Saint-Étienne – Brest 1:1 (kon.) | Remeš – Štrasburk 0:0 (kon.) | Rennes – PSG 2:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (0:1)
Stade Brestois 29
Neděle 18.08.2019, 15:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek všem, přeji Vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:57:34)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 14:6.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 16:8.
     
    Je konec! Saint-Étienne bušilo do svého soupeře i většinu druhého poločasu, ale dočkalo se jenom srovnání stavu. To obstaral ve třiaosmdesáté minutě Denis Bouanga , jenž nadvakrát dostal míč do sítě. Domácí klidně mohli vyhrát, ale v nastaveném čase šla hlavička jejich hráče jen nad branku, přestože okolo nikoho sebe neměl. Pro Brest je tento bod velmi cenný, jakožto pro nováčka soutěže.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Denis Bouanga přiťukl míč svému spoluhráči. Ten se dostal už do velkého úhlu, přesto to zkusil na bližší tyč. Jeho rána šla však několik decimetrů vedle.
     
    90+2
    Brest se znovu velmi rychle zbavil míče a bude se muset bránit. Domácí se však provinili zbytečným útočným faulem a hosté natahují rozehrávku, co to jde.
     
    90+1
    Hosté si opravdu hodně koledují o inkasování druhé branky! Denis Bouanga byl úplně sám na malém vápně, jenže svou hlavičkou přestřelil!
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty!
     
    90
    Fotbalisté v zeleném jsou už ale znovu u míče. Se svou akcí však museli začínat až od svého gólmana. V současné době jsou někde na středu hřiště.
     
    89
    Tak tahle přihrávka se tedy nepovedla. Mělo přijít rychlé přenesení hry na levou stranu, jenže pas byl hodně vysoký a skončil až v zámezí.
     
    88
    Tato přihrávka měla oči, jenže nakonec domácímu celku nevyšla! Na poslední chvíli totiž zastavil dobrý pas hostující obránce.
     
    87
    Jenže moc dlouho se tam nezdržel. U míče jen Saint-Étienne, který se snaží obléhat šestnáctku soupeře, a ten s tím začíná mít značné problémy.
     
    86
    Brest měl k dispozici standardní situaci, jenže domácí obrana si s ní poradila bez nějakých problémů. Přesto se hosté nadále drží na útočné polovině.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Harold Moukoudi (AS Saint-Étienne).
     
    83
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Samuel Grandsir, přichází Christian Battocchio.
    83. Denis BOUANGA - 1:1
     
    83
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně prosazují a srovnávají stav dnešního zápasu! Navíc mají ještě spoustu času na získání plného počtu bodů. DENIS BOUANGA si jako první našel odražený míč. jeho první pokus byl sice zblokován, jenže jeho druhá rána propálila vše, co jí stálo v cestě!
     
    82
    Teď se několik vteřin nehrálo, jelikož domácí se snažili diskutovat s rozhodčím. Jeho výroky se jim evidentně moc nelíbí, ale nic s tím neudělají.
     
    81
    Ryad Boudebouz vyslal do náběhu svého spoluhráče. Ten centroval před bránu, jenže jeho centr byl moc prudký a nikdo z jeho spoluhráčů jej nezpracoval.
     
    80
    Další chyba ve zpracování domácích, přináší další ztrátu míče na útočné polovině. Do konce utkání chybí bez nastavení nějakých deset minut...
     
    79
    Domácí by potřebovali držet míč a postupně dobývat branku svého soupeře, jenže u balónu jsou především hráči Brestu na své obranné polovině.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Yoann Court, přichází Ludovic Baal.
     
    78
    Po rohovém kopu se k míči dostal Miguel Trauco na hranici šestnáctky. Navedl si míč do trochu lepší pozice, ale jeho krásná rána skončila těsně vedle.
     
    77
    Tak co teď domácí nedali, to je až neskutečné! Jeden z nich zůstal zapomenutý za obranou a měl před sebou jen gólmana asi dva metry od sebe. Přesto ho nedokázal překonat!
     
    76
    V posledních minutách se toho na hřišti opravdu moc neděje. Za posledních asi pět minut jsme viděli jen jednu střelu a ta šla daleko od brány Ruffiera.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Arnaud Nordin.
     
    73
    A Saint-Étienne se nadále nemůže za žádnou cenu dostat k míči. Brest velmi dobře kombinuje a nepouští svého soupeře do nějakého aktivního napadání.
     
