Kolín nad Rýnem – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:3 (1:0)
Borussia Dortmund
Pátek 23.08.2019, 20:30 • RheinEnergieStadion, Kolín • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u bundesligového fotbalu na počtěnou! (22:29:18)
     
    Je za námi předehrávka druhého kola Bundesligy, kterou ovládli fotbalisté Borussie Dortmund. Kolín sice předvedl dobrý výkon, hlavně v prvním poločase, kdy se trefil Dominick Drexler. Dortmund ale ve druhém poločase a především v posledních dvacetiminutovce ukázal vytrvalost a trpělivost. Po brankách Sancha, Hakímiho a Alcácera se jim povedlo utkání otočit a uzmout si tak další tři body do ligové tabulky.

    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Paco ALCÁCER - 1:3
     
    90+4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Kolín se dostal do vápna a dost možná stačilo málo, aby byla branka Bürkiho ohrožena. Nicméně se tak nestalo a do otevřené obrany se dostal Jadon Sancho, který si po pravé straně seběhl až do vápna. Tam nabídl míč pro PACA ALCÁCERA, který zakončením do odkryté branky jen potvrdil tři body pro Borussii.
     
    90+3
    Středem hřiště šel centr do útoku Kolína, ale domácí borec míč nepřijal. Mats Hummels fauloval a pokračovat se bude standardkou.
     
    90+2
    Následná akce se bílým nepovedla a za nakopnutým míčem pelášil Marco Reus. Obránce Kingsley Ehizibue ale z posledních sil skočil rybičku a přihrál tak brankáři Hornovi.
     
    90+1
    Nad rámec utkání bylo nastaveno očekávaných pět minutek. Domácí se snažili před šestnáctkou, ale jeden z hráčů míč rázně odkopl přímo z kopačky hráče Kolína.
     
    90
    Kingsley Ehizibue si následně ve středu hřiště počínal hodně nedovoleně a skluzem zezadu povalil k zemi Bruuna Larsena. Domácí bojovník inkasuje žlutou kartu.
     
    89
    Jistotu na výsledku mohli následně přidat hosté. Dortmund šel do protiakce a Alcácer hledal na středu Brandta, tomu se ale bránícího hráče nakonec překonat nepovedlo.
     
    88
    Černožlutí pokračují v aktivní hře a nechtějí domácí Kolín do ničeho pustit. Zároveň se domácí publikum utichlo a slyšíme spíše příznivce westfálského celku.
    86. Achraf HAKIMÍ - 1:2
     
    86
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Parádní akce hostujícího celku znamená obrat ve skóre a vedení Dortmundu! Łukasz Piszczek na pravé straně parádně počkal a geniálním centrem našel na vzdálenější tyčce ACHRAFA HAKIMÍHO. Ten vyskočil nejvýše a pohodlnou hlavičkou posílá BVB do vedení.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    83
    Již se pokračuje ve hře a oba celky vrhají všechny své síly do útočné fáze. Sledujeme tak parádní fotbal na obě strany. Radost pohledět.
     
    82
    Z ničeho nic padl k zemi Dominick Drexler a hráči Borussie hned sportovně zakopli míč. Uvidíme, za jak dlouho bude hra pokračovat.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Anthony Modeste, přichází Marco Höger.
     
    80
    Poslední momenty jsou velkým obléháním domácí branky a jinak to do konce utkání asi ani nebude. Hra bude pokračovat vhazováním po střídání Kolína.
     
    79
    Birger Verstraete ukončil snažení Witsela faulem zezadu. Odvážný zákrok na někoho, kdo byl v utkání již jednou napomínán. Pokračuje se kombinací žlutočerných.

    David Panuška

    Branky: 29. Drexler (Schirí) – 70. Sancho (T. Hazard), 86. Hakimí (Ł. Piszczek), 90+4. Alcácer (Sancho)

    Karty:   45. B. Verstraete (KLN), 90. Ehizibue (KLN) – 58. Ł. Piszczek (DOR)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector – Schindler (74. Kainz), Schirí, B. Verstraete, Drexler – J. Córdoba (55. Terodde), Modeste (81. Höger).
    Náhradníci: Kessler – Sobiech, Höger, Terodde, Schaub, Koziello, Meré, Kainz, Bader.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Hummels, N. Schulz (62. Hakimí) – Witsel, Weigl (62. Brandt) – Sancho, Reus, T. Hazard (85. Bruun Larsen) – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Hakimí, Delaney, Dahoud, M. Götze, Brandt, Schmelzer, Bruun Larsen.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Geracht
    ocianews.com