Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (kon.) | Tappara – EC-KAC 8:3 (kon.) | Djurgården – Vienna Capitals 3:6 (kon.)
Augsburg – Luleå 4:5 (po pr.) | Frisk Asker – Biel 2:3 (kon.) | Mannheim – Tychy 5:0 (kon.)
Lausanne – Junosť Minsk 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Pelicans Lahti
Pátek 06.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vzájemný zápas

    Utkání mezi Pelicans Lahti a Oceláři Třinec otevřelo program skupiny D. Oceláři se na severu Evropy neprezentovali vůbec špatným výkonem, na brankáře Karhunena vyslali neuvěřitelných 71 střel, z nichž 46 mířilo mezi tři tyče. Ani jedna ze střel, včetně obrovské šance Chmielewského z první třetiny nebo trestné střílení Stránského, se však neujala. Zápas nakonec rozhodla jediná střela – ve 45. minutě využil přesilovku Björninen a Oceláři již nestačili odpovědět.

    30. srpna 2019: Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
    Branka a nahrávka:
    45. Björninen (Aaltonen, Merelä)

    Pelicans Lahti: Karhunen – Vorobej, Jürgens, Kinnunen, Jaakola, Teppo, Pynnönen, Nieminen – Mankinen, Mustonen, Tanus – Ylönen, Elimäki, Lahtinen – Aaltonen, Björninen,Gymer – Merelä, Hari.

    HC Oceláři Třinec: Bartošák – Kundrátek, Doudera, Galvinš, Musil, Adámek, Gernát, Haman – Stránský, Marcinko, Hrňa – Novotný, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Hrehorčák – Kofroň.
     
    Další odehrané zápasy ve skupině D

    Třinečtí z Lahti odcestovali do Minsku, kde se o dva dny později střetli s běloruským mistrem – Juností Minsk. Zápas ovlivnila třinecká nedisciplinovanost – Oceláři byli v utkání hned dvanáctkrát vyloučení. 24 trestných minut zásadně ovlivnily průběh zápasu, byť hráči běloruského týmu využili jedinou početní převahu. Třinečtí hokejisté nevyužili ani v tomto zápase šance, které si vytvořili, a tak Junosť získala tři body za vítězství 2:0.

    Aktuální podobu tabulky skupiny D utvořily dále ještě dvě utkání soupeře, s nímž se zatím český účastník skupiny, tedy Třinec, nepotkal – tedy švýcarským týmem z Lausanne. Tým z břehu Ženevského jezera oba zápasy končil až v nastaveném čase. První utkání v Minsku hráči švýcarského týmu prohráli v prodloužení a druhé v Lahti naopak vyhráli na nájezdy. Pozoruhodné je hlavně druhé utkání ve Finsku – Lausanne ukořistilo dva body přesto, že po čtyřiceti minutách prohrávalo 1:3.

    Aktuální pořadí skupiny D Champions Hockey League:

    1. Junosť Minsk, 2 zápasy, 1-1-0-0, skóre 5:2, 5 bodů

    2. Pelicans Lahti, 2 zápasy, 1-0-1-0, skóre 5:5, 4 body
    3. Lausanne HC, 2 zápasy, 0-1-1-0, skóre 7:7, 3 body
    4. HC Oceláři Třinec, 2 zápasy, 0-0-0-2, skóre 0:3, 0 bodů

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Chmielewski, Polanský, Adamský (C, TS) – Š. Novotný, Hladonik, Hrehorčák – D. Kofroň

    Pelicans Lahti: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Ščemerov, Jaakola, Kinnunen, Teppo, Pynnönen – Mankinen, Mustonen, Nieminen – Aaltonen (TS), Björninen (C), Tanus – Ylönen, Hari, Lahtinen – Merelä, Toivola, Vartiainen – Elimäki

    Rozhodčí: Stolc (Rakousko), Jeřábek – Gebauer, Lederer (všichni Česko).
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na modrých čárách, je prezentována hymna Champions Hockey League a zazní státní hymny Finska a Česka.
     
    Oficiální úvod zápasu je za námi, za pár desítek sekund začne utkání, ve kterém budou domácí bojovat o zachování šancí na postup.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Jako první se do útočného pásma nastěhovali v blankytných dresech hrající hosté, ale do zakončení se nedostali, stejně jako domácí, když na druhé straně Michal Kovařčík nedostal puk na Stránského.
     
