Jihlava – Líšeň 3:2 (kon.) | Hr. Králové – Chrudim 2:0 (kon.) | Brno – Vítkovice 1:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:0 (2:0)
MFK Chrudim
Pátek 23.08.2019, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zazněl závěrečný hvizd utkání, ve kterém se rozhodovalo už v prvním poločase. To se totiž prosadil domácí Prekop a poté Martinec, kteří tak stanovili konečný výsledek na 2:0. Chrudim si dnes žádnou velkou příležitost nevypracovala, proto na bodový úspěch příliš pomýšlet nemohla. Ode mě je to tak vše, díky za pozornost a příště zase na počtenou! (19:57:58)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na druhé straně bezpečně lapil balon do rukavic Ottmar a vypadá to, že konec utkání je na spadnutí.
     
    90+3
    Zatímco se Hradečtí dožadovali odpískání pokutového kopu na Doležala, balon už byl u kopaček Vlkanovi, který se však nedokázal střelou z pravého úhlu prosadit.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    89
    Vašulín si chystal míč do dobré střelecké pozice, až se nakonec zamotal do vlastních kliček a o balon přišel.
     
    88
    Hra je přerušena, jelikož velké křeče trápí domácího Prekopa. Ten byl rychle ošetřen a hosté ještě spěchají za snížením.
     
    86
    A tak nakonec to klidně i 3:0 mohlo být! Procházka si navedl míč z levé strany a tvrdou ranou blíže k zadní tyči trefuje břevno chrudimské svatyně!
     
    84
    Na pozoru je teď více Mrázek, nedá se ale úplně říci, že by byl třetí gól na spadnutí. Hradeckým to ale samozřejmě vůbec nevadí.
     
    82
    Chrudim to ještě zcela logicky nebalí, Hradec ale pevně drží otěže zápasu ve vlastních rukou, navíc nyní útočí.
     
    80
    Druhý poločas toho příliš pohledného nenabízí. Tohle tvrzení stále platí a přihlížející diváci spíše čekají na závěrečný hvizd, jelikož veškerá atraktivita byla zřejmě k vidění už v prvních pětačtyřiceti minutách.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází David Doležal.
     
    77
    Už se opět hraje blíže k brance Ottmara, ten však může být i nadále klidný, jelikož jeho spoluhráči, především v defenzivě, na něho nepustí skoro žádný prudší balon.
     
    76
    Tak nakonec ano, Frýdek ale hradbu těl nedokázal prostřelit.
     
    76
    I na druhé straně je ještě stále rozruch, Hradečtí se nyní točili ve vápně kolem balonu, až se jim nakonec ani vystřelit na branku Mrázka nepovedlo.
     
    74
    Poslední minuty začínají patřit také zajímavým akcím Chrudimi, zatím to končí vždy před brankou Ottmara. Vypadá to ale, že hosté nepatrně čím dál více přidávají po kotlem.
     
    72
    Následně se domácí tým hnal do hodně nadějného brejku, Djurdjević celou situaci vyřešil skvěle, Vlkanova ale na branku nemohl zcela osamocený putovat proto, jelikož si míč špatně zpracoval!
     
    71
    Další dobrá příležitost pro hosty! Přímý kop ale tentokrát putoval pouze na hlavu prvního bránícího borce, kterým byl tentokrát Kopečný.
     
    69
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Tomáš Froněk, přichází Petr Rybička.
     
    68
    Dva metry před vápnem se do míče opřel nejprve poprvé Kesner, jenomže trefil jenom zeď. Následně se mu ale o hodně více povedla koncovka z první, který však skončila pouze v náruči Ottmara!
     
    67
    Velká šance na hostující návrat do zápasu. Na řadu přijde hodně nebezpečný přímý kop!
     
    67
    Prekop s Procházkou hned dostali balon do vápna a jeden z hostujících hráčů podle nich pak zahrál rukou. Sudí Pechanec však stál dostatečně blízko, aby situaci mohl správně posoudit. Hra pokračuje dál.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Daniel Procházka.
     
    63
    Hostující Sulík na polovině hřiště fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    62
    Jedna z dalších akcí hostů, balon končí mimo a Ottmar se po delší době zapojí do hry, a to svým výkopem.
     
    60
    Hradečtí bezpečně brání svůj dvoubrankový náskok, Chrudim se tak sice drží nyní na balonu, ale Ottmara ještě vůbec nemusel vážněji zasahovat.
     
    58
    Tentokrát už Vašulín ve fotbalové akci, míč si navedl středem pole do střelecké pozice, v tu chvíli mu ale pod nohami projel kapitán Martinec a zamezil dalšímu pokračování akce.
     
