Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Sparta Praha
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
HC Litvínov
Pátek 06.09.2019, 17:15 • Incheba Arena, Praha • turnaj O Pohár DHL • 1. kolo
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes pokračuje turnaj O Pohár DHL, do kterého od 17:15 vstoupí pražská Sparta se soupeřem z Litvínova. Obě mužstva si tak připíší první ostrý zápas v soutěži, která nahrazuje pozastavenou ligu.
     
    Severočeši mají za sebou náročnou přípravu proti soupeřům z Česka i zahraničí. Litvínov po vysoké porážce na Kladně a těsné domácí prohře s Mladou Boleslaví vrátil hořkost porážky Rytířům z Kladna, které zdolala 6:2 a podobným výsledkem 6:1 zvítězila v generálce nad německými Eisbären Berlín.

    To Sparta má za sebou osm přípravných zápasů plus úspěšný turnaj v Mannheimu. Svěřenci Richarda Žemličky si připsali šest výher z osmi utkání a na turnaji v Německu obsadili v těžké konkurenci solidní druhé místo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Arnošt (A), Kuracina.

    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Nikl, Fišer, Dufek (C), Svoboda.

    Rozhodčí: Micka – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Sparta na svého soupeře nastoupila a od úvodních vteřin se dere do útoku. Defenziva Vervy však zatím odolává.
     
    01:10
    Tlak kolem Zajíčkovy branky neustává, přesto se sparťané stále nemohou dostat do zakončení.
     
    01:28
    První výraznější zákrok si Šimon Zajíček připisuje proti pokusu Michala Klima z levého kruhu pro vhazování.
     
    01:49
    Na druhé straně musel zasahovat Oldřich Cichoň, ale střela ze střední vzdálenosti mu problémy nenadělala.
     
    02:28
    Tlak Pražanů pokračuje. Svěřenci Richarda Žemličky drží útočné pásmo, ale zakončit se jim nedaří.
     
    03:00
    Sparta je v úvodu zápasu aktivnější, ale Šimon Zajíček si poradil i s dalším střeleckým pokusem domácích. Hra je přerušena.
     
    03:37
    Na obou týmech jde znát, že se jedná o první zápas sezony. Sparta i Litvínov hrají velmi aktivně, snaží se napadat a vybojovat puk.
     
    04:02
    Na modré čáře se opřel Josef Kitzberger, ale domácí Oldřich Cichoň jeho střelecký pokus dobře viděl. Bude se vhazovat před brankou Sparty.
     
    04:39
    Nahozený kotouč od modré čáry nedokázal Šimon Zajíček zkrotit. K odraženému kotouči se dostal ještě Michal Klimo, ale v bezprostřední blízkosti brance se z otočky neprosadil.
     
    05:29
    Obrovská šance Vervy! Z nenápadného souboje ve středním pásmu se dostal do samostatného úniku jeden z hostujících hráčů, ale jeho kličku vystihl domácí brankář svým betonem.
     
    06:18
    Tlak Sparty pokračuje. Dvakrát se domácí dostal ke kotouči za brankou, zavřeli Vervu a pokusili se najít před brankou jednoho ze svých hráčů, ale ani jedna přihrávka svého adresáta nenašla.
     
    07:21
    Šimon Zajíček byl opět pozorný! Nahozený kotouč z levé strany dobře pokryl. Bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    08:02
    Nebezpečný je také Litvínov. Na střelu z levé strany domácí brankář pohotově zareagoval a kotouč pokryl. Vzápětí se vhazovalo po jeho dalším zákroku znovu.
     
    08:36
    V posledních minutách je nebezpečnější Litvínov. Před brankou se tentokrát zjevil Prokop Limanovský, ale přestože stál v dobré pozici, měl u sebe bránícího hráče a navíc musel zakončovat v nepříliš pohodlné pozici. V pádu poslal kotouč jen do sparťanského brankáře.
     
