Konyaspor – Ankaragücü 0:0 (kon.) | Göztepe – Antalyaspor 0:1 (kon.) | Kasımpaşa – Trabzonspor 1:1 (kon.)
Yeni Malatyaspor – Başakşehir 3:0 (kon.)
konec
Kasımpaşa SK
1:1 (1:1)
Trabzonspor AŞ
Neděle 18.08.2019, 20:45Turecká Superliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný nedělní večer všem fanouškům fotbalu! Vítám vás při sledování prvního kola turecké ligy, v zápase mezi Kasımpaşou SK a Trabzonsporem AŞ.
     
    Kasımpaşa SK

    Fotbalisté Kasımpaşy se museli pořádně strachovat, aby nejvyšší ligovou příslušnost udrželi i pro tento ročník. Nakonec se to povedlo o dva body a to i přesto, že v posledních sedmi zápasech hráči tohoto celku ani jednou nezvítězili. Příprava napovídá, že by letos mohlo být o poznání lépe. Kasımpaşa sehrála pět přátelských utkání s bilancí čtyř výher a jediné prohry, nestačila pouze na makedonský Vardar.
     
    Trabzonspor AŞ

    Trabzonspor má oproti soupeři velkou výhodu. Svěřenci trenéra Karamana totiž za sebou už mají dva ostré zápasy v rámci třetího předkola Evropské ligy, v němž po remíze 2:2 a výhře 2:1 dokázali z poháru vyřadit pražskou Spartu. Co se týče předsezónní přípravy, tak ta byla velmi zajímavá, Trabzonspor sehrál čtyři zápasy a ve všech remizoval, avšak ani jednou stejným výsledkem. (0:0, 3:3, 2:2, 1:1). Ambice pro ligovou sezónu budou podobné jako loni, tedy zabojovat o Evropu.
     
    Úvodní sestavy:

    Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, S. bin Júsif, J. Fernandes, Hafez – Khalili, Kara – Erdoğan, Hajradinovič, Koita – Baba Thiam.
    Náhradníci: R. Köse – Çek, Depe, Heintz, Pektemek, Sari, Veigneau, Yazgili, Çetinkaya, Ural.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Campi, I. Fernandes, Novák – Obi Mikel, J. Sosa – Sari, Ömür, A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Canbaz, Çörekçi, Ekuban, Hosejní, Parmak, Türkmen, Üzüm, Erdogan.

    Rozhodčí: Çakιr – Duran, Ongun.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí pro dnešní utkání oblékli bílé dresy, Trabzonspor nasadil dresy barvy modré.
     
    3
    Velmi brzy tu máme první žlutou kartu, tu obdržel Haris Hajradinovič. Domácí středopolař se nemůže ničemu divit, při souboji s Ömürem mu viditelně nešlo o míč.
     
    4
    Parádní práce Yusufa Erdoğana, jenž na poslední chvíli dostihl míč na lajně a posléze vybojoval faul, když ho k zemi poslal José Ernesto Sosa.
     
    5
    Pas ze standardy mířil do prostoru, kde bylo plno hráčů, avšak v modrých dresech. Míč odvrátil do bezpečí Ivanildo Fernandes.
     
    6
    Velkou rychlost vyvinul po levé lajně Anthony Nwakaeme, jenž upláchl svému strážci. Cestu ale zkřížil hostujícímu borci další hráč, konkrétně Síám bin Júsif, na toho už si křídelník nepřišel.
     
    7
    Ránu Sosy zblokoval Hafez pouze k Alexanderu Sörlothovi, jenž s tím ovšem vůbec nepočítal, balón se od něj odrazil jako od zdi.
     
    8
    Obrannou činnost si na jedničku splnil Gastón Campi, který nejenže obral soupeře o míč, ale dokonce vybojoval autové vhazování.
     
    9
    Na dlouhý pas Sariho si dobře naběhl Abdülkadir Ömür, jenže zradil ho první dotyk s míčem, čehož využil Yusuf Erdoğan.
     
    10
    Po úvodní desetiminutovce, kdy se hrálo převážně nahoru dolů se Trabzonspor nyní snaží vyvinout tlak pomocí kombinační hry.
     
