Kunlun – Ufa 4:3 (3:2 po s.n.) | Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Barys – Vladivostok 1:3 (kon.)
Jokerit – Omsk 1:3 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 3:2 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Admiral Vladivostok
Úterý 03.09.2019, 15:30 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:55 (17:58:19)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:15.
    Zblokované střely – 11:19.
    Vyloučení – 7:7.
    Využití přesilovek 1/7 – 2/7.
    Vhazování – 41:25.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Admiralu, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. Domácímu celku se podařilo snížit na rozdíl jediné branky, načež měl i nadále více ze hry, avšak vyrovnání se nakonec nepovedlo. Naopak do prázdné branky zamířil hostující Střelcov, který rozhodl o osudu tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí to opět zkoušejí bez brankáře!
    59:05 Vasilij STRELCOV - 1:3
     
    59:05
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Barys to zkoušel bez brankáře, nicméně krátce za modrou čárou vyhrál souboj o puk hostující VASILIJ STRELCOV, který velice přesně poslal puk do odkryté branky.
    Asistence: Oleg Lomako.
     
    58:06
    Ve vzduchu se podařilo zasáhnout pozornému Ostrovskimu, který poslal puk do bezpečí. Admiral se tak stačil zformovat, což vedlo k narušení další akce soupeře.
     
    57:21
    Bary se na dlouhou dobu usadil v pásmu soupeře. Svedberg opět zkoušel nahazovat do přehuštěného prostoru, avšak žádný ze spoluhráčů nahrávku netečoval.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Ďjakov – 2 min., podrážení).
     
    54:07
    Od modré čáry zkoušel své štěstí obránce Semjonov, který pouze orazítkoval beton hostujícího brankáře. Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut.
     
    53:09
    Další útočná snaha Nur-Sultanu skončila ještě před červenou čárou, do přihrávky totiž vložil hokejku hostující Ibatullin. Admiral pouze vyhodil kotouč.
     
    52:01
    U zadního hrazení svedl hodně důrazný souboj domácí Pakarinen, který ho dokázal ustát. Barys se dostává k náporu, naopak hostující celek se pouze brání.
     
    51:05
    Ihned po vhazování to zkoušel přímo na branku Metalnikov, kterému se povedlo najít pouze náruč brankáře Olkinuory, jenž pro změnu raději přerušil hru.
    50:55 Corban KNIGHT - 1:2
     
    50:55
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají na dostřel jediné branky! Také Barys si vyzkoušel přesilovou hru, přičemž CORBAN KNIGHT nejprve naznačil zakončení a posléze z pravého kruhu nahazoval na branku, což naprosto překvapilo brankáře, který nedokázal reagovat.
    Asistence: Adam Helewka.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Nikita Bobrjašov – 2 min., hákování).
     
    49:14
    Sudí si ale všiml ofsajdového postavení v podání Nur-Sultanu, hra je tak vykázána do středního pásma. Rovněž přichází na řadu předposlední komerční přestávka.
     
    48:03
    Barys má velké problémy s přechodem do pásma soupeře, v tomto případě to nevyšlo ani Boydovi. Až další útok domácích konečně přinesl zisk útočné třetiny.
     
    47:13
    Admiral se snažil dostat na druhou stranu, avšak před modrou čárou se nacházela smečka domácích hráčů. Posléze málem zakončoval Bobrjašov.
     
    46:06
    Semjonovovi se podařilo obkroužit vlastní branku, načež se snadným způsobem dostal do pásma soupeře, kde jeho formace přišla o hrací předmět.
     
    45:01
    Další práci měl brankář Olkinuora, který reagoval na teč z bezprostřední blízkosti. Posléze se o dorážku pokusil Ševčenko, avšak ani on nebyl úspěšný.
     
    44:15
    Ibatullin zkoušel prodloužit přihrávku za sebe, kde se nacházel kolega Lomako. Ten byl v souboji o puk příliš pozdě, čehož využil jeden z protihráčů.
     
