Plzeň – Kladno 6:2 (kon.) | Ústí n/L – Mostečtí Lvi 5:0 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Mostečtí Lvi
Úterý 27.08.2019, 18:10 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u dalšího přípravného duelu juniorů mezi HC Slovanem Ústí nad Labem a Mosteckými Lvy. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Hráči Slovanu už mají za sebou čtveřici přípravných utkání na novou sezónu. Ve valné většině z nich byli úspěšní. Ústečané si poradili na svém ledě vysokými výhrami s Hvězdou Praha, Letňany a PZ Kladnem. Jedinou prohru zaznamenal Slovan v posledním odvetném utkání na ledě pražské Hvězdy, kam však nepřijel v plné sestavě.
     
    To Most má za sebou pouhé dvě utkání. Vůbec poprvé se utkal s litoměřickým Stadionem, jemuž podlehl vysoko 2:9. Druhý zápas Most sehrál na děčínském ledě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda (Volke) – Šešina, Stuchlý, Štěpánek, Jarábek, Tot – Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl, Čermák.

    MOSTEČTÍ LVI: Haspra (Kubík) – Hoffmann, Matys, Žižka, Žítek, Hodek, Kratochvíl, Dohnal, Vainer, Beran, Boháč, Řehoř, Leitner, Kitzberger, Uher, Heidenreich, Svoboda.

    Rozhodčí: Biedermann – Cícha, Grunt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    První útok předvedli mostečtí hokejisté. K samotné střele se ovšem nedostali, byť obloukem zakroužili kolem Svobodovy branky.
     
    01:04
    Křižmo z levé strany vypálil na Haspru Hampl. Svou střelu na vzdálenější tyč ale nenasměroval zcela přesně, ta pak zamířila vedle branky.
     
    02:13
    V posledních chvílích se hra stále drží na hokejkách Mostečanů. Ti se snaží dobýt ústeckou branku, avšak obrana domácího týmu dělá maximum, aby jim toto zmařila.
     
    03:15
    Do nadějné akce se dostal Jakub Dohnal po svém nájezdu k pravé straně. Svobodu se pokusil překonal letmou tečí kotouče pod beton, jenže gólman Slovanu uzamkl tento prostor a puk bez větších obtíží vyrazil.
     
    04:25
    Na druhé straně pak mohl zahrozit po samostatném výpadu Adam Janoušek. I on ale na soupeřova gólmana nevyzrál. Haspra si v poslední chvíli poradil a dokázal kotouč poslat mimo bezprostřední ohrožení jeho svatyně.
     
    04:44
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Vainer – 2 min., hákování).
     
    05:32
    Svou první přesilovku rozehrál Slovan velmi pozvolna rozehrávkou od vlastní branky.
     
    05:45
    Postupem času ale musí gólman Lvů čelit stále většímu množství útočných situací od domácího Slovanu. Proti všem z nich se ale blýskl bravurními zákroky, díky čemuž stále drží bezgólový stav.
     
    06:39
    Tlak na mosteckou branku ale pokračuje i nadále, byť se Ústečané nemohou k ní přiblížit natolik, aby ji ohrozili.
     
    06:44
    Hosté v plném počtu.
     
    07:33
    Další důležitý zákrok Haspry. Tentokrát po dlouhé kombinaci Slovanu v útočném pásmu, kterou zakončil střelou z mezikruží Jan Smola. Mostecký gólman si ale přivinul kotouč k tělu a tak jej zastavil.
     
    08:37
    V permanenci ale musejí být oba strážci svatyní, neboť hra se v rychlém sledu přesouvá od jedné branky na druhou. Ani jeden z týmů ale nedokáže dotáhnout akci do precizního konce, kterým by se pokusil o zásadnější napadení soupeřova předbrankového prostoru.
     
    09:27
    Mosteckým se povedlo vyhodit kotouč přes střední pásmo. Díky tomu ale otevřeli cestu ústecké rozehrávce.
     
    09:50
    Tak to byla jedna z největších šancí tohoto utkání. Jakub Čech si ukořistil kotouč ve středním pásmu a po nájezdu přes mezikruží se pokusil blafákem poslat kotouč k pravé tyči. Ústecký gólman ale na poslední chvíli dokázal zareagovat a cestu kotouči zkřížil vlastní lapačkou.
     
    10:42
    Obraz hry se ale stále nemění. Ta se přesouvá z jednoho konce kluziště na druhý, a rychle zase obráceně. Pomalu však narůstá důraz akcí, ať už na jednu, či na druhou branku.
     
