Liberec – IHA Florida 12:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
12:3 (4:1, 6:2, 2:0)
International Hockey Academy Florida
Středa 21.08.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Přípravné zápasy dorostu
Partner:
     
    58:27
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Thorne – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:49
    Kilian Flobck mohl alespoň nepatrně upravit skóre ve prospěch svého celku. Jeho střelu zápěstím pod horní tyč ovšem Franc dobře vyškrábl vyrážečkou až do ochranné sítě!
     
    54:36
    Trošku exhibiční akce domácích. Filip Kříž sám před bránou ještě posunul pryž na Milana Jobka, proti němuž se Smedley stihl přemístit.
     
    52:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šíma – 2 min., držení).
     
    50:34
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (R.Buffalo – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dvořák – 2 min., hrubost).
     
    48:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla krásná akce! Šelmy svého soupeře zatlačily, jako kdyby hrály přesilovku. Matěj Leden míchal s kotoučem za bránou, až vyslal exkluzivní žabičku mezi kruhy. Tam operoval LUKA VODLAN, jenž po rychlém zpracování zamířil nechytatelně k tyči! Asistence: Matěj Leden.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Lightning – 2 min., držení hole).
     
    43:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Američané si dávají vlastní gól a debakl je z jejich pohledu znovu o něco hrozivější. ONDŘEJ CULEK se snažil z pravého kruhu přihrát před branku. Lars Thoma sice nepustil kotouč k Culkově spoluhráči, smolně si jej nicméně kopl do vlastní klece!
     
    42:00
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Athavasopoulos – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:42
    Liberečtí vstupují do třetiny faulem. Jakub Hladík (LIB) si půjde odpočinout na trestnou lavičku za faul kolenem.
     
    35:31
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Palma-Sauzech – 2 min., nesportovní chování).
     
    35:31
    Liberec právě vstřelil branku!
    Mistr loňského ročníku dorostenecké extraligy v přesilovce zaokrouhluje počet gólů. Matěje Ledna na brankovišti Smedley nadvakrát vyčapal, následně si poradil také s přijíždějícím JAKUBEM MASAŘEM, jenže stejný hráč se pak dostal ještě k dorážce a napálil pryž pod břevno. Asistence: Matěj Leden.

    Následovaly trošku vyhrocenější situace, frustrace amerických chlapců je znát. Rozhodčí měli plné ruce práce.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Lightning – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:49
    Meisel nabil křížem Jobkovi, proti jehož rychlé střele převedl Smedley výtečný zákrok ramenem. Šelmy si na desátý gól zatím musejí nechat zajít chuť.
     
    32:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na světe je další gól! Opakovala se obdobná situace, jako při čtvrté trefě domácích. Tyč tentokrát nastřelil z pravého kruhu Hujer, akce však pokračovala, na druhém křídle napřáhl JAKUB DVOŘÁK a jeho dělovka prolétla kolem gólmanovy vyrážečky až do sítě!
     
    31:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Culek – 2 min., držení).
     
    30:58
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Prick – 2 min., držení).
     
    29:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Český celek nicméně rázem odskakuje zpátky na rozdíl pěti tref! Jakub Masař přenechal touš do tandemu ADAMU MĚCHUROVI, který v plné rychlosti přebruslil obránce a obelstil nebohého Smedleyho bleskově provedeným blafákem do forhendu. Měchura tím kompletuje hattrick! Asistence: Jakub Masař.
     
    28:55
    International Hockey Academy Florida právě vstřelila branku!
    Lukáš Franc si ani nesáhl na puk a už jej je nucen lovit ze své sítě. Hezkou individuální akcí se prezentoval SANTERI HUSSO, jenž prosvištěl přes dva protihráče až na levý kruh a milimetrově přesnou ranou ke vzdálenější tyči upravuje na 3:7! Bez asistence.
     
    28:25
    A Čeněk Krátký nakonec střídá, mezi tyče se místo něj postaví Lukáš Franc.
     
    27:42
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vodlan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Flobck – 2 min., hrubost).
     
    26:00
    International Hockey Academy Florida právě vstřelila branku!
    Velice pohledná akce v podání amerického týmu znamená drobnou korekci skóre! KILIAN FLOBCK si s Ethanem Wongusem v přečíslení výborně vyměnili kotouč a první jmenovaný posléze přízemní střelou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Ethan Wongus.
     
    24:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obránce RICHARD PATZELT zažil skvělé střídání. Nejdříve parádní bombou od modré lajny vyprášil Smedleyho betony. Další rána z podobného místa už se mu paradoxně tolik nepovedla, hostující gólman si ovšem vybral slabou chvíli a lapačkou promáchl. Bez asistence.
     
    23:20
    Síly na ledě se vyrovnávají. I když Utin Lightning (IHF) příliš nechápe, proč míří na trestnou lavici, sudí jej tam posílají. Signalizuje se faul loktem.
     
    22:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., napadení).
     
    22:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Demolice Američanů pokračuje! Další velký tlak libereckých dorostenců v útočném pásmu završila parádní křižná přihrávka od Mikuláše Jenčovského, po níž se do kotouče opřel z pravého kruhu bez přípravy ONDŘEJ CULEK a Smedley neměl šanci! Asistence: Mikuláš Jenčovský.
     
