Poprad – Košice 0:6 (kon.) | Michalovce – Miskolc 0:0 (odl.)
konec
HK Poprad
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
HC Košice
sk Neděle 25.08.2019, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa píše jeho 72. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále.

    Skupina A: HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce
    Skupina B: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc, Comarch Cracovia

    Program turnaja:
    Štvrtok 22. 8. 2019
    1. 15:00 | Les Aigles de Nice – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2
    2. 19:00 | HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškolc 4:2
    Piatok 23. 8. 2019
    3. 15:00 | DVTK Jegesmedvék Miškolc – Comarch Cracovia 3:2
    4. 19:00 | HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 s.n.
    Sobota 24. 8. 2019
    5. 15:00 | Comarch Cracovia – HC Košice 5:3
    6. 19:00 | HK Poprad – Les Aigles de Nice 4:2
    Nedeľa 25. 8. 2019
    7. 11:00 | Comarch Cracovia – Les Aigles de Nice
    8. 15:00 | HK Poprad – HC Košice
    9. 19:00 | HK Dukla Ingema Michalovce – DVTK Jegesmedvék Miškolc

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    67. ročník, 2014, HK Poprad
    68. ročník, 2015, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, HC Košice
    71. ročník, 2018, HK Poprad

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2019 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z predposledného zápasu 72. ročníka Tatranského pohára. Zápas o tretie miesto prináša súboj odvekých rivalov. Od 15:00 budeme sledovať východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice.

    HK Poprad
    Organizátor turnaja vstupuje do 72. ročníka Tatranského pohára ako obhajca trofeje. Za doterajších 71 rokov organizovania Tatranského pohára dokázal Poprad zvíťaziť v desiatich prípadoch. Naposledy sa tak udialo minulý rok a predtým v rokoch 2014 a 2012. Poprad cez leto už stihol angažovať niektoré zaujímavé mená, predĺžiť zmluvu s viacerými hráčmi a stihol odohrať aj nejaké prípravné zápasy. Dvojicu prípravných zápasov odohral Poprad v Sheffielde, tamojším oceliarom podľahol v dvoch zápasoch 7:4 a 5:2. Predtým Poprad podľahol Cracovii 1:2, zdolal Mikuláš 4:2 a rovnakému súperovi podľahol 3:2. Popradčania hrali svoj prvý zápas na tomto Tatranskom pohári včera večer, proti Michalovciam predviedli dobrý výkon, no na víťazstvo to nestačilo, Zemplínčanom podľahli 2:3 po nájazdoch a minuloročné prvenstvo už teda neobhája, keďže do finále sa dostanú Michalovce. Včera si Poprad napravil chuť z prehraného zápasu s Michalovcami a zdolal Nicve 4:2. V A skupine teda skončil na druhom mieste a zahrá si o bronz.

    HC Košice
    Niekoľkonásobný majster slovenskej extraligy príde na Tatranský pohár už po 32. krát. Košice majú na konte spolu (aj pod hlavičkou VSŽ) už 10 víťazstiev na Tatranskom pohári, naposledy ho vyhrali v roku 2017. Vedenie HC Košice sa po vcelku neúspešnej sezóne 2018/19 rozhodlo odvolať trénera Šimíčka a na jeho miesta angažovalo Petra Draisaitla, otca hviezdy NHL Leona Draisaitla. Do kádra stihlo cez leto pribudnúť niekoľko zaujímavých mien ako Martin Bučko, Pavel Klhufek, Andrej Košarišťan, Juraj Majdan, Martin Bellueš, Branislav Rapáč či Juraj Bezúch. Tím posilnil aj slovinský obranca Jurij Repe či český zadák David Ružička. Košičanom vyšiel úvodný zápas, zdolali Miškovec 4:2. Včera vstupovali do zápasu proti Cracovii Krakov ako favorit, no prekvapivo podľahli 5:3. Keďže v B skupine mali všetci po tri body, rozhodovali samostatné nájazdy a napokon bolo určené, že Košice budú hrať o bronz.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Halo) – Brejčák (A), Johansson, Magovac, Kramár, Matejka, Ťavoda, Fabian (C), Česánek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Karterud, Kundrik, Leclerc – Takáč, Pelamo, Zagrapan – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko

    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Slovák, Koch (A), Michalčin, Cibák, Čížek (A), Růžička, Bučko – Majdan, Chovan, Haščák – Klhůfek, Skokan (C), Bezúch – Milý, Suja, Jokeľ – Nagy, Eliáš, Hrabčák

    Rozhodca: Štefik, Valach – Durmis, Hajnik.
     