    01:06
    První zakončení, které donutilo brankáře k zákroku, má na svědomí Musil. Jeho nahozený puk ukryl Karhunen do lapačky.
     
    01:18
    Adámkův pas na Adamského byl moc prudký a hra se tak stěhuje před Kváču. První vhazování v útočném pásmu pelikánů.
     
    01:42
    Finové si několikrát vyměnili puk z levé strany po prknech doprava a zpět a vše zakončila střela Teppa od modré. Zadák Lahti ale zlomil hůl a domácí puk vyvezli.
     
    02:57
    Vrána ve středním pásmu uvolnil Michala Kovařčíka, který se šikovně dostal do samostatného úniku z levé strany, ale jeho střelu Karhunen lehce lízl loktem. Nemohoucnost Ocelářů v zakončení tak trvá.
     
    03:32
    Hrňa střílel z vrcholu pravého kruhu, ale tečovaná střela končí v ochranné síti. Vhazování v útočném pásmu Třince.
     
    03:45
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Hosté hned svou první šanci využívají! Zcela sám se před Kváčou zjevil JONATAN TANUS, který dostal puk z levé strany od kapitána Björninena a rychlou akci z jedné strany hřiště na druhou nakompromisně zakončil pod horní tyč. Asistence: Hannes Björninen. Stav utkání 0:1.
    03:45 Jonatan TANUS - 0:1
     
    05:07
    Hosté jsou po gólu mírně aktivnější, Oceláři mají problém prokombinovat se do šance. Adámek to zkoušel z vlastního pásma, ale jeho střela – byť skákavá – Karhunenovi starosti nenadělala.
     
    05:33
    První přesilovka utkání. Vyloučen obránce Teppo, první přesilovku budou hrát domácí.
     
    05:55
    Oceláři roztočili přesilovkový kolotoč a po jedné situaci u pravé Karhunenovy tyče už fanoušci za brankou zvedali ruce nad hlavou. Puk je však stále ve hře.
     
    07:06
    Po první šanci se domácím přesilovka už tolik nedaří. Sami sebe zahánějí a do dobré střelecké pozice se nemohou dostat.
     
    07:36
    Hosté se ubránili a Třinec zahajuje další útok zpoza Kváčovy branky.
     
    08:03
    Rychlou akci hostů v počtu tři na dva ukončil Kváča, když přikryl puk. Domácí Hrehorčák zároveň při bránění sekl jednoho z hráčů Lahti a dostává menší trest. První přesilovka čeká i na pelikány.
     
    08:20
    Ylönen střílel nebezpečně z levého křídla, Kváčovi puk propadl, ale následně se prokutálel mimo branku. Oceláři z této šance tedy neinkasovali.
     
    09:08
    Ylönen zavezl puk, ale na pravých prknech ho odchytil Gernát a Oceláři se opět osvobodili.
     
    09:27
    Doudera ihned po vyhraném vhazování opět vyhazuje, ale štěstí pro domácí, protože jeho vyhození z obranného pásma trefilo plexisklo těsně pod jeho vrcholem.
     
    09:58
    Björninen prověřil Kváču ze stejného místa jako před chvílí Ylönen, Kváča vyráží.
     
    10:23
    Domácí se ubránili a Lahti se provinilo icingem, což po čase stěhuje hru před Karhunena.
     
    10:57
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Domácí ztratili v obranném pásmu puk poté, co pokryli rychlou útočnou akci Lahti, a opět inkasují. SEVERI LAHTINEN neomylně kličkou do bekhendu překonal vyjetého brankáře. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
    10:57 Severi LAHTINEN - 0:2
     
    11:18
    Doudera zůstává po tvrdém zásahu Vartiainena ležet v obranném rohu kluziště. Kundrátek se ještě z blízka ptal Vartiainena na jeho názor na zákrok, ale rozhodčí je roztrhl. Doudera se naštěstí zvedá a odchází po svých.
     
    11:42
    Poté, co Galvinš s Musilem ubránili drzý průnik Mankinena, rychle obrátili hru a na druhé straně Novotný střílí z pravého kruhu nad Karhunenovu branku.
     
    12:28
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma domácích.
     
    13:12
    Domácí se po čase nastěhovali do útočného pásma, ale jejich zakončení nebyla přesná.
     