    72
    Díky tomu se drží na balónu hostující hráči, kteří navíc vybojovali autové vhazování na útočné polovině. Do konce utkání už navíc chybí jen nějakých dvacet minut.
     
    71
    Domácí to stále zkouší především centrovanými míči, ale vypadá to, že tudy cesta nevede. Denis Bouanga se k balónu dostal jen díky faulu.
     
    70
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Mathias Autret, přichází Paul Lasne.
     
    69
    Na hřišti v současné době probíhá občerstvovací pauza. Ta však zabere jen několik vteřin a za pár okamžiků se bude na domácím stadionu pokračovat.
     
    68
    Rychlou akcí to zkoušeli domácí, jenže těm stále míč odskakuje od nohou! Nyní už šel Vahbí Chazrí do dobré šance, ale nedokázal si míč zpracovat.
     
    67
    Ryad Boudebouz to zkoušel individuálně, ale proti přesile čtyř hráčů moc šancí neměl.
     
    66
    Domácí vybojovali na druhé straně rohový kop. Přišel velmi dobrý centr, který padal do území nikoho. Jeden z domácích se tam snažil natáhnout nohu, jenže o kousek na míč nedosáhl, jinak by bylo srovnáno.
     
    64
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Robert Berić.
     
    64
    Harold Moukoudi předvedl skvělý obranný zákrok! Tam už mohlo vzniknout přečíslení a přihrávka do vápna. Důležitý moment pro domácí hráče.
     
    63
    Standardní situace však nejspíše nedopadla podle představ hostů. Na vysoký centr si totiž naskočil jen domácí hráč, jenž odehrál míč do zámezí.
     
    62
    Sant-Étienne se snaží alespoň hodně napadat, jenže hosté z toho teď vyvázli na jedničku. Už jsou s míčem na útočné polovině, kde vybojovali faul.
     
    61
    Domácí fotbalisté se nemohou dostat do pořádné šance nebo do tlaku na útočné polovině. Tentokrát přišla jen dlouhá přihrávka, jež skončila daleko na tribuně.
     
    60
    Vahbí Chazrí podle sudího při své snaze získat míč fauloval. Nelíbí se to ani domácím fanouškům, ani domácímu útočníkovi, ale s rozhodnutím se už nehne.
     
    59
    Gautier Larsonneur si zadělal na velké problémy! Snažil se totiž chytit těžký centr, ale míč spadl jen pod něj. Měl štěstí, že v okolí byli jen jeho spoluhráči.
     
    58
    Mathieu Debuchy byl znovu v akci, velmi aktivní je tento obránce v zápase. Tentokrát na něj mířila přihrávka skrze šířku hřiště, jenže byla o kousek delší.
     
    57
    Mathieu Debuchy se snažil v těžké pozici vybojovat míč, ale nakonec se mu to nepovedlo. Sice zabránil odkopu od hostující brány, ale poslal míč na aut.
     
    56
    Denis Bouanga schytal ostrý faul od Yoanna Courta, který dal své kopačky tedy hodně vysoko. Tohle asi měla být žlutá za vysokou nohu, ale je to jen faul.
     
    55
    Po krátké diskuzi mezi Bouangou a hlavním rozhodčím se pokračuje ve hře. Hosté měli k dispozici rozehrávku na půlící čáře, ale dlouho se u míče nezdrželi.
     
    53
    Tak to byla nádherná individuální akce! Denis Bouanga se jen díky své šikovnosti dostal přes tři hráče až k zakončení. Chtěl poslat ránu pod horní tyčku, jenže těsně přestřelil!
     
    52
    Romain Hamouma se dostal ke střele z ideální vzdálenosti někde na hranici šestnáctky. Jeho pokus šel ale jen do míst, kde byl připraven Gautier Larsonneur.
     
    51
    Miguel Trauco našel v pokutovém území svého spoluhráče. Ten měl proti sobě ale přesilu a při snaze o kličku nakonec o míč přišel. Hosté ho pak odkopli.
     
    50
    Z toho už žádné další nebezpečí nevzešlo. Domácí gólman si pro míč vyskočil nejvýše a snaží se trochu uklidnit hru.
     
    49
    Hosté jsou opravdu nebezpeční a mohli vést o dvě branky! Po souboji na půli se míč dostal na kopačku Mathiase Autreta, jehož ránu jen tak tak vyškrábl Stéphane Ruffier na roh.
     
    48
    Brest nehraje vůbec ustrašeně, naopak! Pokračuje ve výkonu, který praktikoval na konci druhého poločasu a domácí obrana má plné ruce i nohy práce.
     