    09:15
    Oba týmy si zaslouží pochvalu za svou snahu hrát hokejově, ale jak tomu v juniorských soutěžích bývá, pořádně duní i mantinely. Chuť hráčů na obou mužstev na ostré zápasy už je znát.
     
    10:04
    Několik vteřin se v podstatě nehrálo, protože se oba týmy přetahovaly o kotouč u trestných lavic.
     
    10:24
    Přetahovaná vyzněla lépe pro Vervu, když se rázem dostala do útoku a Vojtěch Kysela prověřil domácího brankáře střelou tahem.
     
    11:19
    Litvínov kombinoval při založení útoku nepřesně, proto přichází zakázané uvolnění a hra se stahuje před Šimona Zajíčka.
     
    12:21
    Do úniku dva na dva se dostali domácí Michal Klimo se Šimonem Arnoštem, jenže finální přihrávku prvního jmenovaného dokázal hostující obránce odvrátit. Klimo ještě kotouč vybojoval zpět, ale vzápětí o něj přišel a šance Sparty je fuč.
     
    12:56
    V rohu obranného pásma si počínal nedovoleně Jiří Háva (LIT), když to přehnal s agresivitou a dostává menší trest za držení.
     
    13:15
    Sparta okamžitě kombinovala v útočném pásmu. Na konci této série přihrávek musel zasahovat Šimon Zajíček, jenž na pokus z levé strany dobře viděl a ukryl ho do své výstroje.
     
    13:46
    Domácí zatím nepustili soupeře z jeho třetiny, přesto na další střelecký pokus stále čekají.
     
    14:21
    Nebezpečnou dělovku Marka Bláhy zřejmě někdo před brankou tečoval, leč nepřesně. Litvínov se následně osvobodil.
     
    14:56
    Verva hraje v plném počtu, přesto zůstává na kotouči Sparta.
     
    15:28
    Nadále se hraje na útočné polovině sparťanů, ale na výraznější šanci stále čekáme. Oba brankáři jsou zatím pozorní.
     
    15:56
    Na modré čáře se nakonec dostal ke střele litvínovský Jakub Kroupa, jehož dělovku zablokovali bránící hráči.
     
    16:32
    Akce Vervy pokračovala, když se před branku prodíral jeden z jejích hráčů. Do zakončení se nakonec nedostal, ale vybojoval si faul. Vzápětí ještě pálil Jiří Háva, jehož dělovku domácí brankář pokryl.
     
    16:32
    Menší trest za držení si odpyká Alexandr Vorobjev (SPA).
     
    17:10
    Mezi kruhy zůstal nehlídaný Jakub Kroupa, dostal nabito, jenže svou dělovku poslal jen do připraveného Oldřicha Cichoně. Tlak Vervy však pokračuje.
     
    17:55
    Sparta se na několik desítek vteřin osvobodila, pak se ale musela vracet zpátky. Severočeši na ni zatlačili, obstřelovali branku, jenže po jednom závaru byla hra přerušena.
     
    17:56
    Zajímavá příležitost pro Litvínov! Celkem 36 vteřin bude hrát proti třem sparťanům, protože za krosček je potrestán Tomáš Tomek (SPA).
     
    18:32
    Litvínov roztočil kolotoč přihrávek, až se dostal k dělovce Ondřej Baláž, jeho pokus domácí brankář pokryl. Sparta tento trest ustojí.
     
    18:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ve čtyřech už ale odolat nedokázala, protože hosté udeřili. Lukáš Stehlík našel v pásmu Davida Jindru, jenž nabil VOJTĚCHU KYSELOVI, a ten otevřel skóre zápasu. Nutno říci, že se Severočeši prosazují zaslouženě. Asistence: David Jindra, Lukáš Stehlík.
     
    19:05
    Malou chvíli se nehrálo, respektive bylo pokaždé přerušeno, protože v malé sportovní hale zlobí časomíra. Hra už ale pokračuje.
     
