RB Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 0:3 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Neděle 25.08.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje druhým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lipsko, které před domácím publikem přivítá Frankfurt.
     
    RB Lipsko

    Fotbalisté Lipska v minulé sezoně dlouho naháněli jako jediní suverénní duo Bayern – Dortmund. I přes nepříliš povedený závěr loňského ročníku si Lipsko udrželo konečné třetí místo, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

    V přestupovém období před sezonou se Lipsko činilo. Za německý tým nově nastupuje Christopher Nkunku, který působil v PSG. Také Ethan Ampadu, Ademola Lookman nebo čerstvá posila z Hannoveru Philipp Tschauner. Naopak v Lipsku už nebudou hrát Julian Krahl, který zamířil do Kolína a Emile Smith-Rowe, kterému skončilo hostování z Arsenalu.

    V přípravě odehrálo Lipsko jen čtyři duely. Nejprve nestačilo jasně 1:4 na švýcarský Curych. Následně ale přehrálo 3:2 Galatasaray a 2:0 také Rennes. V generálce poté německý tým padl 1:3 s Aston Villou.

    Lipsko na úvod nové sezony přejelo nováčka Union Berlín na jeho trávníku jednoznačně 4:0. Hned v prvním poločase se postupně prosadili Halstenberg, Sabitzer a Werner. Po přestávce poté přidal další pojistku Nkunku.
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurtší fotbalisté v předešlé sezoně rozhodně nezklamali. V Bundeslize sice v závěru nedokázali sbírat potřebné body a skončili "až" na konečné sedmé pozici jen s minimální ztrátou na týmy před sebou. V Evropské lize však Frankfurt pokukoval po samotném finále. Semifinálové dvojutkání s Chelsea musel rozhodnout až penaltový rozstřel, který vyšel o něco lépe londýnskému týmu.

    Německý tým přišel v přestupovém období hned o několik svých hvězd. Útočník Luka Jović si vysloužil přestup do Realu Madrid, s Bundesligou se rozloučil i Sebastian Haller, který zamířil do West Hamu. Na hostování do Newcastleu se poté odebral Jetro Willems. Naopak dres Frankfurtu budou nově oblékat Kevin Trapp, Martin Hinteregger, Sebastian Rode nebo Dominik Kohr.

    V přípravě Frankfurt příliš nezářil. S Wolfsburgem padl po penaltách, poté prohrál vysoko 1:5 s Young Boys. V rámci Uhren Cupu následně ale zdolal Lucern 3:1. V Evropské lize už má za sebou Frankfurt dvě předkola, když nejprve vyprovodil ze soutěže estonskou Floru a následně i lichtenštejnský Vaduz.

    V prvním kole Bundesligy Frankfurt udolal brankou z první minuty Hoffenheim. O brzký vítězný gól se postaral Martin Hinteregger.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    09.02. 2019 RB Lipsko – Frankfurt 0:0
    23.09. 2018 Frankfurt – RB Lipsko 1:1
    19.02. 2018 Frankfurt – RB Lipsko 2:1
    23.09. 2017 RB Lipsko – Frankfurt 2:1
    20.05. 2017 Frankfurt – RB Lipsko 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban – Klostermann, Demme, Nkunku, Halstenberg – Sabitzer, Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Forsberg, Haidara, Laimer, Ilsanker, Saracchi, Cunha, Kampl, Lookman.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham, Hasebe, Kohr – N'Dicka, Rode, Durm, Kostić, Kamada – Paciência, Joveljić.
    Náhradníci: Rönnow – Hinteregger, Torró, Chandler, G. Fernandes, Cetin, de Guzmán, A. Touré, D. da Costa.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Beitinger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas druhého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O rozehrávku prvního poločasu ze středového kruhu se postarali fotbalisté Frankfurtu. Sebastian Rode zkoušel prostrčit míč na rozběhnutého Pacienciu, ale balon skončil jen u domácí obrany.
     
    3
    Frankfurt začal první poločas aktivně. Durm si narazil s Kostićem, poté mířila přihrávka na Joveljiće, ale ten se nacházel pouze v ofsajdu.
     
    4
    Také Lipsko se dostalo poprvé s míčem na útočnou polovinu. Christopher Nkunku se prohnal až do pokutového území, kde ho ale čistým způsobem zastavil Abraham.
     
    5
    Domácí fotbalisté pokračovali rohovým kopem, ale ten skončil nezdarem. Frankfurt se snadno ubránil a dokonce mohl jít do kontru. Kostićova pobídka ale zamířila jen k domácím.
     