    11
    Karim Hafez ve skluzu odpálil kulatý nesmysl od kopaček Nwakaemeho, bylo to však jen za cenu rohového kopu.
     
    12
    Na přední tyči si na centr dobře naskočil Ivanildo Fernandes, avšak z poměrně velkého úhlu nedokázal umístit balón mezi tři tyče.
     
    13
    Velká chyba gólmana Ugurcana Cakıra zůstala nepotrestána. Brankář přihrál přímo k nohám Khaliliho, ten ale zbrkle pálil z první a trefil obránce.
     
    14
    Ztráty domácích ve středu hřiště využil k založení rychlého brejku Abdülkadir Ömür, jenže Alexanderu Sörlothovi poslal až příliš dlouhou nahrávku.
     
    15
    Haris Hajradinovič tvrdě dojel Sariho. Záložník Kasimpasy by si měl dát velký pozor, pokud chce dnešní utkání dohrát.
     
    16
    Pro pas ze standardky si vyběhl gólman Cakır, ovšem spoluhráč mu nepřepustil balón a došlo tak ke srážce. Té naštěstí pro domácí fotbalisté Trabzonsporu nevyužili, do bezpečí odkopl Síám bin Júsif.
     
    17
    Trabzonspor v posledních minutách určuje tempo hry, to Kasimpasa se přizpůsobila hernímu stylu soupeře a hlavně brání.
     
    18
    Nahrávka zkušeného Mikela byla hodně čitelná, Abdul Khalili ji zachytil s velkým přehledem.
     
    19
    Do kombinace se zapojil i Ugurcan Cakır, jehož oslovil Ivanildo Fernandes. Hostující gólman v posledních minutách opravdu moc práce nemá.
     
    20
    Obrovská chyba domácího stopera! Ten nakopl balón pouze do protihráče, od něhož se balón odrazil k Alexanderu Sörlothovi. Norský forvard udělal kličku protihráči, jenže následně dal střele opačnou faleš, než by potřeboval. Míč se tedy vykroutil ven z brány.
    20. Sörloth ve velké šanci úplně minul bránu
     
    21
    Na druhé straně vypálil z velké dálky Mame Baba Thiam, avšak brankář mohl zůstat v klidu, rána proletěla vysoko nad břevnem.
     
    22
    Gastón Campi podrazil pronikajícího Hafeze, jenž požaduje žlutou kartu pro beka Trabzonsporu. Ta nepřichází.
     
    23
    Velký závar v pokutovém území hostů vyřešil dalekou hlavičkou Ivanildo Fernandes.
     
    24
    Tlak hostů poněkud opadl, za to Kasimpasa začíná pořádně přitápět pod kotlem. Z hranice šestnáctky vypálil těsně nad Abdul Khalili.
     
    25
    Anthony Nwakaeme se snažil o překvapivé přehození mírně vyběhnuvšího brankáře, to se mu ovšem nepovedlo, do rukou míč schoval Fatih Öztürk.
     
    26
    Šlapákem tvrdě dohrál soupeře Yusuf Sari, i v tomto případě ale rozhodčí ponechal karty v kapse.
     
    27
    Souboj mezi Erdoğanem a Pereirou připomínal spíše bojové sporty než fotbal. Sudí Çakιr situaci vyhodnotil jako nedovolený zákrok domácího hráče.
     
    28
    Další snaha o postupnou kombinaci vzala za své velmi brzy, když pas totálně pokazil Anthony Nwakaeme.
     
    29
    Za dlouhým pasem středem hřiště se hnal Alexander Sörloth, jenže ztrátu na bin Júsifa nestáhnul, domácí stoper posléze nechal balón dokutálet za brankovou čáru.
     
    30
    Je za námi půl hodina utkání, v níž jsem gól neviděli. Více ze hry má Trabzonspor, v jediné velké šanci zápasu Sörloth selhal.
     
    31
    Složitou skákavou střelu vyprodukoval levačkou Abdul Khalili. Gólman Ugurcan Cakır kulatý nesmysl pouze vyrazil před sebe, k jeho velkému štěstí stál dorážející Thiam v ofsajdu.
     