    22:10
    Pět gólů už Smedley dostal, od dalších jej zachraňují tyčky. Teď zacinkala po parádní střele Hujera, který si znovu sjížděl mezi kruhy.
     
    20:39
    Pod Ještědem málem bylo ještě veseleji, Masař totiž využil chyby v rozehrávce a dostal do úniku Matěje Ledna. Tomu se puk při blafáku postavil na hranu a projel mimo branku.
     
    20:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jak domácí skončili úvodní třetinu, tak začali tu další. PETR GAJDA si mezi kruhy zpracoval přihrávku z levého křídla. První střelu na betony ještě Smedley vyrazil před sebe, tam se však dostal právě Gajda a snadno skóroval!
     
    19:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další skvěle sehraná početní výhoda libereckých šelem! Hosty z Tampy se jim podařilo totálně rozhodit. Nejdříve zůstal před bránou úplně volný Duschka, jehož od zadního hrazení našel Masař. Alexander Smedley si dobře postavil klec, podruhé jej totiž zastoupila tyč.

    Hned o několik sekund později nicméně vystřelil z uctivé vzdálenosti Matěj Leden. U tyčky stojící JAKUB MASAŘ jeho pokus skvělou tečí sklepl přímo do sítě a domácí vedou už 4:1! Asistence: Matěj Leden.
     
    18:51
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Husso – 2 min., podrážení).
     
    18:16
    Lukáš Plos vypálil z mezikruží a za Smedleym se ozvalo cinknutí břevna! Skvělému Plosově projektilu scházely pouze centimetry...
     
    15:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Parádní odpověď českého celku! Bennet Rossmy se chopil puku mezi kruhy, bekhendem jej zavezl do pravého kruhu a přihrál před branku. ADAM MĚCHURA pouze nastavil hůl a doklepl precizní přihrávku do sítě! Asistence: Bennet Rossmy.
     
    13:54
    International Hockey Academy Florida právě vstřelila branku!
    Zničehonic máme sníženo! Tygři se nechali trošku vytáhnout, Kilian Flobck šikovně přenesl hru a SANTERI HUSSO svižnou střelou z prostoru mezi kruhy vymetl pavučinky v horním růžku Krátkého pokladnice. Asistence: Kilian Flobck.
     
    13:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., sekání).
     
    11:16
    Vyloučení v týmu International Hockey Academy Florida (Cichosz – 2 min., podrážení).
     
    10:59
    A mohlo to být už o tři branky, Jakub Hujer totiž zprava táhl akci dvou proti jednomu. Škoda, že individuální řešení proti Smedleymu neslavilo úspěch!
     
    09:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši diktují tempo hry a přidávají další trefu. Adam Měchura ujel po pravém křídle a předložil kotouč mezi kruhy PETRU GAJDOVI, jehož rána bez přípravy zaplula přesně k tyči marně se ohlížejícího Smedleyho! Asistence: Adam Měchura.
     
    07:19
    Lukáš Plos poslal sražený kotouč z mezikruží doprava a Jakub Hujer před poloprázdnou klecí floridské akedemie netrefil vůbec dobře!
     
    07:00
    Jackson Prick (IHF) naremploval jednoho z domácích borců na mantinel a inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    06:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužená odměna pro Tygry! ADAM MĚCHURA využil zaváhání hostů na útočné modré čáře. Utin Lightning se ho marně snažil zastavit, načež už měl před sebou Měchura pouze Smedleyho. Ten si vybral pořádnou dávku smůly, zakončení libereckého forvarda totiž vyrazil jen do jeho nohy, od níž černá guma putovala přímo za čáru! Bez asistence.
     
    04:43
    První velká šance utkání. Jakub Hujer lišáckou přihrávkou do uličky nalezl před bránou volného Matěje Ledna, ten se snažil zasunout puk mezi nohy roztaženého Smedleyho, jenž odmítl kapitulovat!
     
    Úvodní vhazování je odloženo! Zápas by podle nejnovějších informací měl začít s hodinovým zpožděním, tedy v 18:00.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. Měchura, 10. Gajda (Měchura), 16. Měchura (Rossmy), 20. Masař (Leden), 21. Gajda, 23. Culek (Jenčovský), 25. Patzelt, 30. Měchura (Masař), 33. Dvořák, 36. Masař (Leden), 44. Culek, 49. Vodlan (Leden) – 14. Husso (Flobck), 26. Flobck (Wongus), 29. Husso


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (29. Franc) – Hladík, Meisel, Tůma, Duschka, Patzelt, Šíma, Dvořák, Culek – Rossmy, Měchura, Gajda, Masař, Vodlan, Leden, Trunda, Hujer, Plos, Kříž, Jenčovský, Jobek.
    International Hockey Academy Florida: Smedley (Gemperle) – Romney, Apollon, Palma – Sauzech, Lightning, Athavasoupoulos, Thoma, Suaver, Buffalo Reminghton, Romney, Cichosz, Pricz, Flobck, Buffalo Rhodes, Wongus, Husso, Thorne.
    thejrc.org