    19:37
    Z pravé strany střílel Dominik Arnošt, jehož pokus proletěl až před odkrytou branku, kde se ale Pavel Vaňous k dorážce nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina končí. Po dobrém nástupu Sparty, při kterém se musel Šimon Zajíček několikrát ohánět, zahrozila také Verva, jenž si vypracovala několik nebezpečných akcí. V závěru třetiny pak hrála zkrácenou přesilovku v pěti proti třem, při které sice neudeřila, ale skórovala v následné klasické přesilovce. Druhá třetina začne přibližně v 18:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Sparta začala třetinu opět aktivně a důrazně. Z hranice pravého kruhu střílel Dominik Arnošt, jehož pokus Šimon Zajíček vyrazil před sebe. Vzápětí ještě jeden ze sparťanů dorážel, ale na brankáře Litvínova si nepřišel.
     
    21:13
    Tlak Sparty pokračuje, brankář Litvínova se musí mít na pozoru. Nejprve mu nad hlavou kotouč pouze proletěl, vzápětí bez problémů srazil střelu sparťanského hráče zpoza modré čáry.
     
    21:54
    Kotouč opět opustil hrací plochu, když byla zablokována střela litvínovského hráče. Bude se vhazovat vedle domácí branky.
     
    22:15
    Obránce Michael Krutil, jenž strávil přípravu s A-týmem, zavezl kotouč do útočného pásma, ale jeho přihrávka z pravé strany nikoho ze spoluhráčů nenašla.
     
    23:02
    Sparta je více na kotouči, jenže se jí nedaří najít cestu do útočné třetiny. Verva se zatím úspěšně brání.
     
    23:21
    Na levé straně se prodral do zakončení Jaroslav Fišer, jehož pokus srazil Oldřich Cichoň svou vyrážečkou.
     
    23:21
    Hra je přerušena. Bude se opět vylučovat, útočník Vervy byl při zakončení faulován, když ho sekl Josef Slavíček (SPA).
     
    23:47
    Sparta se zatím úspěšně brání. Útočnou akci Severočechů zastavil ofsajd, po němž se vhazuje ve středním pásmu.
     
    24:11
    Litvínovu se přesilová hra vůbec nedaří. Brankář Pražanů je bez práce, přesto se po vystřelení kotouče mimo hrací plochu vhazuje v obranném pásmu domácího celku.
     
    24:40
    Výborný Oldřich Cichoň podržel Spartu! Nejprve zablokoval střelu z levé strany, následně si pokusil se střelou a dorážkou Lukáše Stehlíka.
     
    25:13
    Tlak Vervy pokračuje, leč bez pořádného střeleckého pokusu. Dělovce Lukáše Stehlíka od modré čáry chyběla přesnost.
     
    26:22
    Litvínov nadále kombinoval a u zadní tyčky stál Vojtěch Kysela, k němuž se dostal kotouč, jenže hostující hráč ho netrefil ideálně a na domácího brankáře ani brankovou konstrukci nevyzrál.
     
    27:06
    Divoká pasáž druhé třetiny pokračuje! V zajímavé úniku dvou na dva dostal přihrávku do slibné šance Prokop Limanovský, jenže prudký kotouč nezpracoval.
     
    27:34
    A když už se hra přelila také na druhou stranu, na viditelnou střelu z pravého kruhu hostující brankář dobře pokryl. Vhazování.
     
    28:19
    Litvínov ujížděl do nebezpečného přečíslení, který na modré čáře zastavil František Gajdoš v souboji s Jiřím Hávou. Hra je přerušena.
     
    28:19
    A litvínovský Jiří Háva (LIM), který je na trestné lavici podruhé, si odpyká čtyřminutový trest za faul vysokou holí. Domácímu borci totiž tekla krev.
     
    29:03
    Ideální šance pro Spartu na vyrovnání! Pražané zahajují svůj tlak.
     
    29:17
    Dělovka Michaela Krutila letěla na branku, jenže byla sražena mimo.
     
    29:20
    Škoda pro domácí, protože síly na ledě se vyrovnají. Dvě minuty pro Tomáše Tomka (SPA) za podrážení.
     
