Saint-Étienne – Brest 1:1 (kon.) | Remeš – Štrasburk 0:0 (kon.) | Rennes – PSG 2:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:0 (0:0)
RC Štrasburk
Neděle 18.08.2019, 17:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    RC Štrasburk

    Jedenáctý tým předchozího ročníku Ligue 1 už je několik týdnů v zápasovém zápřahu. Díky triumfu v ligovém poháru se totiž zapojil do předkol Evropské ligy, ve kterých vyřadil izraelské Maccabi Haifa a posléze dvěma výhrami 1:0 i bulharský Lokomotiv Plovdiv. Z výsledku prvního kola fanoušci Štrasburku takovou radost neměli, proti nováčkovi z Mét vedli díky gólu Thomassona, ale nakonec jenom remizovali 1:1.
     
    Stade de Reims

    Šestinásobný francouzský mistr z let 1949 až 1962 letos obhajuje velmi pěknou osmou příčku z minulé sezóny, kterou Remeš zakončila výhrou 3:1 nad mistrovským PSG. Další cenný výsledek zaznamenala i na startu nového ročníku, když si ze hřiště Marseille odvezla překvapivé tři body za 2:0. V obou gólech měl prsty Boulaye Dia, který první branku sám vstřelil a na druhou v nastaveném čase přihrál Suk Hjun-Čunovi.
     
    Vzájemné zápasy (2018/19)

    03.04.2019 Štrasburk – Remeš 4:0
    15.12.2018 Remeš – Štrasburk 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Abdulhamíd, Disasi, Foket – Romao (C), Chavalerin, Kamara, Dingomé, Doumbia – Dia, Oudin.
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Mbemba, Mbuku, Sissoko, Suk Hjun-Čun.

    RC Štrasburk: Sels – Simakan, Ndour, S. Mitrović (C), Djiku, Lala – Martin, Bellegarde, Sissoko, Thomasson – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Botella, Carole, Da Costa, L. Koné, Liénard, Mothiba.

    Rozhodčí: Batta – Jeanne, Rahmouni.
     
    Mač začne s několikaminutovým zpožděním. Obě základní jedenáctky jsou stále v tunelu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v kompletně modrých dresech.
     
    3
    Remeš se na dlouhé desítky vteřin usadila na útočné polovině. Když už se zdálo, že její akce končí, tak Sels zakopl míč jen do autu.
     
    4
    Moussa Doumbia pustil míč ke Kamarovi, který zleva odcentroval. Štrasburk se ale ubránil a navíc bylo pískáno proti Diovi.
     
    5
    Domácí zatím dominují v držení míče. Přes zataženého soupeře se ale nedokáže nijak prosadit, takže se hraje daleko od Matze Selse.
     
    6
    Jean-Ricner Bellegarde si došel pro faul a také hosté se mohou poprvé zabydlet na polovině soupeře.
     
    7
    Jenže Ludovic Ajorque na dlouhý nákop od Stefana Mitroviće o kousek nedosáhl. Remeš rozehrává od Predraga Rajkoviće.
     
    8
    Mitrović neměl pochopení se sérii narážeček mezi dvěma domácími útočníky. Hra se pak rychle přesunula před jeho srbského krajana v brance Remeše.
     
    9
    Další rychlé narážečky mezi domácími fotbalisty na levé straně. Vše uťal Lalův perfektně načasovaný skluz na Hassaneho Kamaru.
     
    10
    Foket zastavil propadlý centr Kamary. Ani pas z pravého kraje hřiště však na překonání tří hostujících stoperů nestačil.
     
    12
    Kombinační akce Štrasburku vyšla do ztracena, což platilo také na druhé straně. Kamara na nákop do křídla neměl šanci dosáhnout.
     
    13
    Pro Remeš je to první domácí zápas v sezóně. Zápas proti soupeři ze stejného regionu přesto sledují hodně prořídlé tribuny, odhadoval bych to nanejvýš na patnáct tisíc fanoušků.
     
    14
    Lidé, kteří přišli, toho zatím moc neviděli. Obě defenzivy jsou nadále velmi kompaktní a nedopustili ještě žádné zakončení.
     
    15
    Dingomé ve středovém kruhu došlápl na nohu Martina. Rozehrávka šla na Simakana, který balón trestuhodně ztratil a pomohl si faulem na Doumbiu.
     
    16
    Boulaye Dia se poctivě vrátil do obrany a u postranní čáry zkušeně ubránil Thomassona. První šance tak zůstává v nedohlednu.
     
