Mountfield HK – Vienna Capitals 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 1:4 (kon.) | K. Vary – Soči 2:1 (po pr.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Kadaň 6:0 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:8 (kon.)
Havlíčkův Brod – Šumperk 6:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Žďár n/S 0:0 (zruš.) | Jablonec n/N – Vrchlabí 1:4 (kon.)
Kolín – Nová Paka 5:7 (kon.) | Havířov – Vsetín 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 3:7 (kon.)
Benátky n/J – Drážďany 2:6 (nedohr.) | Zlín – Olomouc 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Třinec 3:6 (kon.)
Martin – Žilina 0:0 (zruš.) | Mor. Budějovice – Tábor 5:8 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:6 (1:3, 0:0, 2:3)
HC Oceláři Třinec
Úterý 20.08.2019, 18:00 • DRFG arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u přípravného utkání na nadcházející hokejovou sezónu. Společně se zaměříme na souboj týmů HC Kometa Brno a HC Oceláři Třinec.
     
    HC Kometa Brno

    Modrobílý celek v přípravě na novou extraligovou sezónu rozhodně nelení. V letní přípravě už totiž stihl odehrát čtyři přátelské zápasy. Prvním z nich byl souboj se slovenským Trenčínem. Brňané dominovali zejména v první třetině a nakonec si připsali pohodové vítězství 4:1. Druhým utkáním na domácím ledě byl souboj se zajímavým prvoligovým soupeřem. Do Brna zavítal českobudějovický Motor. Utkání plné pěkných gólových akcí nakonec zvládla lépe domácí skvadra, která zvítězila poměrem 6:4.

    Následoval výjezd k prvnímu vzájemnému souboji do Třince. Brňané se sice ve svém prvním venkovním zápase dostali do vedení, jenže Oceláři dokázali srovnat krok a ve druhé třetině třemi dalšími zásahy rozhodnout. Nakonec se mohli radovat z výhry 5:2. Kometa se vrátila do vítězných kolejí soubojem s Olomoucí. V poklidném zápase se Brňané prosadili dvakrát v první periodě a to bylo vše důležité, co se stalo. Po vítězství 2:0 si tak udrželi domácí neporazitelnost v přípravě.

    Můžeme říci, že kádr Komety prošel v mezisezónním období částečnou generační obměnou. Brusle na hřebík pověsil v Brně legendární dlouholetý kapitán Leoš Čermák. Modrobílou kabinu opustili také zkušení obránci Zbyněk Michálek a Michal Barinka. Z útočníků odešel do Zlína Bedřich Köhler, Tomáš Vondráček zase zamířil na západ do Karlových Varů. Po dvou a půl letech se domluvil na ukončení angažmá kanadský forvard Alexandre Mallet. Pikantní hostování na trase Kometa – Sparta zase odstartoval Martin Dočekal.

    Naopak lídr Martin Erat bude po blíže nespecifikované operaci pokračovat, pokud mu to tedy zdraví dovolí. Po krátké anabázi v loňské sezóně se na roční smlouvě v Kometě domluvil Tomáš Plekanec, hokejista s více než tisíci starty v NHL. Z Vítkovic do Brna dorazili hned dva útočníci. Jedná se o Jakuba Lva a Lukáše Kucseru. V kabině se také hlásí dva navrátilci. Luboši Horkému skončilo hostování v Pardubicích, Pavel Jenyš zase opustil po několika letech zámořská kluziště. Ze Spojených států přichází také zajímavá defenzivní akvizice v podobě Filipa Pyrochty.
     
    HC Oceláři Třinec

    Hokejisté ze Slezska odehráli v letní přípravě na extraligový ročník 2019/2020 zatím jen dva přátelské zápasy. Prvním z nich bylo právě úvodní střetnutí proti Kometě, které odehráli Oceláři na domácím ledě. Ve druhém utkání se pak utkali se svou „farmou,“ tedy prvoligovým celkem Frýdku Místku. Outsider střetnutí se držel až do čtyřicáté minuty ve vedení, jenže poté se ukázali třinečtí, kteří nakonec zvítězili poměrem 4:1.