    29:29
    Po krátkém přerušení se opět pokračuje ve hře. Sparta zakládá útok zpoza své branky.
     
    29:54
    Zahrozit mohl pro změnu Dan Bartoš, když málem potrestal nepřesnou rozehrávku Sparty. Jeho střela byla ovšem zablokována.
     
    30:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se však přece jen prosazuje! Sparta se sama připravila o zajímavou přesilovku, načež ve vyrovnaném počtu hráčů střílel zpoza modré čáry DAN BARTOŠ, jehož pokus byl možná ještě lehce tečován bránícím hráčem a skončil za zády bezmocného Oldřicha Cichoně – 0:2! Asistence: Přemysl Svoboda.
     
    31:17
    Na druhé straně mohla odpovědět Sparta, když Šimon Zajíček zasáhl proti nebezpečné střele od modré. Domácí se následně do branky Vervy natlačili, až musela být hra přerušena.
     
    31:45
    Střelu Jakuba Prchala se pokoušel dorážet Matěj Kuracina, ale bez úspěchu.
     
    32:25
    Dvě velké šance Litvínova v krátkém sledu! Nejprve ujel Prokop Limanovský, ale už neměl síly, na pomoc mu nikdo nepřijel, tak střelou tahem prověřil Oldřicha Cichoně. Vzápětí dostal puk Přemysl Svoboda, mezi kruhy vymazal obránce, jenže svou kličku do beckhendu poslal jen do pravého betonu pozorného brankáře Sparty.
     
    33:13
    V posledních desítkách vteřin je Litvínov aktivnější a nebezpečnější. Brankář Sparty však svůj tým drží.
     
    34:29
    Rychlý protiútok Sparty končí hvizdem sudího – ofsajd.
     
    34:49
    Obránce Marek Bláha se ocitl s pukem v pravém kruhu, odkud vyslal střelu na Šimona Zajíčka, ale jeho branku už netrefil.
     
    35:19
    Litvínovští očekávali po nahození Sparty hvizd sudího, ale podle toho je vše v pořádku, hra tedy pokračuje.
     
    35:35
    Verva se ale rychle osvobodila, dokonce dostala kotouč do útočného pásma a vybojovala si vhazování po pravici domácího brankáře.
     
    35:47
    Severočeši nadělali svým napadáním Spartě problémy, ale útočné pásmo vybojovat nedokázali. Využijí toho sparťané?
     
    36:25
    K jejich útoku to nevedlo, ale dostali kotouč do středního pásma a po nahození puku oba týmy střídají.
     
    36:35
    Vzápětí musel reagovat na střelu ze středního pásma také Oldřich Cichoň, jenž ukryl puk do lapačky a uklidňuje hru.
     
    36:58
    Sparta dostala kotouč do útočného pásma, kde se s ním však dlouho neohřála. Pražané se musí opět bránit na vlastní polovině hřiště.
     
    37:30
    Oba týmy bojovaly o puk ve středním pásmu, odkud se dostal do individuální akce Jiří Obadal, ale do zakončení neprošel, protože ho dobře odstavil Jakub Kroupa.
     
    37:57
    K zajímavé střele z pravé strany se dostal Jakub Prchal, jehož pokus tahem Šimon Zajíček pokryl a hájí své čisté konto!
     
    38:27
    Výborný Oldřich Cichoň! Brankář Sparty nejprve zlikvidoval nebezpečnou střelu Ondřeje Dufka, následně se pak výborně přesunul proti střele Dana Bartoše, jenž trefil pouze roztaženého sparťanského brankáře. Jestli se dneska může Sparta na někoho spolehnout, tak je to její brankář.
     
