Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (kon.) | Tappara – EC-KAC 8:3 (kon.) | Djurgården – Vienna Capitals 3:6 (kon.)
Augsburg – Luleå 4:5 (po pr.) | Frisk Asker – Biel 2:3 (kon.) | Mannheim – Tychy 5:0 (kon.)
Lausanne – Junosť Minsk 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Pelicans Lahti
Pátek 06.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejová Liga mistrů moc dlouhou přestávku mít nebude. Již v neděli do Třince přijede mistr Běloruska, Junosť Minsk a od 17:00 hodin se ve Werk areně uskuteční zápas 4. kola skupiny D letošního ročníku evropské soutěže. (20:35:27)
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku 41:17
    Střely celkem 75:24
    Střely zblokované 15:4
    Vyhraná vhazování 26:38
     
    Zápas nakonec skončil zaslouženým vítězstvím Ocelářů. Přestože na začátku druhé třetiny Třinečtí prohrávali už o tři branky, ukázali málo vídaný obrat. Je ale třeba říct, že si jej zasloužili, jejich aktivita ve druhé polovině utkání totiž byla enormní. Přesto do závěrečné třetiny vstupovali jako vedoucí tým pelikáni a vedli dokonce o dva góly! Jejich vedení ale bylo fuč už v šesté minutě. Nejprve využil odrazu puku od Karhunenových betonů Patrik Hrehorčák, následně totéž z druhé strany se povedlo Jiřímu Polanskému. Zatímco u gólu slovenského forvarda hrálo roli možná podcenění ze strany brankáře Lahti, Polanského branka vyplynula ze soustavného tlaku Třince a vyražené střely Adamského. Skóre otočené na stranu domácích bylo o dalších pár desítek sekund později, když Stránský ideálně našel před branku sjíždějícího Milana Douderu. Ve zbytku třetí třetiny si domácí výsledek pohlídali, mírně aktivnější byli hosté, ale pokud si něco před Bartošákem vypracovali, domácí gólman byl na místě. Definitivní tečku přinesl gól Tomáše Marcinka do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Hosté ještě zkoušejí hru bez brankáře, ale vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto.
    59:14 Tomáš MARCINKO - 5:3
     
    59:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zblokovali pokus pelikánů od modré čáry a vyvezli puk bezpečně až do odkryté branky. Karhunen již totiž v té době hru sledoval z hráčské lavice. Střelcem branky TOMÁŠ MARCINKO. Asistence: Matěj Stránský. Stav utkání 5:3.
     
    59:03
    Bartošák schoval další střelu hostujícího týmu byť z uctivé vzdálenosti pro jistotu do lapačky. Vhazuje se v jeho třetině.
     
    58:45
    Velká šance hostů! Po špatné rozehrávce kolegů v obranném pásmu vynikl Bartošák, následně jeho střelu dva hostující hráči promáchli.
     
    58:17
    Akci Hrni s Vránou dva na jednoho zhatilo to, že Hrňa směřoval puk na svého kolegu na druhou stranu, než drží hůl.
     
    57:58
    Hosté ale vědí, že nemohou být pasivní, protože času mnoho nezbývá. To odkrývá okýnka na druhé straně, ale domácím se teď v honbě za ofenzivní akci nepovedlo přejít modrou čáru dle pravidel.
     
    57:38
    Z hostujícího týmu je vyloučen Alexandr Ščemerov a komplikuje tak cestu svého celku za vyrovnáním.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 868 diváků.
     
    57:22
    Stránský ukořistil puk v rohu útočného pásma a nahrál před branku, kde byl úplně sám Ondřej Kovařčík. Střela mu ale nesedla a skončila nad brankou.
     
    57:00
    Po icingu se hra stěhuje před Bartošáka. Za šest sekund naskočí zpět do hry vyloučená dvojice Kundrátek – Vartiainen.
     
    56:43
    Přečíslení dva na jednoho Gernát – Adamský skončilo po nepřesné přihrávce Gernáta na třineckého Top Scorera. Puk skončil v rohu útočného pásma Třince.
     
    56:05
    Hosté se dostali do zakončení. Mankinenovu střelu příklepem z první z levé strany Bartošák udržel někde pod rukou nebo na těle. Vhazování v útočném pásmu pelikánů. Hrajeme ještě 61 sekund čtyři na čtyři.
     
    55:06
    Současně míří za katr domácí obránce Tomáš Kundrátek a hostující útočník Taavi Vartiainen. Domácí hráč dostává menší trest za sekání, hostující za hrubost. Hrajeme čtyři na čtyři.
     
    54:53
    Teď málem hrál do karet zvláštní odraz od plexiskla na pravé straně útočného pásma. Bartošák jel za branku a puk se odrazil přímo před prázdnou branku. Stránský byl ale rychlejší než Toivola.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 40. Kundrátek (Marcinko), 43. Hrehorčák (Hladonik), 46. Polanský (Adamský, Kundrátek), 48. Doudera (Stránský, Kovařčík O.), 60. Marcinko (Stránský) – 4. Tanus (Björninen), 11. Lahtinen, 21. Björninen (Ylönen, Jaakola)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (21. Bartošák) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A), O. Kovařčík – Chmielewski, Polanský, Adamský (C, TS) – Š. Novotný, Hladonik, Hrehorčák – D. Kofroň
    Pelicans Lahti: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Ščemerov, Jaakola, Kinnunen, Teppo, Pynnönen – Mankinen, Mustonen, Nieminen – Aaltonen (TS), Björninen (C), Tanus – Ylönen, Hari, Lahtinen – Merelä, Toivola, Vartiainen – Elimäki

    Rozhodčí: Stolc (Rakousko), Jeřábek – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 868
    ocianews.com