    Oceláře čekají také souboje v rámci hokejové Ligy mistrů. Ještě před startem extraligové sezóny se podívají do finského Lahti, kde se střetnou s domácími Pelicans. Pokračovat budou do běloruského hlavního města. V Minsku je čeká zápas s celkem Junosť. Oba tyto týmy pak na začátku září přivítají i na domácím ledě. Dvojzápas se švýcarským Lausanne je pak čeká až v říjnu.

    Třinecký celek udržel přes léto většinu kádru pohromadě, několik změn ale přece jen provedl. Brankářská jednička předchozích let Šimon Hrubec se vydala za exotickým dobrodružstvím do čínského Pekingu hrajícího KHL. V brance Ocelářů jej nahradí Patrik Bartošák, jenž se do Třince stěhuje z nedalekých Vítkovic. Do stejného celku jako Hrubec odchází také kanadský forvard Ethan Werek. Kromě nich Třinec opouštějí například obránce Husák, brankář Hamerlík či mladík Peterek.

    Ze zámoří se naopak vrátil odchovanec Ocelářů Michal Kvasnica či slovenský útočník Patrik Hrehorčák. Posilou do obrany pak je bek Tomáš Kundrátek, který si již v minulé sezóně za Třinec zahrál. Poté však neodolal vábení švýcarského Davosu. Další zajímavou tváří, která si v nadcházející sezóně poprvé v kariéře vyzkouší extraligu, je vítkovický odchovanec Matěj Stránský, který po zahraničních angažmá zamířil právě do Třince.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Bartejs, Pyrochta, Baranka, Němec, Gulaši, Malec, Svozil – Zaťovič, Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Horký – Orsava, Lev, Kunc – Jenyš, Kusko, Kratochvíl

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Loubal) – Dravecký, Kundrátek, Gernát, Haman, Adámek, Hrachovský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Stránský – Kofroň, Hladonik, Kovarčík O. – Hrehorčák, Novotný, Kvasnica

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Komínek, Měkýš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Po nedovoleném zákroku Vladimíra Draveckého na unikajícího Martina Zaťoviče pojedou domácí trestné střílení!
     
    00:29
    Brněnský kapitán nic nevymýšlel a mířil k pravé tyči, Petr Kváča však zůstal klidný a jeho pokus vyrazil svým betonem!
     
    00:49
    Matěj Stránský přihrál do slibné pozice na levý kruh Martinu Adamskému, jehož střelu však Čiliak bez větších obtíží vyrazil.
     
    00:58
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Hruška – 2 min., hákování).
     
    01:38
    Nahození od modré čáry byla tečováno a kotouč se odrazil až od hrazení za bránou, Tomáš Malec následně Brňany osvobozuje.
     
    02:18
    Domácí dvojici Zaťovič – Mueller byl odpískán ofsajd. Americký kanonýr vjel do útočné třetiny o moment dřív.
     
    02:48
    Patrik Hrehorčák vnikl do útočného pásma po levém křídle a od mantinelu vystřelil. Marek Čiliak byl se svojí vyrážečkou připraven na správném místě včas.
     
    03:15
    Filip Pyrochta nahazoval kotouč od modré čáry okamžitě po vhazování, kotouč se však zastavil od jednoho z bránících hráčů.
     
    03:48
    Další brněnský protiútok zastavuje zakázané uvolnění. Hra se vrací před domácího gólmana.
     
    04:07
    Haman hezky z první nahrál na ránu Martinu Gernátovi. Jeho přízemní pokus Čiliak vyráží.
     
    04:34
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kovarčík – 2 min., podrážení).
     
    04:45
    Zaťovičovu přihrávku skrz útočné pásmo čtveřice Třince zastavila a následně vyhazuje kotouč až k Čiliakovi.
     
    05:31
    Erik Hrňa obral u pravého mantinelu Petra Holíka o kotouč a Oceláří se tak znovu osvobozují.
     
    05:59
    Tentokrát zase vyhnal svůj tým z útočného pásma nepřesnou přihrávkou na modrou Luboš Horký.
     
    06:34
    Hosté v plném počtu.
     
    06:59
    zajímavá brněnská příležitost přišla až po konci početní výhody. Pavel Jenyš ale nedokázal zužitkovat pas od pravého mantinelu. Jeho nepříliš razantní pokus skončil na betonech brankáře Ocelářů.
     
    07:43
    Další zajímavou šanci Komety měl Martin Zaťovič. Osamocen na pravém kruhu ale trefil jen vyrážečku brankáře!
     
