Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (kon.) | Tappara – EC-KAC 8:3 (kon.) | Djurgården – Vienna Capitals 3:6 (kon.)
Augsburg – Luleå 4:5 (po pr.) | Frisk Asker – Biel 2:3 (kon.) | Mannheim – Tychy 5:0 (kon.)
Lausanne – Junosť Minsk 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Pelicans Lahti
Pátek 06.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    Z hostujícího týmu je vyloučen Alexandr Ščemerov a komplikuje tak cestu svého celku za vyrovnáním.
     
    55:06
    Současně míří za katr domácí obránce Tomáš Kundrátek a hostující útočník Taavi Vartiainen. Domácí hráč dostává menší trest za sekání, hostující za hrubost. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    39:02
    Gernát schytal na modré zásah do obličeje a pravice obou hlavních rozhodčí okamžitě vystřelily ke stropu haly. Oceláři budou hrát pět na tři. Björninen vyloučen za vysokou hůl.
     
    38:24
    Vše končí po Gernátově střele z pravého kruhu, kterou Karhunen udržel pod sebou. Vyloučen je Vorobej, Třinec čeká další přesilovka.
     
    33:22
    Za sekání je vyloučen Ščemerov, domácí budou hrát přesilovou hru.
     
    23:07
    Vidíme vyloučení i na straně hostujícího týmu. Jonatan Tanus je potrestán za faul v útočném pásmu. Vidíme hru čtyři na čtyři.
     
    21:30
    Trable Ocelářů pokračují. Další oslabení budou domácí hrát po vyloučení Tomáše Marcinka.
     
    19:10
    Domácím se teď po Musilově vysunutí Vrány rýsovala zajímavá situace, ale místo šancí nebo vytouženým gólem v Karhunenově síti to skončilo útočným faulem Michala Kovařčíka. Druhá přesilovka Lahti a vypadá to na sedmou třetinu bez vstřeleného gólu pro Oceláře v této sezóně.
     
    08:03
    Rychlou akci hostů v počtu tři na dva ukončil Kváča, když přikryl puk. Domácí Hrehorčák zároveň při bránění sekl jednoho z hráčů Lahti a dostává menší trest. První přesilovka čeká i na pelikány.
     
    05:33
    První přesilovka utkání. Vyloučen obránce Teppo, první přesilovku budou hrát domácí.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 40. Kundrátek (Marcinko), 43. Hrehorčák (Hladonik), 46. Polanský (Adamský, Kundrátek), 48. Doudera (Stránský, Kovařčík O.), 60. Marcinko (Stránský) – 4. Tanus (Björninen), 11. Lahtinen, 21. Björninen (Ylönen, Jaakola)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (21. Bartošák) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Chmielewski, Polanský, Adamský (C, TS) – Š. Novotný, Hladonik, Hrehorčák – D. Kofroň
    Pelicans Lahti: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Ščemerov, Jaakola, Kinnunen, Teppo, Pynnönen – Mankinen, Mustonen, Nieminen – Aaltonen (TS), Björninen (C), Tanus – Ylönen, Hari, Lahtinen – Merelä, Toivola, Vartiainen – Elimäki

    Rozhodčí: Stolc (Rakousko), Jeřábek – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 868
    ocianews.com