Miskolc – Cracovia 3:2 (kon.) | Poprad – Michalovce 2:3 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
HK Poprad
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 23.08.2019, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa píše jeho 72. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále.

    Skupina A: HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce
    Skupina B: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc, Comarch Cracovia

    Program turnaja:
    Štvrtok 22. 8. 2019
    1. 15:00 | Les Aigles de Nice – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2
    2. 19:00 | HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškolc 4:2
    Piatok 23. 8. 2019
    3. 15:00 | DVTK Jegesmedvék Miškolc – Comarch Cracovia
    4. 19:00 | HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce
    Sobota 24. 8. 2019
    5. 15:00 | Comarch Cracovia – HC Košice
    6. 19:00 | HK Poprad – Les Aigles de Nice
    Nedeľa 25. 8. 2019
    7. 11:00 | 3. mužstvo sk. A vs. 3. mužstvo sk. B (o piate miesto)
    8. 15:00 | 2. mužstvo sk. A vs. 2. mužstvo sk. B (o tretie miesto)
    9. 19:00 | 1. mužstvo sk. A vs. 1. mužstvo sk. B (o prvé miesto)

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    67. ročník, 2014, HK Poprad
    68. ročník, 2015, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, HC Košice
    71. ročník, 2018, HK Poprad

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2019 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu druhého hracieho dňa na 72. ročníku Tatranského pohára. Večer vstupuje do turnaja už aj domáci tím HK Poprad, ktorý sa stretne s HK Dukla Ingema Michalovce. Stretnutie sa začína o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Organizátor turnaja vstupuje do 72. ročníka Tatranského pohára ako obhajca trofeje. Za doterajších 71 rokov organizovania Tatranského pohára dokázal Poprad zvíťaziť v desiatich prípadoch. Naposledy sa tak udialo minulý rok a predtým v rokoch 2014 a 2012. Poprad cez leto už stihol angažovať niektoré zaujímavé mená, predĺžiť zmluvu s viacerými hráčmi a stihol odohrať aj nejaké prípravné zápasy. Dvojicu prípravných zápasov odohral Poprad v Sheffielde, tamojším oceliarom podľahol v dvoch zápasoch 7:4 a 5:2. Predtým Poprad podľahol Cracovii 1:2, zdolal Mikuláš 4:2 a rovnakému súperovi podľahol 3:2.

    HK Dukla Ingema Michalovce
    Michalovce sú nováčikom na slovenskej tipsportligovej mape. V našej najvyššej súťaži sa predstavia premiérovo vďaka víťazstvu v baráži so Žilinou a takisto sa aj premiérovo predstavia na Tatranskom pohári. Cez letnú prestávku do kádra pribudli zaujímavé mená ako obranca Mike Dalhuisen, Konsta Mesikämmen, Aki Juusela, Samuel Salonen či Christophe Lalancette. Doposiaľ odohrali Michalovce v príprave štyri zápasy. DVTK porazili 5:3, podľahli Banskej Bystrici 4:1, zdolali Linec 4:3 po nájazdoch a v poslednom prípravnom zápase si poradili s DEAC 4:2. Michalovce majú už za sebou prvý zápas, v ktorom zdolali Nice 1:2 a zvíťazili aj v pomocných samostatných nájazdoch.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Halo) – Fabian (C), Brejčák (A), Magovac, Kramár, Erving, Ťavoda, Česánek – Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana (A) – Karterud, Kundrik, Leclerc – Takáč, Pelamo, Zagrapan – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – R. Svitana

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan (Surák) – Bdžoch, Mesikämmen, Dalhuisen, Kolba (C), Zekucia, Hančák, Mesároš, Novický – Juusela, Lalancette, Spilar (A) – Hvila, Boltun, Hričina – Giľák, Linet (A), Salonen – Chalupa, Toma, Mašlonka

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Smrek, Wolf.
     
    Dukla nastupuje na toto stretnutie v žltých dresoch, Poprad bude hrať v modrých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Do stretnutia aktívne vstúpili hokejisti Popradu, Brejčákov nahodený puk na zadný mantinel zachytil Svitana a zblízka pálil. Mieril však vedľa.
     
    01:03
    Magovac si v strednom pásme veľmi nerozumel s Karterudom, ktorému poslal poriadne nepresnú prihrávku.
     
    01:39
    Giľák šikovne vybojoval puk na ľavom kruhu, natlačil sa pred Vošvrdu a snažil sa ho prekvapiť. Popradský gólman však bol pripravený a vypichol puk.
     