    Dnešný zápas o 5. miesto:
    Cracovia Krakov – Les Aigles de Nice 1:4

    Na piatom mieste sa teda umiestnili orli z Nice a posledná skončila Cracovia Krakov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Hneď v prvej zaujímavej šanci stretnutia sa ocitol Andreas Štrauch po Mlynarovičovej prihrávke. Jeho zakončenie zblízka však letelo ponad Škorvánkovu bránku.
     
    00:35
    Košičania sa chceli po ľavom krídle presunúť do útočného pásma. Prihrávka Kocha však bola zblokovaná a následne sa pískal ofsajd.
     
    00:52
    Presilovku si zahrá tím Košíc. Dve minúty za krosček dostáva Dominik Kramár.
     
    01:38
    Chovan dával krížnu prihrávku na ľavý kruh Haščákovi, ale Marcel Haščák si nedokázal puk lepšie spracovať a čoskoro oň prišiel.
     
    02:23
    Delovka od modrej čiary z hokejky Bezúcha bola mierne tečovaná a minula priestor brány. Potom z pravého kruhu švihom zakončoval Klhůfek a namieril to priamo do Vošvrdovej lapačky.
     
    03:16
    Pelamo šikovne prenikol do útočného pásma a ukazoval sa mu na ľavej strane Matej Paločko. Poslal mu prihrávku, ktorú však Paločko nedokázal zužitkovať, keďže bola nepresná.
     
    04:00
    Strelecké zakončenie Mateja Paločka spoza pravého kruhu mierilo krížom priamo na pravý betón gólmana Stanislava Škorvánka.
     
    04:26
    Nepríjemne odrazený puk sa pred bránkou ocitol na hokejke Dávida Skokana, ktorý vypálil z prvej a minul Vošvrdovu bránu.
     
    05:32
    Kundrik sa pretláčal s pukom po ľavom krídle. Napokon zo stredného pásma iba nahodil puk do útočnej tretiny.
     
    05:53
    Nagy z pravého kruhu našiel medzi kruhmi Eliáša, ktorý si pripravil puk na bekhend a snažil sa zakončiť. Nedôrazná strela skončila bezpečne na Vošvrdovi.
     
    06:26
    Prihrávka Kocha síce našla hokejku Majdana, lenže ten ju zachytával už v útočnom pásme a za daných okolností bol z toho ofsajd.
     
    07:03
    Bjalončíkovi sa v strednom pásme zaplietol puk medzi korčuľami, a tak ho dokázal s istotou odzbrojiť Chovan.
     
    07:27
    Nahodený puk od modrej čiary z hokejky Čížeka skončil priamo na Vošvrdovej výstroji. Český gólman pre istotu podržal puk u seba.
     
    07:58
    Štrauch sa hneval na hlavného rozhodcu, ktorý sa nerozohol odpískať zákrok na neho. Aj podľa môjho uváženia to však bol čistý hit, za ktorý sa nevylučuje.
     
    08:41
    Leclerc síce dokázal prekorčuľovať Kocha. Pri zadnom mantineli za košickou bránkou obaja srdnato bojovali, puk napokon získali na hokejky oceliari.
     
    09:37
    Na ľavom kruhu si na prihrávku počkal Jesse Pelamo. Vypálil okamžite z prvej, no trafil iba hráča stojaceho pred sebou. Škorvánek teda zasahovať nemusel.
     
    10:27
    Matej Paločko si v obrannom pásme spracoval prihrávku od Fabiana. Potom puk poslal preč cez celé klzisko a znamená to icing.
     
    11:05
    Košičania využívajú situáciu, že pätica Popradčanov nemá prestriedané. Od modrej čiary dokázal vypáliť Michalčin, mieril však vedľa bránky.
     
    12:16
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Prihrávku si na ľavom kruhu spracoval JAKUB CIBÁK a jednoduchou strelou trafil miesto pri Vošvrdovej lapačke.
    Asistencie: Oliver Jokeľ, Tomáš Slovák.
     
    13:06
    Košičania sú po strelenom góle zjavne pri chuti a naďalej pokračujú s nátlakovou hrou. Aktuálne sú usadení v pásme a Popradčania veľmi nestíhajú.
     