    32
    Těsně za polovinou hřiště poslal k zemi Mikela nedovoleně Aytaç Kara. Hosté mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    33
    Tu však přemožitelé Sparty nakonec rozehráli nakrátko, a to se neukázalo jako nejlepší volba, když hned druhou nahrávku dobře přečetl Haris Hajradinovič.
     
    34
    Trabzonspor právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají zaslouženého vedení! Ömür přihrál na pravou stranu ALEXANDERU SÖRLOTHOVI, jenž vběhl do pokutového území supeře, utekl bin Júsifovi a pod rukou propálil gólmana Öztürka!
    34. Alexander SÖRLOTH - 0:1
     
    36
    Domácí nyní budou muset více otevřít hru, což by mohlo vyhovovat Trabzonsporu, který támpádem bude útočit do otevřenější obrany.
     
    37
    Zajímavý centr vyprodukoval od levé lajny Mame Baba Thiam, jenže José Ernesto Sosa obětavou rybičkou odvrátil míč do bezpečí za cenu rohového kopu.
     
    38
    Pro pas z rohu si vyběhl Ugurcan Cakır, jenž vyboxoval míč do bezpečné vzdálenosti od své svatyně.
     
    39
    Fantastický zákrok hostujícího brankáře! Po pasu z pravé strany hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Bengali-Fodé Koita, Ugurcan Cakır ale vytáhl skvělý reflexivní zákrok levou rukou!
     
    40
    Kasımpaşa právě vstřelila branku!
    Teď už ovšem vyrovnání přichází! Do přetaženého centru Popova se akrobaticky položil AYTAÇ KARA, který dosáhl gólu hlavně díky teči Obiho Mikela! Cakır neměl na změnu směru žádnou šanci reagovat.
    40. Aytaç KARA - 1:1
     
    42
    Trabzonspor jakoby inkasovaný gól nakopl, znovu totiž kombinuje na polovině soka.
     
    43
    Do vápna odcentroval Anthony Nwakaeme, jenže pas se mu vůbec nepovedl, doplachtil jen do zámezí.
     
    44
    Yusuf Sari se stahovačkou zbavil protihráče, jenže posléze neměl komu nahrát, tak se s míčem otočil a přihrál dozadu Fernandesovi.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Hosté ještě měli šanci zahrozit z rohového kopu, pro centr si ale s přheledem vyskočil gólman Fatih Öztürk.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas utkání úvodního kola turecké Superligy mezi Kasımpaşou a Trabzonsporem, po němž je skóre vyrovnané. Do vedení se dostali hosté, když se ve 34. minutě prosadil norský forvard Alexander Sörloth. Domácí odpověděli o šest minut později, akrobatické zakončení Aytaça Kary skončilo v síti hlavně díky teči Obi Mikela. Více ze hry mají hosté, do dalších velkých šancí se ale neprobojovali.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se hned v úvodu druhé půle hnali do velké šance. Yusuf Erdoğan předal Hajradinovičovi, ten ale zbytečně kličkoval, až se nakonec sám vyhnal z ideální pozice.
     
    48
    V přečíslení tři na tři šel Anthony Nwakaeme do možná zbytečné kličky, Síám bin Júsif úmysl vystihl a získal míč do své moci.
     
    49
    Alexander Sörloth se z levé strany řítil sám na gólmana, z velkého úhlu ale zasáhl jen tyč z vnější strany.
     
    50
    Hraje se parádní fotbal nahoru dolů, což se pochopitelně líbí i fanouškům. Z dvaceti metrů vypálil těsně nad Haris Hajradinovič.
     
    51
    Skvěle svou defenzivní práci vykonal Bengali-Fodé Koita, jenž dal tělo před Ömüra nechal míč dokutálet za autovou čáru.
     
    52
    Na kličkovanou Baby Thiama se už nemohl dívat John Obi Mikel, který soka velmi nešetrně poslal k zemi.
     
    53
    Ze standardky fotbalisté Kasimpasy nedokázali vytěžit vůbec nic, nejvýše se totiž vyšplhal stoper Ivanildo Fernandes.
     
    54
    Na druhé straně se všemožným naznačováním pokusil Yusuf Sari zmátnout Hafeze, ten se však nedal soupeři míč sebral.
     
    55
    Po velké prodlevě se ozvala píšťalka sudího signalizující ofsajd Alexandera Sörlotha, jenž s míčem uběhl ještě dobrých dvacet metrů.
     