    39:34
    V závěru prostřední části se hraje převážně na útočné polovině Vervy, ale domácí brankář si další zákrok připsat nemusel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nic se nezměnilo ani ve zbytku druhé třetiny, po které vedou hosté už o dvě branky. Sparta se totiž sama připravila o zajímavou možnost vyrovnat, když krátce po čtyřminutovém trestu pro Vervu šla do čtyř také, a přestože ji brankář Oldřich Cichoň několikrát podržel, proti tečované střele Dana Bartoše byl krátký. Třetí třetina začne přibližně v 18:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Sparta navazuje na předešlé začátky a opět nakročila do třetiny pravou nohou. Verva se má co ohánět.
     
    41:17
    Do zajímavé šance se dostal jeden ze sparťanů, ale před brankou Šimona Zajíčka tak dlouho kličkoval, až ho dojel jeden z obránců a tvrdým zákrokem šanci zhatil.
     
    41:49
    Cestou na střídačku zastavil Pavel Vaňous svého soupeře povedeným hitem, za což si vysloužil potlesk fanoušků i střídačky.
     
    42:31
    Chybnou rozehrávku Vervy mohl potrestat Josef Slavíček, jenž se spoluhráčem v zádech jel sám na branku, ale Šimona Zajíčka neprostřelil. Brankáři Litvínova sice kotouč vypadl, jenže sparťané neuspěli ani z následné dorážky.
     
    43:19
    Domácím divákům se nelíbil jeden ze zákroků Vervy, po němž si rozhodčí vyslechli řadu poznámek. Vylučovat se však nebude.
     
    44:08
    Poslední desítky vteřin se odehrály převážně ve středním pásmu, tudíž ani jeden z týmů nezahrozil. Po přerušení hry se bude vhazovat na útočné modré čáře Sparty.
     
    44:15
    Z levého kruhu tvrdě vypálil František Gajdoš, ale bohužel pro domácí na jeho střelu Šimon Zajíček dobře viděl a pokryl ji.
     
    44:37
    Sparta však pokračuje v tlaku a Litvínov se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací před branku Vervy.
     
    44:46
    Na modré čáře se po buly dostal ke střele Marek Chvátal, jenže při svém pokusu upadl a jeho střela tak mířila mimo tři tyče.
     
    45:17
    Kotouč je za brankou Sparty, kde se ho však ujímají domácí hráči a zakládají další útok.
     
    45:38
    Verva úspěšně brání modrou čáru, Sparta se navíc vyhání sama. Rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    46:06
    Po odmlce vyprodukoval střelecký pokus také Litvínov, jehož střela od modré čáry byla sražena mimo sparťanskou branku.
     
    46:30
    Brankář Severočechů si připisuje další zákrok po střele z jeho levé strany. Vhazuje se před brankou hostí.
     
    47:01
    Ve středním pásmu se dostal k puku David Jindra, několikrát s ním zamíchal, jenže střela zpoza modré už mu příliš nesedla.
     
    47:34
    Hra se přelévá z jedné poloviny na druhou, leč ani jeden z týmů se nedokáže prosadit v útočném pásmu.
     
    48:03
    Sparta má další příležitost ke snížení, protože na trestnou míří Josef Kitzberger (LIM), jenž dostává menší trest za hákování.
     
    48:24
    Sparta se okamžitě usazuje v útočném pásmu. Brankář i obránci Litvínova tak mají plné nohy i ruce práce.
     
    48:53
    Domácím chvíli trvalo, než se dostali do střelecké pozice, až se na modré čáře opřel do puku Jakub Prchal, jehož tvrdá dělovka skončila v lapačce Šimona Zajíčka.
     
    49:20
    Sparta se po krátké odmlce vrací do útočného pásma, kde ji dobře napadají hráči Litvínova a nepouští ji do zakončení.
     
    49:49
    Severočeši se opět osvobozují. Hraje se ve středním pásmu.
     
    50:12
    Na modré čáře výborně vybruslil David Jindra a svou bruslí zastavil tvrdou střelu Jakuba Prchala. Sražený kotouč navíc zachytil Josef Kitzberger, jenž po návratu z trestné lavice střílel nad branku.
     