    14:04
    Michal Kovařčík vybojoval puk v útočném pásmu, ale následně nedokázal přesně přihrát ani zakončit. Domácí ale ještě drží pásmo.
     
    14:54
    Novotného rozehrávka nenašla ani Musila, ani Hrehorčáka, hra se tak vrací před Kváču.
     
    15:04
    Dobrá šance hostů! Vorobej střílenou přihrávkou hledal mezi kruhy Björninena, který jen vložil do střely hůl. Kváča byl naštěstí pro domácí na místě a puk instinktivně vyrazil.
     
    16:34
    Adámek teď na poslední chvíli zastavil hrozící akci tři na jednoho, když si po pravé straně velmi snadno projel až do útočného pásma střelec druhého gólu Lahtinen.
     
    16:43
    Doudera hned po vyhraném buly v útočném pásmu vystřelil, ale Karhunen dnes asi neměl snadnější zákrok.
     
    17:04
    Další pasáž boje v třineckém útočném pásmu ke kloudnému zakončení nevedla. Buly tentokrát ve středním pásmu.
     
    17:30
    Polanský v akci dva na jednoho nedostal puk na Chmielewského přes Jürgense. Hosté se ubránili a získali puk.
     
    18:19
    Byla k vidění Gernátova střela z první. Obránci Třince nabil na modrou zpoza branky Marcinko, ale Karhunen si nekomplikoval situaci a holí puk vytečoval mimo.
     
    18:43
    Domácí teď vybojovali díky zakázanému uvolnění hostů další vhazování v útočném pásmu. Lahti se ale zatím brání bez problémů.
     
    19:10
    Domácím se teď po Musilově vysunutí Vrány rýsovala zajímavá situace, ale místo šancí nebo vytouženým gólem v Karhunenově síti to skončilo útočným faulem Michala Kovařčíka. Druhá přesilovka Lahti a vypadá to na sedmou třetinu bez vstřeleného gólu pro Oceláře v této sezóně.
     
    19:59
    Málem jsem se pletl, poněvadž do samostatného úniku se ještě v čase dostal Vrána. Neměl ale ideální pozici a Karhunen jej vystál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina úvodního domácího utkání Třince v novém ročníku Champions Hockey League nedopadla pro Oceláře vůbec dobře. První velkou šanci utkání si na konci třetí minuty vypracoval Michal Kovařčík, který se po dobrém vysunutí Vrány dostal šikovně do úniku ze strany, jeho pokus ale Karhunen vytěsnil mimo loktem. Domácí se neprosadili a za necelou minutu na druhé straně už udeřilo. Hosté rychle přenesli hru z vlastního pásma až před Kváču, kde se objevil zcela osamocený Jonatan Tanus a ten zakončil přesně pod horní tyč třinecké branky – 0:1. Domácí i hosté pak nevyužili přesilovku, další gól padl při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Na konci jedenácté minuty ukázal šikovné ruce i rychlost v zakončení Severi Lahtinen, který se po chybě Ocelářů v obranném pásmu dostal do zakončení a nedal kličkou do bekhendu Kváčovi šanci – 0:2. Další gól v první třetině nepadl, i když Björninen předvedl šikovnou a nebezpečnou teč střílené přihrávky z ideální pozice ve slotu a na druhé straně byli na konci třetiny mírně aktivnější domácí.
     
    Druhá třetina začne cca v 18:51.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku 12:6
    Střely celkem 19:8
    Střely zblokované 3:2
    Vyhraná vhazování 9:12
     
    Hráči se vracejí na led. Pelikáni zahájí druhou třetinu ještě 69sekundovou početní převahou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Antonín Jeřábek vhodil puk do hry, buly vyhráli hosté, ale Björninen zlomil hůl. Pelikáni tak rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    20:20
    Aaltonen prověřil Kváču tvrdou střelou z pravého křídla. Kváča vyráží.
     
    20:38
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Hosté nakonec přesilovku využívají. Po málo nebezpečně vypadající situaci končí puk v Kváčově síti poté, co si jej do vlastní branky srazil obránce Kundrátek. Jako střelec je označen HANNES BJÖRNINEN. Asistence: Jesse Ylönen, Topi Jaakola. Stav utkání 0:3.
    20:38 Hannes BJÖRNINEN - 0:3
     
    20:38
    Ve stejném čase dochází ke změně ve třinecké brance. Po třech inkasovaných gólech nepokračuje Petr Kváča, do branky se podívá Patrik Bartošák.
     