    11:56
    Další narušená rozehrávka ústeckých hokejistů, po které se kotouč dostal do mosteckého sevření. Přes skupinu hráčů se dostal k prověření gólmana Svobody Tomáš Matys. Jeho důrazná střela od modré ale nedokázala najít přesné zacílení v ústecké svatyni.
     
    13:51
    Hráčům Slovanu se daří hlouběji pronikat před mosteckou branku. Samotná střela je pro ně ale dosti těžkým úkolem, jehož se nedokáží zhostit.
     
    14:40
    Domácí tým se stále drží na dostřel Hasprovy svatyně. Proti nim si ovšem mostecká obrana počíná velmi důrazně, čímž pokrývá řadu příležitostí domácího týmu hned na jejím počátku.
     
    15:46
    Dvěma dalekými náhozy přesunul Slovan hru od vlastní branky na opačný konec kluziště. Tam nějakou dobu držel kotouč Jarábek, který se ovšem nemohl dostat z rohu.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jaroslav Šešina – 2 min., napadení).
     
    17:19
    Přesilovka dala Mostu příležitost k usazení se v útočném pásmu. Toho Lvi využili na malý okamžik, záhy ovšem domácí tým vybojoval puk pro sebe a s ním se snažil ze sevření hostí vymanit.
     
    18:12
    Domácí v plném počtu.
     
    18:33
    Po vyrovnání početních sil se mohli domácí hokejisté dostat do vedení. Střelu z levého kruhu ale nakonec dokázal Haspra vyrazit těsně nad sebe, načež puk přeletěl pouze přes horní tyč jeho branky.
     
    19:13
    Málo chybělo ústeckému Hamplovi k otočce a následnému zakončení, kdyby mu kotouč v mezikruží nepodjel přesně mezi nohama.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Patrik Matloch – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina příliš hokejové krásy nepřinesla. Oba týmy se sice dostávaly do řady střeleckých pokusů, málokterý z nich měl ale parametry gólové střely, natož pak gólonosné. I díky tomu odešly týmy do kabin prozatím za smírného, bezbrankového stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    I první buly druhé třetiny připadlo Mostečnům, kteří se ihned nasměrovali před ústeckou branku, kterou se snaží masivně ostřelovat.
     
    20:47
    Po vhazování se hráčům Slovanu podařilo vyhodit kotouč přes všechny tři čáry a přesunout tak těžiště na opačný konec hrací plochy. Tam se ale domácí ke střele nedostali.
     
    21:41
    Domácí v plném počtu.
     
    22:01
    Ústečtí rozjeli kombinaci, kterou se posléze pokusil zakončit do branky Hampl.
     
    22:47
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! ONDŘEJ POLATA se utrhl ve středním pásmu a vydal se mezikružím do útočného pásma. Tam také vymetl pavučiny v Hasprově brance důraznou střelou pod víko. Asistence: Tomáš Stuchlý
     
    23:57
    Domácí to zkoušeli i nadále, další důrazný pokus měl Adam Janoušek. Hosté ale všechny další akce přečkali a naopak si převzali kotouč do své moci.
     
    24:56
    Chaos v přihrávkách mezi Macelem a Matlochem umožnil Mostu vyhození kotouče na opačný konec hrací plochy. Tam ale u něj jako první byli domácí hokejisté, kteří ihned započali návratovou kombinaci na opačný konec kluziště.
     
    26:04
    Velká šance padla i na opačné straně. O tu se postaral Ondřej Řehoř a jeho střela. Na domácího gólmana se v tu chvíli trochu usmálo štěstí, neboť kotouč pouze orazítkoval tyčku.
     
    26:41
    Mostečané se ale nebezpečně přibližují Svobodově brance. Domácí gólman tak musel celou situaci hasit přikrytím kotouče k tělu. Vedl si ale velmi úspěšně a kotouč dokázal polapit.
     
    27:41
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tak to byla ukázková trefa v podání ADAMA JANOUŠKA! Útočník Slovanu si najel k levému kruhu, odkud vyslal tvrdou křižnou střelu na Haspru, který už v té rychlosti nemělo vůbec prostor jakkoliv reagovat. Asistence: Jakub Tot.
     
    28:15
    Mostečtí se marně snaží vymanit se z tlaku, v němž je drží domácí hokejisté. Jsou tak sice na kotouči, avšak pouze u vlastní branky.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jáchym Čermák – 2 min., podrážení).
     
    29:02
    Svou další přesilovku rozehrávají Lvi pomalu od své branky. Celou akci jim ale narušil Pavel Kušej, jemuž se povedlo vypálit přes několik hráčů soupeře. Přesto puk přímo na branku nasměrovat nedokázal.
     