    08:20
    Na jedné straně se musel Čiliak natahovat proti střele od modré, na druhé pak Kváča lapil nahození Hrušky od levého hrazení.
     
    08:37
    Kundrátek hned dvakrát nedokázal dostat kotouč ze třetiny a Brňané se tak drželi v útoku, k žádné střele se však dostat nedokázali.
     
    09:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kunc.
     
    09:16
    Gulaši rychle po vhazování odpaluje kotouč po mantinelu pryč z obranného pásma.
     
    09:38
    O další zisk kotouče se postaral ještě v neutrální zóně Peter Mueller, Slezanům se zatím nedaří dostat do pásma.
     
    10:10
    Stejná situace platí i po dvou dalších osvobozeních Brňanů...
     
    10:28
    Až teď musel být Čiliak ve střehu. Na jeho bránu přiletěl z ničeho nic kotouč, brněnský brankář ale stál na správném místě.
     
    11:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se v závěru přesilové hry ujímají vedení! ŠTĚPÁN NOVOTNÝ zavezl kotouč po levém křídle do útočného pásma. Následně vystřelil na Čiliaka bekhendem a puk domácímu gólmanovi propadl výstrojí až do brány. Asistence: Patrik Hrehorčák.
     
    11:41
    Zajímavá sekvence domácího týmu! Pěknou kombinaci první útočné trojice zakončil dobrou střelou mladý obránce Svozil, Kváča kotouč vyrazil, jenže o chvíli později se mu puk znovu klouzal brankovištěm. Poslední šanci měl Mueller, jehož pokus zastavil třinecký gólman vyrážečkou!
     
    13:47
    Brňané i nadále pokračovali v ofenzivě, jenže po chvíli pláchl Adamský. Byl však v souboji s obráncem a jeho bekhend dokázal Čiliak zneškodnit.
     
    14:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je tu druhý gól v brněnské síti. Třinečtí znovu obrátili hru a vydali se do útočného pásma. Matěj Stránský následně našel z levého kruhu skvělou přihrávkou JIŘÍHO POLANSKÉHO. Zkušenému útočníkovi stačilo už jen trefit odkrytou bránu Čiliaka. Asistence: Matěj Stránský.
     
    14:27
    Další úspěšný zákrok hostujícího gólmana. Tentokrát si poradil s tvrdou ránou od modré, kotouč drží ve svém náručí.
     
    14:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Zaťovič – 2 min., hákování).
     
    15:12
    Erik Hrňa střílel z pokleku z pravého kruhu. Marek Čiliak se však dokázal přesunout a proti jeho ráně z první zasáhnout!
     
    16:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dlouho ždímali ve své přesilové bránící brněnskou čtveřici. Kundrátek znovu nabil ERIKU HRŇOVI a tentokrát se už třinecký střelec nemýlil. Jeho přesná rána z vrcholu kruhu zaplula přesně k pravé tyči. Asistence: Tomáš Kundrátek, Aron Chmielewski.
     
    17:03
    Největší rozdíl mezi oběma týmy je zatím v proměňování šancí. Peter Mueller svou zajímavou příležitost, když najížděl z levého křídla, nevyužil. O chvíli později se kotouč znovu válel v brankovišti Třinci, Kváča jej ale včas zalehl.
     
    18:06
    Až teď se podařilo třineckému celku uklidnit hru. Hraje však s třígólovým vedením v zádech...
     
    18:57
    Dlouhou pasáž bez přerušení zastavuje až postavení mimo hru hostujícího celku.
     
    19:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    V poslední minutě první třetiny už se Kometa poprvé prosazuje a snižuje na rozdíl dvou branek. Peter Mueller našel parádním pasem od pravého mantinelu JANA HRUŠKU, jenž si kotouč přehodil na bekhend a o tyč jej poslal do třinecké brány. Asistence: Peter Mueller, Michal Gulaši.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda přípravného utkání mezi brněnskou Kometou je za námi. Viděli jsme dvacet minut plných zajímavých příležitostí na obou stranách. Efektivnějším týmem jsou však zatím Slezané, kteří si do kabiny odnášejí vedení 1:3. Góly Štěpána Novotného, Jiřího Polanského a Erika Hrni jim pomohly vybudovat tříbrankový náskok. Brňanům se podařilo zkorigovat skóre 45 sekund před sirénou, když Kváčů překonal Jan Hruška.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Petr Holík nedokázal zpracovat přihrávku Petera Muellera a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    20:43
    Čiliakovi vypadl kotouč po razantním nahození Martina Adamského, Tomáš Bartejs jej však včas stihl odpálit za bránu.
     