    14:05
    Na modrej čiare si krížnu prihrávku spracoval Slovák a podarilo sa mu ohroziť popradskú bránku. Jeho zakončenie švihom však Vošvrda s prehľadom videl a dokázal ihneď zakročiť.
     
    14:39
    Podtatranci už poriadne dlhý čas nevystrelili na súperovu bránku. Pokúšal sa teraz o to aj tretí útok, no ani im to nevyšlo. Puk dokázal získať hosťujúci Nagy a vyviezť ho do útočnej tretiny.
     
    15:35
    Teraz sa domácim predsa len podarilo na istý čas získať útočné pásmo. V zakončení sa ocitol Peter Bjalončík, ktorý to z ľavého kruhu namieril priamo na Škorvánka.
     
    16:27
    Matej Paločko to urobil rozumne. Po zisku puku na hokejku Bjalončíka radšej Paločko sa oblúčikom vrátil dozadu a prihral čerstvému Ťavodovi, ktorý naskočil zo striedačky.
     
    17:11
    Popradu znovu nevyšlo založenie útoku z obranného pásma. Po odpískanom zakázanom uvoľnení sa hra presúva pred gólmana Vošvrdu.
     
    17:46
    Z pravého kruhu sa podarilo vypáliť Jurajovi Bezúchovi, ktorý vypálil veľmi prudký projektil. Jeho delovku dokázal Vošvrda zlikvidovať.
     
    18:42
    Tím Košíc získava presilovú hru. Aleksandarr Magovac dostáva trest 5 minút plus do konca zápasu za úder hlavy a krku. Košice budú hrať poriadne dlhú presilovku.
     
    18:51
    Samuel Takáč sa dokázal vo vlastnom oslabení vysunúť do samostatného úniku. Prenikol pred bránku, položil si Škorvánka na forhend, no potom zasunul iba na jeho betón.
     
    19:35
    Haščák si pripravil puk medzi kruhmi a poslal štipľavú strelu švihom. Priamo mierila do pripravenej Vošvrdovej lapačky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry priniesla hokej, v ktorom dominovali košickí oceliari. Hosťom sa podarilo ísť do vedenia v 13. minúte, kedy sa presadil Cibák.
    Druhá tretina sa začne približne o 15:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Takáč dokázal na modrej čiare šikovne vypichnúť puk Slovákovi. Prekorčuľoval po krídle a zakončil bekhendom. Škorvánek bol pripravený.
     
    20:51
    Pripomínam, že oceliari začali druhú tretinu ešte s viac ako trojminútovou presilovkou. Aktuálne už sú nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    21:33
    Zatiaľ sa v presilovke Košičanom nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Skúšal to Koch v spolupráci s Klhůfekom, tiež im to nevyšlo, Poprad sa oslobodil.
     
    22:19
    Nahodený puk na bránku z hokejky Kocha dokázal brankár Vošvrda bezpečne poslať vyrážačkou do rohu klziska.
     
    22:34
    Do takmer samostatného zakončenia sa vo vlastnom oslabení dokázal uvoľniť Matúš Paločko. Spracoval si ťažký puk, prenikol na os ihriska zakončil bekhendom. Škorvánek mal svoj betón pripravený.
     
    23:14
    Košičanom sa podarilo usadiť sa v útočnom pásme, dlho sa tam však neohriali, keďže domáci získali puk na svoje hokejky a vyhodili ho preč.
     
    24:01
    V tejto chvíli už hrajú kamzíci v pätici a spoza bránky sa snaží novú útočnú akciu naštartovať Johansson.
     
    24:50
    Mlynarovič prenikol do útočného pásma po krídle. Hneď potom ako prešiel cez modrú čiaru však mu bol puk vypichnutý.
     
    25:38
    V obrannom pásme sa puku ujal Leclerc a prenechal ho svojim spoluhráčom, aby si mohol následne nakorčuľoval a pohybom si pýtať prihrávku.
     
    26:16
    Krížna prihrávka v útočnom pásme z hokejky Bezúcha nenašla adresáta, puk skončil v rohu klziska a Košičania oň prišli.
     
    26:52
    Takáčovi v súboji pri mantineli proti dvojici košických hráčov nik nepomohol. Popradský útočník teda nedokázal byť úspešný v tomto súboji.
     
    27:15
    Do útočného pásma nahodil puk Haščák a okamžite odišiel striedať. Urobili tak aj jeho ďalší spoluhráči a takisto domáci hokejisti.
     