    21:30
    Trable Ocelářů pokračují. Další oslabení budou domácí hrát po vyloučení Tomáše Marcinka.
     
    22:30
    Domácí v oslabení nezahodili puk, snažili se o protiútok, ale protože se jim nepovedla finální přihrávka, tak se hosté dostali do situace čtyři na dva. Aaltonen střílí těsně vedle.
     
    22:59
    Tanus byl úplně sám u levé třinecké tyče! Nezakončil, puk končí za brankou Třince. Bartošák by se nestihl přesunout.
     
    23:07
    Vidíme vyloučení i na straně hostujícího týmu. Jonatan Tanus je potrestán za faul v útočném pásmu. Vidíme hru čtyři na čtyři.
     
    24:00
    Domácí se snaží o útočnou aktivitu, vidíme jejich zkrácenou početní převahu.
     
    24:20
    Rychlá kombinace domácích nekončí gólem! Vrána našel křižně u levé Karhunenovy tyče Polanského, který hned z první nabil mezi kruhy Michalu Kovařčíkovi, ale ten vysoko přestřelil branku hostujícího týmu!
     
    24:30
    Karhunen odrazil puk do ochranné sítě a bude k vidění vhazování v útočném pásmu Třince.
     
    25:22
    Galvinš pálil do shluku hráčů před brankou, ale puk bolestně odrazil Teppo.
     
    25:50
    Domácí po třetí brance ve své síti zvýšili aktivitu, ale Karhunen neinkasoval ani poté, co nevěděl, kde má puk. A Vrána s Michalem Kovařčíkem doráželi, poněvadž jej měl pod sebou v brankovišti.
     
    27:00
    Rychlá akce domácích, ale Karhunen čape puky i v krkolomné pozici s rukou nad hlavou. Polanský ukořistil puk ve středním pásmu, rychle otočil hru a Chmielewski střílel hned po přechodu modré čáry.
     
    27:26
    Domácí zvyšují i agresivitu. Adamského nepodařenou střelu Karhunen přikryl a Polanský před brankou dohrál Ščemerova, který skončil v síti místo puku. Rozhodčí vše řeší domluvou a vykázáním hry do středního pásma.
     
    27:48
    Ylönen získal v útočném pásmu puk, který Bartošák před chvílí rychle rozehrál, ale jeho bekhendový pokus vlastním tělem zastavil Musil.
     
    29:09
    Domácí jsou několik desítek sekund nastěhovaní v útočném pásmu, ale nejnebezpečnější bylo lehké Adámkovo nahození, které ale Karhunen vůbec neviděl.
     
    29:34
    Dlouhý pobyt Třince v pásmu končí dalším Adámkovým nahozením, který se od dezorientovaného Karhunena odrazilo pryč.
     
    30:25
    Kundrátkovu bombu od modré na poslední chvíli někdo vytečoval z trajektorie na Karhunena. Následně v leže Chmielewski vracel puk do brankoviště.
     
    31:22
    Oceláři jsou teď jasně aktivnější, ale hosté dobře a velmi obětavě brání.
     
    32:05
    Další Adámkovo nahození ztečovali hosté přímo ke Gernátovi, ale ani jeho baseballový úder ze vzduchu nezamířil do branky. Jelikož to ale byl zásah vysokou holí, následuje vhazování ve středním pásmu a gól by stejně byl neregulérní.
     
    32:44
    Oceláři zoufale bojují v útočném pásmu a málem dostali kudlu do zad. Do samostatného úniku ujel Ylönen, ale Bartošák mu zakončit nedovolil. Špičkou brusle udržel puk před čárou. Zároveň došlo k posunutí branky, vhazuje se tak před třineckým brankářem.
     
    33:11
    Do samostatného úniku se dostal Novotný, ale před Karhunenem byl faulován. Následuje výhoda domácích.
     
    33:22
    Za sekání je vyloučen Ščemerov, domácí budou hrát přesilovou hru.
     
    34:09
    Hrňa dostal nabito na své místečko na vrcholu pravého kruhu. Rána nebyla ideálně prudká, a tak ji Karhunen lemem lapačky aspoň vyrazil.
     
    35:36
    Gól do Karhunenovy sítě nepadl ani v situaci naprostého chaosu v brankovišti Lahti. Pelikáni skočí do střel snad i po hlavě, a tak na straně vstřelených gólů Třince stále svítí nula.
     