    56
    Nyní se ale norský forvard vyznamenal, když na zádech udržel dva obránce a následně se jedním z nich nechal faulovat.
     
    57
    Fatih Öztürk musel pořádně zasprintovat, aby vyboxoval balón před hlavičkujícím Fernandesem. Nakonec ovšem bylo všechno zbytečné, hostující stoper se v době centru nacházel v postavení mimo hru.
     
    58
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Yusuf Sari, přichází Caleb Ekuban.
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází John Obi Mikel, přichází Abdülkadir Parmak.
     
    59
    Český bek ve službách Trabzonsporu Filip Novák upadl po kontaktu s Thiamem a halvní sudí píská domácímu hráči faul.
     
    60
    Máme za sebou hodinu utkání. Skóre je stále vyrovnané, více se za vítězstvím aktuálně tlačí Trabzonspor.
     
    61
    Alexander Sörloth vystřelil a posléze se dožadoval odspíkání ruky po zásahu jednoho z protihráčů. Rozhodčí ještě celou konzultaci prodiskutuje s videorozhodčím.
     
    62
    Videorozhodčí dal Çakιrovi za pravdu. Penalta se tedy nekoná, hosté budou kopat roh.
     
    63
    Novák rozjel pěkný brejk přihrávkou po levé straně, jenže adresát Anthony Nwakaeme následně neprošel přes bin Júsifa.
     
    64
    Pas Caleba Ekubana srazil Strahil Popov do bezpečí pouze za cenu rohového kopu.
     
    65
    Centr se vůbec nepovedl, zamířil totiž přímo do prostoru, kde se pohyboval Fatih Öztürk. Gólman vyboxoval balón do bezpečí.
     
    66
    Domácího brankáře dohrál Anthony Nwakaeme a trefil ho do ramene. Ke strážci domácí kasy už byli přivoláni lékaři.
     
    67
    Vypadá to na problém s levým ramenem. Fatih Öztürk se postavil a vypadá to, že bdue schopen pokračovat ve hře.
     
    68
    Novák dobře zaregoval na dlouhý pas soupeře. Odcouval si proti balónu a přiťukl balón spoluhráči.
     
    69
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mame Baba Thiam, přichází İlhan Depe.
     
    70
    Další nepovedený nákop domácího celku, který tentokráte skončil v rukavicích Ugurcana Cakıra.
     
    71
    Sledujeme hlušší pasáž plnou nepřesností z obou stran. Snad utkání nebude v podobném duchu probíhat i posledních dvacet minut.
     
    72
    Anthony Nwakaeme vyslal příliš nízký lob na Sörlotha, takhle trefil jen hlavu bránícího Karima Hafeza.
     
    73
    Haris Hajradinovič měl dost času na to naplánovat si, co udělá. Jakoby si ale úplně popletl dresy, neboť nahrál na nohu Ekubana.
     
    74
    Překvapivá rána Abdula Khaliliho z přímého kopu gólmana hostí nezaskočila, bez problémů ji udržel v rukavicích.
     
    75
    Trabnzonspor kombinuje v blízkosti vlastní šestnáctky a z tribun se ozývá pískot. Takový fotbal se fanouškům nelíbí.
     
    76
    Středopolař Depe sice přehlavičkoval Sosu, přitom ho však kolenem tefil do zad. Jasný faul.
     
    77
    Centr Popova od pravé lajny byl sražen Novákem přímo do míst, kde se pohyboval Ivanildo Fernandes. Ten dlouhým odkopem osvobodil Trabzonspor z tlaku.
     
    78
    Narážečka Nwakaemeho se Sosou postrádala přesnost. Druhý jmenovaný vrátil spoluhráči balón za paty.
     
    79
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Yusuf Erdoğan, přichází Mustafa Pektemek.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je stále vyrovnané, v posledních minutách nám týmy předvádějí nudný fotbal.
     