    21:03
    Luboš Horký nabral rychlost na pravém křídle a z kruhu hledal Tomáše Plekance, ten však přihrávku nečekal a kotouč skončil až na mantinelu na druhé straně kluziště.
     
    21:42
    Na druhé straně se musel znovu ohánět Čiliak, při jednom zákroku skončil až v sedě. Druhý už byl snazší, brněnský gólman po něm přerušil hru.
     
    22:07
    Ofenzivní výpad brněnské komety zastavuje postavení mimo hru.
     
    22:41
    Polanský se zády k bráně pokusil dorazit vyražené nahození od modré, to se mu však nepodařilo.
     
    22:54
    Brňané o chvíli později vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    23:43
    Další střelu z otočky zkoušel třinecký útočník Jan Hladonik, jeho přízemní pokus Čiliak bez problémů vyrazil pravým betonem.
     
    24:21
    Plekanec nedokázal z blízkosti protlačit kotouč za Kváču, při další brněnské akci pak zní píšťalka čárového rozhodčího. Ofsajd.
     
    24:46
    Další postavení mimo hru domácích, Kometě v posledních chvíli nevychází přechod přes modrou čáru.
     
    24:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Polanský – 2 min., sekání).
     
    25:01
    Mueller hledal na druhé tyči hůl Martina Zaťoviče, kotouč nakonec po mantinelu odklouzal až pryč z útočného pásma Komety.
     
    25:48
    Pyrochtovu přihrávku na Zaťoviče zase zastavil třinecký obránce. Kotouč se však k brněnskému bekovi vrátil a ten tentokrát vypálil. Kváča kotouč drží ve své lapačce.
     
    26:19
    Luboš Horký skvěle prostrčil kotouč k zcela volnému Orsavovi, ten však z otočky Kváču překonat nedokázal!
     
    26:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kváča – 2 min., podrážení). Trest odpyká Hrňa.
     
    26:41
    Zaťovič objevil volný puk v mezikruží, do brány jej však přes Kváčů dostat nedokázal! Puk skončil za bránou.
     
    26:53
    Hosté již ve čtyřech.
     
    27:17
    Tlak Komety ukončuje Kváča přesným zákrokem lapačkou proti střele Holíka z pravého kruhu.
     
    27:58
    Oceláři podruhé v krátkém sledu odvážejí kotouč až do svého útočného pásma a šetří cenné sekundy.
     
    28:19
    Hosté v plném počtu.
     
    28:58
    Bartejs hledal dlouhou průnikovou přihrávkou najetého Pavla Jenyše, ten se sice kotouče dotkl, ale zpracovat už jej nedokázal.
     
    29:48
    Gernát přenechal kotouč Jiřímu Polanskému a ten střílel ze slibné pozice na levém kruhu. Svou druhou branku však nepřidal, protože minul levou tyč.
     
    30:48
    Hostující hokejisté se i nadále drželi v útočném pásmu. Hrachovského ránu od pravého hrazení Čiliak vyrazil, o chvíli později se vhazuje po jeho levé ruce.
     
    32:01
    Tentokrát se naopak v útoku drželi Brňané. Jejich první pokusy k třineckému brankáři ani nedoletěly. Musel to tak na sebe vzít šestnáctiletý Svozil, jehož střelu zprava Kváča viděl a kotouč zastavil.
     
    32:25
    Kotouče se dotkla hostující střídačka. Následovat tak bude vhazování ve středním pásmu.
     
    32:50
    Skvělý zákrok Čiliaka proti střele Adamského z mezikruží, brněnský gólman se natáhnul a kotouč do své brány nepustil!
     
    33:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kratochvíl.
     
    33:32
    Tomáš Bartejs se dostal ke kotouči a vyhozením osvobodil své spoluhráče.
     
    33:58
    Brňané se vydali do rychlé protiakce. Zaťovič vjel do útočné třetiny po pravém křídle, jenže zakončoval až z velkého úhlu, takže Kváča měl jednodušší práci.
     