    36:04
    Galvinšovu střelu lehce před brankou tečoval Chmielewski, ale lapačku do střely vložil i Karhunen.
     
    36:25
    Novotný orazítkoval tyč! Třinec v pásmu pelikány točí jako v přesilovce, i když se hraje pět na pět.
     
    37:45
    Domácí hrají již dost dlouho šest na pět v útočném pásmu, Kofroň totiž vybojoval faul. Oceláři prostřídávají a drží Lahti pod obrovským tlakem.
     
    38:24
    Vše končí po Gernátově střele z pravého kruhu, kterou Karhunen udržel pod sebou. Vyloučen je Vorobej, Třinec čeká další přesilovka.
     
    38:50
    Doudera střílel od modré Karhunen vyrazil. Kundrátek střílel od modré, Karhunen přikryl.
     
    39:02
    Gernát schytal na modré zásah do obličeje a pravice obou hlavních rozhodčí okamžitě vystřelily ke stropu haly. Oceláři budou hrát pět na tři. Björninen vyloučen za vysokou hůl.
     
    39:17
    Třinec zkouší přesilovku šest na tři. Bartošák je na lavici.
     
    39:48
    Obrovský tlak Třince přerušil po Vránově střele ze slotu v mezikruží Karhunen, který přikryl puk.
     
    39:52
    Po vyhraném buly se dostal puk ke Kundrátkovi a jeho střelu z první kryje Karhunen.
     
    39:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vytoužený, vymodlený, vyčekaný gól je tady! Oceláři se prosazují po necelých 160 minutách hry nového ročníku Champions Hockey League. Po dalším buly před Karhunenem se puk dostal přímo na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, jehož bombu tentokrát už maskovaný fakír ve finské brance nezachránil. Asistence: Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:3.
    39:54 Tomáš KUNDRÁTEK - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina začala pro Třinec neslavně. Oceláři totiž na začátku druhé třetiny začínali v oslabení a hned po 38 sekundách skončil puk v síti za Kváčovými zády. Situaci, která nevypadala nijak nebezpečně, vytěžil ve třetí gól Hannes Björninen. Kapitán finského týmu dostal puk odrazem od Kundrátka. Hosté pak ještě pohrozili v přesilové hře, ale gól mohl padnout i na druhé straně. Na konci rychlé kombinace byl Michal Kovařčík, ale přestřelil Karhunenovu branku. Ve druhé polovině prostřední třetiny Třinec vyvinul neuvěřitelný nápor. Pomohly mu k tomu přesilovky, vyrobili si situace, které volaly po gólu. Novotný trefil tyč, Třinečtí měli nebezpečné šance, když vládl v brankovišti Lahti chaos. Na konci třetiny dostali domácí šanci hrát proti třem. Domácí trenér dokonce odvolal Bartošáka z ledu a k vidění byla přesilovka šest na tři. Gól padl ale až šest sekund před koncem třetiny, když jej ihned po buly do Karhunenovy branky napálil smolný aktér gólové situace z první minuty druhé třetiny Tomáš Kundrátek. Po druhé třetině tak hosté vedli 3:1.
     
    Třetí třetina začne cca v 19:47.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku 32:13
    Střely celkem 55:18
    Střely zblokované 12:4
    Vyhraná vhazování 19:22
     
    Oba týmy se vracejí na led, za minutku pokračujeme. Tentokrát budou ještě minutu přesilovky dohrávat domácí. Určitě by se nezlobili, kdyby se zkrácenou přesilovkou na začátku třetiny naložili stejně jako před dvaceti minutami hry pelikáni.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Gernát poslal na branku posunutý puk od Vrány z levé strany a ten se od horní tyče odrazil mimo nebezpečí z pohledu finského týmu.
     
    41:50
    Poté, co Björninen získal na Douderovi puk za třineckou brankou, ten se dostal na modrou na Kinnunena a jeho slabé nahození na branku poté přikryl Bartošák.
     
    42:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři nedávali ve druhé třetiny góly prakticky z ničeho, a tak jim to teď vrací náhoda nebo pověstné hokejové štěstíčko. PATRIK HREHORČÁK operoval s pukem za Karhunenovou brankou, nezkoušel ani objet branku, jen jej poslal do brankoviště a od betonu finského brankáře touš končí za brankovou čárou. Asistence: Jan Hladonik. Stav utkání 2:3.
    42:43 Patrik HREHORČÁK - 2:3
     
    43:45
    Oceláři jsou najednou na dostřel a snaží se dál rozvíjet ofenzivní aktivitu.
     
