Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Berani Zlín
Pátek 06.09.2019, 17:45 • Enteria aréna, Pardubice • turnaj O Pohár DHL • 1. kolo
Partner:
     
    Pardubice v úvodním utkání turnaji O Pohár DHL porazily Zlín výsledkem 3:0 a připisují si kvalitní vstup do soutěže. Příjemný zbytek dnešního dne přeje z enteria arény Petr Dejnožka. (19:50:18)
     
    Konec zápasu.
     
    58:14
    Ještě jeden trest v závěru dnešního utkání. Martin Baďura (ZLN) dostává za zbytečné seknutí ještě pobyt na trestné lavici.
     
    57:52
    Útočná odpověď Beranů skončila postavením mimo hru.
     
    57:17
    Kale Costa mohl využít svoji rychlost a navýšit náskok na čtyřbrankový, udělal kličku Kořénkovi, následně ale zakončením na přední tyč nechal vracejícího se brankáře Berana vyniknout!
     
    56:35
    Utkání se již spíše dohrává, Berani se přece jen snaží o korekci stavu.
     
    54:18
    Zlínští se usadili v útočném pásmu a několikrát ohrozili nulu brankáře Nečase. Ten si však vydařený vstup do sezony nechce pokazit.
     
    52:50
    Obě mužstva jsou v plném počtu.
     
    51:55
    Hra ve čtyřech více svědčí Dynamu, které se snaží o navýšení svého vedení.
     
    50:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Fajkus – 2 min., hákování).
     
    50:14
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Antoníček – 2 min., hákování).
     
    49:09
    Ani další přesilová hra Zlínu se příliš nevydařila, domácí mohou být v klidu a jsou v plném počtu.
     
    47:20
    Pardubičtí jsou ve čtyřech.
     
    47:09
    Domácí se budou jedenáct vteřin bránit ve třech, Jiří Bucek (PCE) dostává menší trest za nesportovní chování.
     
    47:05
    Tak přece jen se ve velké šanci ocitl Petr Pavlas, který si z prostoru kruhů mohl vybrat, kam puk poslat. Nečas rychle vyjel, zmenšil úhel a následně kvalitním zákrokem zachránil čisté konto!
     
    46:05
    Zlín pokračuje v útočné kombinaci, zakončení hostujících hokejistů jsou ale v drtivé většině nepřesná. Zatím to na žádnou výraznou komplikaci pro Dynamo nevypadá.
     
    45:53
    Antoníček schytal pořádně tvrdou ránu do nohou od modré čáry a dlouho se nemohl zvednout. Nakonec ale odjíždí po svých na střídačku.
     
    45:20
    Důležitost následující dvouminutovky si uvědomují i pardubičtí trenéři, kteří si vyžádali čas na rychlou poradu.
     
    45:20
    Jednu z posledních šancí, jak se dostat zpět do zápasu, dostanou Zlínští v početní výhodě. Za podrážení dnes podruhé míří k časoměřičům Jan Oliva (PCE).
     
    45:16
    Až nyní se po přihrávce skrz brankoviště dostal k zakončení Sebastien Fajkus, který z první hledal skulinku mezi Nečasovými betony. Nepochodil.
     
    44:39
    Ani po druhé pauze to nevypadá na výrazný zvrat v utkání. Pardubické Dynamo je aktivnější a většinu času tráví před brankou soupeře.
     
    44:30
    Antoníček posunul puk do jízdy Rouhovi, který si ho navedl na bekhendovou střelu. Snažil se puk zvednout pod víko, jenže na brankáře Kořénka si nepřišel.
     
    43:23
    Dynamo v krátkém sledu dvakrát po sobě vyhodilo na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak znovu bude před zatím nepřekonaným Nečasem.
     
    42:42
    Bednařík ve snaze rozehrát útočnou akci Beranů odpálil puk na hráčskou lavici, hra je přerušena.
     
    42:30
    Ani nyní se Dynamo neprosadilo, ba dokonce ani výrazněji neohrozilo branku Michala Kořénka. Berani se ubránili a jsou v plném počtu.
     
    41:42
    Vzápětí se zlínští hokejisté osvobozují vyhozením až za Nečase.
     
    41:20
    Šír se uvolnil na kruzích a švihem poslal puk do lapačky Kořénka.
     
    40:30
    Do závěrečné periody řádné hrací doby vstupujeme vyloučením. Za hrubost dostává menší trest Dan Handl (ZLN). Již šestá početní výhoda pro Dynamo, zatím se domácí v přesilové hře radovali jen jednou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut hry je za námi, oproti prvnímu dějství se brankový rozdíl ještě zvětšil. Dynamo má utkání ve svých rukou, v předbrankovém prostoru je nebezpečnější a má nakročeno k zisku třech bodů. Stvrdit to však musí ve třetí třetině, která začne zhruba v 19:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Rázem mohlo být sníženo! Nedůsledné vyhození vrátilo puk jen na hokejku Kozubíka, který ho z mezikruží zametl zpět na branku. Nečas nemohl vidět vůbec nic a měl velké štěstí, že ho střela trefila do hrudi!
     