    6
    Poulsen se pokoušel napadat rozehrávku hostujícího celku, ale Hasebe si nechtěl zadělat na potíže a tak raději poslal míč až k vlastnímu brankáři.
     
    7
    Před Sabitzerem se otevíral zajímavý prostor, ale neměl dostatek rychlosti, ale by definitivně zbavil bránícího Kohra. Na druhé straně poté pálil jen vedle branky Filip Kostić.
     
    8
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Diego Demme. Dominik Kohr se dostával do střelecké pozice a tak domácí záložník sáhl ke žlutému faulu.
     
    9
    Poulsen až příliš dlouho otálel s přihrávkou na Wernera až se k němu zezadu dokázal vrátit Durm. Frankfurt hraje v úvodu zápasu hodně agresivně.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Frankfurt se snaží diktovat hru, ale domácí Lipsko zatím velmi snadno odolává.
     
    11
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko se dostává do vedení! Nejprve TIMO WERNER získal na Abrahamovi rohový kop. Po něm se prosadil k hlavičce Yussuf Poulsen, ale míč nasměroval jen k neobsazenému Wernerovi, který dokázal i v krkolomné pozici zavěsit přesně k tyči.
    11. Timo WERNER - 1:0
     
    13
    Lipsko je najednou při chuti. Opět byl u balonu Timo Werner. Tentokrát se ještě pokoušel přihrávat do pokutového území, ale Sabitzer míč nezasáhl ani skluzem.
     
    14
    Domácí tým pokračuje v náporu. Nkunku se vžil do role dirigenta, chtěl najít rozběhnutého Sabitzera, ale míč unikl domácímu útočníkovi až za postranní čáru.
     
    15
    Na pravém kraji spolupracoval s Klostermannem Nordi Mukiele. Lipsko se ale u míče příliš dlouho nezdrželo, tvrdým faulem si však pomohl Joveljić a pískal se faul.
     
    16
    Nordi Mukiele má po kontaktu s Joveljićem zdravotní potíže a musí být na hrací ploše ošetřován. S obráncem Lipska to nevypadá vůbec dobře.
     
    17
    Christopher Nkunku obelstil hned dva protihráče, následně se mu ale do cesty postavil Abraham, který položil posilu z PSG na trávník čistým způsobem.
     
    18
    Sabitzer dostal přihrávku od Poulsena do druhé vlny. Z prvního doteku zkoušel střílet, ale našel jen před sebou postaveného obránce Frankfurtu.
     
    19
    Po delší době se dostali do hry také hosté. Paciencia si zpracoval míč tělem, poté ale nedokázal ustát souboj s Nkunkem.
     
    20
    Po dvaceti minutách to mohlo být už o dva góly! Klostermann vysunul Sabitzera, který ještě přihrával skrz vápno na zadní tyč, kde už ale akci přeběhl Poulsen a ze záklonu nedokázal trefit prázdnou branku.
    20. Obrovská šance Lipska gólem neskončila
     
    22
    Domácí fotbalisté se i nadále snaží navýšit své zatím jednobrankové vedení. Halstenbergova přihrávka na Poulsena byla až příliš prudká.
     
    23
    Erik Durm si ve středu pole narazil s Rodem, ten ale poté zajel zcela zbytečně do Nkunka a rozhodčí neměl na výběr. Lipsko se po rozehrávce usadilo ve středu pole.
     
    24
    Marcel Sabitzer je na pravé straně hodně vidět. Tentokrát přetáhl balon přes celou šířku trávníku na Wernera, kterého ale zradil první dotek. Balon uskočil až k Trappovi.
     
    25
    Hlavní rozhodčí dává hráčům krátkou chvíli na občerstvení u laviček. První poločas pouze pokračovat po krátké pauze.
     
    26
    A znovu byl v náběhu Sabitzer. Prudkou přihrávku do vápna dokázal ještě zblokovat Kohr, následně se snažil o nůžky Poulsen, ale při pokusu si pomohl faulem.
     
    28
    Dajči Kamada neměl příliš času na zpracování a tak raději odpálil míč do bezpečí. Nakonec se přece jen dostal ke střele Goncalo Paciencia, ale Gulácsi zkrotil míč.
     
    29
    Domácí chtěli hrát i pod tlakem u svého vápna konstruktivně. Mukiele si několikrát nahrál s Konatém, kterého poté srazil k zemi napadající Joveljić.
     
    30
    I po hodině hry vede domácí Lipsko nad Frankfurtem o jednu branku. O tu se postaral po rohovém kopu Timo Werner, který dorazil do sítě nepřesnou hlavičku Poulsena.
     
    31
    Hlavní rozhodčí musí opět pískat. Za hranou pravidel se ocitl Dominik Kohr, který zajel kopačkou napřed do unikajícího Nkunka.
     
