Banská Bystrica – Mnichov 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Cardiff 5:2 (kon.) | Hämeenlinna – Plzeň 1:2 (po pr.)
Grenoble – Kärpät 2:6 (kon.) | Rungsted Seier Capital – Zug 0:5 (kon.) | Liberec – Belfast Giants 6:1 (kon.)
Bern – Skellefteå 4:5 (0:1 po s.n.) | Ambri-Piotta – Färjestad 2:1 (kon.) | Moser Medical Graz 99ers – Frölunda 1:5 (kon.)
po prodl.
HPK Hämeenlinna
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 05.09.2019, 18:00 • Pohjantähti Areena • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že indiáni loupili na severu Evropy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:16:10)
     
    Plzeň opět předvedla, jak je důležité mít v kádru Milana Gulaše, jenž se společně s Jaroslavem Pavelkou stal mužem zápasu. Kapitán indiánů zaznamenal po individuálních akcí dvě branky a dopomohl Škodě k vítězství. Hämeenlinna sice byla mírně lepším celkem v duelu, ale brankáři Západočechů podali výborné výkony.

    Střely na branku: 19:26.

    Dnešní utkání sledovalo 2965 diváků.
     
    Konec zápasu.
    60:17 Milan GULAŠ - 1:2
     
    60:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, druhý bod putuje do západočeské metropole! MILAN GULAŠ zachytil rozehrávku soupeře a dostal se přes Petteriho Nikkilü. Následně nejproduktivnější hráč Plzně na dvakrát překonal Voutilainena. Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Na začátku třetí dvacetiminutovky se prosadil Cody Kunyk, který tak poslal střetnutí do prodloužení. Nutno přiznat, že vyrovnání si Hämeenlinna za svou aktivitu zasloužila. Uvidíme, kdo za pár minut sebere bod navíc.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:18
    Pas z obranné modré čáry mířil na útočnou polovinu, kde byl najetý mezi obránci Tommi Tikka. Domácí hráč už jel sám na Dominika Frodla, jenž si kličku do forhendu pohlídal betonem.
     
    58:22
    Vypadá to, že duel doputuje minimálně do prodloužení. V akci je znovu finský tým, ale po nepřesnosti se bude muset zase bránit.
     
    57:36
    Od hrazení nahazoval puk před branku Innala, do jehož pokusu vložil hůl Markus Nenonen. Puk pak zamířil těsně vedle branky a halou to jen zahučelo.
     
    56:53
    České mužstvo se nacházelo v kombinaci, jenže přihrávka vlevo byla nepřesná. Hämeenlinna využila šanci a vyhodila na icing.
     
    55:42
    Plzeňští se schovali za Dominika Frodla a střídají. Lukáš Pulpán tak čeká až mu nově příchozí najedou.
     
    54:36
    Hämeenlinna se hnala do přečíslení, ovšem Niclas Lucenius postrádal síly, a tak byl dojet. Následně domácí útočník pokazil i přihrávku a bylo po slibné akci.
     
    53:54
    Vojtěch Němec neměl podporu spoluhráčů, kteří střídali, a tak to vzal na sebe. Jeho zakončení letělo jen nad branku, a tak Voutilainen zasahovat nemusel.
     
    53:14
    Plzeňští přišli o kotouč u hrazení a soupeři se se štěstím povedlo vyhodit.
     
    52:12
    Milan Gulaš přihrál přes soupeře mezi kruhy, kde se nacházel Petr Straka. Jeho zakončení se ale do prostoru tří tyčí nevešlo, tohle mělo skončit gólem.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu HPK Hämeenlinna (Valtteri Puustinen – 2 min., sekání).
     
    51:05
    Vývoj zápasu je stále otevřený a není jasné, kdo si do tabulky připíše vítězství. Aktuálně se na ledové ploše odehrává hodně vyrovnaná partie.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 41. Kunyk (Innala, Laatikainen) – 6. Gulaš (Vlach), 61. Gulaš


    HPK Hämeenlinna: Voutilainen (Karjalainen) – Nikkilä (A), Laatikainen (A), Eronen, Friman (C), Latvala, Tyni, Laavainen – Innala, Kunyk, Nenonen (TS) – Cornet, Lucenius, Krivošík – Tavi, Tikka, Puustinen – Ruokonen, Kanninen, Lahtela – Kombe.
    HC Škoda Plzeň: Pavelka (47. Frodl) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Vlach, Gulaš (C, TS) – Němec, Heřman, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Raming (RUS), Koistinen – Nikulainen, Pekkala (všichni FIN)

    Diváci: 2965
    thejrc.org