    38:29
    Na přesilových hrách musí trenéři pardubické juniorky ještě zapracovat, ani tato nepatřila do kategorie povedených. Jaroněk se již vrací z trestné lavice zpět na led.
     
    37:36
    Nyní je Dynamo již naplno usazeno v útočné třetině, na brankovišti se snažil natřikrát dorážet Vít Rozlílek. Kořének počtvrté v utkání za svá záda kotouč nepropustil.
     
    36:59
    Úvodní útočná akce v přesilové hře končí postavením mimo hru.
     
    36:32
    Radek Šír šikovně obešel posledního obránce, následně připravil tutovku pro Kale Costu, který ale nechal vyniknout Kořénka. Při zakončení byl zřejmě trochu vyveden z míry Janem Jaroňkem (ZLN), jenž míří za katr za hákování.
     
    35:50
    Utkání má zatím jednoznačný ráz, jednotlivé zlínské hrozby domácí hokejisty z klidu nevyvádí. Dynamo si jde hladce pro úvodní vítězství v sezoně.
     
    34:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí odskakují na rozdíl tří branek! Kostka se před brankou neunáhlil, našel ještě čepel lépe postaveného JIŘÍHO BUCKA, který lehkou tečí usměrnil kotouč do odkryté zlínské branky. Dynamo tak vede již 3:0! Asistence: Martin Kostka.
     
    34:32
    Na opačné straně kluziště sebral střelu Olivy od modré do rukavice Michal Kořének.
     
    34:07
    Hostující Matěj Sebera dostával puk před branku Dynama, na vzdálenější tyči naprosto sám ale máchl do prázdna.
     
    33:02
    Rána Michala Rouhy sice vyšla z dobré pozice, vinou špatného postavení byla vyslána ze záklonu, a tak nebyla vůbec povedená. Kořének kontroloval cestu kotouče jen pohledem.
     
    31:40
    Směrem dopředu zahrozilo i Dynamo, jmenovitě měl třetí branku na hokejce Radek Šír! Ten se opřel na mezikruží do puku příklepem, Kořének byl na svém místě stoprocentně připraven.
     
    30:59
    Dynamo je v pěti.
     
    30:36
    Ani nyní přihrávka zpoza branky do předbrankového prostoru nevyšla, domácí znovu vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    29:52
    Berani to v útočném pásmu až příliš překombinovali, nakonec museli kotouč dlouho nahánět ve vlastní třetině. To Dynamu hraje do noty.
     
    28:59
    Zlín se může dostat do hry v nabídnuté přesilové hře. Daniel Blažej (PCE) obdržel menší trest za hru vysokou holí.
     
    28:54
    Mezi dvěma obránci vyslal skrytou střelu Fajkus, Nečas si jí našel a vyrážečkou odrazil do rohu.
     
    27:36
    Teď je to pro změnu Dynamo, kdo se motá v těsné blízkosti soupeřovy branky. Kořének hru sleduje, zasahovat ale nemusel. Alespoň prozatím.
     
    26:40
    Zlínští jsou ve druhé třetině směrem do ofenzívy mnohem aktivnější a obraně Dynama zaváří. Nečas ale jistým výkonem stále drží čisté konto.
     
    26:18
    Sebastien Fajkus dostal puk přesně do jízdy a uháněl sám na Nečase. Nakonec ale v nejdůležitější moment bez cizího přičinění podklouzl a místo puku skončil v síti on sám.
     
    25:33
    Už to vypadalo, že Jiří Bucek pojede sám na Kořénka, na útočné modré ale prudký pas nedokázal zpracovat. Dynamo je i nadále usazeno v útočném pásmu.
     
    25:20
    Až nyní protáhl gólmana Nečase Jiří Podešva, který z levého kruhu vypálil na přední tyčku. Mladý gólman Dynama byl včas připraven a případné korekci zamezil jistým zákrokem.
     
    24:43
    Hraje se již poměrně dlouho bez přerušení, brankáři jsou ve druhém dějství zatím bez práce. Sledujeme spíše boj v rozích obou útočných třetin.
     
    22:49
    Ani úvodní přesilová hra Beranů gólovou radost nepřinesla, Oliva je zpět mezi mantinely.
     