    47
    Loïc Perrin měl nyní co dělat, aby stihl odehrát míč těsně před napadajícím soupeřem. Ten by šel jinak úplně sám na gólmana a s domácími mohlo být zle.
     
    46
    Už nám začal i druhý poločas dnešního zápasu a domácí tedy mají co napravovat. Ani jeden z týmů ovšem nevstoupil do této půle se změnou v kádru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Saint-Étienne a Stade Brestois, po kterém celkem překvapivě vedou hostující fotbalisté 1:0. Většinu prvního poločasu sice měli převahu domácí, jenže ti banku vstřelit nedokázali, přestože měli dobré šance. Tak se v pokutovém území dostal v první nastavené minutě k míči Julien Faussurier, který rozvlnil síť za zády Ruffiera.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Saint-Étienne měl ještě možnost jednoho útoku, ale nenaložil s ním vůbec dobře. Na vysoký centr totiž nemohl nikdo dosáhnout. Poté byl ukončen první poločas.
     
    45+2
    Vypadá to však, že branku ještě řeší videorozhodčí. Nevypadalo to však, že by došlo k nějakému přestupku pravidel, takže branka nejspíše bude uznána.
    45+1. Julien FAUSSURIER - 0:1
     
    45+1
    Brest právě vstřelil branku!
    Hosté se sice většinu prvního poločasu bránili, ke konci však začali vystrkovat růžky a jako první střílí branku! Mathias Autret si doběhl pro míč do šestnáctky a přihrál pod sebe. Tam byl připravený JULIEN FAUSSURIER, jenž střelou placírkou nedal domácímu brankáři šanci!
     
    45+1
    Běží první z nastavených tří minut!
     
    45
    Gautier Larsonneur vyběhl z brány celkem odvážně. Byl tam jen o chvilku dříve, navíc to už bylo mimo vápno. Gólman hostí to ale zvládl a odkopl míč.
     
    43
    Střely na bránu: 1 – 1
     
    42
    A ti si tedy vytvořili obrovský tlak okolo šestnáctky! Nejprve přišla nádherná technická střela na zadní tyč, jenže ta se odrazila od tyče! Následoval ještě další pokus z hranice šestnáctky, ten zase zastavil domácí obránce.
     
    41
    Jean-Eudes Aholou navíc odcházel rovnou do kabin, kde se nejspíše podrobí dalšímu vyšetření. Mezitím se k míči dostali hráči v červeném.
     
    39
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Jean-Eudes Aholou, přichází Zaydou Youssouf.
     
    39
    Jean-Eudes Aholou je dalším hráčem, který schytal úder loktem. Navíc nebude schopen pokračovat ve hře a my tady máme první nucené střídání v zápase!
     
    38
    Při dalším útoku domácích se ozvala píšťalka rozhodčího. Mathieu Debuchy si nepohlídal ofsajdovou past a ocitl se daleko za hráči hostů.
     
    37
    Následoval tedy rohový kop, ovšem s tím si bez větších problémů domácí obrana poradila. Na druhé straně musel předvést lehký zákrok Gautier Larsonneur.
     
    36
    Fotbalisté v červených dresech se zase po delší době dostali na útočnou polovinu. Dokonce přišel přízemní centr, jenže ten dokopl Harold Moukoudi na roh.
     
    35
    Harold Moukoudi si mohl v souboji loktem a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Rozhodčí zatím nechává hodně volný průběh hry, snad se mu to nevymstí.
     
    34
    Domácí získali míč na útočné polovině, ale nakonec jim to k ničemu nebylo. Přihrávku přes hranici šestnáctky totiž sebrali hosté a míč zakopli do autu.
     
    33
    Domácí získali míč, a tak to zkusili rychlým přízemním centrem do šestnáctky. Gautier Larsonneur byl ale pozorný a míč lapil do svých rukavic.
     
    32
    Mathieu Debuchy naložil hostujícímu hráči v souboji na středové lajně. Faul se odpískal, ale žlutá z toho pro domácího obránce není, i když mohla být.
     
    31
    Tým z Brestu předvedl rychlý přechod do útoku, ale domácí obránce dával pozor a stihl útok zastavit, když odkopl míč na autové vhazování.
     
    30
    Daný hráč se už ale zvedl a odchází za postranní čáru. Nijak viditelně ale nekulhá, takže nejspíše bude schopen pokračovat v tomto utkání i dále.
     