    34:53
    Tato přesilová hra hostům zatím příliš nejde. Nejzajímavějším momentem byla menší potyčka u mantinelu.
     
    35:11
    Domácí v plném počtu.
     
    35:26
    Kotouč už podruhé za posledních několik minut skončil na ocelářské střídačce. Vhazuje se tak opět na obranné modré čáře Komety.
     
    35:40
    A vzápětí další vhazování na stejném místě.
     
    35:51
    Hra je v posledních desítkách sekund hodně rozkouskovaná. Tentokrát se píská po zakázaném uvolnění modrobílých.
     
    36:04
    Čiliak musel být ve střehu proti střele od pravého mantinelu. Kotouč však viděl a dokázal jej tak zkrotit.
     
    37:09
    Parádní práce Holíka za bránou ke střele nevedla. Šikovný brněnský útočník se odrazem kotouče o zadní část brány zbavil hned dvou obránců a následně hledal Pyrochtu. Puk však k obránci Komety přes hůl třineckého bránícího hráče nedoputoval.
     
    38:47
    Nepřesnou přihrávkou na útočnou modrou na Arona Chmielewského zastavil Ondřej Němec, který se pokusil rychle obrátit hru. Brňané se však ke střele taky nedostali.
     
    39:21
    Pobyt Ocelářů v brněnské třetině přerušuje gólman Komety přesným zákrokem.
     
    39:32
    Tentokrát se Slezané provinili postavením mimo hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina úterního utkání mezi hokejisty Brna a Třince minulostí. Druhá dvacetiminutovka už tak zajímavá nebyla. K vidění nebyl ani jeden přesný zásah. Oceláři se tak stále drží ve dvoubrankovém vedení. Uvidíme, jaký hokejový příběh sepíšou týmy ve třetí části dnešního klání.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Bartejsovo nahození od modré čáry daleko nedoletělo. Kotouč totiž až do ochranné sítě přizdvihl jeden z obránců.
     
    40:53
    Stejný osud čekal i Adamského střelu z pravé strany, tentokráte kotouč zablokoval Ivan Baranka.
     
    41:20
    Další kotouč končí v ochranné síti, tentokráte před hlavním brněnským kotlem. Čiliak zasahovat nemusel.
     
    41:50
    Hra se vrátí před třineckého gólmana Kváču. Hosté vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    42:36
    Kuskova přihrávka na Jenyše při přečíslení dva na jednoho nebyla ideální, urostlý brněnský útočník ani nedokázal akci zakončit.
     
    43:37
    V posledních chvílích jsou aktivnější Brňané, hosté se navíc znovu osvobozují pouze za cenu icingu.
     
    44:06
    Holík se po lehce tečované přihrávce Zaťoviče sice dostal k zakončení, jenže trajektorie jeho střeleckého pokusu byla také změněna soupeřovou holí.
     
    44:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se dotahují na rozdíl jediného gólu! Jan Hruška přihrál od levého mantinelu zcela neobsazenému LUBOŠI HORKÉMU. Mladý útočník si následně počínal mazácky a po bekhendové kličce překonal Kváču. Asistence: Jan Hruška, Tomáš Plekanec.
     
    46:09
    Brněnská aréna hlasitě povzbuzuje své oblíbence. Pyrochta hledal Jenyše, jeho možný pokus do odkryté klece občas obránce znemožnil a kotouč tak jen doplachtil do rohu.
     
    47:04
    Zaťovič se snažil najít při situaci dva na dva. Jeho přihrávku b´však ještě ve středním pásmu obrana Třince zastavila.
     
    47:35
    Tomáš Plekanec ukázal, že má stále rychlé nohy a dojel kotouč na levém křídle. Následně hledal Horkého, jenže u puku byl dříve dobře postavený obránce Gernát.
     
    48:03
    Další útočnou akci Komety zastavuje hvizd píšťalky rozhodčí, který signalizuje ofsajd.
     
    48:40
    Čiliak lapil nahození obloučkem svou náručí a přerušuje hru. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    48:59
    Třinečtí vyhazují na další zakázané uvolnění. Dokázali však uspět na buly, jenže přichází faul na Muellera...
     
    49:07
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Haman – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:25
    Peter Mueller ztratil kotouč v souboji se Stránským a třinecký útočník následně vyhazuje kotouč.
     