    01:52
    Presilová hra pre Duklu Michalovce. Jesse Pelamo dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    02:25
    Zakončenie od modrej čiary z hokejky Dalhuisena dokázal zastaviť Kramár a okamžite vyhodil puk preč cez celé klzisko.
     
    03:17
    Lalancette hľadal prihrávkou pred bránku Juuselu, ktorý sa snažil uvoľniť pred Vošvrdom, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    03:27
    Vylučuje sa na oboch stranách. Konsta Mesikämmen tvrdo narazil Matúša Paločka a dostal 2+10 minút za vrazenie. Na domácej strane Ťavoda dostáva 10 minút za nešportové správanie.
     
    04:16
    Karterud sa snažil zblízka ohroziť Trenčana, čo sa mu aj čiastočne podarilo. Jeho nevýrazné bekhendové zakončenie však skončilo priamo na Trenčanovej výstroji.
     
    05:01
    Hráčska lavica Poprad dostáva menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odsedí Štrauch.
     
    05:30
    Gabriel Spilar to vyskúšal individuálnym prienikom, dostal sa síce do útočného pásma, o puk však veľmi skoro prišiel a domáci sa stihli oslobodiť.
     
    06:16
    Kamzíkom zatiaľ toto oslabenie vcelku aj vychádza. Podarilo sa im už po druhýkrát bezpečne vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    06:52
    Hričina šikovne posunul na pravé krídlo Hvilovi, ktorý vyskúšal prekvapiť Vošvrdu. Gólman Popradu dokázal vyraziť a zlikvidovať aj nasledujúcu dorážku.
     
    07:35
    Jakub Linet sa snažil preniknúť po pravom krídle, no veľmi sa mu to nepodarilo. Stratil puk v súboji s domácim obrancom a Vošvrda potom bezpečne prikryl.
     
    07:46
    S jednoduchou strelou z hokejky Mateja Paločka nemal gólman Adam Trenčan problémy. Bezpečne ju zachytil do lapačky a pre istotu podržal.
     
    07:50
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú do vedenia v stretnutí. Domáci vyhrali buly v útočnom pásme, k puku na modrej sa dostal Fabian a jeho ľahkú strelu dokázal tečovať PETER BJALONČÍK.
    Asistencie: Štefan Fabian, Matúš Paločko.
     
    08:41
    Dukla Michalovce dala gól!
    Rýcha odpoveď v podaní Dukly! Spilar z ľavého kruhu posunul na modrú čiaru MIKEOVI DALHUISENOVI, ktorý využil skutočnosť, že Vošvrda mal zakrytý výhľad, a tak to len švihom nahodil a puk spadol do bránky.
    Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    09:28
    Jakub Linet predviedol svoje individuálne zdatnosti. Poľahky sa oslobodil cez Česáneka, natlačil sa poza bránku a snažil sa to zasunúť k žrdi, no Vošvrda si dokázal poradiť.
     
    09:58
    Založenie akcie v podaní michalovských líšok nebolo presvedčivé. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    10:57
    Spilar sa pretlačil do útočného pásma po ľavom krídle. Dostal sa na dostrel bránky, vyskúšal to bekhendom, no mieril iba do Vošvrdovho betónu.
     
    11:21
    Po zmätku v michalovskej obrane sa v obrovskej šanci ocitol najprv Pelamo, ktorý ešte posúval voľnému Zagrapanovi pred bránkoviskom, no Zagrapan to nastrelil len priamo na Trenčana!
     
    12:07
    Zagrapan zaviezol puk do útočného pásma a posunul puk Matúšovi Paločkovi, ktorý do pásme prikorčuľoval z druhej vlny. Jeho následná strela mierila priamo na Trenčana.
     
    12:50
    Bjalončík ukázal svoj prehľad v hre, posunul krížom na modrú čiaru Magovacovi, ktorý vypálil, no mieril len na zadný mantinel.
     
    13:32
    Salonen sa snažil čerpať z chyby Ervinga, ktorý stratil puk počas riskantnej rozohrávky. Michalovčania však tento raz nič nevyťažili.
     
    14:50
    Juusela si nedokázal spracovať Hopkovičovu prihrávku a puku sa ihneď ujali Podtatranci, ktorí môžu otočiť hru.
     
    15:14
    Giľak šikovnou prihrávkou našiel Mareka Mašlonku, ktorý sa ukázal medzi kruhmi. Puk mu však skĺzol z čepele.
     