    43:08
    Michajlis se pokoušel dostat mezi kruhy, avšak v tom mu čistým způsobem zabránil jeden z protihráčů, který posléze na jistotu vyhodil až za brankáře Barysu.
     
    42:05
    Z červené čáry zkoušel své štěstí domácí Dietz, jehož tvrdý projektil se stal kořistí hostujícího brankáře Olkinuory, který vyrážečkou odrazil puk do bezpečí.
     
    41:12
    Posléze se za vlastní brankou ujal kotouče obránce Ugolnikov, který si počkal na podporu svých spoluhráčů. Ti se bleskově dostali do útočného pásma.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří vybojovali puk ve velkém zmatku. Následovalo vyhození přes všechny čáry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám nabídla hne dvě branky, přičemž se o obě postaral Vladivostok tentokráte jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak o něco aktivnější byl hostující celek, kterému se podařilo hned dvakrát skórovat. To znamená, že to Barys bude mít ve třetí třetině hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Barys sice hraje přesilovou hru s výhodou o jednoho hráče, avšak soupeř se brání velice zodpovědným způsobem. Po špatné nahrávce vyhazoval na druhou stranu Ibatullin.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadi Šesťakov – 2 min., podrážení).
     
    37:29
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Kirill Ďjakov – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Denis Vicharev – 2 min., hákování).
    36:39 Adam ALMQVIST - 0:2
     
    36:39
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka hostujícího celku! Admiral se díky přesilové hře usadil u branky soupeře, kde se po zmatku dostal k volnému kotouči ADAM ALMQVIST, který velice přesně zamířil do volného prostoru, přičemž brankář Pasquale sotva reagoval.
    Asistence: Markus Ljungh, Vladimir Butuzov.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Nikita Michajlis – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:06
    O přihrávku si řekl Dietz, který zkoušel oslovit svého spoluhráče Boyda, avšak ten na jeho nabídku sotva dosáhl. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    34:04
    Vladivostok se hodně složitým způsobem usadil v pásmu, avšak poté dobře zasáhl obránce Metalnikov, který razantním projektilem poslal puk za opačnou branku.
     
    33:03
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Viktor Svedberg – 2 min., hákování).
     
    32:07
    K volnému puku se jako první dostal Ďjakov, který ihned rozehrál pomoci mantinelu. Admiral se navíc dostal do pásma, kde vybojoval další faul soupeře.
    31:52 Markus LJUNGH - 0:1
     
    31:52
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Butuzov dokázal obkroužit branku, jeho nahrávku ještě vyrazil domácí brankář k volnému Almquistovi, který na druhé straně pásma našel Bakoše, jehož ránu ještě lehce tečoval MARKUS LJUNGH.
    Asistence: Martin Bakoš, Adam Almqvist.
     
    31:10
    Semjonov si pořádně zahrával na hranici útočného pásma, nakonec se mu nepovedlo ani vypálit. Admiral se tak dostal do bezpečí, avšak ne na dlouho.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Adam Helewka – 2 min., podrážení).
     
    29:05
    Sám na sebe to vzal domácí Tangradi, který si hezkým způsobem obhodil jednoho z protihráčů, avšak jeho následná střela zápěstím směřovala vedle branky.
     
    28:19
    Pasquale podržel puk za vlastní brankou, načež se k němu jako první dostal obránce Dietz. Barys se sice dostal na druhou stranu, avšak tam dlouho nevydržel.
     
    27:01
    Mezi kruhy si sjel domácí Pakarinen, který pálil z velice dobré pozice. Olkinuora měl štěstí, že puk směřoval doprostřed branky, což vedlo k snadnému zákroku.
     
    26:11
    Olkinuora měl další těžkou práci, avšak i v tomto případě se mu podařilo udržet puk před čárou. Boydova zadovka tak neprošla, poté se strhla menší mela.
     
    25:58
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Jurij Petrov – 2 min., hrubost).
     