    27:43
    Už sledujeme niekoľkominútový dlhý úsek bez prerušenia. Aktuálne sú pri puku Košičania, ktorí sa pokúšajú o zisk útočnej tretiny.
     
    28:03
    Nahodenie puku od modrej čiary z hokejky Michalčina skončilo v rohu klziska a strieľať sa potom z ľavého kruhu pokúšal Hrabčák. Jeho koncovka skončila priamo na Vošvrdovi a hra bola po dlhom čase prerušená.
     
    28:37
    Krížnu prihrávku z hokejky Milého si na ľavom kruhu chcel spracovať Jokeľ. Puk mu však preskočil cez hokejku a oceliari napokon na bránu nevystrelili.
     
    29:24
    Hosťom sa podarilo získať útočné pásmo a k strele od modrej čiary sa dostal obranca Bučko. Jeho strelecké zakončenie však neskončilo v priestore bránky.
     
    29:43
    Uvidíme presilovku domáceho tímu. Dve minúty za napadnutie dostáva Dávid Skokan.
     
    30:07
    Poprad bude hrať pomerne dlhú presilovku piatich proti trom. Dve minúty za hákovanie dostáva obranca Tomáš Slovák.
     
    30:40
    Poprad vyhral vhadzovanie v útočnom pásme a ihneď rozbehol prihrávkový kolotoč. Svitana krížnym pasom našiel pripraveného Karteruda, ktorý preveril Škorvánka. Bude sa vhadzovať.
     
    31:04
    Karterudovi nevyšla strela z prvej po prihrávke Štraucha. Košičanom sa podarilo dostať puk preč z obrannej tretiny a získať cenné sekundy.
     
    31:33
    Zagrapan posunul na ľavý kruh postavenému Štrauchovi, ktorý krížnou prihrávkou k opačnej žrdi našiel Takáča, no jeho okamžitú strelu bravúrne vychytal Škorvánek!
     
    31:46
    V momente, keď sa na ľad dostal vylúčený Skokan, dokázal páliť po prihrávke spoza ľavého kruhu Zagrapan, namieril to len priamo do Škorvánka.
     
    32:14
    Košice dali gól!
    Oceliari zvyšujú svoje vedenie. Košice sa úspešne ubránili v dvojnásobnom oslabení a teraz sami skórujú. Perfektnú výmenu puku predviedol MARCEL HAŠČÁK s Chovanom a bol to práve Haščák, ktorý bol posledný pri puku v tesnej blízkosti bránky a zblízka prestrelil Vošvrdu.
    Asistencie: Michal Chovan, Patrik Koch.
     
    33:18
    Kundrik si síce našiel priestor na modrej čiare, okamžite sa však pri ňom ocitol Čížek a popradského útočníka nepustil ďalej k bránke.
     
    34:04
    Košičania ostali usadení v útočnom pásme a snažili sa o niečo. Popradčania sa len nevinne prizerali, ako to celé dopadne.
     
    34:24
    Brankár Vošvrda si na svoje konto pripísal ďalší dôležitý zákrok. Nekompromisnou lapačkou vychytal strelu Jokeľa z ľavého kruhu.
     
    34:54
    Strela spoza pravého kruhu z hokejky Jakuba Suju mierila priamo do Vošvrdovej masky a potom sa puk dostal na plexisklo. Hlavný rozhodca hru prerušil.
     
    35:18
    K delovke od modrej čiary sa dostal obranca Bučko, ktorého zakončenie smerovalo na Vošvrdu, popradský brankár likvidoval hokejkou.
     
    35:28
    Presilová hra pre tím kamzíkov. Dve minúty za seknutie dostáva Jakub Cibák.
     
    35:53
    Absolútna stopercentná šanca pre Takáča. Zagrapan mu dokázal naservírovať prihrávku z ľavého kruhu k opačnej žrdi. Z prvej však Takáč trafil iba do Škorvánka!
     
    36:33
    Bude z toho druhá presilovka Popradu o dvoch hráčov v zápase. Dve minúty za držanie dostáva Tomáš Slovák.
     
    36:58
    Po Karterudovej strele, ktorá zasiahla bočnú sieť, dokázal puk na hokejku získať Jakub Suja a bezpečne ho poslať preč cez všetky čiary.
     
    37:30
    Štrauch posunul za pravý kruh Johanssonovi, ktorý sa oprel do puku. Jeho tvrdá delovka však smerovala iba priamo na Škorvánka. Košický brankár je momentálne dôležitým článkom oceliarov.
     