    15:42
    Presilová hra pre Poprad. Dve minúty za seknutie dostáva Jakub Linet.
     
    16:26
    Mlynarovič sa vysunul k strele z ľavého kruhu, svoje zakončenie však nasmeroval iba na protihráča a puk sa odrazil na plexisklo.
     
    16:43
    Prekvapiť brankára Trenčana sa pokúsil aj Svitana strelou od modrej čiary. Trenčan nemal prehľad v hre, strela letela na jeho vyrážačku.
     
    17:37
    Štrauch iba nahodil puk zo stredného pásma priamo do útočnej tretiny. Spilar bol prvý pri puku, a tak ho bezpečne vyhodil.
     
    18:16
    Spomedzi kruhov tvrdo po prihrávke vypálil Štrauch. Jeho delovka smerovala presne na Trenčanov betón, michalovský brankár dokázal znovu odolať.
     
    19:17
    Erving vyskúšal svoj samostatný krídelný prienik. Dostal sa na dostrel bránky, skúšal to z uhla, ale Trenčan opäť dokázal podržať svoj tím.
     
    19:53
    Juusela nastrelil puk na Štraucha, ktorý bol už v postavení mimo hry a hra tak bola sedem sekúnd pred koncom tretiny prerušená.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry boli zaznamenané dve gólové situácie. V 8. minúte poslal Poprad do vedenia Bjalončík, o pár sekúnd na to však vyrovnával Dalhuisen.
    Druhá tretina sa začne približne o 19:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:18
    Nahodenie od modrej čiary z hokejky Martina Bdžocha presné nebolo, puk mieril na plexisklo a následne preč z útočného pásma Michaloviec.
     
    20:30
    Poprad dostáva po druhýkrát v zápase menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. A odsedí si to Štrauch.
     
    21:22
    Dukla poriadne rozprúdila presilovú hru. Kolba nahadzoval puk spomedzi kruhov. Vošvrda stihol vyraziť, no nemal puk pod kontrolou, Michalovčania ešte dorážali, no brankára Vošvrdu neprekonali.
     
    21:22
    Bude z toho vyše minútová dvojnásobná presilovka Dukly. Matúš Paločko dostáva dve minúty za úmyselné posunutie bránky.
     
    22:02
    Spilar to skúsil spoza ľavého kruhu. Vošvrdova vyrážačka bola promptná a okamžite reagovala na letiaci puk.
     
    22:36
    Ervingovi sa podarilo pred bránkoviskom zachytiť krížnu prihrávku, a tak mohol okamžite odstreliť puk.
     
    23:01
    Ďalšie penzum práce v oslabení predviedol Brejčák, ktorý obral Mašlonku o puk a posunul ho preč z pásma.
     
    23:27
    Lukáš Toma sa dostal do zakončenia spoza pravého kruhu. Jeho strelecký pokus bol stečovaný a smeroval na ochrannú sieť.
     
    23:43
    Ďalšia presilovke pre Michalovce. Ján Ťavoda dostáva dve minúty za držanie a desať minút za nešportové správanie, je to už jeho druhý trest v zápase za nešportové správanie a to je automaticky odchod do kabíny.
     
    24:15
    Hričina bol tvrdo narazený na mantinel Kramárom a ostal ležať na ľade. Do úniku sa medzitým vysúval Takáč, no rozhodcovia prerušili hru, čo sa domácim fanúšikom zjavne nepáči.
     
    24:51
    Erving sa snažil ďalekonosnou strelou z obranného pásma prekvapiť Trenčana, ktorý sa však nachytať nenechal.
     
    26:00
    Zekucia už nedokázal udržať útočné pásmo a Popradčanom sa podarilo dostať puk preč do strednej tretiny.
     
    26:23
    Takáč sa šikovne vysunul po ľavom krídle, dostal sa do zakončenia z kruhu a preveril vyrážačku gólmana Trenčana.
     
    26:54
    Michalovčania šli do prečíslenia dvoch proti jednému. V akcii boli Salonen s Chalupom, no veľmi im to nevyšlo. Salonenov blafák úspešný nebol.
     
    27:20
    Matúš Paločko sa takmer vysunul do samostatného úniku. Podarilo sa mu prekorčuľovať po ľavom krídle, potom vystrelil, ale jeho zakončenie šlo na plexisklo. Hra sa prelieva zo strany na stranu, divákom sa takýto hokej páči.
     