    56
    Chrudim zahrávala standardní situace, ale vše končí útočným faulem Vašulína, který navíc dostává žlutou kartu...
     
    54
    Oproti tomu, jak výživná byla první půle, tak druhé není skoro vůbec. Hra se neustále přerušuje a ani jeden z týmů se nemůže dostat do pořádné kombinace, která by vedla alespoň k náznaku šance.
     
    52
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Vencl, přichází David Sixta.
     
    51
    Vlkanova se snažil zamotat nohy bránícím hráčů a následně odcentrovat na přední tyč, kličky se mu sice povedly, míč ale pak skončil v zázemí.
     
    49
    Hra se přerušuje, nedaleko branky Ottmara se faulovalo, vykopávat ale bude právě domácí brankář, jelikož se jednalo o faul útočný.
     
    48
    Začátek druhého poločasu je zatím opatrný, k vidění je spíše nakopávaná ze strany na stranu, žádná velká kombinace.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nejprve přinesl dvě pohledné branky po rohových kopech, které vsítili domácí Prekop a poté Martinec. V posledních minutách prvního poločasu se však hřiště změnilo v menší ring, padlo tak několik žlutých karet a sudí Pechanec tak bude muset od druhé poloviny zápasu oba týmy především uklidnit. Hradec ale může být klidný i tak, vede totiž 2:0!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nakonec mohlo být klidně sníženo! Na centr z levé strany si totiž nabíhal zcela volný Sulík, trknutí do míče mu ale překazil za vteřinu dvanáct vracející se Kvída!
     
    45+1
    Natavují se ještě dvě minuty, které mohly být za prodlevy klidně i dvojnásobné.
     
    45
    S posledními vteřinami základní hrací doby prvního poločasu to mohlo být o tři branky! Prekop totiž zakončoval už do prázdné branky, radost mu ale zhatili bránící hráči!
     
    43
    Tentokrát už fotbalová věc! Vlkanova prošel pravou stranou a tvrdou ranou práskl do rukavic připraveného Mrázka!
     
    42
    A další faul za žlutý kartónek, tentokrát se provinil v útoku hostující kapitán Kesner, a to vyvolalo na hřišti dokonce už i strkanice.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Christian Frýdek (FC Hradec Králové).
     
    40
    Na hřišti jsou teď velké emoce, přibývá tvrdý střetů, a to se nelíbí samozřejmě ani divákům.
     
    39
    Další nucené střídání už v prvním poločase, tentokrát to je domácí Jukl, který opouští zelený pažit a nahrazuje ho Djurdjević.
     
    38
    Na hřiště spěchá ošetření, a to právě ke trestanému Juklovi.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Robert Jukl (FC Hradec Králové).
     
    36
    Hraje se na pravé straně hřiště, balon často končí za autovou čárou, takže se zápas nyní začal poměrně hodně kouskovat.
     
    34
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Statistika úspěšnosti rohovým kopů domácího týmu je nyní zase o mnohem lepší! Tentokrát si totiž na povedený balon od Kristiana Zbrožka naběhl zcela nehlídaný JAKUB MARTINEC a je to 2:0!
     
    33
    Pokračuje se sedmým rohem domácího týmu, jeden už dnes Hradečtí využili, co nyní?
     
    32
    Sám Sulík následně dostal dobrý balon do pravé strany vápna, tady scházely milimetry, aby ho dostihl a odcentroval!
     
    32
    A nakonec z toho klidně mohla být i koncovka! Kesner totiž v pádu chtěl trefit letící míč od Sulíka, těsně se tak ale nestalo.
     
    31
    Vašulín po hodně dlouhé době vybojoval slibnější pozici pro hosty, a to autové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Otto Urma (FC Hradec Králové).
     
    28
    Kopečný na polovině hřiště hodně zariskoval, pak z toho ale byla dobrá příležitost pro Prekopa, jenž se ve vápně tak dlouho snažil trefit skákající balon, až nakonec fauloval. Ovšem bolestivě pouze pro sebe, z místa tak musí odkulhávat.
     
    26
    Obraz hry se teď uklidni, hraje se blíže k brance Ottmara, ale to jen díky tomu, že domácí bezpečně a s rozvahou kombinují až u středového kruhu.
     
    24
    Chrudim se dostala s balonem sice po delší době až na polovinu hřiště, jenomže tam se míče rychle ujal Hradec a po rychlé pohledné kombinaci pak Urma nahrál na hranici malého vápna pro Jukla, který těsně netrefuje branku!
     
    22
    Z dobrých pětadvaceti metrů nyní natáhl domácí Jukl a prudká rána těsně nad břevno musela Mrázka pořádně vystrašit! Na balon si navíc nepatrně šáhl, takže se bude zahrávat další rohový kop.
     