    22:07
    Domácí zlobí i v oslabení, všem protihráčům individuální akcí ujel Ondřej Rohlík, který si to pádil sám na gólmana. Na poslední chvíli byl protihráčem rozhozen, vše v mezích pravidel.
     
    21:36
    Po nahození ze středního pásma brankář Vojtěch Nečas lapačkou hru přerušuje, následuje vhazování po jeho levici.
     
    21:16
    Zlín je v pěti, před sebou má úvodní přesilovou hru letošního ročníku. Jak s ní naloží?
     
    20:49
    Pardubičtí hokejisté se v úvodu druhé třetiny těšili z přesilové hry, jejich nadšení je ale u konce. Za držení protihráče putuje na trestnou lavici Jan Oliva (PCE), síly na ledové ploše se tak na 27 sekund vyrovnají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhé dějství odstartuje přibližně v 18:33.
     
    Úvodní dějství letošního extraligového ročníku je za námi, domácí mohou být mnohem spokojenější. Troufnu si říci, že na ledové ploše kralovali, soupeře zasypali velkým množstvím střel a zcela po zásluze si do kabin nesou dvoubrankové vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Od vyloučení uplynulo jen osm vteřin a početní výhoda byla přetavena ve druhý gól Dynama! Buckovu střelu sice gólman Kořének betonem vyrazil, bohužel pro něj jen na hokejku PETRA ANTONÍČKA, který se z první trefil do odkryté branky – 2:0! Asistence: Jiří Bucek a Jan Oliva.
     
    19:09
    Jenže jejich plány jsou rázem výrazně narušeny. Rozhodčí posílají hostujícího Filipa Weintritta (ZLN) na trestnou lavici za hru vysokou holí hned na čtyři minuty. Dobrá šance pro Dynamo, jak vedení navýšit.
     
    19:03
    Rozběhla se poslední minuta první části, Zlín se snaží v útočné třetině ohrozit pardubickou branku.
     
    18:35
    I druhé oslabení Berani zvládli bez větších obtíží přestát.
     
    17:33
    Další vyhození Zlína míří až k Nečasovi.
     
    17:13
    Zatím mám dojem, že přesilové hry pardubický výkon spíše snižují.. Při hře pět na pět je Dynamo daleko více nebezpečné.
     
    16:35
    Rouha se po odpískání hry postrkoval se zlínský zadákem, vše vyřešil Tadeáš Talafa (ZLN), jenž zcela zbytečně poslal soupeře k zemi krosčekem. Zlínskému hráči již patří místo za katrem, druhá přesilová hra Pardubic je na světě.
     
    16:14
    Antoníčkova rychlá kombinace s Rouhou přenesla hru až k zlínskému brankovišti, druhý jmenovaný ale finální pas nezpracoval.
     
    14:40
    Hrubou chybu na útočné modré čáře spáchal Jan Oliva, kterému hostující Dobiáš sebral kotouč a přes tři čtvrtiny hřiště pálil sám na branku. Nakonec volil přímou střelu na lapačku, se kterou si ale domácí Vojtěch Nečas bravurně poradil!
     
    14:34
    Hosté v plném počtu.
     
    13:53
    Antoníček měl spoustu času na zakončení z levého kruhu, tahem ale branku Zlína i přesto přestřelil.
     
    13:12
    Pardubická defenzíva dala až hodně prostoru Davidu Kozubíkovi, který se procpal před Nečase a donutil ho k úvodnímu ostrému zákroku! Rameno gólmana Dynama bylo včas na místě.
     
    12:53
    Rychlá kombinace domácího celku narušena, Zlín se osvobodil vyhození až za Nečase.
     
    12:34
    Výhoda na straně Dynama neměla dlouhého trvání. Dominik Luža (ZLN) zahákoval unikajícího protihráče a následující okamžiky bude hru sledovat z trestné lavice.
     
    11:15
    Akce Beranů je zastavena pro ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    11:00
    Chára nabral v neutrální zóně velkou rychlost a dokázal se nacpat i mezi dva stíhající beky. Nakonec přišla zadovka navíc, která celou akci domácího Dynama ukončila.
     
    10:34
    Nepřesná rozehrávka středem v podání zlínského Petra Pavlase nabídla šanci jmenovci Petru Antoníčkovi. Pardubický forvard si navedl puk do střelecké pozice, po vyjetí Kořénka ale našel jen jeho připravenou lapačku.
     
    09:45
    Dynamo stále není nasyceno a snaží se soupeře poslat do kolen. Berani mají s chytáním rychlých a drzých pardubických útočníků plné ruce práce.
     
    08:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Branka pardubického výběru dlouho visela ve vzduchu, silný tlak Berani přestát nemohli. Nakonec se ujalo nenápadné nahození od modré čáry z hokejky VÁCLAVA LEDERA, těžko posoudit, zda jeho pokus nebyl ještě tečován – 1:0! Asistence: Kale Costa a Dominik Secký.
     