    27:55
    Lalancette sa dostal k strele spomedzi kruhov, no jeho strelecké zakončenie smerovalo vysoko nad bránu.
     
    28:02
    Presilová hra pre popradský tím. Gabriel Spilar dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    28:25
    Poprad dal gól!
    Kamzíci bleskurýchlo využívajú početnú výhodu! Puk si medzi kruhmi prevzal ANDREAS ŠTRAUCH a strelou k pravej žrdi prekonal gólmana Trenčana.
    Asistencie: Jorgen Karterud, Guillaume Leclerc.
     
    29:01
    Poprad sa snaží nadviazať na strelený gól a pokračuje ďalej v tlaku na bránku. Od modrej čiary to teraz vyskúšal Takáč a preveril Trenčanovu lapačku.
     
    29:28
    Chalupa sa pretláčal do zakončenia po osi ihriska. Skackajúci puk sa napokon podarilo upokojiť až Vošvrdovi a nastalo prerušenie hry.
     
    29:38
    Dukla Michalovce dala gól!
    Líšky vyrovnávajú stav stretnutia! Ničím nerušený MARTIN BDŽOCH mal puk na modrej čiare a vyskúšal to priamou svižnou strelou, ktorá preletela popri Vošvrdovej hlave a domáci gólman toho veľa naozaj nevidel.
    Bez asistencie.
     
    31:17
    Zagrapan si dopomohol s Brejčákom, ktorý mu však prihrával rukou, a tak musela byť hra prerušená. Vhadzuje sa v strednom pásme pri striedačkách.
     
    31:57
    Presilová hra pre Duklu Michalovce. Patrik Svitana je na dve minúty vylúčený za krosček.
     
    32:37
    Dvojica Michalovčanov Bdžoch s Mesikämmenom si poriadne nerozumela, zrazili sa na útočnej modrej čiare a zmarili prienik svojho tímu do útočného pásma.
     
    33:23
    Bjalončík sa vyznamenal vo vlastnom oslabení. Najprv obetavo zastavil Kolbovu strelu a následne vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    34:24
    Podtatranci vyrazili do prečíslenia dvoch proti jedému. Karterud naservíroval prihrávku pred bránku Svitanovi, ktorý zakončoval z prvej, no Trenčan výborne dokázal použiť svoj betón.
     
    35:28
    Zagrapanovi sa medzi kruhmi ukázal Magovac, ktorému dokázal posunúť puk. Následné zakončenie od slovinského obrancu skončilo vo výstroji Trenčana.
     
    35:56
    Po nepresnej Svitanovej rozohrávke sa k puku medzi kruhmi dostal Toma, ktorý to skúsil delovkou, ale vypálil vysoko nad.
     
    36:40
    Popradčania sa po dlhšom čase usadili v útočnom pásme. Brejčákova strela spoza ľavého kruhu však bola zblokovaná a puk letel na ochrannú sieť.
     
    37:18
    Dalhuisen získal vyhodený puk z popradských hokejok a Zemplínčania môžu založiť novú útočnú akciu.
     
    37:28
    Presilová hra pre Michalovce. Peter Kundrik dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    38:02
    K zakončeniu spred bránkoviska sa dostal Martin Bdžoch. Jeho tvrdá strela bola bola blokovaná a letela na plexisklo.
     
    38:25
    Takáčovi sa podarilo vo vlastnom oslabení ohroziť súperovu bránku. Trenčan jeho štipľavú strelu iba vyrazil, Erving zakončoval zo vzduchu a smerovalo to tesne vedľa!
     
    39:18
    Michalovce sú v závere svojej presilovky natlačené v útočnom pásme, puk si však zatiaľ posúvajú len po mantineli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj prostredná časť hry priniesla dva góly. V priebehu 29. minúty poslal opäť domácich do vedenia Štrauch, no hosťujúci Bdžoch dokázal opäť ako pri prvom góle Popradu hneď odpovedať a vyrovnal na 2:2.
    Tretia tretina sa začne približne o 20:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Svitana si v útočnom pásme celkom nerozumel so Štrauchom, Popradčania sa teda ku koncovke neprepracovali.
     
    41:07
    Presilová hra pre Podtatrancov. Lalancette dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    41:28
    Leclercovi nevyšla prihrávka v útočnom pásme, dobre do nej vložil hokejku Boltun a nedovolil puku ďalej prenikať.
     
    41:45
    Parádne sa teraz vyznamenal brankár Trenčan, ktorý dokázal zlikvidovať zakončenie z hokejky Pelama, ktorý pálil z prvej z pravého kruhu.
     