    18
    Adrien Thomasson se znovu neprosadil na pravé straně. Jeho centr neproletěl přes první překážku v červenobílém dresu.
     
    19
    Mohamed Simakan balón do pokutového území dostal. Centr byl odvrácen na Sissoka, jehož dalekonosná střela byla pro změnu sražená na roh.
     
    20
    Kenny Lala objevil jenom domácího kapitána Romaa. Míč se během pár vteřin ocitl až na kopačkách brankáře Predraga Rajkoviće.
     
    21
    Dia se jako osamocený válečník rozběhl proti obraně Štrasburku. Nějakých pět metrů před velkým vápnem o míč ale přišel, neboť se mu nedostalo žádné podpory.
     
    22
    Ludovic Ajorque se snažil dostat k dlouhému pasu. Disasi se o něj ale postaral a podle názoru hlavního rozhodčího byl dokonce faulován.
     
    23
    Účastník čtvrtého předkola Evropské ligy začíná postupně přebírat iniciativu. V těchto okamžicích kombinuje kolem půlící čáry.
     
    24
    Centr Kynnyho Laly minul oba nabíhající útočníky Štrasburku. Jedním z nich byl i Bellegarde, který nedovoleně zasáhl do tváře Foketa.
     
    25
    Axel Disasi vyrazil na útočný výlet. Míč si ale příliš předkopl a situaci zachraňoval jen díky faulu. Ten se pískal i o chvíli později, kdy se na Ndourovi vyfauloval Foket.
     
    26
    Domácí obrana si zapomněla rozebrat Djikua, ke kterému letěl centr z levé strany, jenže rychlý balón kolem něj proletěl až za koncovou čáru.
    26. Alexander Djiku (SSG)
     
    27
    Hra je poměrně dost rozkouskovaná. Po nedovoleném zákroku Sissoka budou domácí rozehrávat standardku z hloubi pole.
     
    28
    Rajković ale zůstal v klidu. V pokutovém území došlo k útočnému faulu, jehož terčem se stal před chvílí zmíněný Ibrahima Sissoko.
     
    29
    Domácím nevyšel vysoký nákop na hrot a teď už znovu rozjíždí postupný útok z vlastní poloviny.
     
    30
    Další pas za obranu dával Oudin, ale ani nabíhající Xavier Chavalerin míč nestihl. Jako první u něj byl třiadvacetiletý gólman Alsasanů.
     
    31
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    32
    Třetina zápasu je pryč a statistiky stále registrují jen jediné zakončení. Střela z dálky od Ibrahimy Sissoka navíc byla zablokovaná. Doufejme, že zbývající hodina bude o něco atraktivnější.
     
    33
    Netrvalo to dlouho a také Remeš se zmohla na první pokus. Z nějakých jednadvaceti metrů to zkusil Oudin, avšak Sels zasahovat nemusel.
     
    34
    Doumia si dal záležet na centru k vzdálenější tyči. Tam se do vzduchu zavěsil Boulaye Dia a získal pro Remeš alespoň výhodu rohového kopu.
     
    35
    Xavier Chavalerin posadil míč na hlavu Disasiho, který se sice prosadil přes Ajorque, ale branku Štrasburku z výskoku také netrefil.
     
    36
    Teď už šel míč do prostoru mezi třemi tyčemi! Chavalerin dostal vynikající pas od Doumbii, ale po rychlé otočce trefil jen prostor, kam Sels bezpečně dosáhl.
    36. Xavier Chavalerin (REI)
     
    37
    Hosté přečkali standardní situaci. Lala vyrazil do rychlého brejku, který skončil faulem Doumbii za očekávanou žlutou kartu.
     
    38
    Před Rajkoviće nakopával míč Mohamed Simakan. Centr to ale byl příliš krátký a Stefan Mitrović se k němu neprodral.
     
    39
    Další centr od Simakana, jenž letěl do prostoru, kde se křižovali Ajorque a Bellegarde. Ani jeden z nich však balón nezpracoval.
     
    40
    Domácí zaváhali na vlastní polovině. Využít toho chtěl Martin, který si dal míč daleko od nohy a díky tomu se k němu dostal pro změnu Axel Disasi.
     
    42
    Oba týmy se pravidelně střídají v útočných akcích. Na obou koncích hřiště se ale jedná jen o trochu těžkopádné a zdlouhavé kombinace.
     
    43
    Lala odvrátil přetažený centr na Chavalerina, kterého ihned odzbrojil Sissoko. Hostující protiakce skončila ofsajdem Thomassona.
     
    44
    Během několika málo vteřin došlo hned ke třem faulům. První dva byly ve prospěch Štrasburku, který se ale dostal jen pár metrů za půlku.
     
