – Vojvoda, Bokadi, Laifis (90+2. Dussenne), Gavory – Bastien, Cimirot – Lestienne (81. Fai), Amallah, M'Poku (73. M. Carcela-González) – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Fai, Dussenne, Miangue, Boljević, M. Carcela-González, Halilović, Limbombe, Goreux.

    Royal Excel Mouscron: Vasić – de Medina, Boya, Godeau – Campins, Mohamed (52. Van Durmen), Bakić, Hočko, Pietrzak (66. Antonov) – Osabutey (77. Pierrot), Olinga.
    Náhradníci: Butez – Van Durmen, Buatu Mananga, Pierrot, Antonov, Ciranni, Allagui.

    Rozhodčí: Laforge – De Rocker, Divincenzo
    thejrc.org