    30:09
    Nakonec se ale stejně povedlo Mostu dostat se do útočného pásma. Ovšem ani v momentu, kdy se drželi těsně před brankou, ani o chvíli později, kdy je Slovan dokázal vytlačit do rohu, se ke střele na Svobodu nedostalli.
     
    30:38
    Střídání v týmu MOSTEČTÍ LVI: ze hřiště odchází Martin Haspra, přichází Adam Kubík.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Macel – 2 min., hákování).
     
    31:30
    V počátku další přesilovky svého týmu zvolil David Leitner rychlý průjezd kolem pravého mantinelu. Lvi se díky tomu, i přes malý zádrhel, dostali až do útočného pásma, kde započala snaha o jejich skórování. Ta však vzala brzy za své.
     
    32:50
    Přesto se Most stále drží v útočném pásmu a přesilovkovou kombinací se přibližuje stále hlouběji do prostoru před Tomášem Svobodou.
     
    33:18
    Domácí v plném počtu.
     
    33:46
    I po vyrovnání početních sil musel Slovan čelit několika rychlým střelám v podání mosteckého týmu. Poslední akci ale dokázal gólman Svoboda vyrazit vysoko před sebe, čímž naopak nasměroval své spoluhráče do brejku.
     
    34:34
    Gottfriedovo nahození podél mantinelu mělo zřejmě zprvu najít Jáchyma Čermáka, nakonec však byl adresátem jeden z mosteckých obránců. Přesto Slovan zabojoval a ve středním pásmu se opět zmocnil kotouče.
     
    35:46
    Další obrovskou šanci měl na mostecké straně Jiří Hoffmann. Po několikerém ostřelování Svobodovy branky to byl právě Hoffmann, který měl na své holi velmi slibnou střelu, kterou již jistě viděl v brance. Tomáš Svoboda ale na poslední chvíli vytáhl bravurní zákrok, díky čemuž udržel kotouč před sebou.
     
    37:06
    Pro zmírnění tlaku vyhodili domácí kotouč až před Kubíka. Tam ale velmi záhy začala další rozehrávka Mostu se snahou přejít na opačnou stranu ledové plochy.
     
    37:53
    Přes brusli mosteckého obránce se pokusil prostřelit kotouč na branku Jakub Tot. Celá akce ale vedla k zamotání hry před mosteckou brankou a následnému lvímu výjezdu na opačný konec kluziště.
     
    38:55
    Přesně do Kubíkovy lapačky poslal kotouč z hranice levého kruhu Jáchym Čermák.
     
    39:16
    Už se zdálo, že se hostům podařilo roztáhnout hru na druhou stranu hřiště, když sudí Cícha odpískal hostům zakázané uvolnění. Ti se pak vydali do dalšího brejku bezprostředně po vhazování a tuto akci už musel Tomáš Svoboda hasit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla o něco větší počet střeleckých pokusů na obou stranách. Ve výsledku však rozhodla efektivnost střelby jednotlivých mužstev. A zatímco Most si v mnoha případech vylámal zuby na gólmanu Svobodovi, tak Ústí nad Labem ve dvou případech dokázalo procedit kotouč mezi tři tyče a díky tomu vede.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Mostečtí dnes potvrdili stoprocentní bilanci na úvodním vhazování. Ihned po něm se sjeli před Svobodu, jehož ale nijak výrazně neprověřili. Naopak na druhé straně museli čelit brejku domácích.
     
    41:20
    K puku se dostali domácí hokejisté u vlastní branky. Po chvilce váhání se vydali na útočnou výpravu ve třech lidech. Tu ovšem bránili čtyři hráči Mostu, kteří si počínali velmi důrazně a odklonili domácí hráče do rohu kluziště.
     
    42:35
    Odsud se po nějaké době osvobodili, a naopak dostali svého soupeře pod tlak. Mostecká obrana se ovšem velmi drží a ve třech hráčích v mezikruží maří každou akci domácího výběru.
     
    44:12
    Již po několikáté se vydal k výpadu proti brance Svobody Matěj Kitzberger. Vždy mu ovšem chyběl malý kousek k nasměrování puku na branku, což se mu také nepodařilo.
     
    44:48
    Už si stavěl kotouč na střelu z hranice levého kruhu Martin Vainer. Ve své, nepříliš velké rychlosti ale podcenil dvojici ústeckých obránců, kteří také dokázali v poslední chvíli udržet kotouč mimo Svobodovu svatyni.
     
    45:57
    Dosti nepřesné zakončení po výjezdu Jana Heidenreicha. Po letu kotouče podél mantinelu se pak na modré čáře rozhořel boj o něj.
     
