TK ke golfovému Tisport Czech Ladies Open (kon.)
konec
Tisková konference ke golfovému Tipsport Czech Ladies Open

Úterý 20.08.2019, 11:05 • NH Prague City, Praha • Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:05:03)
     
    Na závěr dostane slovo Petr Halaburda, který by měl říct informací o médiích. Mluvil o akreditacích, prostorech pro rozhovory, tiskových zprávách a sociálních sítích turnaje.
     
    Luboš Koželuh musel odpovídat na dotaz budoucnosti turnaje. Ta vypadá optimisticky. Turnaj by se tak mohl odehrát na Karlštejně i příští rok. Komplikací však může být olympiáda a nově vznikající soutěž týmů.
     
    Čeněk Lorenc ukončil plánovanou část tiskové konference. Teď je čas na dotazy.
     
    Tisport Czech Ladies Open ponese podobně jako francouzský Jabra Open označení "dual ranking“. To znamená, že turnaj je tak veden jak v sérii Ladies European Tour, tak i v Let Access sérii.
     
    Nadále si slovo opět ukousl Luboš Koželuh. Zmínil, že sázení na golf je sice extrémně náročné, oproti ostatním sportům však velmi dynamické. O překvapení v golfu opravdu není nouze.
     
    Půvabná česká golfistka nadále pronesla, že je až překvapena sama sebou, že na juniorském mistrovství, se jí v "údolí smrti" na Karlštejně dařilo.
     
    Nadále dostala slovo Sára Kousková. Ta studuje na prestižní americké univerzitě. I česká amatérka se na turnaj na Karlštejně těší, naposledy se jí hrálo na středočeském hřišti velmi dobře.
     
    Nadále česká profesionálka prozradila, že na turnaji bude velká konkurence. Avšak nadále dodala, že je natolik zkušená, že věří, že může být úspěšná.
     
    Jako první z hráček dostala slovo profesionálka Kateřina Vlašínová. Ta zmínila, že naposledy na Karlštejně hrála v roce 2017, kde vyhrála jeden z golfových turnajů. Nadále představila svůj tréninkový plán, který začíná už dnes odpoledne.
     
    Poslední zastávkou na Ladies European Tour byl ASI Ladies Scottish Open ve Skotku. Do TOP 10 se vešly Skotka Carly Booth a Němka Caroline Lampert. Obě dvě hráčky se představí i na českém turnaji.
     
    Čeněk Lorenc v rychlosti zopakoval výčet všech hráček, které jsou na turnaj přihlášeny. Kompletního ho naleznete na oficiálních stránkách turnaje.
     
    Nadále zmínil, že se česká televize pokusí ukázat největší možný počet českých hráček, které se na turnaji představí. Doufá proto, že co nejvíce tuzemských golfistek se probojuje v turnaji co nejdále.
     
    Nadále dostal slovo zástupce České televize. Ten zmínil, že Tipsport Czech Ladies Open bude komentovat Čeněk Lorenc. Veřejnoprávní televize bude výrobcem signálu, diváci tak uvidí v sobotu i v neděli dva hodinové vstupy.
     
    Jamka číslo 14 bude zajímavá svou prémií od Tipsportu. Ta dosáhne až na částku 10 000 dolarů. Od Tipsportu bude na celý turnaj připravena široká kurzová nabídka. Všechny kurzy by navíc měly být live.
     
    Už první jamka na středočeském hřišti nabízí zajímavou podívanou. Jamka číslo jedna je totiž dlouhá 458 metrů.
     
    Nadále poprosil moderátora Čeňka Lorence, aby zmínil přesné rozměry hřiště. To bude mít 5590 metrů.
     
    Slovo po Mirku Grossmannovi si opět vzal Luboš Koželuh, který pochválil svého kolegu za otevřenost médiím. Nadále zmínil, že se osm jamek hraje ze žlutých odpališť, osm z modrých, jamka s číslem 8 z bílého odpaliště a 13 z červeného.
     
    Řeč Mirka Grossmanna byla o něco kratší. Zmínil, že hřiště na Karlštejně není nijak záludné a hráčky by měly odehrát dobré výsledky. Navíc si postěžoval, že práce s golfovým trávníkem je opravdu náročná, ale že by mělo být na turnaj vše skvěle připraveno.
     
    Mirko Grossmann zmínil, že vstupné na turnaj bude dobrovolné. Jediné, co bude zpoplatněné bude parkoviště, které vyjde fanoušky na padesát korun za auto.

    Libor Kokoška

    bahis siteleri