    45
    Chavalerinův diagonální pas na pravou stranu neprošel přes Abdallaha Ndoura. Před odchodem do šaten se už nic nestane, neboť se vůbec nemusí nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který byl hodně chudý na jakékoliv zajímavější momenty. Na první, a dosud poslední, střelu na branku jsme si museli počkat až do šestatřicáté minuty, kdy Selsovy rukavice vyprášil Chavalerin. Jinak se nedělo vesměs nic, takže bezbrankový stav bude platit i na startu druhé půle.
    Thierry Laurey koučuje už svůj 140. zápas na lavičce Štrasburku
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních sestavách.
     
    48
    Start druhé půle se nese v hodně opatrném duchu. Oba týmy už několikrát faulovaly, nicméně hra je stále zaseknutá ve středu pole.
     
    49
    Jean-Ricner Bellegarde zezadu postrčil domácího kapitána Romaa. Remeš tedy pokračuje v hledání skulinky v defenzivě soupeře.
     
    50
    Nepomohlo ani přenesení doprava, kde byl hraničním zákrokem odzbrojen Foket. Domácí to zkusili přes levou stranu, nicméně míč poslali do autu.
     
    51
    Kenny Lala výborným pasem vysunul Ajorquea. Rajković vyběhl jen tak napůl a až na poslední chvíli zabránil hostujícímu útočníkovi ve střele.
     
    53
    Bohužel podobných dramatických událostí je hodně málo. Většinou probíhají kombinace v nevelké vzdálenosti od půlící čáry.
     
    54
    Hassane Kamara šel hodně tvrdě do Simakana, který byl příjemcem pasu na pravou stranu. Domácí záložník dostal zaslouženou žlutou kartu.
     
    55
    Pravý obránce Štrasburku má ke zdravotní pohodě hodně daleko. Simakan dostal tvrdou ránu do oblasti žeber.
     
    56
    Po více než dvou minutách mohl Jonas Martin obstarat standardní situaci. V balíku těl v pokutovém území se prosadil Lala, ale míč do prostoru branky neprotečoval.
     
    57
    Ndour si na kraji hřiště vyšlápl na Doumbiu. Za domácí bude další standardní situaci kopat Chavalerin.
     
    58
    Dopadlo to podobně, jako před malou chvíli na druhém konci hřiště. Abdulhamíd nenaložil s těžkým zakončením vůbec ideálně.
     
    59
    Bellegarde několik vteřin marně čekal na podporu spoluhráči na křídle. V souboji s dvěma hráči si nakonec sám ukopl míč za koncovou čáru.
     
    60
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    61
    Po hodně hry se hosté propracovali k rohovému kopu. Po sérii hlaviček se ke střele dostal nepokrytý Djiku, ale Rajković pohotovým zákrokem míč vyrazil.
     
    62
    Lala byl hodně daleko od místa, kam letěl spoluhráčův centr z pravého křídla. Míč vyváží do bezpečí Foket.
     
    64
    Na druhé straně centroval Doumbia, který hledal před brankou Oudina. Toho každopádně pokryl Simakan, který si stihl dojít i pro faul.
     
    65
    Domácí malinko přidali na tempu. Hodně aktivní je zejména Doumbia, který vybojoval autové vhazování z prostoru nedaleko od šestnáctky.
     
    66
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Tristan Dingomé, přichází Suk Hjun-Čun.
     
    67
    Suk Hjun-Čun se okamžitě uvedl zajímavou šancí. Foket mu přihrál k rohu vápna, odkud však technickou ranou přestřelil.
    67. Suk Hjun-Čun (REI)
     
    68
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Lebogang Mothiba.
     
    69
    Mitrović byl v úponovém souboji faulován. Hosté rychle rozehráli doprava na Bellegardeho, jehož dobrý centr Thomasson ani Mothiba nedostihli.
     
    70
    Ze strany to zkusila i Remeš. Přízemní centr letěl až k zadní tyči, ovšem Suk Hjun-Čun se přes Ndoura k balónu nedostal.
     
    71
    Okamžitě po výkopu Matze Selse došlo k faulu ve středovém kruhu. Domácí tak rozjíždí další kolotoč krátkých přihrávek.
     
    72
    Chavalerin posunul míč doleva na Kamaru, jehož nepřipravený centr z velké dálky vyletěl až do zámezí. Belgický gólman Štrasburku opět vykopává.
     
    74
    Znovu balón vypadl do autu. Sels si dal s odkopem dost načas, což nelibě nesl zejména domácí kotel sídlící za jeho zády.
     