    50:48
    Brankář Šimon Zajíček si připisuje další zákrok proti střele po své pravé straně. Spartě už čas utíká rychle.
     
    51:25
    Sparta ale přidává na obrátkách. Nejprve byla zablokována střela Michaela Kroutila, po němž neuspěl ani Michal Klimo, jenž si při své střele zlomil hůl. Šimon Zajíček zasahuje lapačkou a přerušuje hru.
     
    51:49
    Souboj Ondřeje Dufka s Oldřichem Cichoněm pokračuje. Útočník Litvínova dorážel nadvakrát střelu svého spoluhráče, ale na brankáře Sparty si nepřišel. Pražané jsou stále ve hře.
     
    52:02
    Kotouč opět opustil hrací plochu, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:10
    Krátce po vyhraném vhazování se na pravé straně dostal ke kotouči Přemysl Svoboda, jehož zajímavou střelu vyrazil domácí brankář lapačkou.
     
    52:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí zadělávají na drama! Na konci rychlého útoku sparťanů stál JAKUB KONEČNÝ, jenž zužitkoval přihrávku Tomáše Tomka a snižuje na rozdíl jediné trefy – 1:2! Asistence: Tomáš Tomek, Marek Bláha.
     
    53:02
    Uvidíme, co první trefa Sparty udělá se zbývajícím průběhem zápasu. Pro domácí bude velkou vzpruhou, naopak Severočeši ji musí hodit rychle za hlavu a soustředit se na poslední minuty.
     
    53:59
    Jiří Obadal dlouho držel kotouč v útočném pásmu, až pobídl na modré čáře Františka Gajdoše, jehož pokus byl sražen na mantinel. Litvínov se následně osvobozuje zakázaným uvolněním.
     
    54:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Nedůrazu litvínovské defenzivy dokázal využít JAN KRUPIČKA, který se zbavil obránce a z levého kruhu propálil Šimona Zajíčka – 2:2! Asistence: Tomáš Tomek, Jakub Prchal.
     
    55:05
    Litvínov okamžitě po vhazování zaútočil a další buly proběhne po pravici sparťanského brankáře.
     
    55:36
    Severočeši reagují na vyrovnání aktivitou, ale tentokrát se ke střele nedostali, naopak na druhé straně zakončil brejk Tomáš Krchňák, jehož střelu vyrazil Šimon Zajíček svou vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    55:57
    Ránu Františka Gajdoše od modré čáry zablokoval hlouček hráčů před brankou Litvínova.
     
    56:10
    Brankář hostů musel opět zasahovat. Kotouč opět udržel a hra je přerušena, bude se vhazovat po Zajíčkově pravici.
     
    56:23
    Útočník David Jindra zachytil rozehrávku Sparty, vletěl s pukem do pásma a pěknou střelou tahem prověřil Oldřicha Cichoně, který udržel kotouč na své vyrážečce.
     
    56:43
    Sparta při dalším útoku jen nahodila kotouč do náručí Šimona Zajíčka, pokusila se akci dohrát, jenže hostující brankář byl jistý a puk udržel.
     
    57:28
    Litvínov drží útočné pásmo, leč bez ohrožení sparťanské branky. Uvidíme, zda se dočkáme prodloužení, nebo některý z týmů rozhodne.
     
    58:07
    Hostující Robert Bártek zaváhal na modré čáře, ale svou chybičku napravil a Severočeši se vrátili do pásma, kde prověřili domácího brankáře přízemní střelou.
     
    58:40
    Když už se sparťané dostanou ke kotouči, tak jim Litvínovští znepříjemňují den důraznými zákroky u mantinelu. Spartě se nedaří přejít pásmo.
     
    59:12
    Z rychlého útoku nezapršelo, dopředu ujíždí Litvínov!
     
    59:20
    Rozhodnutí měl na hokejce Dan Bárta, jenž poslal kotouč na branku z hranice kruhu. Oldřich Cichoň kotouč srazil a poradil si i s následnou dorážkou jednoho ze Severočechů.
     