    32
    Z místa přestupku centroval do pokutového území Willi Orban. Halstenberg se natahoval po hlavičce, ale k zakončení mu chybělo několik decimetrů.
     
    33
    Goncalo Paciencia nyní prováhal solidní střeleckou příležitost. Po parádním centru Ericka Durma nedokázal načasovat svůj výskok a balon podskočil.
     
    34
    Lipsko se vrátilo s míčem na útočnou polovinu. Konaté se vydal do útoku, s Klostermannem si několikrát narazil, ale přes zhuštěný prostor se ke střele neprosadil.
     
    35
    Yussuf Poulsen se prodral k hlavičce. Nakonec dánský útočník nasměroval míč pouze nad břevno hostující branky. David Abraham následně skončil na trávníku, ale po chvíli se opět zvedl a hra může pokračovat.
     
    36
    Frankfurtskému týmu se podařilo na chvíli zklidnit hru postupnou kombinací ve středu pole. Kostić nespěchal s rozehrávkou, následně našel Durma, který ale ještě vracel míč k obráncům.
     
    37
    Ibrahima Konaté byl najednou pod tlakem. Paciencia dotíral na domácího stopera, který musel v nouzi odpálit míč pouze za postranní lajnu.
     
    38
    Filip Kostić sice udržel míč ještě na postranní lajny, ale podle pomezního rozhodčího už byl v autu. Vhazovat tak budou moci domácí fotbalisté.
     
    39
    Sabizerova pobídka na Wernera nebyla z nejpřesnějších. Střelec zatím jediné dnešní branky se ještě dostal k míči, ale střelou bez razance Trappa nemohl zaskočit.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Dajči Kamada rozehrával od rohového praporku, ale ve vápně Lipska se dostal k obrannému zákroku Mukiele.
     
    42
    Durm spolupracoval s Kohrem, tomu se podařilo prostrčit míč kolem Demmeho, ale do pokutového území už se nedostal přes Konatého.
     
    43
    Péter Gulácsi musel být v pozoru. Zčistajasna se opřel do balonu Filip Kostić a jeho rána jen těsně prosvištěla nad břevnem domácí branky.
     
    44
    Minutu před pauzou se ocitl u balonu Nordi Mukiele. Jedenadvacetiletý Francouz našel svého krajana Christophera Nkunka, kterého poté sestřelil k zemi za žlutou kartu Goncalo Paciencia.
     
    45
    Joveljićovi se podařilo obehrát na pravé straně Mukieleho. Následně si to srbský útočník namířil do vápna, kde ale nestačil na zkušeného Orbana.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Gulácsi už byl na půl cesty z branky k míči, ale nakonec musel znovu couvat na brankovou čáru a nechal hrát Kostiće. Brankáři Lipska dokázal pomoci čistým zákrokem Mukiele.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Domácí Lipsko vede nad Frankfurtem 1:0.

    Frankfurt sice vkročil do utkání aktivně, ale do vedení se dostali domácí fotbalisté. Nejprve Timo Werner získal pro Lipsko rohový kop, ten dokázal zakončit nepřesnou hlavičkou Poulsen, ale míč se ještě odrazil přesně k Wernerovi, který v pádu zakončil přesně k tyči. Právě Yussuf Poulsen měl ještě další šanci v prvním poločase, ale akci přeběhl a v záklonu už branku nedokázal trefit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Konrad Laimer.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Jako první ale mohl jít do útoku Paciencia, který se ale nacházel v ofsajdu.
     
    48
    Frankfurt začíná podobně jako v úvodu prvního poločasu aktivním přístupem. Joveljićova přihrávka ale byla na Kamada příliš dlouhá.
     
    49
    Filip Kostić ještě získal míč pro domácí. Následně se zdálo, že Kamada vybojoval pro hosty dokonce rohový kop, ale hlavní rozhodčí nařídil jen odkop od branky.
     
    50
    Lipsko mohlo odskočit do dvoubrankového vedení. Nkunku načasoval parádní přihrávku na Wernera, ten mohl ve vápně ještě posunout míč k Poulsenovi, ale raději zakončoval. Skvěle si vedl v brance Frankfurtu Trapp.
     
    52
    Lipsko se pomalu dostává i ve druhém poločase do tempa. Wernerovi utekl míč až k Abrahamovi, který si poté mohl přihrávkou až k Trappovi.
     
    53
    Opět byl Timo Werner v nebezpečném náběhu. Tentokrát si ale střelec zatím jediné dnešní branky nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    54
    Rode si postrčil míč kolem Halstenberga, který musel sáhnout k faulu. Frankfurt bude mít nebezpečnou pozici k volnému přímému kopu.
     