    38:09
    Fabianovi to absolútne teraz nevyšlo. Domáci kapitán strieľal spoza hráča, nastrelil však len priamo neho. O desať sekúnd neskôr pálil opäť, tento raz priamo do Škorvánkovej lapačky.
     
    38:55
    Košice dali gól!
    Je z toho tretí košický gól. Hostia znovu bezpečne prečkali oslabenie a potom udreli v správnej chvíli. Pred bránkou stál šikovne zaparkovaný JURAJ MAJDAN, ktorý dokázal tečovať strelu Jokeľa od modrej čiary.
    Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Napriek tomu, že v druhej dvadsaťminútovke mali Popradčania k dispozícii až dve presilové hry o dvoch hráčov, strelecky sa dvakrát presadili Košičania. V 33. minúte zvyšoval Haščák a na rozdiel troch gólov dával v 39. minúte Majdan.
    Tretia tretina sa začne približne o 16:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    V útočnom pásme sa ocitol na puku Koch. Jeho strela švihom od modrej čiary smerovala iba na zadné plexisklo.
     
    41:01
    Popradskí obrancovia na istý čas stratili kontrolu nad pukom. Zasiahnuť musel až Vošvrda, ktorý si počkal na puk pred bránkou a prikryl ho.
     
    41:46
    Leclerc sa dostal do zakončenia z pravého kruhu. Jeho strelecký pokus však Škorvánek bezpečne vyrazil a ďalej si drží čisté konto.
     
    42:30
    Milý si spracoval prihrávku medzi kruhmi. Odtiaľ sa mu podarilo vystreliť, no mieril iba mimo priestoru bránky.
     
    43:25
    Obranca Ťavoda si absolútne nerozumel s Kramárom. Dvaja domáci obrancovia sa zrazili pred vlastnou bránkou a v šanci sa ocitol Suja, no tiež nevedel správne reagovať.
     
    44:24
    Z ľavého kruhu sa k strele dostal Marcel Haščák. Preveriť Vošvrdu sa mu nepodarilo, keďže mieril mimo priestoru bránky.
     
    45:15
    Česánek prenechával za vlastnou bránkou Fabianovi. Aktívne v útočnom pásme už korčuľoval Juraj Milý a svojím rýchlym korčuľovaním poriadne narobil problémy domácim obrancom.
     
    45:48
    Popradčania síce mali puk na hokejkách v obrannom pásme, no rozhodli sa ho vyhodiť preč, keďže striedali.
     
    46:14
    Marek Zagrapan prekorčuľoval dopredu po pravom krídle, presunul sa medzi kruhy a odtiaľ sa pokúšal vystreliť, lenže namieril to len priamo do protihráča.
     
    46:46
    Po ľavom krídle na ofenzívny výlet vyšiel obranca Bučko, ktorému sa síce podarilo vystreliť, ale nedokázal trafiť Vošvrdovu bránku.
     
    47:14
    Košice budú hrať presilovú hru. Dve minúty za hákovanie dostáva Boris Česánek
     
    47:57
    Košice dali gól!
    Oceliari využívajú presilovú hru a v popradskej sieti končí už štvrtý puk. Krížnu prihrávku na ľavý kruh si spracoval MARCEL HAŠČÁK a nekompromisnou strelou švihom nedal Vošvrdovi šancu.
    Asistencie: Dávid Skokan, Michal Chovan.
     
    48:38
    Možno mohli ísť košickí hokejisti do prečíslenia štyroch proti dvom, to by však nesmela prvá prihrávka zrejme od Bučka skončiť odrazená na košickej striedačke.
     
    49:43
    Kramárova strela spoza ľavého kruhu bola zblokovaná a puk vyrazil von z útočného pásma.
     
    50:17
    Vošvrda sa svojím telom až moc oprel o pravú žrď a nadvihol a posunul bránku zo svojho miesta. Hra teda musela byť prerušená.
     
    50:48
    Johansson si našiel prihrávku medzi kruhmi a vyskúšal vystreliť. Jeho strelecké zakončenie mierilo na obrancu Košíc.
     
    50:58
    Opäť získava presilovku košické mužstvo. Lukáš Matejka dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    51:29
    Košice dali gól!
    Ďalšia využitá košická presilovka s Popradom to vyzerá zle-nedobre. Nešťastníkom v tejto situácii je Česánek, ktorý si korčuľou zrazil do bránky strelu spoza pravého kruhu z hokejky MICHALA CHOVANA.
    Asistencie: Dávid Skokan, Marcel Haščák.
     