    50:12
    Kotouč po Pyrochtově střele z nápřahu od modré k bráně nedoletěl a Oceláři znovu vyhazují.
     
    50:50
    Dvojice Stránský – Adamský dělala Brňanům problémy a ve střehu musel být i Čiliak, se střelou zleva si ale poradil.
     
    51:07
    Hosté v plném počtu.
     
    51:26
    Zakázané uvolnění Třince.
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 4039 diváků!
     
    51:47
    Silvester Kusko se skvěle vrátil a svou hokejkou znemožnil zakončení do odkryté klece při třineckém přečíslení!
     
    52:28
    Třineckým se ve třetí části příliš nedaří rozehrávka od vlastní brány. Znovu se provinili zakázaným uvolněním.
     
    52:35
    Horkého přihrávka naslepo zpoza brány byla tečována a kotouč tak vyskočil z útočného pásma Brna.
     
    53:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté odpovídají na převahu svého soupeře nejlepším možným způsobem! MATĚJ STRÁNSKÝ si nabruslil na pravý kruh a střelou na bližší tyč překonal brněnského brankáře. Asistence: Tomáš Kundrátek.
     
    54:30
    Další práce pro Čiliaka. Musel přikrýt kotouč na oblouku své brány. Vhazuje se na pravém kruhu z jeho pohledu.
     
    54:54
    Kusku se pokusil přenechat kotouč Jenyšovi na levé křídlo. Pavel Jenyš však upadl, takže se k puku dostali hosté.
     
    55:31
    Draveckého přízemní pokus z vrcholu levého kruhu Marek Čiliak vyráží svými betony.
     
    55:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    A už je to znovu o tří branky! Po velké chybě brněnského obránce z mezikruží rychle vypálil JIŘÍ POLANSKÝ, který zaskočil Čiliaka a vstřelil svůj druhý gól v zápase! Bez asistence.
     
    56:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šestý gól Ocelářů je na světě! Martin Adamský přihrál na pravý kruh MATĚJI STRÁNSKÉMU, který se z této pozice znovu nemýlil. Skvělou střelou z nápřahu trefil přesně pravý horní roh brněnské brány. Asistence: Martin Adamský.
     
    57:42
    O výsledku je již tak rozhodnuto. Brňané nedokázali využít svého tlaku k vyrovnání. Naopak Oceláři jsou dnes velmi efektivní a v závěru třetí části vedou o čtyři góly.
     
    58:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané ještě korigují skóre. JAN HRUŠKA nabral rychlost a ve středním pásma přebral volný kotouč. Svůj samostatný únik pak zakončil povedenou kličkou do bekhendu a trefou do odkryté brány. Bez asistence.
     
    59:41
    Orsava najel jen do spoluhráče Kunce a poslední akce Komety tak čtvrtým gólem určitě neskončí.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jan Hruška (KOM)
    Petr Kváča (TRI)
     
    V jihomoravské metropoli skončil přípravný zápas mezi týmy HC Kometa Brno a HC Oceláři Třinec. Hosté dokázali i ve druhém letním vzájemném zápase proměnit více gólových šancí a znovu zvítězit, tentokráte se tak stalo po přestřelce 3:6. Utkání má hned tři dvougólové střelce. Na domácí straně je jím útočník Jan Hruška, na straně Ocelářů pak hned dva forvardi. Jedná se o Jiřího Polanského a Matěje Stránského.
     
    Ode mě je to z brněnské arény již vše. Přeji pěkný večer a u dalšího sportovního přenosu opět na počtenou! (20:23:04)

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 20. Hruška (Mueller, Gulaši), 45. Horký (Hruška, Plekanec), 59. Hruška – 12. Novotný (Hrehorčák), 15. Polanský (Stránský), 17. Hrňa (Kundrátek, Chmielewski), 54. Stránský (Kundrátek), 56. Polanský, 57. Stránský (Adamský)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Klimeš) – Bartejs, Pyrochta, Baranka, Němec, Gulaši, Malec, Svozil – Zaťovič, Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Horký – Orsava, Lev, Kunc – Jenyš, Kusko, Kratochvíl
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Loubal) – Dravecký, Kundrátek, Gernát, Haman, Adámek, Hrachovský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Stránský – Kofroň, Hladonik, Kovarčík O. – Hrehorčák, Novotný, Kvasnica

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Komínek, Měkýš
    thejrc.org