    29
    Saint-Étienne vyvinul dobrý tlak v šestnáctce, ale místečko u přední tyče bylo zabrané. Už předtím zůstal ležet na hřišti jeden z hostů, který je teď ošetřován.
     
    28
    I když, teď si domácí hodně zahrávali před svou vlastní bránou! Harold Moukoudi netušil, že má za sebou soupeře. Ten mu míč sebral, poslal ho na Autreta, jenž těsně minul tyčku!
     
    27
    V posledních minutách vidíme na hřišti spoustu nepřesností na obou stranách. Proto se ani jeden z týmů nemůže dostat do gólové šance.
     
    26
    Držení míče: 56% – 44%
     
    25
    Na hřišti v současné době probíhá občerstvovací pauza. Ta však zabere jen několik vteřin a za pár okamžiků se bude na domácím stadionu pokračovat.
     
    24
    Teď už to vypadalo, že se dlouhý nákop konečně povede, ale vše bylo předčasné. Vahbí Chazrí byl totiž v ofsajdu, který byl odmáván a posléze i odpískán.
     
    23
    Jenže dále se s míčem znovu nedostali. Hostům se tedy v útočné fázi zatím ani trochu nedaří. To domácí mají náznaků celkem hodně, ale střely nejsou přesné.
     
    22
    Po delší době drží míč na svých kopačkách už nějakou dobu také fotbalisté z Brestu. Zatím si však přihrávají okolo středového kruhu a nikam se neženou.
     
    20
    Domácí tedy měli k dispozici standardní situaci. Po přiťuknutí se do míče opřel nejspíše Jean-Eudes Aholou, jehož rána šla hodně vedle brány.
     
    19
    Denis Bouanga je v současné době ošetřován a na nohy se mu zatím moc nechce. Po nějaké době se přece jen zvedl a snad bude schopen pokračovat.
     
    18
    Denis Bouanga schytal hodně tvrdý zákrok na polovině hřiště, kdy Haris Belkebla ho vzal s míčem přes achilovky. hráč hostí za to také vidí žlutou.
     
    17
    Po tuhém souboji vybojovali domácí další rohový kop. K hlavičce se dostal Jean-Eudes Aholou, jenže jeho pokus šel znovu mimo tři tyče.
     
    16
    Jenže znovu žádnou nevymysleli, jelikož se znovu nedostali ani na polovinu hřiště. Na svých kopačkách mají tedy míč domácí, kteří trpělivě kombinují.
     
    15
    Domácí fotbalisté si nyní neporozuměli, takže přišli celkem snadno o balón. Díky tomu mohou hosté vymýšlet nějakou útočnou kombinaci od svého gólmana.
     
    14
    Domácí hráč se pokusil o střelu ze střední vzdálenosti, avšak ta se mu ani trochu nepovedla. Místo gólmana ohrozila jen diváky na tribuně.
     
    13
    Tým z Brestu znovu velmi rychle přišel o míč. Tentokrát se nedostal ani přes půlící čáru a Stéphane Ruffier má zatím v bráně celkem pohodu.
     
    12
    Na druhé straně jsme viděli náznak útoku, jenže v šestnáctce nebyl nikdo, kdo by si mohl na centr naskočit. Z toho plyne jen laciná ztráta míče v útoku.
     
    11
    Tentokrát jsme viděli rohový kop v podání domácího celku, ale ten už nebezpečný nebyl. Poradil si s ním hned první obránce na straně hostů.
     
    10
    Domácí měli k dispozici standardní situaci z výhodné pozice. A byla z toho první vyloženě gólová šance! Ryad Boudebouz vyslal nádherný centr, na který si naskočil Harold Moukoudi, jenže hlavou mířil těsně vedle!
     
    9
    Další pokus o dlouhý nákop v podání domácích, ale znovu nebyl úspěšný. Romain Hamouma se snažil míč zastihnout, ale měl k němu opravdu hodně daleko.
     
    8
    No, domácí už nechtějí půjčovat svým soupeřům balón. Drží ho již dlouhou dobu na svých kopačkách, ale v současné době jsou jen kolem půlící čáry.
     
    7
    Hráči v zeleném předvedli další centr, jenže ten se nepovedl. Skončil daleko od všech hráčů ve vápně. Díky tomu se dostali k balónu na chvíli také hosté.
     
    6
    Saint-Étienne pokračuje v hodně aktivní hře. Gautier Larsonneur se musel hodně natáhnout, aby vyškrábl míč mimo tři tyče. To se mu povedlo a poslal ho na aut.
     