    25:07
    Hodně nebezpečným pokusem to zkoušel domácí Knight, jehož ránu Olkinuora vyrazil před sebe, avšak dorážející Helewka se k puku vůbec nedostal.
     
    24:10
    Ve vlastním pásmu vyhrál souboj o puk domácí obránce Metalnikov, který se o hrazení pokoušel nastartovat kolegu Pakarinena, jenž měl k touši daleko.
     
    23:07
    Na druhou stranu se pokusil dostat Knight, kterého čistým způsobem odzbrojila hned dvojice protihráčů. Další útok Barysu přinesl hezkou nahrávku od Akolzin.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Stepan Ostrovskij – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:15
    V krátkém časovém sledu přišlo na řadu další zakázané uvolnění, i tentokráte ze strany Vladivostoku. Tentokráte se bude vhazovat po levici Olkinuory.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny se povedlo domácímu celku, který ihned nahodil puk do pásma soupeře. Tam se jako první k němu brankář Olkinuora.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám celkem překvapivě žádnou branku nepřinesla. Sledovali jsme vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky vypracovaly několik slibných šancí, avšak ani jedna neskončila v síti. Rovněž jsme sledovali dost osobních soubojů, sudí hned několikrát vylučoval, a to na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Domácí Starčenko nabral dobrou rychlost, avšak jeho zakončení z jedničky skončilo na protihráči. Posléze na střelu od modré čáry dokázal reagovat Olkinuora.
     
    18:05
    U levého hrazení proběhl celkem hraniční zákrok, avšak sudí nevylučoval. To vedlo k vyložené šance v podání Lisina, který trefil pouze beton domácího brankáře.
     
    17:10
    Posléze před branku zkoušel nahrávat Knight, který se snažil oslovit volného Starčenka, avšak s vypětím všech sil se přeci jenom povedlo zasáhnout Lalondemu.
     
    16:08
    Posléze se do útočné třetiny dostal domácí Michajlis, který z dobré pozice trefil pouze boční síť. Olkinuora dost možná zasáhl pravým ramenem, i tak gól neinkasoval.
     
    14:22
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Shawn Lalonde – 2 min., sekání).
     
    13:04
    Tentokráte na vhazování dokázal uspět Střelcov, kterému se poté nepodařila modré lajně najít nikoho ze spoluhráčů, avšak poté přeci jenom zasahoval brankář.
     
    12:08
    Butuzov se rychlostním způsobem dostal do pásma, avšak nepřesná zadovka vyhnala jeho celek ven ze třetiny. Posléze sudí uviděl těsný ofsajd.
     
    11:27
    Voroninovi se podařilo uspět na vhazování, poté zkoušel sám vyjet před brankáře, avšak Pasquale se překonat nenechal. Admiral je aktivnějším celkem.
     
    10:12
    Almquist musel jednat hodně rychle, nakonec to před napadajícím soupeřem dokázal zvládnout. Do útočné třetiny tak vletěl Petrov, který prověřil brankáře.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    09:20
    Vladivostoku se úvodní přesilová hra vůbec nedaří, soupeř podruhé v krátkém časovém sledu vyhodil až na druhou stranu. Posléze jsme sledovali zakázané uvolnění.
     
    08:05
    Na řadu přichází úvodní komerční přestávka, po které se bude vhazovat před brankářem Olkinuorou. Na ledovou plochu naskákaly úvodní formace obou celků.
     
    07:02
    Olkinuora se vydal za vlastní branku, jenomže tam se mu nahození podél mantinelu nepodařilo zasáhnout. I tak se Vladivostok na delší dobu do pásma nedostal.
     
    06:58
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Ševčenko – 2 min., hákování).
     
    05:23
    Před branku si dokázal sjet domácí Knight, který těsně před brankářem tečoval puk kousek vedle svatyně. Olkinuora tentokráte zasahoval nemusel.
     
    04:03
    Na opačné straně to podél levého hrazení zkoušel hostující forvard Glazačev, který se bruslí pokoušel najít Střelcova, jenž byl snadným způsobem odstaven od hracího předmětu.
     