    42:20
    Poprad zatiaľ nedokáže veľmi ohroziť bránku súpera v tejto presilovke okrem predchádzajúcej šance. Teraz sa o niečo pokúšal Magovac, ale pálil vedľa.
     
    43:05
    Takáč na dvakrát pálil spoza pravého kruhu. Prvá delovka mierila do Trenčanovho betónu a tá druhá skončila na hráčovi, ktorý potom vyhodil puk preč.
     
    44:04
    Bjalončíkovi v útočnom pásme nevyšla prihrávka na Brejčáka, ktorý musel s pukom vyjsť už do stredného pásma.
     
    45:11
    Karterud sa snažil individuálne preniknúť do útočného pásma, veľmi mu to však nevyšlo, puku sa ujal Boltun a trielil dopredu.
     
    45:57
    Popradčanom nevyšiel prechod do útočného pásma. Píska sa postavenie mimo hry.
     
    46:19
    Chalupa už nestihol dosiahnuť na puk v útočnom pásme, Zemplínčania si teda priestor a ani šancu na zakončenie nevytvorili.
     
    46:55
    Juusela sa blysol kľučkou proti Česánekovi, ktorý ostal stáť ako pouličný stĺp, následne Juusela aj zakončil, no situáciu dokázal zachrániť Vošvrda.
     
    47:38
    Po ľavom krídle sa dopredu vysunul Matej Giľak. Jeho strelecké zakončenie z kruhu smerovalo priamo na Vošvrdovu hruď a popradský brankár pre istotu podržal puk.
     
    48:21
    Popradčanom nevyšla rozohrávka. Hra sa po odpískanom zakázanom uvoľnení sťahuje pred Vošvrdu.
     
    49:43
    Fabian skúšal dávať prihrávku pred bránku, kde si to namieril Štrauch, no puk mu preskočil cez hokejku a vystreliť už nemohol.
     
    50:51
    Bjalončík sa pretláčal dopredu po ľavom krídle, bol však vytlačený do rohu klziska a odtiaľ nedokázal prekvapiť protihráčov.
     
    52:10
    Po ľavom krídle sa šikovne dopredu natlačil Jesse Pelamo. Svoj prienik zakončil strelou z kruhu. Skončilo sa to však zásahom Trenčana.
     
    52:40
    Zagrapan z ťažkej situácie nedokázal vystreliť, následne sa puku ujal Hričina a odstrelil ho aspoň do stredného pásma.
     
    53:04
    Magovacovu delovku príklepom od modrej čiary Trenčan vykryl svojím pravým betónom a nedovolil protihráčom dorážať.
     
    53:40
    Presilovku si zahrá domáci tím. Martin Bdžoch dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    54:00
    Znenazdajky sa Christophe Lalancette dostal k odrazenému puku a vykorčuľoval sám na Vošvrdu. Popradský gólman predviedol svoju rýchlu lapačku a ihneď rozohral.
     
    54:27
    Popradu sa ďalej v presilovej hre príliš nedarí. Kamzíci sú teraz s pukom vo vlastnom obrannom pásme a musia založiť nový útok.
     
    55:09
    Magovac to urobil striktne a rázne. Dostala sa k nemu prihrávka za ľavý kruh a ihneď napriahol. Jeho delovka mierila mimo brány.
     
    55:52
    Pekná kombinácia Popradčanov smerovala cez Svitanu na Mareka Zagrapana, ktorý ostal voľný v medzere na pravom kruhu. Jeho okamžitá strela smerovala na rýchle Trenčanove betóny.
     
    57:05
    Nepríjemné nahodenie Mesikämmena od modrej čiary smerovalo pred Vošvrdu, ktorý veľa toho nevidel a z podobných situácii už v tomto zápase dvakrát inkasoval.
     
    57:25
    Leclerc unikal dopredu po pravom krídle a snažil sa využiť miernu dezorientáciu michalovského obrancu. Napokon neprihral a ani nevystrelil.
     
    58:18
    Giľák z obranného pásma posunul puk preč do obranného pásma Popradu a domáci ešte chcú naštartovať nový útok.
     