    21
    Po předchozí standardní situaci se Votroci stále drží nebezpečně blízko branky a snaží se zápas zřejmě definitivně druhou brankou do sítě Chrudimi zlomit.
     
    19
    Prekop dostal u vápna balon na Urmu, který asi nepovedeně, ale úspěšně, našel na penaltě své spoluhráče, kteřá však díky tísni zakončit nestihli. A tak se nakonec balon vrátil zpět na Urmu a bude z toho rohový kop!
     
    17
    Žlutou kartu dostává Miloš Kopečný (FC Hradec Králové).
     
    16
    Po vedoucím gólu přebraly otěže zápasu domácí, nyní centroval z levé strany opět Vlkanova, hned trojice hradeckých hráčů ale těsně nedoskočila!
     
    15
    Nucené střídání na straně Chrudimi, ze hřiště musí zřejmě kvůli svalovému zranění předčasně odejít Řezníček, kterého nahradí Mastík.
     
    13
    Hra pokračuje na polovině hostů, kteří se nyní nemohou vymanit z menšího tlaku domácího týmu.
     
    12
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A Votroci jdou brzy do vedení! Právě ze zmiňovaného rohového kopu přišel míč na hranici malého vápna, odkud do něho hlavou trkl parádně na zadní tyč ERIK PREKOP – 1:0!
     
    12
    Hra je teď přerušena, ošetřovaný je totiž brankář Zíma. Vypadá to, že se ale za chvíli bude opět pokračovat, a to dalším rohovým kopem Hradce.
     
    10
    Pokračovalo se rohový kopem, jenž domácí rozehráli na zadní tyč pro Šípka. Ten se k míči tak dlouho šteloval, až mu ho nakonec stihl upálit do zázemí bránící hráč.
     
    9
    Tentokrát už mohli hrozit také Hradečtí, Vlkanova dostal namazáno na levou stranu, odkud následně prudce centroval po zemi do hostujícího vápna. Defenziva Chrudimi byla včas včas nazpět.
     
    7
    Na druhé straně si vyběhl včas z branky Mrázek a jeho výkop dosáhl skoro velikosti místního osvětlení. Více zajímavého ale tato situace nepřinesla.
     
    5
    Chrudimský Vašulín se jako jediný vysunul do vzduchu na letící centr a balon po jeho koncovce zamířil těsně nad břevno!
     
    5
    Zatím jsou lepší hosté, jenž nyní vybojovali zdánlivě ztracený balon a nebýt včasného skluzu Prekopa, možná by bylo na penaltě hodně veselo!
     
    3
    Defenziva Votroků bezpečně celou situaci uhlídala, balon si navíc následně do své moci stáhl Ottmar.
     
    3
    Po dalším hostujícím snažení levou stranou se tentokrát bude zahrávat rohový kop, skoro všichni hráči se stěhují do vápna.
     
    2
    První akci hostů zastavuje včasný zásah bránícího Urmy, následně se dopředu vydal už i Hradec, toho ale zabrzdil zase ofsajd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Jukl – Šípek, Vlkanova, Ch. Frýdek – Prekop.
    Náhradníci: Vízek – M. Černý, Djurdević, Doležal, Firbacher, D. Procházka, Soukeník.

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Vencl, Drahoš, Krčál, Hlavsa – Kesner, Janoušek, Sulík, Froněk – Vašulín.
    Náhradníci: Zíma – Luong, Ujec, Sixta, Mastík, Rybička, Čáp.

    Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Vodrážka.
     
    Krásný páteční podvečer z Hradce Králové! FORTUNA NÁRODNÍ LIGA dnes nabídne i jedno atraktivní derby, a to v rámci 6. kola mezi východočeskými celky Hradce Králové a Chrudimí! Lépe je na tom v tabulce momentálně možná trochu nečekaně dnes hostující Chrudimští, kteří mají po prvních pěti kolech o jeden bod více!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 12. Prekop, 34. Martinec

    Karty:   17. Kopečný (HKR), 30. Šípek (HKR), 37. Jukl (HKR), 40. Zbrožek (HKR) – 42. Kesner (CHR), 56. Vašulín (CHR), 63. Sulík (CHR)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Jukl (39. Djurdjević) – Šípek (65. D. Procházka), Vlkanova, Ch. Frýdek (78. Doležal) – Prekop.
    Náhradníci: Vízek – M. Černý, Djurdević, Doležal, Firbacher, D. Procházka, Soukeník.

    MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček (15. Mastík), Vencl (52. Sixta), Drahoš, Krčál, Hlavsa – Kesner, Janoušek, Sulík, Froněk (69. Rybička) – Vašulín.
    Náhradníci: Zíma – Luong, Ujec, Sixta, Mastík, Rybička, Čáp.

    Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Vodrážka
    thejrc.org