Třinec – Olomouc 2:3 (po pr.) | Ústí n/L – Benátky n/J 7:4 (kon.) | Klatovy – Plzeň 1:11 (kon.)
Třebíč – Prostějov 2:4 (po pr.) | Slavia – Briançon 3:1 (kon.) | Liberec – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Detva – Bratislava Capitals 4:2 (kon.) | Šumperk – Vrchlabí 7:1 (kon.) | Kolín – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.)
Havířov – Trenčín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Chomutov 4:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 9:7 (kon.)
Mostečtí Lvi – Děčín 4:8 (kon.) | Písek – Milevsko 4:3 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 7:1 (kon.) | Znojmo – Vítkovice 3:7 (kon.) | Martin – Jastrzębie 5:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:4 (1:0, 1:3, 3:1)
JKH GKS Jastrzębie
sk Čtvrtek 22.08.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Kaláber (tréner GKS Jastrzebie): "Do zápasu sme nastúpili nekoncentrovane. Hráči si mysleli, že po predchádzajúcich výsledkoch a víťazstvách, vrátane tých s tímami 1. českej ligy, sa im v zápase s tímom 1. slovenskej ligy nemôže nič stať. Úvodná tretina bola z našej strany veľmi zlá, úvodné dva góly sme zároveň inkasovali po premenených trestných strieľaniach i keď pri druhom treba povedať, že mu predchádzalo postavenie mimo hry. Na toto sa ale nemôžeme vyhovárať. Musíme hrať od začiatku koncentrovane, dávať si pozor na vylúčenia. Proti tímu, ktoré má vo svojich radoch skúsených hráčov hrajúcich prednedávnom Extraligu, si nemôžeme výpadky dovoliť. Domáci si po predvedenom výkone víťazstvo zaslúžili. Tretiu tretinu v jej úvode ovplyvnil hlúpy faul po ktorom sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Po tomto momente domáci hráči pritvrdili, videli, že naši hráči sú šikovnejší na rukách, trochu sa to priostrilo. Rozhodca zápas pustil, výsledkom toho bola takmer nepríjemná situácia. Je to však príprava, skúšame hráčov, rôzne formácie. Máme mladý tím, hráme v meste na českých hraniciach. Medzi hráčmi máme 17 odchovancov, dvoch poľských hráčov mimo nášho mesta, zvyšok je doplnený cudzincami, ktorí tímu dávajú kvalitu. Vychovávame vlastných hráčov, máme víziu pracovať s našimi odchovancami. Určite sú ekonomicky silnejšie tímy ako my, napríklad Krakow či Tychy, pri ktorých sa ale prejavuje pravidlo neobmedzeného počtu cudzincov v tíme. Tu hrá 12 – 13 cudzincov, my ich máme spolu 6. Bohatšie tímy si to môžu dovoliť, našou filozofiou je však výchova vlastných hráčov. Veľmi dobre sa nám pracuje s mládežou, vidieť tu talentovaných hokejistov, ktorých je potrebné zapracovať. Máme tu Walegu a Sołtysa, dvoch 18-ročných chlapcov, ktorých bolo vidieť. Ďalej tu máme 20-ročných a 21-ročných hráčov."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vedeli sme, že nastupuje proti kvalitnému tímu, ktorý odohral pred sezónou dobré zápasy. Jeho hráči sú na ľade už päť týždňov, bolo cítiť, že sú v príprave niekde inde. Bolo to vyrovnané stretnutie, dostali sme sa dvakrát na začiatku do vedenia o ktoré sme sa vlastnými chybami pripravili. V úvode prípravy je to ale akceptovateľné, teší ma však predvedená hra v poslednom dejstve. S výkonom som bol spokojný, predovšetkým s otočením vývoja. Každé víťazstvo, aj to v príprave je určite pozitívnym impulzom. Videli sme veľa pozitívnych momentov. V tretej tretine vstupovali tímy s odlišnou taktikou, súper hral v úvodnej napríklad viac zatiahnuto. Od druhej tretiny sa začali do nás hráči súpera tlačiť, boli agresívnejší k čomu sme prispôsobili našu hru v tretej tretine. Očakávali sme v nej nápor súpera, hráči si s ním poradili. Povzbudil nás strelený gól, hra sa začala postupne preklápať na našu stranu. Zlepšeným pohybom sme si vypýtali fauly, súpera sme dokázali zatlačiť. Adam Paulíny musel v dnešnom stretnutí predčasne skončiť a cestovať na vyšetrenie do nemocnice. Dúfame, že to nebude dlhodobejší výpadok. V prípade Ivana Brezniaka veríme, že to takisto nebude nič vážne. Potešil nás príchod Michala Murčeka, ktorý zatiaľ nemá angažmán. Spolupráca hráčov vo formácii bola veľmi dobrá. Dnes nám chýbal Lukáš Videlka, ktorý si na tréningu po zrážke s hráčom zlomil nos. Už však trénoval, bude ale musieť nosiť celotvárový kryt, čo mu zamedzilo nastúpiť na dnešné stretnutie. Najbližšie nastúpime v súboji so Žilinou na svojom ľade 29. augusta, dúfame, že v ňom nastúpia aj ďalší hráči." (21:29:13)
     