    55
    Balon si připravil na místo přestupku Filip Kostić. Šestadvacetiletý Srb sice překonal zeď, ale jeho rána neměla potřebnou razanci.
     
    56
    Také Lipsko po delší době zatlačilo. Nkunku protancoval s míčem u kopačky do pokutového území, ale zpětnou přihrávkou už spoluhráče na hranici vápna nenašel.
     
    57
    Domácí fotbalisté i nadále drží jednobrankový náskok. Klostermann vhodil míč do hry na Laimera, střídající hráč poté vybojoval faul na Kamadovi.
     
    58
    Goncalo Paciencia se dokázal probojovat přes dva soupeře do vápna. Rychlejší nohy ale ukázal bránící Mukiele, který ukopl Pacienciovi míč od kopačky.
     
    59
    Frankfurt se opět usadil na útočné polovině. Rode si narazil s Kohrem, poté přiletěl míč do vápna, kde se ale nedokázal prosadit k zakončení Joveljić.
     
    60
    Lipsko po hodině hry vede nad Frankfurtem stále 1:0. Po změně stran je ale o něco aktivnější právě hostující celek.
     
    61
    Poulsen trefil loktem do obličeje Rodeho a po zásluze vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu. Rode skončil na trávníku s tržnou ránou.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Emil Forsberg.
     
    63
    Sebastian Rode je po ošetření zpět na nohou a zápas může pokračovat. Mezitím stačilo Lipsko vystřídat. Nkunka nahradil ve středu zálohy Emil Forsberg.
     
    64
    Domácí hráči rozjeli útočnou akci podél levé postranní lajny. S Halstenbergem spolupracoval Werner, následně se ale hosté stačili stáhnout do obrany.
     
    66
    Po delším přerušení hra ztratila potřebné tempo. Lipsko sice drží míč, ale nemůže se prokombinovat ani do blízkosti pokutového území soupeře.
     
    67
    Po Poulsenově přihrával se nabízel do kombinace Werner. Na hranici vápna byl ale střelec zatím jediné branky strážen hned dvojicí soupeřů.
     
    68
    Také Frankfurt dokázal zahrozit. Kostić vykouzlil parádní pas za obranu přesně do běhu Pacienciovi. Ten ale nedokázal přehodit vyběhnutého Gulácsiho.
     
    69
    Dejan Joveljić cítil šanci v pokutovém území. Po nepřesném zpracování ale byl u balonu až jako druhý po Gulácsim. Domácí gólman poté schytal tvrdý zákrok.
    69. Žlutá karta
     
    70
    Také ve druhém poločase dává hlavní rozhodčí hráčům šanci občerstvit se. Závěr druhé půle bude pokračovat po krátké přestávce.
     
    72
    Kamadovi utíkal Laimer a tak i japonský záložník musel sáhnout k faulu. Lipsko se ale nedokázalo po rychlé rozehrávce prosadit do zakončení.
     
    73
    Timo Werner si posouval míč stále dále a dále do pokutového území. Skvěle ho ale dokázal vykrokovat Dominik Kohr. Lipsko může pokračovat rohovým kopem.
     
    74
    Marcel Sabitzer není ve druhém poločase ani zdaleka tak aktivní jako v úvodu zápasu. Nyní se ale zapojil do kombinace s Laimerem a Forsbergem.
     
    75
    Sebastian Rode přenesl hru na Kostiće, ten našel na hranici vápna Erika Durma. Střední záložník Frankfurtu poté pálil z voleje pouze mimo tři tyče.
     
    76
    Po Kostićově přihrávce se vydal do útoku Dajči Kamada. Frankfurt není v posledních minutách daleko od vyrovnání, Lipsko musí stále bránit.
     
    77
    Až příliš dlouhá byla přihrávka na Kamadu. Domácí mohli vhazovat zpoza postranní lajny, ale Lipsko už nikam nespěchá a začíná se zaměřovat na defenzivu.
     
    79
    Frankfurt se stále drží na útočné polovině. Rode našel Pacienciu, který však nedokázal obejít ani jediného bránícího hráče domácího celku.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Jonathan de Guzmán.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Timothy Chandler.
     