    46:56
    Tak moc se snažil Pavel Gottfried o výjezd, až byl faulován.
     
    46:56
    Dvě minuty na trestné lavici si tak odsedí mostecký Jan Boháč, který se dopustil hákování proti útočícímu hráči domácího celku.
     
    47:51
    Slovan ve své přesilovce okupuje dosti usilovně prostor před brankou svého soupeře. S jistou pravidelností ale naráží na obranný blok Mostu, který mu nedovolí ani se přiblížit ke střele na branku.
     
    48:54
    Naopak Mostečané vytěsnili hru až za Svobodu, odkud tedy ústecký tým rozehrává.
     
    48:56
    Hosté v plném počtu.
     
    49:14
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Jiří Kratochvíl – 2 min., sekání).
     
    49:32
    V další přesilovce už si Slovan počíná o něco důrazněji ve středním pásmu. Stále však má před sebou tvrdou obranu hostí.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Kušej – 2 min., hákování).
     
    50:19
    Hra čtyři na čtyři více svědčí mosteckým hráčům, kteří přidávají na svém důrazu v předbrankovém prostoru. Gólman Svoboda tak musí čelit řadě střel z prostoru těsně před ním.
     
    50:50
    Ústečtí se ale dokázali dostat do rychlého brejku. Po nepřesné střele se ale obdobnou rychlostí museli vracet zpět, hájit pro změnu vlastní obranný prostor.
     
    51:14
    Hosté v plném počtu.
     
    51:58
    Domácí v plném počtu.
     
    52:16
    Kotouč stále patří do lvího držení. V tuto chvíli jsou ale Mostečané u vlastní branky, od které se nemohou dostat k průniku.
     
    52:57
    Jan Hampl si dnešní zápas za rámeček nedá. Už si stavěl hokejku k doklepnutí kotouče do odkrytého prostoru branky u pravé tyče, načež mu podjel puk pod hokejkou.
     
    53:20
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nakonec si ale JAN HAMPL spravil chuť gólovou trefou! Po Macelově vyslání se vydal zcela sám mezikružím do útočného pásma a z hranice brankoviště také ve velké rychlosti Kubíka překonal. Asistence: Jan Macel.
     
    54:39
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ústecké gólové hody pokračují! Po odrazu kotouče od gólmana se k němu s tečí dostal ADAM JANOUŠEK, který zvolil další rychlý nájezd, čímž překonal zaskočeného gólmana Mostu. Asistence: Ondřej Polata.
     
    56:20
    Ústečtí jsou viditelně při chuti a stále se drží v útočném pásmu.
     
    56:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Richard Jarábek – 2 min., podrážení).
     
    57:48
    Přesilovka zadala opět Mostu příležitost usazení se v útočném pásmu. Hostující tým ji využil, navíc se snaží o ostřelování Svobody. Stále se jim to ale nedaří.
     
    58:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jakub Tot – 2 min., krosček).
     
    58:34
    Slovan pokračuje ve čtyřech.
     
    59:00
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ani oslabení nezabránilo domácím od vstřelení páté branky! Po dlouhém nahození se ke kotouči dostal PAVEL GOTTFRIED, který tak přidává již pátou branku ústeckého týmu. Asistence: Jaroslav Šešina.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Domácí tým byl v závěru velmi střelecky při chuti, díky čemuž si připsal konečnou výhru 5:0 po několika povedených samostatných šancích. Hosté se také snažili a měli také velké množství výraznějších, či méně výrazných střeleckých příležitostí. Ve všech případech si ale vylámali zuby na dnes naprosto bezchybném gólmanu Tomáši Svobodovi.
     
    Pro dnešek je to ode mne odsud z ústeckého zimního stadionu vše. Přeji vám hezký zbytek úterního večera a někdy příště na počtenou! (20:12:49)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 23. Polata (Stuchlý), 28. Janoušek (Tot), 54. Hampl (Macel), 55. Janoušek (Polata), 59. Gottfried (Šešina)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda (Volke) – Šešina, Stuchlý, Štěpánek, Jarábek, Tot – Janoušek, Gottfried, Macel, Matloch, Kušej, Hampl, Čermák.
    Mostečtí Lvi: Haspra (31. Kubík) – Hoffmann, Matys, Žižka, Žítek, Hodek, Kratochvíl, Dohnal, Vainer, Beran, Boháč, Řehoř, Leitner, Kitzberger, Uher, Heidenreich, Svoboda.

    Rozhodčí: Biedermann – Cícha, Grunt
    thejrc.org