    75
    Abdallah Ndour se vydal na útočný výlet. Centru zleva ale nedal žádnou razanci a jeho kolegové si museli nechat na koncovku zajít chuť.
     
    76
    Matz Sels jistojistě přečetl další centr. Suk Hjun-Čun ho po snadném chycení míče ve skluzu trefil do nohou, avšak žádnou dohru to už nemělo.
     
    77
    Jeden z obránců Štrasburku odvrátil nakopávaný balón přesně na Diu, který pohotově pálil z patnácti metrů, jenže Djiku tvrdou střelu srazil na roh.
     
    79
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Nuno Da Costa.
     
    79
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Moussa Doumbia, přichází Nathanaël Mbuku.
     
    80
    Jean-Ricner Bellegarde byl na pravém křídle zdvojený a jednoduše obrán o balón. Z vlastní půlky bude vhazovat nově příchozí Mbuku.
     
    81
    Dostali jsme se do závěrečné desetiminutovky. Remeš má po výměně stran trochu navrch, ale k vyložené gólové šanci se přesto nedostala. Všechno v poklidu směřuje k bezbrankové remíze.
     
    83
    Mitrović nedal úplně stoprocentní malou domů na Selse. Ten ale bleskově vystartoval z brány a před Suk Hjun-Čunem balón odkopl do autu.
     
    84
    Nyní už srbský kapitán Štrasburku vyřešil situaci s velkým přehledem. Disasiho nákop z půlící čáry se přes něj k útočníkům nedostal.
     
    85
    Kenny Lala malinko zbrzdil svůj postup podél pravé postranní čáry a vystačil si se ziskem autového vhazování.
     
    86
    Hodně špatné přenesení hry Nuna Da Costy. Míč zmizel v autu a Predrag Rajković ho rychle rozehrál ke svým obráncům.
     
    87
    Martinovi vyšel hodně ostrý skluz, kterým ukopl míč od kopačky Mbuka. Ten schytal nějakou tu ránu a jen ztěžka se zvedal zpět na nohy.
     
    88
    Abdulhamíd obětavě zabránil rohovému kopu. Lala z křídelního prostoru vhodil míč na Martina a také ten vsadil jen na přihrávku dozadu.
     
    89
    Rémi Oudin dobře pomohl obraně u rohového praporku, kde srazil centr Laly. Ten rozehrál i nařízený roh, ovšem ve vzduchu zaúřadoval Disasi.
     
    90
    Kenny Lala dostal šanci na reparát, ale míč poslal jen do rukavic Rajkoviće. Ten dlouhým odkopem hledal Suk Hjun-Čuna, který si v souboji s Ndourem pomohl faulem.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Dimitri Liénard.
     
    90+3
    V samotném závěru podle všeho největší šance celého zápasu! Centr zleva odhlavičkoval Mitrović jenom na hranici vápna, odkud z voleje pálil Rémi Oudin a rozvlnil boční síť Selsovy branky. Jedna část stadionu se už radovala z gólu.
    90+3. Rémi Oudin (REI)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Kvalitou podprůměrné utkání mezi Remeší a Štrasburkem skončilo bezbrankovou remízou. Oba týmy za celý zápas vyslaly jen po jedné střele na branku. Nebezpečnější přesto byli domácí, kteří se dostali k několika hlavičkám a v nastaveném čase i k největší šanci Oudina, která rozvlnila síť jen z vnější strany. Těžko říct, kdo je s bodem spokojenější. Štrasburk moc důvodu k jásotu nemá, neboť bod za plichtu 1:1 bral i v prvním kole proti nováčkovi z Mét. To Remeš má bodíky už čtyři a přinejmenším pár dalších hodin bude v tabulce čtvrtá.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:19.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:01:36)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   37. Doumbia (REI), 54. Kamara (REI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:19.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Kamara – Chavalerin, Romao (C) – Oudin, Dingomé (66. Suk Hjun-Čun), Doumbia (79. Mbuku) – Dia.
    Náhradníci: Lemaitre – Cassama, Mbemba, Mbuku, Sissoko, Suk Hjun-Čun.

    RC Štrasburk: Sels – Simakan, S. Mitrović (C), Djiku – Lala, Sissoko, Martin, Bellegarde (90+2. Liénard), Ndour – Thomasson (79. Da Costa) – Ajorque (68. Mothiba).
    Náhradníci: Kamara – Carole, Da Costa, L. Koné, Liénard, Mothiba, Botella.

    Rozhodčí: Batta – Jeanne, Rahmouni
    thejrc.org