    03:15
    Posléze to nahozením do útočného pásma zkoušel domácí Sagadajev, který dokázal za brankou soupeře najít Akolzina, jenž přihrával mimo dosah kolegů.
     
    02:10
    Za vlastní brankou se staral o rozehrávku domácí Metalnikov, kterému se nepovedlo najít žádného ze spoluhráčů. Barys to zkouší opět od vlastní branky.
     
    01:02
    Až posléze měl kousek za pravým kruhem hodně prostoru obránce Dietz, který svůj pokus poslal přímo do výstroje finského brankáře ve službách Vladivostoku.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se ihned dostali do útočného pásma. Zatím jsme se úvodního zakončení nedočkali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Metalnikov, Dietz, Svedberg, Makljukov, Blacker, Orechov, M. Semjonov – Pakarinen, Boyd, Valk – Michajlis, Knight, R. Starčenko – Ševčenko, Sagadejev, Akolzin – Helewka, Petuchov.

    Admiral Vladivostok: Olkinuora – Lalonde, Almqvist, Ibatullin, Ugolnikov (A), Ďjakov, Ostrovskij, Kozlovskij – Bakoš, Ljungh, V. Butuzov – Lomako, A. Strelcov, V. Strelcov – K. Voronin, Vicharev, Glazačev (C) – J. Petrov (A), Zajcev.

    Rozhodčí: Gamalej, Fraňo – Golovljov, Savenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání
    Martin Bakoš (VLD)
     
    Admiral Vladivostok
    Vladivostok chce letos atakovat postup do play off, přípravných zápasů proto odehrál opravdu hodně, celkově nastoupil ke dvanácti utkáním. Představil se třeba také na Memoriálu Zbyňka Kusého, kde skončil na čtvrtém místě. Mimojiné narazil v přípravě také na Litvínov, který porazil těsně 4:3. Celkově ale Admiral zažil průměrnou přípravu, vyhrál přesně polovinu odehraných duelů. Přes léto na východ Ruska nezamířila žádná zvučná posila, za zmínku možná stojí příchod slovenského forvarda Martina Bakoše, který v Soči patřil k těm lepším hráčům.
     
    Barys Nur-Sultan
    Barys loni zažil celkem úspěšnou sezonu, dokráčel do čtvrtfinále, kde však jasně padl proti rozjetému Omsku, konečný výsledek série byl 1:4. Nur-Sultan tak v přípravném období nezahálel, odehrál celkem osm duelů. Prvních pět zápasů vyhrál, ale následně třikrát nestačil na švýcarské celky. Přes léto se kádr moc neobměnil, nejzajímavější je asi to, že přišli dva hráči z NHL, Corban Knight a Adam Helewka. Uvidíme, jestli tyto dvě posily jedinému kazašskému celku v soutěži pomohou.
     
    Zdravím všechny fandy ruské KHL. Dnes náš čeká třetí hrací den druhé největší světa, ve kterém na sebe narazí mimojiné Nur-Sultan a Vladivostok. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 51. Knight (Helewka) – 32. Ljungh (Bakoš, Almqvist), 37. Almqvist (Ljungh, V. Butuzov), 60. V. Strelcov (Lomako)


    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Metalnikov, Dietz (C), Svedberg, Makljukov, Blacker, Orechov, M. Semjonov – Pakarinen, Boyd (A), Tangradi – Michajlis, Knight, R. Starčenko (A) – Ševčenko, Sagadejev, Akolzin – Helewka, Petuchov, Šesťakov.
    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Veremčuk) – Lalonde, Almqvist, Ibatullin (A), Ugolnikov, Ďjakov, Ostrovskij, Kozlovskij, Bobrjašov – Bakoš, Ljungh, V. Butuzov – Lomako, A. Strelcov, V. Strelcov – K. Voronin (C), Vicharev (A), Glazačev – J. Petrov, Zajcev, Lisin.

    Rozhodčí: Gamalej, Fraňo – Golovljov, Savenkov
    thejrc.org