    81
    Alexander Sörloth při kličce podklouzl a to se mu stalo osudným. Zakončoval už v pádu hodně vysoko nad branku.
     
    82
    Po delší době byla k vidění opravdu zajímavá situace! Do centru z levé strany se hlavou opřel Bengali-Fodé Koita, ovšem Ugurcan Cakır zůstal v pozoru a ránu k pravé tyči dokonce udržel v rukavicích!
    82. S hlavičkou Koity si gólman hostů hravě poradil
     
    83
    V minisouboji Síáma bin Júsifa a Alexandera Sörlotha zvítězil domácí stoper, jenž nepustil norského forvarda za svá záda.
     
    84
    Vypadá to, že překvapivě více sil má v závěru zápasu Kasımpaşa, jež kombinuje na polovině soupeře a se najít okénko v defenzivě soupeře.
     
    85
    Až příliš ochotně šel Abdul Khalili k zemi po zákroku Sosy. Píšťalka rozhidčího v tomto případě zůstala němá.
     
    86
    Nwakaeme z levé lajny přihrál do ideální palebné pozice Ömür, kterému však zmenšil střelecký úhel skvěle vystoupivší Strahil Popov. Míč domácího beka také trefil.
     
    87
    Fantastický Ugurcan Cakır! Přízemní pas z pravé strany našel uvnitř pokutového území Mustafu Pektemeka, jeho tvrdou ránu z jedničky ale hostující gólman parádně vytáhl nad břevno!
    87. Fantastický zákrok Cakıra zachránil Trabzonsporu remízu
     
    88
    Na druhé straně se hrubě nepovedla nahrávka Ekubanovi. Ten oslovil pouze protihráče Fernandese.
     
    89
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Haris Hajradinovič, přichází Veysel Sari.
    Střídání v týmu Trabzonspor AŞ: ze hřiště odchází Abdülkadir Ömür, přichází Dogan Erdogan.
     
    90
    Jorge Fernandes úplně mimo balón kolenem zasáhl Nwakaemeho. Po zásluze se stává druhým hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+2
    Anthony Nwakaeme se dobře uvolnil přes protihráče a dokonce dokázal i vypálit, avšak přímo do středu brány, kde stál připravený Fatih Öztürk.
     
    90+3
    Odraženého míče se chopil Caleb Ekuban, jenž pouze nastřelil chumel hráčů stojících před bránou. Vybojoval ale alespoň roh.
     
    90+4
    Domácí gólman vystartoval daleko ze své svatyně, aby vyboxoval pas do pokutového území. Byl však úspěšný.
     
    90+5
    Ofenzivu Trabzonsporu se vydal podpořit i Filip Novák, kulatý nesmysl se k němu ošem nedostal, do bezpečí ho uklidil Síám bin Júsif.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:17.
     
    Máme za sebou utkání prvního kola turecké Superligy, v němž Kasımpaşa remizovala na domácím hřišti s Trabzonsporem 1:1. Do vedení šli ve 34. minutě hosté, to se prosadil střelou pod ruku gólmana Alexander Sörloth. Domácí však odpověděli už o šest minut později, akrobaticky se prosadil za velkého přispění teče soupeře Aytaç Kara. Druhý poločas branku nenabídl, ačkoli pár zajímavých příležitostí k vidění bylo. V té největší selhal v 87. minutě Pektemek, jehož skvěle vychytal Ugurcan Cakır.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.

    Milan Huppert

    Branky: 40. Kara (S. Popov) – 34. Sörloth (Ömür)

    Karty:   3. Hajradinovič (KSK), 90. J. Fernandes (KSK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:17.
    Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, S. bin Júsif, J. Fernandes, Hafez – Khalili, Kara – Erdoğan (79. Pektemek), Hajradinovič (89. Sari), Koita – Baba Thiam (69. Depe).
    Náhradníci: R. Köse – Çek, Depe, Heintz, Pektemek, Sari, Veigneau, Yazgili, Çetinkaya, Ural.

    Trabzonspor AŞ: Cakır – João Pereira, Campi, I. Fernandes, Novák – Obi Mikel (58. Parmak), J. Sosa – Sari (58. Ekuban), Ömür (89. Erdogan), A. Nwakaeme – Sörloth.
    Náhradníci: Kardeşler – Avdijaj, Canbaz, Çörekçi, Ekuban, Hosejní, Parmak, Türkmen, Üzüm, Erdogan.

    Rozhodčí: Çakιr – Duran, Ongun
    thejrc.org