    59:08
    Magovacova delovka od modrej čiary Trenčanovi vypadla, no žiaden hráč Popradu nebol pripravený na dorážku.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry sa skončila nerozhodne 0:0. Aj posledná dvadsaťminútovka bola pre divákov určite zaujímavá, hokej sa prelieval zo strany na stranu, no gól to neprinieslo. Podľa oficiálnych pravidiel turnaja, v prípade nerozhodného stavu nasledujú ihneď samostatné nájazdy, ktoré rozhodnú o víťazovi a aj o držiteľovi pomocného bodu.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Guillaume Leclerc odštartoval nájazdy za Poprad, nevyšiel mu forhendový blafák, netrafil bránu.
     
    1. série
    0:0
    Aki Juusela to vyskúšal krátkou kľučkou na forhend, no taktiež bránu netrafil.
     
    2. série
    0:0
    Andreas Štrauch spomalil pred bránkou a zblízka to napálil do Trenčanovho betónu.
     
    2. série
    0:1
    Marek Mašlonka to skúsil z ľavej strany, potom urobil krátku kľučku a napálil to popri žrdi a prvýkrát skóroval!
     
    3. série
    1:1
    Patrik Svitana úspešnou strelou popri vyrážačke premenil samostatný nájazd.
     
    3. série
    1:1
    Christophe Lalancette si dal hokejku pomedzi nohy a skúsil to štýlovo, no vôbec mu to nevyšlo.
     
    4. série
    1:1
    Poradie sa vymenilo, začínajú Michalovce. Na nájazd sa postavil Peter Boltun, ale Vošvrda sa mu elegantne hodil po puku.
     
    4. série
    1:1
    Jorgen Karterud to skúsil strelou zblízka, no napálil do vyrážačky.
     
    5. série
    1:1
    Samuel Salonen sa pokúsil vystreliť popod Vošvrdov betón, no mieril iba priamo do betónu.
     
    5. série
    1:1
    Patrik Svitana si položil Trenčana na forhend, no do odkrytej bránky už zakončiť nedokázal.
     
    6. série
    1:2
    Lukáš Hvila prekorčuľoval po pravej strane a strelou pomedzi nohy prekonal Vošvrdu.
     
    6. série
    2:2
    Samuel Takáč vedel, že musí premeniť, položil si Trenčana a forhendom ideálne zakončil.
     
    7. série
    2:3
    Christophe Lalancette si vedel rozhýbať Vošvrdu a zasunul forhendom popri betóne.
     
    7. série
    2:3
    Marek Zagrapan strelou zblízka neprekonal Trenčana.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Dukla Ingema Michalovce.
    Rozhodujúcim sa stal samostatný nájazd CHRISTOPHEA LALANCETTA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Michalovčania teda zvíťazili v samostatných nájazdoch, získali tak teda aj pomocný bod do tabuľky. Celkovo to bol veľmi vyrovnaný zápas, ktorý sa prelieval zo strany na stranu a publikum si určite prišlo na svoje. Tatranský pohár zajtra pokračuje ďalšími dvomi stretnutiami, obe budete môcť sledovať v priamych prenosoch.

    Najlepší hráči zápasu:

    Michalovce: Tomáš Hričina
    Poprad: Andreas Štrauch (21:20:26)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Bjalončík (Fabian, Matúš Paločko), 29. Štrauch (Karterud, Leclerc) – 9. Dalhuisen (Spilar), 30. Bdžoch, rozh. náj. Lalancette

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Leclerc (POP)
    0:0   Juusela (MIC)
    2. série:
    0:0   Štrauch (POP)
    0:1   Mašlonka (MIC)
    3. série:
    1:1   P. Svitana (POP)
    1:1   Lalancette (MIC)
    4. série:
    1:1   Boltun (MIC)
    1:1   Karterud (POP)
    5. série:
    1:1   Salonen (MIC)
    1:1   P. Svitana (POP)
    6. série:
    1:2   Hvila (MIC)
    2:2   Takáč (POP)
    7. série:
    2:3   Lalancette (MIC)
    2:3   Zagrapan (POP)


    HK Poprad: Vošvrda (Halo) – Fabian (C), Brejčák (A), Magovac, Kramár, Erving, Ťavoda, Česánek – Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana (A) – Karterud, Kundrik, Leclerc – Takáč, Pelamo, Zagrapan – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – R. Svitana
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Surák) – Bdžoch, Mesikämmen, Dalhuisen, Kolba (C), Zekucia, Hančák, Mesároš, Novický – Juusela, Lalancette, Spilar (A) – Hvila, Boltun, Hričina – Giľák, Linet (A), Salonen – Chalupa, Toma, Mašlonka

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Smrek, Wolf

    Diváci: 1 251
    thejrc.org