    44:19
    Hrňovu střelu od modré neměl Karhunen šanci vidět, ale jeho kolegové ji odrazili do rohu kluziště.
     
    44:59
    Polanský získal puk v útočném pásmu a ze strany nahrál na Novotného. Ten ze slotu netrefil o pár decimetrů. Polanský pak zkoušel objet branku, ale tentokrát u druhé tyče byl Karhunen včas.
     
    45:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Polanského formace teď točila hosty v jejich pásmu. Kundrátek zpoza branky nahrál Adamskému a jeho vyraženou střelu dorazil za Karhunena JIŘÍ POLANSKÝ. Polanský zakončoval v pádu a jeho bekhendem šťouchnutý puk končí v síti odrazem od Karhunenových betonů. Asistence: Martin Adamský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:3.
    45:27 Jiří POLANSKÝ - 3:3
     
    47:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři povzbuzeni dosud nevídanou ofenzivní efektivitou v tomto ročníku Champions Hockey League kují železo dokud je žhavé. Matěj Stránský poslal puk z pravé strany křížem přes útočné pásmo na MILANA DOUDERU, který neměl problém z ideální vzdálenosti vymést Karhunenovy pavouky. Asistence: Matěj Stránský, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 4:3.
    47:03 Milan DOUDERA - 4:3
     
    47:50
    Hosté se teď zjevili sami dva před Bartošákem, ale Tanus nezpracoval puk. Jinak mohl buď zakončovat, nebo přihrát úplně volnému Aaltonenovi u druhé tyče.
     
    48:15
    Hosté se nechtějí nechat zahanbit a tak hledají příležitosti, jak vstřelit vyrovnávací gól. Domácí se ale brání efektivně.
     
    49:19
    Icing pelikánů vrací hru do útočného pásma Třince.
     
    50:02
    Marcinkova formace teď úspěšně forčekuje a zdržuje zakládání útočných akcí Lahti. Obraz hry se trochu změnil, Oceláři už tak bezhlavě neútočí.
     
    50:46
    Michal Kovařčík sebral v rohu útočného pásma puk a s obráncem na zádech vjel až do Karhunenova brankoviště, ale pak kotouč posunul mimo.
     
    51:19
    Tlak Třince skončil poté, co Stránský ztratil v útočném pásmu puk. Domácí jej ale zase zpátky získali, Adámek se Stránským znova zakládají útok z vlastního pásma.
     
    52:28
    Třinečtí hokejisté se snaží hrát s pukem na holi a pokud jej drží hosté, tak je vysoko forčekovat. Pelikáni se s tím moc nesrovnali a mají problém se prokombinovat do útočného pásma.
     
    53:00
    Hrňa vyjel zpoza branky s pukem na holi a zakončil bekhendem. Pak dostal zásah holí do obličeje, ale nevylučuje se. Těžko určit pachatele činu.
     
    53:54
    Hosté jsou v pásmu a vybojovali odrazem puku o Gernáta vhazování před Bartošákem.
     
    54:09
    Björninen nabil zpoza třinecké branky na modrou Vorobejovi, ale tomu se střela moc nepodařila. Skončila hodně mimo. Hosté se pak v pásmu neudrželi.
     
    54:53
    Teď málem hrál do karet zvláštní odraz od plexiskla na pravé straně útočného pásma. Bartošák jel za branku a puk se odrazil přímo před prázdnou branku. Stránský byl ale rychlejší než Toivola.
     
    55:06
    Současně míří za katr domácí obránce Tomáš Kundrátek a hostující útočník Taavi Vartiainen. Domácí hráč dostává menší trest za sekání, hostující za hrubost. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    56:05
    Hosté se dostali do zakončení. Mankinenovu střelu příklepem z první z levé strany Bartošák udržel někde pod rukou nebo na těle. Vhazování v útočném pásmu pelikánů. Hrajeme ještě 61 sekund čtyři na čtyři.
     
    56:43
    Přečíslení dva na jednoho Gernát – Adamský skončilo po nepřesné přihrávce Gernáta na třineckého Top Scorera. Puk skončil v rohu útočného pásma Třince.
     