    59:40
    Sparta dvakrát zahrozila, jenže pokaždé byl Šimon Zajíček na místě se svým betonem! Prodloužení se blíží.
     
    59:57
    Mezi kruhy dostal nabito Dan Bárta, ale neuspěl ani tentokrát.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Konec základní hrací doby. Ačkoliv se zdálo, že sparťané táhnou za kratší provaz, jejich snaha přinesla ovoce. V posledních sedmi minutách totiž udeřili Jakub Konečný s Janem Krupičkou, kteří svými góly poslali utkání do prodloužení. Bod je pro oba týmy asi zasloužený, ale vděčit za něj mohou zejména brankářům.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Trojice sparťanů se dostala do zajímavé šance, ale před brankou nedokázal zakončit Dominik Arnošt. Na druhé straně se dostal po brejku do zakončení David Jindra – neúspěšně.
     
    61:10
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale bez dalších šancí. Uvidíme, co teď po šanci Sparty.
     
    61:33
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ke střele se však nedostávají.
     
    62:00
    Oba týmy střídají.
     
    62:47
    Aktivní Pavel Vaňous míchal s pukem v útočném pásmu, leč bez kýženého efektu, protože svým spoluhráčům šanci vytvořit nedokázal.
     
    63:15
    Sparta je na puku více, ale tentokrát se musela bránit. Litvínovský hráč se však do zakončení neprodral, opět útočí domácí.
     
    63:41
    Obránce Michael Krutil pálí z levé strany pouze nad branku.
     
    64:00
    Ze stejné strany se opřel do puku Jakub Prchal, jehož střelu na přední tyč dokázal Šimon Zajíček pokrýt a rychle rozehrál.
     
    64:33
    Litvínov se prosadil v útočném pásmu, ale bez zakončení.
     
    64:55
    Vzápětí ale pálil těsně vedle vzdálenější tyčky Dan Bartoš, jenž měl na hokejce rozhodnutí. V posledních vteřinách jel totiž sám na branku, ale na zádech už se mu přibližoval bránící hráč a útočník Vervy poslal kotouč vedle pravé tyčky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Máme tedy jasno, utkání dnes rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Obránce Michael Krutil začal loterie neúspěšnou střelou mezi betony.
     
    1. série
    0:0
    Na druhé straně si vedl stejně tak Dan Bartoš.
     
    2. série
    0:0
    Jakub Konečný míchal s kotoučem, udělal si oblouk, ale svou kličkou neuspěl.
     
    2. série
    0:0
    Litvínovský kapitán Ondřej Dufek domácího brankáře nevymíchal.
     
    3. série
    1:0
    Domácí Marek Bláha si hezky počkal a rychlou střelou tahem posílá Spartu do vedení – 1:0!
     
    3. série
    1:0
    Na druhé straně neuspěl Přemysl Svoboda.
     
    4. série
    2:0
    Sparta jde do trháku! Dominik Arnošt střelou k levé tyčce zvyšuje na 2:0!
     
    4. série
    2:0
    Útočník David Jindra střelou na lapačku neuspěl, je rozhodnuto!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Vítězný nájezd obstaral MAREK BLÁHA.
     
    Konec zápasu. (19:40:57)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 53. Konečný (Tomek, Bláha), 55. Krupička (Tomek, Prchal), rozh. náj. Bláha – 19. Kysela (Jindra, Stehlík), 31. Bartoš (Svoboda)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Krutil (SPA)
    0:0   Bartoš (LIM)
    2. série:
    0:0   Konečný (SPA)
    0:0   Dufek (LIM)
    3. série:
    1:0   Bláha (SPA)
    1:0   Svoboda (LIM)
    4. série:
    2:0   Arnošt (SPA)
    2:0   Jindra (LIM)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Arnošt (A), Kuracina.
    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Nikl, Fišer, Dufek (C), Svoboda.

    Rozhodčí: Micka – Pešek, Malý

    Diváci: 37
    thejrc.org