    Domáci si zaknihovali prvé víťazstvo v príprave: Góly: 3. Jurášek, 32. Poliaček, 42. Langhammer (Poliaček), 50. Murček (Poliaček), 59. Murček (Šimon, Nauš) – 24. Pelaczyk (Nalewajka), 36. Nalewajka (Matusik), 40. Kasperlik (Rohtla), 60. Jass (Jabornik).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    GKS Jastrzebie dáva gól! Zrazený puk do bránky. Zdalo sa, že to bolo korčuľou. MARIS JASS si pripisuje gól, Henrich Jabornik asistenciu.
     
    59:27
    František Poliaček (MAR) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie. Navyše inkasuje trest do konca zápasu.
     
    59:27
    Murčekova zrážka s Kasperlikom. Poliaček si ešte snaží niečo vydiskutovať s rozhodcom.
     
    59:10
    Puk končí v rohu klziska. V hre sa pokračuje.
     
    59:00
    Hostia nemajú čo stratiť. Hrajú bez brankára.
     
    58:59
    Oddychový čas hostí.
     
    58:37
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Dorážka MICHALA MURČEKA do odkrytej bránky. Pri góle mu asistovali Martin Šimon a Aurel Nauš.
     
    58:04
    Murčekova nepresná prihrávka. Domáci potrebujú udržať pásmo.
     
    57:46
    Maris Jass (JAS) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    57:16
    Oravec otáľal s prihrávkou vo vlastnom pásme. Takmer toho využil Radosław Nalewajka.
     
    56:49
    Hostia v plnom počte. Jabornik na ľadovej ploche.
     
    56:23
    Nepresná prihrávka na Dírera. Zeliska to však neurobil vôbec dobre.
     
    56:01
    Opäť vyhodený puk. Tentoraz zásluhou Górneho.
     
    55:34
    Šimon sa vracia po vyhodený puk. Hostia získali niekoľko sekúnd.
     
    55:12
    Poliaček krížnou prihrávkou hľadal Langhammera. Ten takmer využil priestor v rámci ktorého sa presúval brankár.
     
    54:48
    Henrich Jabornik (JAS) inkasuje dve minúty za držanie.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Jurášek, 32. Poliaček, 42. Langhammer (Poliaček), 50. Murček (Poliaček), 59. Murček (Šimon, Nauš) – 24. Pelaczyk (Nalewajka), 36. Nalewajka (Matusik), 40. Kasperlik (Rohtla), 60. Jass (Jabornik)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Šimon, Themár – Ligas, Dvořák – Rusina, Oravec – Lavička, Rešetár – Poliaček, Murček, Brezniak – Paulíny, Barto, Rudzan – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Nauš, Langhammer, Jurášek
    JKH GKS Jastrzębie: Raszka (Marek) – Górny, Jabornik – Kostek, Jass – Michałowski, Matusik – Radzieńciak, Chorążyczewski – Kasperlik, Wałęga, Paś – Iossafov, Rohtla, Sołtys – Nalewajka Ł., Jarosz, Pelaczyk – Nalewajka R., Kulas, Wróbel

    Rozhodčí: Valach – Hajnik, Ševčík

    Diváci: 560
    thejrc.org