    07:51
    Obrana Beranů nyní naprosto zapomněla na Ondřeje Rohlíka, který táhl přečíslení ve dvou proti jednomu. Nakonec vzal zodpovědnost na sebe a prudkou střelou napálil jen vyrážečku Kořénka. Za dané situace to zřejmě bylo logičtější řešení, úspěch ale nepřineslo.
     
    07:18
    Agilní dvojice Rozlílek – Kostka znovu v akci! První jmenovaný vracel kotouč na brankoviště právě Martinu Kostkovi, který z bezprostřední blízkosti trefil Michala Kořénka jen do hrudi! Dynamo si hlasitě říká o úvodní branku nové sezony.
     
    07:02
    Útočná odpověď Beranů končí postavením mimo hru.
     
    06:31
    Další pardubickou šanci měl na hokejce Kale Costa, jenž se vytočil zpoza branky až do střelecké pozice. Na bezchybného zlínského gólmana ale nevyzrál.
     
    05:47
    Dobrou práci odvedl pardubický Chára, jenž po individuální akci předložil puk na kruhy Šírovi, jeho rána zápěstím se ale zastavil až o plexisklo za brankou Kořénka.
     
    05:07
    A znovu Jiří Bucek v hlavní roli, tentokrát se po přejezdu modré čáry zastavil a přihrávku od spoluhráče tak nepřevzal. Pardubice tak musí začít s útočnými choutky od znovu.
     
    04:09
    Bucek byl s pukem již za útočnou modrou čarou, následné nahození do lapačky soupeřova brankáře již bylo navíc – ofsajd.
     
    03:23
    Dynamo je nyní aktivnější a stále se motá na dostřel zlínské branky. Costa z ostrého úhlu rozvlnil jen boční síťku.
     
    02:36
    Vít Rozlílek zpoza branky vykouzlil perfektní pas na hokejku Martina Kostky, který z hranice brankoviště ani nadvakrát kotouč za Kořénkova záda nedostal! To byla první opravdu velká šance na otevření střeleckého účtu.
     
    02:02
    Nakonec jeden z čárových sudích vyfasoval lopatu a seškrabává z ledu kapky krve po úderu do Seckého. Hráč Dynama je v pořádku připraven na střídačce k dalšímu střídání. Hra může pokračovat.
     
    02:02
    Stále se ještě nehraje, na vině je nějaký technický problém v rohu hřiště, který musí být vyřešen s pořadatelem. Vizuálně nic závažného nevidím.
     
    02:02
    Hodně ztuha se z ledové plochy zvedá Dominik Secký, který dostal na vlastní modré čáře pořádně naloženo. Rozhodčí se radí, ale zdá se, že vylučovat se nebude.
     
    01:44
    Matěj Sebera se šikovně obtáčel kolen Nečasovy branky, jeho přihrávka prolétla brankovištěm a skončila na opačné straně hřiště. První sympatická akce, která přinesla úvodní ohrožení.
     
    01:20
    První přerušení utkání přichází po nahození od červené čáry v podání jednoho z pardubických zadáků, rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    01:04
    Blažej sice rychlým sprintem ještě udržel kotouč před modrou čarou, domácímu celku to však nic platné nebylo. U kotouče Zlín, který obrací hru.
     
    00:11
    Úvodní útočná akce Dynama skončila velmi záhy, také Zlínští se prvním kontrem směrem dopředu rozhodně chlubit nebudou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jeden úsměvný moment před startem, rozhodčím nešla otevřít vrátka na trestnou lavici, kterými měli být vypuštěni na led. Pomoci musel až kapitán Beranů Dobiáš nárazem do mantinelu.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na ledové ploše, další utkání úvodního hracího dne za malou chvilku vypukne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Chabada, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Pavlík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný

    PSG Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Janošek, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdíra, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář

    Rozhodčí: Veselý – Klouček, Hnát.
     
    Příjemné páteční odpoledne z pardubické Enteria arény, ve které budeme svědky úvodního kola turnaje O Pohár DHL, ve kterému mužstvo HC Dynamo Pardubice vyzvou soupeře PSG Berani Zlín. Českou hokejovou scénou nyní hýbe právě kauza juniorského hokeje, v zastínění těchto problému se právě dnes nový extraligový ročník, byť pod jiným názvem, rozjíždí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 9. Leder (Costa, Secký), 20. Antoníček (Bucek, Oliva), 35. Bucek (Kostka)


    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Borovička) – Chabada, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Pavlík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný
    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Janošek, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdíra, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář

    Rozhodčí: Veselý – Klouček, Hnát
    thejrc.org