    51:29
    Po piatom inkasovanom góle z bránky Popradu odchádza Vošvrda a na jeho miesto prichádza Juraj Halo, pre ktorého to budú prvé turnajové minúty.
     
    52:26
    Leclerc sa pokúšal predrať do zakončenia, o puk však medzi kruhmi prišiel a nedokázal pokračovať ďalej.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 804 divákov. Najmä domáci rozhodne s výkonom Popradu nemôžu byť spokojní.
     
    53:16
    Johansson síce zachytil košickú rozohrávku v strednom pásme, ale musel počkať, kým jeho spoluhráči vyjdú z tretiny, inak by z toho bol ofsajd.
     
    54:14
    Videli sme po dlhšom čase popradskú strelu. Od modrej čiary sa o to postaral obranca Ťavoda, ktorého príklep Škorvánek bez problémov pokryl.
     
    54:51
    Poprad dokázal niekoľko sekúnd držať puk na hokejkách v útočnom pásme, žiadna nebezpečná šanca tam však nebola.
     
    55:41
    Mlynarovič prenikol s pukom do útočnej tretiny, nerozumel si však so Štrauchom a kamzíci o puk prišli.
     
    56:11
    Zrejme je už jasné, že Popradčania sa už v tomto zápase na veľa nezmôžu. Košice kráčajú za sebavedomým triumfom a ziskom bronzovej medaily na Tatranskom pohári.
     
    56:39
    Poprad bude hrať v závere tretej tretiny presilovku. Samuel Nagy dostáva dve minúty za seknutie.
     
    57:28
    Svitana vyskúšal šikovnú kľučku na Kocha, no tá sa mu veľmi nepodarilo a cez košického zadáka prejsť nedokázal.
     
    58:28
    Fabian nahodil puk do útočnej tretiny, Popradčania však veľmi aktívni neboli a za pukom nekorčuľovali.
     
    58:55
    Košice prečkali ďalšie oslabenie a zrejme už pokojne dokráčajú za víťazstvom v dnešnom zápase.
     
    59:08
    Košice dali gól!
    Tak je tu tpredsa len ešte jeden gól v popradskej sieti, inkasoval aj Halo. JAKUB SUJA bol s pukom za pravým kruhom, perfektne namieril a svižnou strelou prekonal Hala.
    Asistencie: Juraj Milý, Pavel Klhůfek.
     
    59:57
    V závere zápasu dostáva trest Dávid Skokan. Je to za hákovanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretiu tretinu a vlastne aj celý zápas ovládli košickí oceliari. V priebehu poslednej dvadsaťminútovky sa presadili Haščák, Chovan a Suja a uzavreli výsledok na konečných 0:6. Pre Poprad je to určite na Tatranskom pohári potupná prehra, pre Košice naopak zaujímavé víťazstvo. Spoznali sme teda držiteľa bronzovej pozície. HC Košice sú teda na Tatranskom pohári tretie, Poprad končí štvrtý. O zisku prvenstva žiaľ nebudeme dnes vedieť, keďže zápas Michaloviec s Miškovcom sa kvôli zdravotným problémom hráčov Miškovca odložil na neurčito.

    Najlepší hráči zápasu:
    Košice: Michal Chovan
    Poprad: Samuel Takáč

    Ďakujeme za pozornosť počas všetkých prenosov Tatranského pohára. (17:07:18)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 13. Cibák (Jokeľ, Slovák), 33. Haščák (Chovan, Koch), 39. Majdan (Jokeľ), 48. Haščák (Skokan, Chovan), 52. Chovan (Skokan, Haščák), 60. Suja (Milý, Klhůfek)


    HK Poprad: Vošvrda (52. Halo) – Brejčák (A), Johansson, Magovac, Kramár, Matejka, Ťavoda, Fabian (C), Česánek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Karterud, Kundrik, Leclerc – Takáč, Pelamo, Zagrapan – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko
    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Slovák, Koch (A), Michalčin, Cibák, Čížek (A), Růžička, Bučko – Majdan, Chovan, Haščák – Klhůfek, Skokan (C), Bezúch – Milý, Suja, Jokeľ – Nagy, Eliáš, Hrabčák

    Rozhodčí: Štefik, Valach – Durmis, Hajnik

    Diváci: 804
    ocianews.com