    5
    Ti se však provinili faulem, a tak mohli domácí rozehrát na útočné polovině. A celá akce nevypadala vůbec špatně! Centr na zadní tyč vrátil Mathieu Debuchy zpět do šestnáctky. Tam si na něj naskočil jeho spoluhráč, jehož hlavička neměla potřebnou razanci.
     
    4
    Hráči v zeleném se dostali k míči a už ho drží několik desítek vteřin. Další dlouhá přihrávka ovšem nevyšla, takže u míče jsou opět hráči Stade Brestois.
     
    3
    Saint-Étienne se na druhé straně pokoušel o druhý nákop, ale nebyl úspěšný. K míči měl nejblíže Gautier Larsonneur, jenž balón sebral ze vzduchu.
     
    2
    Hned na začátku zápasu jsou hodně aktivní fotbalisté hostů. Perraud to zkoušel z hranice šestnáctky, ovšem jeho rána byla zablokována obranou.
     
    1
    Rozhodčí pískl do píšťalky, a tak tu je začátek první půle! Domácí fotbalisté dnes nastupují v zelených dresech, ti hostující mají dresy červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Trauco, Moukoudi, Perrin, Debuchy – M'Vila, Aholou – Bouanga, Boudebouz, Hamouma – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Youssouf, Nordin, Berić, Diony, Nade, Palencia.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Perraud, Bain, Castelletto, Faussurier – Grandsir, Belkebla, Diallo, Court – Charbonnier, Autret.
    Náhradníci: Léon – Mayi, Battocchio, Chardonnet, N'Goma, Ludovic Baal, Lasne.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Aube.
     
    Stade Brestois 29

    Tým z Brestu hrál ještě loni druhou nejvyšší francouzskou soutěž, ovšem díky druhému místu si vybojoval postup do Ligue 1. Od té doby sehrál Brest taktéž pět zápasů. A vedl si v nich velmi dobře. Celkem totiž zapsal čtyři výhry a jednu remízu. Remíza přišla v posledním přátelském utkání, když hráli fotbalisté Stade s Levante.

    Své první utkání po návratu sehrál Brest na svém hřišti, kde přivítal Toulouse. Zápas měl velmi dobře rozehraný, když vstřelil úvodní branku ve dvacáté páté minutě. Tento stav trval skoro až do konce utkání, jenže v 89. minutě Brestois inkasoval, takže ze zápasu bral po remíze 1:1 jeden bod.

    Nejlepší střelec – Mathias Autret
     
    AS Saint-Étienne

    Domácí fotbalisté odehráli v přípravě pět přátelských zápasů. A rozhodně se nesoustředili jen na utkání s francouzskými týmy. S Francouzi totiž sehráli tři zápasy (Andrézieux, Clermont a Montpellier), ale další dva sehráli s anglickými mužstvy (Middlesbrough, Newcastle). V těchto zápasech si připsali dvě výhry, dvě remízy a jen jednu porážku. Ta přišla navíc v posledním přátelském zápase, a to proti Newcastlu.

    Francouzská nejvyšší liga se však už rozjela a Saint-Étienne už má za sebou první utkání. To sehrál na venkovním hřišti a soutěž rozjel na jedničku. Na hřišti Dijonu se totiž prosadil dvakrát, zatímco inkasoval jednou. Získal tedy tři body, když o jeho výhře rozhodly dvě branky, které vstřelil během prvních jedenácti minut.

    Nejlepší střelci – Romain Hamouma a Jean-Eudes Aholou (1)
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního zápasu francouzské nejvyšší ligy. V tomto utkání se soustředíme na duel mezi Saint-Étienne a Brestios. Zápas začne v 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 83. Bouanga – 45+1. Faussurier (Autret)

    Karty:   85. Moukoudi (SET) – 18. Belkebla (BST)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 14:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:8.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Trauco, Moukoudi, Perrin, Debuchy – M'Vila, Aholou (39. Youssouf) – Bouanga, Boudebouz, Hamouma (64. Berić) – Chazrí (74. Nordin).
    Náhradníci: Moulin – Youssouf, Nordin, Berić, Diony, Nade, Palencia.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Perraud, Bain, Castelletto, Faussurier – Grandsir (83. Battocchio), Belkebla, Diallo, Court (78. Ludovic Baal) – Charbonnier, Autret (70. Lasne).
    Náhradníci: Léon – Mayi, Battocchio, Chardonnet, N'Goma, Ludovic Baal, Lasne.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Aube
    thejrc.org