    57:00
    Po icingu se hra stěhuje před Bartošáka. Za šest sekund naskočí zpět do hry vyloučená dvojice Kundrátek – Vartiainen.
     
    57:22
    Stránský ukořistil puk v rohu útočného pásma a nahrál před branku, kde byl úplně sám Ondřej Kovařčík. Střela mu ale nesedla a skončila nad brankou.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 868 diváků.
     
    57:38
    Z hostujícího týmu je vyloučen Alexandr Ščemerov a komplikuje tak cestu svého celku za vyrovnáním.
     
    57:58
    Hosté ale vědí, že nemohou být pasivní, protože času mnoho nezbývá. To odkrývá okýnka na druhé straně, ale domácím se teď v honbě za ofenzivní akci nepovedlo přejít modrou čáru dle pravidel.
     
    58:17
    Akci Hrni s Vránou dva na jednoho zhatilo to, že Hrňa směřoval puk na svého kolegu na druhou stranu, než drží hůl.
     
    58:45
    Velká šance hostů! Po špatné rozehrávce kolegů v obranném pásmu vynikl Bartošák, následně jeho střelu dva hostující hráči promáchli.
     
    59:03
    Bartošák schoval další střelu hostujícího týmu byť z uctivé vzdálenosti pro jistotu do lapačky. Vhazuje se v jeho třetině.
     
    59:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zblokovali pokus pelikánů od modré čáry a vyvezli puk bezpečně až do odkryté branky. Karhunen již totiž v té době hru sledoval z hráčské lavice. Střelcem branky TOMÁŠ MARCINKO. Asistence: Matěj Stránský. Stav utkání 5:3.
    59:14 Tomáš MARCINKO - 5:3
     
    59:45
    Hosté ještě zkoušejí hru bez brankáře, ale vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec skončil zaslouženým vítězstvím Ocelářů. Přestože na začátku druhé třetiny Třinečtí prohrávali už o tři branky, ukázali málo vídaný obrat. Je ale třeba říct, že si jej zasloužili, jejich aktivita ve druhé polovině utkání totiž byla enormní. Přesto do závěrečné třetiny vstupovali jako vedoucí tým pelikáni a vedli dokonce o dva góly! Jejich vedení ale bylo fuč už v šesté minutě. Nejprve využil odrazu puku od Karhunenových betonů Patrik Hrehorčák, následně totéž z druhé strany se povedlo Jiřímu Polanskému. Zatímco u gólu slovenského forvarda hrálo roli možná podcenění ze strany brankáře Lahti, Polanského branka vyplynula ze soustavného tlaku Třince a vyražené střely Adamského. Skóre otočené na stranu domácích bylo o dalších pár desítek sekund později, když Stránský ideálně našel před branku sjíždějícího Milana Douderu. Ve zbytku třetí třetiny si domácí výsledek pohlídali, mírně aktivnější byli hosté, ale pokud si něco před Bartošákem vypracovali, domácí gólman byl na místě. Definitivní tečku přinesl gól Tomáše Marcinka do prázdné branky.
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku 41:17
    Střely celkem 75:24
    Střely zblokované 15:4
    Vyhraná vhazování 26:38
     
    Hokejová Liga mistrů moc dlouhou přestávku mít nebude. Již v neděli do Třince přijede mistr Běloruska, Junosť Minsk a od 17:00 hodin se ve Werk areně uskuteční zápas 4. kola skupiny D letošního ročníku evropské soutěže. (20:35:27)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 40. Kundrátek (Marcinko), 43. Hrehorčák (Hladonik), 46. Polanský (Adamský, Kundrátek), 48. Doudera (Stránský, Kovařčík O.), 60. Marcinko (Stránský) – 4. Tanus (Björninen), 11. Lahtinen, 21. Björninen (Ylönen, Jaakola)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (21. Bartošák) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Chmielewski, Polanský, Adamský (C, TS) – Š. Novotný, Hladonik, Hrehorčák – D. Kofroň
    Pelicans Lahti: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Ščemerov, Jaakola, Kinnunen, Teppo, Pynnönen – Mankinen, Mustonen, Nieminen – Aaltonen (TS), Björninen (C), Tanus – Ylönen, Hari, Lahtinen – Merelä, Toivola, Vartiainen – Elimäki

    Rozhodčí: Stolc (Rakousko), Jeřábek – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 868
    thejrc.org