    81
    Timo Werner zůstal na trávníku a drží se za zadní stehenní sval. To by byla pro Lipsko velká ztráta, kdyby přišlo o jednu ze svých největších hvězd.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Ademola Lookman.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Na zemi se ocitl také Klostermann, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    83
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko pojišťuje své vedení! Klostermann sice zůstal na zemi, ale domácí pokračovali v útoku. Emil Forsberg přetáhl balon až za zadní tyč, kde se opřel do voleje YUSSUF POULSEN a neskutečnou dělovkou prostřelil Kevina Trappa v brance Frankfurtu.
    83. Yussuf POULSEN - 2:0
     
    84
    Už už to vypadalo, že by se mohl Kostić vydal nikým nehlídaný do vápna. Po vynikající přihrávce se ale ocitl pouze v ofsajdu a musel míč odevzdat.
     
    86
    Frankfurt se i nadále snaží útočit. NDicka přihrával podél postranní lajny Abrahamovi, který poté ještě centroval do vápna, kde ale sebral balon jen Konaté.
     
    87
    Dominik Kohr vedl útočnou akci hostujícího týmu. S Kamadou si několikrát vyměnil míč, ale následně nedokázal zpracovat prudkou přihrávku Chandlera.
     
    88
    Lookman se v silovém souboji proti Hasebemu neprosadil. Akce Lipska ještě pokračovala, ale ani Sabitzer neměl příliš šancí proti srovnané obraně.
     
    89
    De Guzmán rozehrával po faulu na Abrahama volný přímý kop. Frankfurt se snažil o centr až do pokutového území, kde se ale vyšrouboval nejvýše ze všech Mukiele.
     
    90
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází David Abraham, přichází Almamy Touré.
     
    90+1
    Kostićova přihrávka na levou stranu přeletěla Tourého o pořádný kus. Domácí vhazovali zpoza postranní lajny, ale u balonu se po faulu Laimera příliš dlouho nezdrželi.
     
    90+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt dramatizuje závěr zápasu! Chandler překonal na pravé straně bránícího Orbana, následně naservíroval míč do pokutového území přesně do prostoru, kde se nacházel GONCALO PACIENCIA a ten už si věděl ve stoprocentní šanci rady.
    90+2. Gonçalo PACIÊNCIA - 2:1
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
     
    90+4
    Gulácsi výrazně pozdržel rozehrávku od vlastní branky. Lipsko se po dlouhém nákopu u balonu nezdrželo příliš dlouho a útočit mohou opět hostující fotbalisté.
     
    90+5
    Frankfurt vsadil vše na útok, ale NDicka ztratil míč. Jako jeden z posledních byl v obraně Dominik Kohr, který zastavil unikajícího Forsberga jen za cenu žluté karty.
     
    90+6
    Po obranném skluzu zůstal na trávníku s bolestivou grimasou Nordi Mukiele. Hra se opět musela zastavit a to se nelíbí hostujícím hráčům a ani příznivcům.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ve druhém poločase přidal dokonce sedm minut. Ty jsou však minulostí a Lipsko se může radovat z cenného vítězství nad Frankfurtem 2:1.

    Frankfurt sice vkročil do utkání aktivně, ale do vedení se dostali domácí fotbalisté. Nejprve Timo Werner získal pro Lipsko rohový kop, ten dokázal zakončit nepřesnou hlavičkou Poulsen, ale míč se ještě odrazil přesně k Wernerovi, který v pádu zakončil přesně k tyči. Právě Yussuf Poulsen měl ještě další šanci v prvním poločase, ale akci přeběhl a v záklonu už branku nedokázal trefit.

    Po přestávce se hra výrazně uklidnila. Až deset minut před koncem se uvolnil na levé straně Forsberg, který našel skvěle postaveného Poulsena a ten z voleje propálil Trappa. O zdramatizování závěru se postaral Goncalo Paciencia, který uklidil do sítě přihrávku Chandlera.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13. (17:30:00)

    Vít Schück

    Branky: 11. Werner (Y. Poulsen), 83. Y. Poulsen (Forsberg) – 90+2. Paciência (Chandler)

    Karty:   8. Demme (RBL), 61. Y. Poulsen (RBL) – 44. Paciência (FRN), 69. Joveljić (FRN), 90+5. Kohr (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Konaté, Orban – Klostermann, Demme (46. Laimer), Nkunku (62. Forsberg), Halstenberg – Sabitzer, Y. Poulsen, Werner (82. Lookman).
    Náhradníci: Mvogo – Forsberg, Haidara, Laimer, Ilsanker, Saracchi, Cunha, Kampl, Lookman.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (90. A. Touré), Hasebe, Kohr – N'Dicka, Rode (80. de Guzmán), Durm (80. Chandler), Kostić, Kamada – Paciência, Joveljić.
    Náhradníci: Rönnow – Hinteregger, Torró, Chandler, G. Fernandes, Cetin, de Guzmán, A. Touré, D. da Costa.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Beitinger
    thejrc.org